petritis31 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 σε 10 μέρες παιζόταν το παιχνίδι με τα patch πέρσι κανονικά ! σε mac ναι σε pc εχω την εντυπωση λιγο παραπανο
nzeppos Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Δεν είναι μόνο τα επίσημα patches όμως, αλλά και όλα τα καλούδια που χρειάζονται κάμποσες μέρες/εβδομάδες να κυκλοφορήσουν, τα οποία λόγω της φύσης τους απαιτούν νέο game (βλ. Nik33 data packs κλπ). Τα graphic mods τα βάζεις οποτεδήποτε θέλεις, τα data packs όμως είναι άλλη περίπτωση. Επιπλέον ακόμα και μετά τις 10 μέρες θυμάμαι μερικά ακόμα μεγάλα updates που διόρθωναν κάμποσες σελίδες με προβλήματα. Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι: 1) εφόσον ο πυρήνας του παιχνιδιού είναι από χρονιά σε χρονιά σχεδόν ίδιος... 2) και τα νέα features συνήθως αφορούν είτε σε κοσμητικές αλλαγές είτε σε μικροβελτιώσεις του παραπάνω πυρήνα... 3) και εφόσον νέες, γραμμένες από την αρχή match engines βλέπουμε μία φορά στα τόσα χρόνια... 4) και η αποστολή των ρόστερ και των υπόλοιπων localized στοιχείων έχει ολοκληρωθεί ήδη από τον Αύγουστο... 5) και το παιχνίδι παραδοσιακά κυκλοφορεί τέλη Οκτώβρη-μέσα Νοέμβρη 6) και τα τελευταία χρόνια έχουμε και την πολυτέλεια των beta εκδόσεων με το ανάλογο feedback που παίρνει η SI ...πως στο καλό δεν προλαβαίνουν στο ενδιάμεσο να ρετουσάρουν τα προβλήματα και να έχουμε λιγότερα bugs στις πρώτες εβδομάδες του παιχνιδιού; Αναγνωρίζω πως σε σχέση με το παρελθόν η κατάσταση έχει βελτιωθεί και πως υπάρχουν εκδόσεις που όντως εντός 10 ημερών το παιχνίδι είναι playable. Αλλά πότε επιτέλους θα πάψουμε κάθε χρόνο τέτοια εποχή να κάνουμε αυτή την κουβέντα περί playability κλπ και να μην αποτελεί καν σημείο αναφοράς; Το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι πως πλέον το Manager έχει γίνει τόσο περίπλοκο, που οποιαδήποτε αλλαγή, όσο και μικρή να είναι, έχει τη δυναμική να αλλάξει πολλές ισορροπίες και αν δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα σε βάθος χρόνου. Άρα χρειάζεται πολύ testing. Δεκτόν, όμως μιλάμε για ένα τίτλο που πρακτικά αποτελεί μονοπώλιο στον τομέα του, πουλάει κάθε χρόνο εκατομμύρια κομμάτια (σε αυξανόμενες τιμές) και άρα θα περίμενα καλύτερο quality assurance. 1
petritis31 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Δεν είναι μόνο τα επίσημα patches όμως, αλλά και όλα τα καλούδια που χρειάζονται κάμποσες μέρες/εβδομάδες να κυκλοφορήσουν, τα οποία λόγω της φύσης τους απαιτούν νέο game (βλ. Nik33 data packs κλπ). Τα graphic mods τα βάζεις οποτεδήποτε θέλεις, τα data packs όμως είναι άλλη περίπτωση. Επιπλέον ακόμα και μετά τις 10 μέρες θυμάμαι μερικά ακόμα μεγάλα updates που διόρθωναν κάμποσες σελίδες με προβλήματα. Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι: 1) εφόσον ο πυρήνας του παιχνιδιού είναι από χρονιά σε χρονιά σχεδόν ίδιος... 2) και τα νέα features συνήθως αφορούν είτε σε κοσμητικές αλλαγές είτε σε μικροβελτιώσεις του παραπάνω πυρήνα... 3) και εφόσον νέες, γραμμένες από την αρχή match engines βλέπουμε μία φορά στα τόσα χρόνια... 4) και η αποστολή των ρόστερ και των υπόλοιπων localized στοιχείων έχει ολοκληρωθεί ήδη από τον Αύγουστο... 5) και το παιχνίδι παραδοσιακά κυκλοφορεί τέλη Οκτώβρη-μέσα Νοέμβρη 6) και τα τελευταία χρόνια έχουμε και την πολυτέλεια των beta εκδόσεων με το ανάλογο feedback που παίρνει η SI ...πως στο καλό δεν προλαβαίνουν στο ενδιάμεσο να ρετουσάρουν τα προβλήματα και να έχουμε λιγότερα bugs στις πρώτες εβδομάδες του παιχνιδιού; Αναγνωρίζω πως σε σχέση με το παρελθόν η κατάσταση έχει βελτιωθεί και πως υπάρχουν εκδόσεις που όντως εντός 10 ημερών το παιχνίδι είναι playable. Αλλά πότε επιτέλους θα πάψουμε κάθε χρόνο τέτοια εποχή να κάνουμε αυτή την κουβέντα περί playability κλπ και να μην αποτελεί καν σημείο αναφοράς; Το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι πως πλέον το Manager έχει γίνει τόσο περίπλοκο, που οποιαδήποτε αλλαγή, όσο και μικρή να είναι, έχει τη δυναμική να αλλάξει πολλές ισορροπίες και αν δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα σε βάθος χρόνου. Άρα χρειάζεται πολύ testing. Δεκτόν, όμως μιλάμε για ένα τίτλο που πρακτικά αποτελεί μονοπώλιο στον τομέα του, πουλάει κάθε χρόνο εκατομμύρια κομμάτια (σε αυξανόμενες τιμές) και άρα θα περίμενα καλύτερο quality assurance. ειπαμε το κανουν επιτηδες μη σεβομενοι αυτους που το αγοραζουν για να καταπολεμησουν την Πειρατεία
GIOVINCO Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 Να φανταστω πως δεν υπαρχει καποιο σαιτ να αγορασουμε κλειδι με beta με paysafe ε?
nzeppos Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 Όχι, γιατί η paysafecard δεν συνεργάζεται (ακόμα) με κανένα από αυτά τα μαγαζιά για αγορές από Ελλάδα. Ή τουλάχιστον αυτό ίσχυε μέχρι πριν λίγες μέρες, δεν νομίζω όμως να έχει αλλάξει κάτι στο ενδιάμεσο. Η καλύτερη λύση είναι η virtual prepaid που εκδίδεται άμεσα μέσω ebanking. 3
babis13 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 Σαν κατοχος του manager απο το 08 και παιζοντας απο το 00/01 το cm τοτε εχω να πω οτι το περσινο ηταν πολυ καλο χωρις πολλα ενοχλητικα προβληματα στην m.e του,ναι το 14 ηταν τραγικο ελπιζω το φετινο να ειναι αξιο εχει γινει εννοειται προπαραγγελια διχως beta φετος...λιγες μερες υπομονη ακομα βεβαια
nzeppos Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Προφανώς και θα διαφωνήσω για το FM15, αφού είχα υποστεί τα πάνδεινα όσο άντεξα να παίξω (περισσότερα στο σχετικό νήμα του insomnia). Για το 14 βέβαια είχα ακούσει ακόμα χειρότερα, αλλά δεν έχω προσωπική άποψη αφού παρά την αγορά από day one, τελικά ασχολήθηκα μαζί του ελάχιστα. Ίσως με μεγάλες ομάδες ή/και περισσότερη υπομονή/ικανότητα να ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Αλλά για τα δικά μου μέτρα και για τη Β' εθνική Ελλάδας. αυτά που είδα σε 2-3 σεζόν δεν τα έχω δει τις τελευταίες 2 δεκαετίες στο πραγματικό ποδόσφαιρο. Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2015 από nzeppos 2
AKISHELLAS1 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 δυστυχως το παιχνιδι ειναι τραγικο στην match engine ακομα μια φορα,λες κ κανουν πατιναζ ειναι οι παιχτες κ μαρκαρουν παλι με τα ματια,απορω εκει την si δεν εχουν καταλαβει οτι δεν θελουμε φρουφρου κ αρωματα ? δεν βρισκω κ κανα site να κανουν update την data base του fm 12, αν ξερει κανεις ας μου ει .
BLuE_PaNtHeR Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Όχι, γιατί η paysafecard δεν συνεργάζεται (ακόμα) με κανένα από αυτά τα μαγαζιά για αγορές από Ελλάδα. Ή τουλάχιστον αυτό ίσχυε μέχρι πριν λίγες μέρες, δεν νομίζω όμως να έχει αλλάξει κάτι στο ενδιάμεσο. Η καλύτερη λύση είναι η virtual prepaid που εκδίδεται άμεσα μέσω ebanking. Από ποια τράπεζα το κάνεις αυτό?
nzeppos Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Από Eurobank και Πειραιώς γίνεται σίγουρα. Φαντάζομαι όμως το υποστηρίζουν και οι περισσότερες από τις υπόλοιπες τράπεζες. Το μόνο αρνητικό στην όλη διαδικασία είναι το ποσό φόρτισης της κάρτας, που συνήθως ανέρχεται στα 1-2 ευρώ. Φυσικά υπάρχει και η λύση του Paypal, αν και σε άλλους δουλεύει, σε άλλους όχι. 2
babis13 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 nzeppos εγω παραδοσιακα παιρνω ομαδα χαμηλης κατηγοριας αγγλιας τα τελευταια χρονια παιζω με την forest green το 13 ηταν απολυτο το 14 ειχε πολλα θεματα το 15 ειχε λιγοτερα λιγες μερες μεινανε να δουμε και αυτο προφανως δεν μπορει να κριθει απο την μπετα 2
petritis31 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Προφανώς και θα διαφωνήσω για το FM15, αφού είχα υποστεί τα πάνδεινα όσο άντεξα να παίξω (περισσότερα στο σχετικό νήμα του insomnia). Για το 14 βέβαια είχα ακούσει ακόμα χειρότερα, αλλά δεν έχω προσωπική άποψη αφού παρά την αγορά από day one, τελικά ασχολήθηκα μαζί του ελάχιστα. Ίσως με μεγάλες ομάδες ή/και περισσότερη υπομονή/ικανότητα να ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Αλλά για τα δικά μου μέτρα και για τη Β' εθνική Ελλάδας. αυτά που είδα σε 2-3 σεζόν δεν τα έχω δει τις τελευταίες 2 δεκαετίες στο πραγματικό ποδόσφαιρο. αυτο που μου την εσπαγε τελιως στο 2015 ηταν με τους παιχτες που μου καναν παραπονα οτι δεν παιζουν τους ελεγα οτι θα τους βαλω σε καποια απο τα επομενα ματς κ μολις τους εβαζα μερικα παιχνιδια μου λεγαν δεν τηρησες την υποσχεση σου
nzeppos Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Αυτό το είχαμε συζητήσει και πέρσι νομίζω. Είχα κι εγώ παίκτες που γκρίνιαζαν ότι δεν παίζουν, χωρίς μάλιστα να είναι ονόματα ή να έχουν ικανότητες, χωρίς να έχουν μεγάλα συμβόλαια ή να τους έχω τάξει συγκεκριμένους ρόλους κατά την υπογραφή τους. Για να τους ηρεμήσω τους έλεγα ότι θα μπουν σύντομα. Όντως μετά από λίγες αγωνιστικές τους έβαζα, έπαιζαν 3-4 αγώνες ολόκληρο 90λεπτο αλλά και μερικούς ακόμα ως αναπληρωματικοί. Ακολούθως τους έστελνα ξανά στον πάγκο (αφού δεν ήταν για πουθενά) και αυτοί συνέχιζαν να διαμαρτύρονται ότι δεν κράτησα την υπόσχεσή μου... Σύμφωνα με κόσμο που γνωρίζει το Manager καλύτερα από εμένα, υποτίθεται ότι το όλο θέμα θα λυνόταν αν οι εν λόγω παίκτες έμπαιναν σε καμια δεκαριά αγώνες και βάλε. Δηλαδή θα έπρεπε να τους έχω βασικούς για σχεδόν μισή σεζόν στη Β' Εθνική, ώστε να μην έχω γκρίνιες από τα... παλτά. Ήμαρτον. Να σημειώσω πως μιλάμε για τις πατσαρισμένες εκδόσεις του παιχνιδιού, δεν ήταν θέμα bug που διορθώθηκε αργότερα. Επίσης είχαμε και άλλες ομορφιές, όπως αυτήν που είχα μοιραστεί μαζί σας σε τούτο εδώ το post: Μια ωραία μέρα και πριν δηλώσουμε την επίσημη ομάδα για το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λίγδας, βγαίνει ένα δημοσίευμα-σοκ (σαν αυτά του Γεωργούντζου στο σχετικό site) που γράφει ότι ο Όμο θα είναι εκτός ομάδας. Στα καπάκια έρχεται ο παίκτης σε οργίλη κατάσταση και μου λέει να τον αφήσω να φύγει με μεταγραφή. Εγώ προφανώς έχω μείνει άναυδος από τις εξελίξεις, αφού δεν έχω κάνει καμία ενέργεια για όλα αυτά και ο Όμο προορίζεται για βασικός και αναντικατάστατος κόφτης (όπως και στην πραγματικότητα άλλωστε). Πρακτικά οι μόνες δυνατές απαντήσεις που μπορούσα να δώσω ήταν είτε ότι θα τον αφήσω ελεύθερο, είτε να δείξει υπομονή και να παίξει αργότερα. Προφανώς απάντησα το δεύτερο για να λάβω απάντηση διανθισμένη με μπινελίκια και καντήλια από τα βάθη της Αφρικής. Την ίδια στιγμή έρχονται και 2-3 συμπαίκτες-φίλοι του και μου λένε coach τι είναι αυτά που κάνεις, άστον να φύγει αφού το θέλει, γιατί τον κρατάς με το ζόρι. Τους απαντάω πως είναι για το καλό της ομάδας, δεν πρέπει να αποδυναμωθούμε κλπ και με τα πολλά το δέχονται και δεν πέφτει το morale τους. 2 μέρες αργότερα το παιχνίδι μού ζητάει για πρώτη φορά να δηλώσω τους συμμετέχοντες στην πρώτη ομάδα, προφανώς βάζω και τον Όμο και αμέσως το πρόβλημα λύνεται (το ηθικό του επέστρεψε σε normal από abysmal). Προφανώς κάποια μέγιστη παπαριά γίνεται και αν το Manager δει ότι πλησιάζει η έναρξη της σεζόν και έχεις πλεονάζοντες ξένους παίκτες, πάει και τους βάζει αυτομάτως εκτός registrations χωρίς καν να σε ρωτήσει. Οπότε οι παίκτες με το δίκιο τους γκρινιάζουν προκαταβολικά. Δεν είναι ακριβώς game breaking προβλήματα, να μου επιτρέψετε όμως να πως ότι δεν έχω δει να αναφέρονται με ιδιαίτερη θέρμη στα (γνωστά) site που διαρκώς αβαντάρουν το παιχνίδι, ανεξάρτητα από το πόσο καλό ή κακό είναι. 2
mclein Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 ο μαζουακου (κ αρκετοι αλλοι) ηθελε 7 χρονια να φυγει...τελικα καθε τελος χρονου ανανεωνε συμβολαιο & ολα καλα για 2 μηνες... ο καγιέρι της μποκα που εβαζε 50 γκολ τη σεζον..δεν ηθελε να φυγει με τιποτα..οταν δεχθηκα τα 70.000.000 της παρι εγινε δυσαρεστημενος κ σταματαγε στα 10..μεχρι που εφυγε ελευθερος στα 4 χρονια ! επισης, τα 1-1 ή 2-2 ειναι μεγαλο θεμα του παιχνιδιου...εντελως προαποφασισμενα !!!! οι τραυματισμοι πολλοι & άδικοι, ειδικα σε παιχτες που δεν εχουν τραυματιστει ποτε στην πραγματικοτητα.. το θεμα με τους scouted/shortlisted παιχτες που βρισκω, τους αγοραζουν παντα με την πρωτη ευκαιρια ομαδες εκτος ανταγωνισμου.. βαρεθηκα να γραψω αλλα, οταν μου ξαναερθει ορεξη θα πω κι αλλα γραφικα ! 1
nzeppos Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Για τα περσινά 1-1 και τα 2-2 θα συμφωνήσω πάνω από 1000%. Με κάποια δόση υπερβολής, πραγματικά δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα και φαινόταν από έτη φωτός μακρυά ότι το αποτέλεσμα ήταν περίπου προαποφασισμένο. Σε λίγους αγώνες δεν το καταλαβαίνει κάποιος και μπορεί να το θεωρήσει σύμπτωση. Όταν όμως μετά από μερικές σεζόν το βλέπεις να συμβαίνει συνέχεια και αρχίζεις να υποψιάζεσαι το pattern, τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά. Τεσπά, αρκετά με το FM15. Ελπίζω τουλάχιστον όλα αυτά να έχουν βελτιωθεί στη φετινή έκδοση. Λίγες μέρες ακόμα έμειναν. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα