Simos805 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2015 Λοιπον έχω μια τηλεόραση που υποστιρίζει 3D, και έχω και ένα λαπτοπ στο οποίο κατεβάζω ταινίες σε 3D. Συνδέω το λαπτοπ στην τηλεόραση (μέσω HDMI), βάζω την ταινία να παίξει με τον VLC, και ενεργοποιώ την λειτουργία 3D στην τηλεόραση (ανάλογα αν είναι δεξια-αριστερά ή πάνω-κάτω). Όμως οι υπότιτλοι φαίνονται περίεργα σαν να διπλασιάζονται επειδή το vlc δεν ξέρει ότι η ταινία είναι σε 3D για να τους προσαρμόσει δεξιά-αριστερά ή πάνω-κάτω αντίστοιχα. Ξέρει κανείς κάποιο πρόγραμμα που να το κάνει? ή ακόμα καλύτερα αν γίνεται με το vlc?
kiko33gr Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2015 Γειά σου, φίλε μου. Για το VLC δεν το έχω βρει να γίνεται, αλλά ψάξε και κατέβασε το 3D Subtitler. Θα χωρίσει τον κανονικό srt υπότυτλο σε 2, ώστε να φαίνεται σωστά σε 3D.
Simos805 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2015 Γειά σου, φίλε μου. Για το VLC δεν το έχω βρει να γίνεται, αλλά ψάξε και κατέβασε το 3D Subtitler. Θα χωρίσει τον κανονικό srt υπότυτλο σε 2, ώστε να φαίνεται σωστά σε 3D. Οκ φίλε σε ευχαριστώ πολύ!
Simos805 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2015 Γειά σου, φίλε μου. Για το VLC δεν το έχω βρει να γίνεται, αλλά ψάξε και κατέβασε το 3D Subtitler. Θα χωρίσει τον κανονικό srt υπότυτλο σε 2, ώστε να φαίνεται σωστά σε 3D. Ότι υπότιτλους έχω δοκιμάσει να μετατρέψω σε 3D με το πρόγραμμα που μου είπες, μου βγάζει αυτό το μήνυμα: "Invaild SRT File, Error in line ........". Τι να κάνω? Επίσης έχω ταινίες σε 48fps και σε 60fps, όμως το πρόγραμμα έχει επιλογή μέχρι 29,97fps. Θα έχω πρόβλημα με αυτό?
Tsino Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2015 γιατί δεν τις παίζεις με τον player της τηλεόρασης.. Για να είναι 3d σίγουρα έχει... Βάλε τις ταινίες σε ένα σκληρό εξωτερικό και βάλτον στην τηλεόραση
kiko33gr Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2015 Να σου πω την αλήθεια, δεν το έχω δοκιμάσει με τόσο ψυλά frame rates. Πάντως για το άλλο - έχεις διαλέξει τη σωστή κωδικοποίηση; Εδώ είχα βρεί έναν πολύ καλό οδηγό για το πρόγραμα, που μπορεί να σε βοηθήσει: http://www.techne.gr/threads/10282-%CE%A0%CF%8E%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%AD%CF%88%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CE%BD-%CF%85%CF%80%CF%8C%CF%84%CE%B9%CF%84%CE%BB%CE%BF-%CF%83%CE%B5-3D Και αυτό που είπε το παιδί να παίξεις από την τηλεόραση είναι πάντως πιο εύκολο και δεν χρειάζεται όλο αυτό. 1
Simos805 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2015 γιατί δεν τις παίζεις με τον player της τηλεόρασης.. Για να είναι 3d σίγουρα έχει... Βάλε τις ταινίες σε ένα σκληρό εξωτερικό και βάλτον στην τηλεόραση Διότι πρώτον ταινίες των 30-40GB αν τις βάλω να παίξουν στην τηλεόραση από USB κολάνε, ειδικά άμα είναι και 40-60fps (λόγω περιοοσιρμένης ταχύτητας του USB της τηλεόρασης λογικά) και δεύτερον κάποιες ταινίες έχουν ήχο True HD 5.1 τον οποίο δεν υποστιρίζει η τηλεόραση με αποτέλεσμα να δίνει στερεοφωνικό σήμα ή να μην ακούγεται καθόλου ήχος. Τις υπόλοιπες ταινίες ναι, με USB στην τηλεόραση τις βλέπω Να σου πω την αλήθεια, δεν το έχω δοκιμάσει με τόσο ψυλά frame rates. Πάντως για το άλλο - έχεις διαλέξει τη σωστή κωδικοποίηση; Εδώ είχα βρεί έναν πολύ καλό οδηγό για το πρόγραμα, που μπορεί να σε βοηθήσει: http://www.techne.gr/threads/10282-%CE%A0%CF%8E%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%AD%CF%88%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CE%BD-%CF%85%CF%80%CF%8C%CF%84%CE%B9%CF%84%CE%BB%CE%BF-%CF%83%CE%B5-3D Και αυτό που είπε το παιδί να παίξεις από την τηλεόραση είναι πάντως πιο εύκολο και δεν χρειάζεται όλο αυτό. Ντάεξι σε αυτό για την κωδικοποίηση εγώ έφταιγα.. δεν είχα ορίσει γραμματοσειρά, νομίζοντας ότι άμα δεν επιλέξω γραμματοσειρά θα βάλει αυτόματα ότι γραμματοσειρά είχε και το αρχειο srt. (και έβγαλε ότι έφταιγε το input αρχείο τέσπα). Ελπίζω να μην έχω θέμα σε ταινίες άνω των 30fps
DioNiSis_000 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2015 κατεβασε το srt23dass για να μετατρεπεις τους srt σε 3D https://docs.google.com/file/d/0B_SkWs3k8XiHYnVHVTBLRk0xUlU/edit ειναι οτι πιο εύχρηστο εχω βρει. οταν ανοιγεις ενα αρχειο srt με το srt23dass φρoντισε το srt να ειναι ηδη στον ιδιο φακελο με την ταινια και να εχει το ιδιο ονομα για να διαβαζει αυτοματα το aspect ratio της ταινίας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα