Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Αυτή τη στιγμή έχω 24αρα ADSL σύνδεση αλλά έχω καταφέρει να δω μόνο μέχρι 6,5-7Mbps σαν μέγιστη ταχύτητα. Γενικά κινούμαι οριακά στα 6. Σκέφτομαι να αναβαθμίσω στο VDSL του OTE. Ο λόγος είναι οτι δε γίνεται να βλέπουν όλοι ταυτόχρονα live-streaming ας πούμε. Ή να βλέπει ο ένας και ο άλλος να παίζει κάποιο παιχνίδι. Τα pings πάνε στο Θεό και αστα να πάνε. 

Εσείς που έχετε το εν λόγω πρόγραμμα, τί γνώμη έχετε; Πώς είναι η εμπειρία ως τώρα; Είναι ουσιαστική αναβάθμιση ή θα πληρώνεις 30 και θα έχεις 8-9-10;

Ξέχασα να αναφέρω οτι και το upload, έχει τη σημασία του γιατί θέλω να δουλέψω λίγο με cloud 

Δημοσ.

Μετα τον ssd η καλυτερη αναθμιση που μπορεις να κανει καποιος. Εδω και περιπου ενα χρονο δεν εχω κανενα προβλημα. Μια φορα επεσε για καμια ωρα και αυτο ηταν.

Δημοσ.

εγω προσωπικα ειχα adsl απο ΟΤΕ (εως 24) και επιανα 6.. και οταν πηρα τηλεφωνο να τους το πω, μου ειπε ο τεχνικος με ειλικρινεια που μου θυμησε την ταινια the invention of lying "μισο λεπτακι να δω.. ναι ενταξει ειστε, τοσο δινουμε εκει που μενετε". με λιγα λογια υπεγραψα για (εως* λογο εξωτερικων υποτιθεται παραγοντων) 24mbps οταν εκ των προτερων σκοπευανε να μου δινανε 6 αφου "τοσο δινουν εκει που μενω" (και ειμαι σχεδον μεσα στο κεντρο της Αθηνας.

εννοειται πως απο τετοιες εταιρειες μενεις μακρυα.. το να βαλεις 24αρα για να εχεις 6αρα και να πας σε vdsl για να εχεις την ταχυτητα που θα επρεπε να ειχες σε μια μετρια adsl δεν ειναι οι καλυτερες λυσεις. (δεν απορω γιατι εχουν μονο 2αρα και 24αρα ταχυτητα και δεν πουλανε και 6αρα οπως ειχαν και αλλες εταιρειες (τωρα βεβαια δεν ξερω τι ταχυτητες εχει η καθε εταιρεια), την φυλανε για τους adsl κατοχους) 

ΥΓ) η σταθεροτητα που αναφερετε απο πανω ειναι εντελως αλλο πραγμα βεβαια. ουτε εγω ειχα θεματα αποσυνδεσεων.

Δημοσ.

Μετα τον ssd η καλυτερη αναθμιση που μπορεις να κανει καποιος. Εδω και περιπου ενα χρονο δεν εχω κανενα προβλημα. Μια φορα επεσε για καμια ωρα και αυτο ηταν.

Έχεις την 30άρα ή την 50άρα; Και πόσο βλέπεις να πιάνεις;

Δημοσ.

30 εχω. 4 ατομα online αυτη τη στιγμη

4719597334.png

Ω μάλιστα. Γενικά έχεις τέτοια εικόνα και από άλλους; Είναι όντως τόσο μεγάλη διαφορά σε όλους;

Δημοσ.

Γενικα παραπονο δεν εχω. Πολλες φορες κατεβαζω με 3,1-3,2. Φιλος με την πενηνταρα τα ιδια με μενα. Επιτελους μπορει να εφαρμοστει η φραση οτι "πληρωνεις παιρνεις" 

Δημοσ.

Να εγώ τώρα βρίσκομαι εδώ: 4719621301.png

Το οποίο είναι τραγικό. Και η διαφορά αναβάθμισης δεν είναι τόσο τραγική σε κόστος. Με μια αύξηση 12% στην τιμή περιμένεις μια αύξηση ταχύτητας κοντά 400%. Θέλω να σε ρωτήσω κάτι, αν ξέρεις. Επηρεάζει η μεγαλύτερη ταχύτητα το Latency; Σε ένα παιχνίδι έχω γενικά ένα minimum 65-70ms ping. Μόλις κάποιος στο σπίτι ανοίξει Youtube ανεβαίνω σε τιμές 300-400. Αυτό το ξεχνάς με μια μεγαλύτερη ταχύτητα;

Δημοσ.

Για να πιάνεις καλές ταχύτητες σε VDSL πρέπει είτε να παίρνεις από τις νέες υπαίθριες καμπίνες (σε όσες περιοχές έχει γίνει η αναβάθμισή τους) είτε να είσαι κοντά στο αστικό κέντρο του ΟΤΕ.

Σε απόσταση έως 700 περίπου μέτρα έχουμε τα 50Mbps. Σε έως 1200 μέτρα τα 30Mbps.

Πάνω από τα 1300 μέτρα δεν έχει ουσιαστική διαφορά από το ADSL.

• Like 1
Δημοσ.

Εχεις λιγο άθελα σου μπλέξει καποιες έννοιες :).

Πρωτον σου δίνει διαθεσημότητα ο ΟΤΕ για vdsl? Εχεις δει άν έχουνε αλλάξει τα καφαο στην γειτονια σου?

Ρωτάω μιας και το 30αρi vdsl δίνεται και από ΑΚ εφοσον βρισκεσαι περίπου <800μ απο αυτον, και βλέποντας της ταχήτητα σου μάλλον δεν εισαι και πολύ κοντα..αλλα για καλύτερα δώσε τα στατιστικα της γραμμης σου μέσα απο το μοντεμ σου για να σου πούμε με μεγαλλύτερη ακρίβεια.

Το ping σου ειναι πάρα πολύ καλο τωρα αν κάποιος αλλος streamarei την ίδια στιγμη και ανεβαίνει αυτό ειναι άλλο θέμα και μπορεί να συμβει και με την vdsl απλα ίσως πιο δύσκολα.

Τωρα εάν ο ΟΤΕ σου δινει διαθεσημότητα και για 50αρα αυτό πιθανότα(ασ με διορθωσει καποιος) σημαινει πως έχεις καινουρια καφαο στην γειτονιά σου οπότε σε κάθε πριπτωση(ακόμα και adsl) μπορεις να πάρεις σχεδον το μεγιστο(εάν σου δώσουνε απο καφαο).

Ολα όσα είπα με κάθε επιφύλαξη και ελπίζω να σε βοήθησα.

Γενικά στο VDSL δεν ισχυει το "έως 30mbps" όπβς γινοταν στο adsl μιας και πλέον στις περισότερες έχουν μπει καινουρια καφαο οπότε η απωλείες("εως") ειναι πολύ μικροτερες...

Δημοσ.

Εχεις λιγο άθελα σου μπλέξει καποιες έννοιες :).

Πρωτον σου δίνει διαθεσημότητα ο ΟΤΕ για vdsl? Εχεις δει άν έχουνε αλλάξει τα καφαο στην γειτονια σου?

Ρωτάω μιας και το 30αρi vdsl δίνεται και από ΑΚ εφοσον βρισκεσαι περίπου <800μ απο αυτον, και βλέποντας της ταχήτητα σου μάλλον δεν εισαι και πολύ κοντα..αλλα για καλύτερα δώσε τα στατιστικα της γραμμης σου μέσα απο το μοντεμ σου για να σου πούμε με μεγαλλύτερη ακρίβεια.

Το ping σου ειναι πάρα πολύ καλο τωρα αν κάποιος αλλος streamarei την ίδια στιγμη και ανεβαίνει αυτό ειναι άλλο θέμα και μπορεί να συμβει και με την vdsl απλα ίσως πιο δύσκολα.

Τωρα εάν ο ΟΤΕ σου δινει διαθεσημότητα και για 50αρα αυτό πιθανότα(ασ με διορθωσει καποιος) σημαινει πως έχεις καινουρια καφαο στην γειτονιά σου οπότε σε κάθε πριπτωση(ακόμα και adsl) μπορεις να πάρεις σχεδον το μεγιστο(εάν σου δώσουνε απο καφαο).

Ολα όσα είπα με κάθε επιφύλαξη και ελπίζω να σε βοήθησα.

Γενικά στο VDSL δεν ισχυει το "έως 30mbps" όπβς γινοταν στο adsl μιας και πλέον στις περισότερες έχουν μπει καινουρια καφαο οπότε η απωλείες("εως") ειναι πολύ μικροτερες...

Λοιπόν, ευχαριστώ που τα θέτεις αυτά, σίγουρα έχω μπλέξει κάποια πράγματα  :) 

Λοιπόν ο ΟΤΕ μου δίνει διαθεσιμότητα και για 30 και για 50 μετά από επικοινωνία που είχα. 

Πες μου αν θες τί ακριβώς στοιχεία θες από το modem (έχω ένα Netgear DGN2200) για να σου πω αν θέλεις.

• Like 1
Δημοσ.

Νομίζω δεν είμαι άμεσα οφφτοπικ.  :lol:

Έκανα και εγώ σήμερα αίτηση για VDSL.

Πιο από τα 4 ρούτερ που δίνει προτείνετε; Με ενδιαφέρει να πιάνει μεγάλη απόσταση το ασύρματο, γιατί με το τωρινό ZTE που δίνει για ADSL, ζήτημα να πιάνει το μισό σπίτι.

Ευχαριστώ^!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν, ευχαριστώ που τα θέτεις αυτά, σίγουρα έχω μπλέξει κάποια πράγματα  :) 

Λοιπόν ο ΟΤΕ μου δίνει διαθεσιμότητα και για 30 και για 50 μετά από επικοινωνία που είχα. 

Πες μου αν θες τί ακριβώς στοιχεία θες από το modem (έχω ένα Netgear DGN2200) για να σου πω αν θέλεις.

Αφου σου βγάζει διαθεσημότητα ακόμα και για 50 σημαίνει (λογικα) πως θα μπορείς να πάρεις από καφαο. Αρα δεν θα έχεις θεμα με την ταχύτητα και λογικα(με καθε απιφύλαξη) θα πιανεις σχεδον τα μέγιστα.

Επεξ/σία από apollotonkosmo
Δημοσ.

Αφου σου βγάζει διαθεσημότητα ακόμα και για 50 σημαίνει (λογικα) πως θα μπορείς να πάρεις από καφαο. Αρα δεν θα έχεις θεμα με την ταχύτητα και λογικα(με καθε απιφύλαξη) θα πιανεις σχεδον τα μέγιστα.

Είπες πιο πάνω "σε κάθε περίπτωση (ακόμα και adsl)" . Τί εννοείς με αυτό; Να μου δίνουν adsl από το καφάο;

Δημοσ.

Σε σπάνιες περιπτώσεις, ειδικά σε περιοχές που υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με το χάλκινο δίκτυο, ο ΟΤΕ παρέχει ADSL από τις νέες υπαίθριες καμπίνες, μόνο στους συνδρομητές του, οπότε έχουμε μεγαλύτερες ταχύτητες.

Οι συνδέσεις των υπόλοιπων παρόχων εξακολουθούν να παρέχονται πάντα από το αστικό κέντρο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...