Blazz0r Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Πριν ένα χρόνο έφτιαξα ένα pc για τον αδερφό μου και προχθές, εκεί που καθόταν, του έσβησε το pc ακαριαία. Μετά πατώντας το power δεν άνοιγε. Το ανοίγω και ανοίγω και το δικό μου και αρχίζω να δοκιμάζω κομμάτια ένα ένα. Πήρα το τροφοδοτικό του και το έβαλα στο pc μου, και το pc μου άνοιγε. Πήρα το δικό μου τροφοδοτικό και το έβαλα στο δικό του και δεν άνοιγε. Με τον επεξεργαστή έγινε το ίδιο. Ο δικός του λειτουργούσε στο δικό μου pc, ο δικός μου δεν λειτουργούσε στον δικό του. Το ίδιο και η ψύκτρα Πήρα μία μνήμη από το pc μου και την έβαλα στο δικό του, αφού βγάλω την δικιά του μνήμη, και το pc πάλι δεν άνοιγε. Την δικιά του μετά δεν την δοκίμασα στο δικό μου. Εξέτασα και την άσχετη περίπτωση να έχει καεί το power switch. Πήρα το καλώδικο του power switch της θήκης του και το σύνδεσα στην δικιά μου motherboard. Πατώντας το, το pc μου άνοιγε. Το οποίο ήταν και λίγο αστείο btw, να ανοίγω το pc μου από άλλη θήκη. Δεν δοκίμασα κάρτα γραφικών, γιατί αν είχε καεί η κάρτα δεν θα επηρέαζε το υπόλοιπο σύστημα (σωστά?). Όταν τελείωσα τα τεστ και έτσι όπως έπιασα την motherboard, μία τετράγωνη ψύκτρα που έχει, ήταν ζεστή. Που σημαίνει ότι λογικά ρεύμα τραβούσε. Γίνεται να έχει χαλάσει κάποιο υπό-κύκλωμά της ας πούμε? Η μητρική είναι Site: αυτή αγορασμένη όπως είπα πέρυσι το καλοκαίρι. Έχει 3 χρόνια εγγύηση και μπορώ αν είναι να τους την πάω για αλλαγή. Αλλά είναι όντως η motherboard χαλασμένη? Μήπως πρέπει να δοκιμάσω και την κάρτα γραφικών? Μου διέφυγε κάποια δοκιμή? Edit: Δοκίμασα και την κάρτα γραφικών και τις μνήμες και δουλεύουν τελικά και οι κάρτα και οι μνήμες. Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2015 από Blazz0r
SPANK Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Ασφαλώς πρέπει να δοκιμάσεις και την κάρτα γραφικών αλλα αμα λές οτι δεν ανοίγει καθόλου δηλαδή δεν φαίνεται καν να έχει ρεύμα τοτε μαλλον ειναι motherboard αφου έχεις δοκιμάσει ολα τα υπόλοιπα
Blazz0r Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Ασφαλώς πρέπει να δοκιμάσεις και την κάρτα γραφικών αλλα αμα λές οτι δεν ανοίγει καθόλου δηλαδή δεν φαίνεται καν να έχει ρεύμα τοτε μαλλον ειναι motherboard αφου έχεις δοκιμάσει ολα τα υπόλοιπα Ok. Είδα ότι σε όλα τα video του youtube, για να δοκιμάσουν αν λειτουργεί η mobo, συνδέουν μόνο ram, cpu, και power. Γι αυτό δεν δοκιμάσα κάρτες. Αλλά θα μπορούσε και αυτή να έχει καεί
Sheogorath Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Ok. Είδα ότι σε όλα τα video του youtube, για να δοκιμάσουν αν λειτουργεί η mobo, συνδέουν μόνο ram, cpu, και power. Γι αυτό δεν δοκιμάσα κάρτες. Αλλά θα μπορούσε και αυτή να έχει καεί Θα μπορούσε να καεί το υποσύστημα τροφοδοσίας. Τα VRM ας πούμε! Αλλά σε Ιντελ είναι σπάνιο. Οπότε μάλλον για κάρτα. Ο επεξεργαστής δεν έχει ενσωματομένη? Δοκίμασε αυτή!
Blazz0r Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Είπα άντε ας δοκιμάσω και την κάρτα γραφικών και την μνήμη και τις έβαλα στο pc μου. Έβγαλα τις δικές μου μνήμες δλδ και έβαλα του αδερφού μου και έβγαλα την κάρτα μου και έβαλα την δικιά του. Το pc άνοιγε κανονικά, η οθόνη άναψε και μπήκε windows. Οπότε τα πάντα έχουν δοκιμαστεί ότι δουλέυουν εκτός από την motherboard. Τους πήρα τηλέφωνο και θα την πάω από το μαγαζί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα