Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω ένα laptop Samsung NP300E5A απο το 2012. Με επεξεργαστή i5 και σκληρό στα 500GB.

Γενικά τον τελευταίο καιρό τρώει αρκετά σκαλώματα, αλλά τις τελευταίες μέρες, με το που το ανοίγω και γίνεται εκκίνηση των Windows, η οθόνη μαυρίζει και μου βγάζει ένα μήνυμα ότι υπάρχει θέμα με τον Δίσκο C και ότι πρέπει να το ελέγξει. Το αφήνω, μου βγάζει μήνυμα ότι τελικά δεν μπορεί να γίνει έλεγχος και να κάνω restore σε προηγούμενη λειτουργία του συστήματος, πριν απο κάποιο update που λογικά τον επηρέασε.

Πάω να κάνω restore, αλλά μου βγάζει μνμ ότι δεν μπορεί να γίνει restore γιατί είναι κατεστραμμένος ο δίσκος και πρέπει να κάνω χρονοδιάγραμμα ελέγχου του δίσκου με επανεκκίνηση. 

Το κάνω και στην επανεκκίνηση πάλι με το που γίνεται έλεγχος των windows και πάει να ελεγχθει ο δίσκος, μου βγάζει το μήνυμα που μου βγάζει πάντα, ότι πρέπει να γίνει restore κοκ

Επίσης προσπάθησα απο τον Υπολογιστής μου --> Ιδιότητες του δίσκου C --> εργαλεία --> ελεγχος σφαλμάτων να τον φτιάξω, αλλά πάλι όταν γίνεται η εκκίνηση, σταματά ο έλεγχος και μου λεει να κάνω restore, όπου στο restore μου λεει να κάνω έλεγχο...

Καμιά ιδέα του τι να κάνω πλέον έχετε;

Δημοσ.

Αν καταλαβα καλα και μπορεις τελικα να μπουταρεις στα windows,δοκιμασε να δεις την υγεια του σκληρου δισκου με αυτο [link='hdsentinel]http://www.hdsentinel.com/']hdsentinel

Μου βγάζει αυτή την φώτο, οτι όλα είναι οκ... όμως όταν γίνεται εκκίνηση το πρόβλημα επιμένει

post-314403-0-19658400-1444078330_thumb.jpg

Δημοσ.

Μου βγάζει αυτή την φώτο, οτι όλα είναι οκ... όμως όταν γίνεται εκκίνηση το πρόβλημα επιμένει

Μου ειχε συμβει αντιστοιχο σε παλιο λαπτοπ που ειχα με vista.Το προβλημα εγω το ειχα λυσει με φορματ,βεβαια μπορει να ξερει κανενας αλλος φιλος εδω αλλη λυση.

• Like 1
Δημοσ.

Μου ειχε συμβει αντιστοιχο σε παλιο λαπτοπ που ειχα με vista.Το προβλημα εγω το ειχα λυσει με φορματ,βεβαια μπορει να ξερει κανενας αλλος φιλος εδω αλλη λυση.

Και γω φορμάτ σκέφτομαι να κάνω, αλλά το βλέπω σαν τελευταία λύση γιατί είναι αρκετά μπελαλίδικο

Ευχαριστώ πάντως για τον χρονο κ την βοήθεια

Δημοσ.

Ο δίσκος ειναι σε τέλεια κατάσταση οποτε δεν ειναι θέμα δίσκου , το πιθανότερο ειναι να έχεςι γεμίσει trojans κτλπ οποτε δοκίμασε ενα καθάρισμα με το adwcleaner και malwarebytes

• Like 1
Δημοσ.

Ο δίσκος ειναι σε τέλεια κατάσταση οποτε δεν ειναι θέμα δίσκου , το πιθανότερο ειναι να έχεςι γεμίσει trojans κτλπ οποτε δοκίμασε ενα καθάρισμα με το adwcleaner και malwarebytes

Χαζή η ερώτησή μου, αλλά την ίδια δουλειά κάνουν; Το malwarebytes ξέρω μόνο

Δημοσ.

Δοκίμασε μία εκκίνηση από κάποιο live CD με διαγνωστικά π.χ. Hiren's boot CD, ή κάποιο άλλο βασισμένο σε windows PE και κάνε έναν έλεγχο δίσκου, να δεις μήπως υπάρχει θέμα στο filesystem και όχι στο δίσκο αυτόν καθαυτόν

Δημοσ.

Τελικά τα 2 προγραμματάκια μου βρήκαν κάτι, αλλά μετά την εκκαθάριση το πρόβλημα συνέχισε να υπάρχει δυστυχώς

Δοκίμασε μία εκκίνηση από κάποιο live CD με διαγνωστικά π.χ. Hiren's boot CD, ή κάποιο άλλο βασισμένο σε windows PE και κάνε έναν έλεγχο δίσκου, να δεις μήπως υπάρχει θέμα στο filesystem και όχι στο δίσκο αυτόν καθαυτόν

Πως μπορώ να κάνω έλεγχο για να δω αν υπάρχει θέμα στο filesystem?

Δημοσ.

Το chkdsk (διαγνωστικά δίσκου των windows) κάνει αυτή τη δουλειά. Από τη στιγμή που δεν σου ξεκινά όμως σωστά στην εκκίνηση, προτείνω να το κάνεις από live cd, είτε αυτό είναι το hiren's boot cd είτε κάποιο linux live cd, που συνήθως εμπεριέχει ntfs checking εργαλεία (gparted, clonezilla).

Σε πρώτη φάση, πάντως κι επειδή η ένδειξη υγείας που δίνει το sentinel κοιτάζει μόνο το SMART, κατέβασε αυτό, μιας και έχεις seagate δίσκο και κάνε και το γρήγορο και το πλήρες διαγνωστικό, να αποκλείσουμε το θέμα προβλήματος στο δίσκο:

http://www.seagate.com/gb/en/support/downloads/item/seatools-win-master/

Δημοσ.

Το chkdsk (διαγνωστικά δίσκου των windows) κάνει αυτή τη δουλειά. Από τη στιγμή που δεν σου ξεκινά όμως σωστά στην εκκίνηση, προτείνω να το κάνεις από live cd, είτε αυτό είναι το hiren's boot cd είτε κάποιο linux live cd, που συνήθως εμπεριέχει ntfs checking εργαλεία (gparted, clonezilla).

Σε πρώτη φάση, πάντως κι επειδή η ένδειξη υγείας που δίνει το sentinel κοιτάζει μόνο το SMART, κατέβασε αυτό, μιας και έχεις seagate δίσκο και κάνε και το γρήγορο και το πλήρες διαγνωστικό, να αποκλείσουμε το θέμα προβλήματος στο δίσκο:

http://www.seagate.com/gb/en/support/downloads/item/seatools-win-master/

Εκανα κάποια σκαναρίσματα, αλλά φαίνεται ότι δεν μπορεσε να διαβάσει τον δίσκο μου

post-314403-0-73740300-1444162463_thumb.jpg

Δημοσ.

Τελικά αποφασισμένος για format, έκανα εκκίνηση απο το recovery DVD που είχε το Laptop όταν το αγόρασα. 

Εκεί πήγα στην επιδιόρθωση σφαλμάτων και έτρεξα την επιδιόρθωση στην εκκίνηση. Έκανε restart και επιτέλους άνοιγε κανονικά, οπότε γλύτωσα και το format (που λογικά θα κάνω κάποια στιγμή αργότερα, γιατί τα θεματάκια του τα έχει το laptop).

Ευχαριστώ πάντως όλους σας για τον χρόνο κ την βοήθεια που μου δώσατε :)

• Like 1
Δημοσ.

Ίσως καποια αρχεία των windows να ειχαν πρόβλημα και για δημιουργούσαν πρόβλημα

• Like 1
Δημοσ.

Για καλό και για κακό, πάντως, βάλε τον έλεγχο δίσκων να κάνει μία (με επιπλέον έλεγχο και επιφάνειας του δίσκου) να στο κάνει στην επόμενη επανεκκίνηση, να σιγουρευτείς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...