stefwow Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2015 Καλησπέρα .. Ως νέος χρηστης Corel , για επαγγελματικη και συγκεκριμενη χρηση, ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει καποιο site με εξτρα γραμματοσειρες που να αναγνωριζουν τους Ελληνικους χαρακτηρες . για αγγλικα εχω βρει πολλες σελιδες. απλα ηθελα να μου πειτε αν ξερετε σαιτ , που να υπαρχουν τα fonts για προγραμμτα οπως corel. photoshop. illustrator . ευχαριστω πολυ
jim_p Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Αυτο που ψαχνεις ειναι γραμματοσειρες που υποστηριζουν ελληνικα. γενικα. Απο τη στιγμη που θα τις εγκαταστησεις, θα γραφουν ελληνικα σε οποιαδηποτε εφαρμογη μπορει να γαψει κειμενο, πχ και στο word και στο photoshop. Εκτος απο τις γραμματοσειρες της magenta, που θα τις βρεις με "πλαγιο" τροπο, εχω βρει και αυτη τη σελιδα που ταξινομει τις γραμματοσειρες αναλογα με το ποια γλωσσα υποστηριζουν. Για να εισαι 100% σιγουρος παντως, πηγαινε σε αυτη που θες, πατα test drive και γραψε κατι στα ελληνικα. http://www.fontsquirrel.com/fonts/list/language/greek
SupaCoopa Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Ριξε μια ματια στα google fonts Επελεξε στα αριστερα στο "Script", αυτες που εχουν ελληνικα. Μετα πατας "Add to collection" σε οσες θελεις και στο τελος πατας το βελακι Download πανω-πανω δεξια. Κατεβαζεις το zip με τις γραμματοσειρες που επελεξες, αποσυμπιεζεις και τις εγκαθιστας νομιμα και νοικοκυρεμενα. Επισης εχε υποψη σου οτι το Corel απο καποια εκδοση και μετα (νομιζω 11 ή 12) αρχισε να εχει προβλημα με τις "παλιες" ελληνικες γραμματοσειρες τυπου non-unicode TTF, δηλαδη αυτες που κυκλοφορουν ευρεως με πλαγιο τροπο. Χρειαζεσαι ελληνικα fonts που να ειναι ειτε unicode TTF ειτε OTF.
stefwow Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Σας ευχαριστω παρα πολυ και τους δυο για τις απαντησεις . θα κατσω αποψε να δοκιμασω . και οντως ισχυει απο δοκιμες πως στο corel 12 εχει καποια θεματα με γραμματοσειρες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα