chris_G20 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2015 Καλησπέρα, Έχω έναν Samsung SSD 850 EVO 1TB, θέλω να τον βάλω στο laptop μου Dell Ispiron 5548. Το laptop τώρα έχει έναν HDD 1T. Η απορία μου είναι πως θα κάνω εγκατάσταση τα windows 10 στον ssd αφού δεν έχω την εγκατάσταση του λειτουργικού ούτε και το licence key. Απλά έγινε η ενημέρωση από windows 8.1 όπως σε όλα τα laptop. Δεν υπάρχει χώρος για να κρατήσω και τους 2. Δηλαδή δεν μπορώ να φορμάρω τον έναν, με τη βοήθεια του άλλου αφού δεν θα υπάρξουν συνδεδεμένοι ταυτόχρονα στο μηχάνημα μου. -Τι πρέπει να προσέξω στο achi, τι ακριβώς είναι αυτό; -Τον HDD μπορώ να τον κάνω με κάποιο τρόπο εξωτερικό σκληρό; Ευχαριστώ.
dimosit Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2015 Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το data migration προγραμμα που εχει η samsung. Δηλαδη θα κλωνοποίησης το hdd στον ssd, γενικα απο οτι εχω διαβάσει δεν ειναι πολυ αξιόπιστο και το καλύτερο που μπορείς να κανεις ειναι να κανεις fresh install τα windows. Με το achi θα εχεις καλυτερες ταχύτητες στον ssd αν θες περισσότερες πληροφορίες με μια αναζητηση στο bing θα βρεις οτι ψαχνεις. Ναι μπορεις να το κανεις εξωτερικο απλος θα παρεις ενα καλώδιο sata to usb και μια θηκη. Αν πιανουν τα χερια σου μπορεις να το βαλεις στην θεση του dvd και να το εχεις μεσα.
chris_G20 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2015 Η ερώτηση μου παραμένει στο πως θα εγκαταστήσω τα windows 10 στον SSD, χωρίς κλώνους και μη αξιόπιστες διαδικασίες! Επίσης δεν υπάρχει οπτικό μέσο στο laptop οπότε δεν μπορώ δυστυχώς να κρατήσω και τους 2.
Xristaras12 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2015 θα κατεβάσεις το creation tool απο την microsoft και θα επιλέξεις οτι θες να αναβαθμίσεις αλλον υπολογιστή,επιλέγεις την έκδοση που θες και ξεκινά να κατεβαίνει ενα iso. οταν κατέβει,με το rufus δημιουργείς ενα bootable usb stick με Uefi (εαν θες-αλλιώς κλείσε τα uefi boot κλπ απ το bios)και ξεκινάς τον υπολογιστή απο εκεί. Κλειδί δεν θα χρειαστείς γιατι έχει κλειδώσει το hardware με τον κωδικό οπότε και με την πρώτη συνδεση στο ιντερνετ θα ενεργοποιηθουν. εαν θες να εισαι σίγουρος κατέβασε το Produkey και αντέγραψε τον κωδικό που πιθανον γράφει.
chris_G20 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Ακολούθησα αυτά τα βήματα και όλα έγιναν μια χαρά! Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Πρέπει να κάνω κάποια επιπλέον ρύθμιση στον ssd?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα