Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα εχω την ΗD6950 δουλευει μια χαρα αλλα στα παιχνιδια μου κανει νερα (σαν να τρεχει νερο να το πο στην οθονη ,σαν να τρεμοπαιζει κατι τετοιο.

Αν το βαλω στο v-syn απο το παιχνιδι μια χαραα

Ειναι προβλημα της καρτας?

Επισης την εχω με ανταπτορα απο dvι σε vga λογω οτι η οθονη μου δεχεται μονο vga.

Νομιζα οτι ηταν ο ανταπτορας αλλα δεν ειναι

Δημοσ.

αυτό που παρατηρείς δεν ειναι πρόβλημα και λέγεται tearing.

https://en.wikipedia.org/wiki/Screen_tearing

το V-sync εξαλείφει το συγκεκριμένο θέμα αλλα προσθέτει Input lag και αν το σύστημα δεν μπορεί να κρατήσει το 60άρι σταθερό πάει στα 30καρέ αυτόματα.

αν παίζεις Online Παιχνίδια το V-sync το ξεχνάς πάντως.

• Like 1
Δημοσ.

Χρησταρα σε ευχαριστω αλλα δεν ξερω αγγλικα καθολου :P

Τα παιχνιδια ναι τα παιζει ΜΑΧ 60 fps

Το θεμα μου ειναι γιατι το κανει αυτο?

Ειναι προβληματκη?

Δημοσ.

με απλά ελληνικά.

οταν ο κάθετος συγχρονισμός(Vsync)είναι ενεργό,τότε ο ρυθμός ανανέωσης καρέ της κάρτας κλειδώνει σε αυτόν της οθόνης.ΓΙ αυτό και βλέπεις τα ΜΑΧ 60 καρέ μιας και η οθόνη σου έχει ρυθμό ανανέωσης καρέ 60.

Συνεπώς γι αυτο δεν βλεπεις το ονομαζόμενο"σκισιμο" στα γραφικά.

οταν ειναι στο off,όποιο καρέ επεξεργαστεί η κάρτα,το στέλνει στην οθόνη χωρίς να την ενδιαφέρει εαν έχει "προλάβει" να προβάλει το προηγούμενο.ΓΙ αυτό και υπάρχει το νερούλιασμα.

οπότε εσυ βλεπεις το μισό προηγούμενο και το μισό επόμενο πχ επειδη η οθόνη δεν έχει προλάβει να "αδειάσει" απ το προηγούμενο καρέ.

Δεν ειναι πρόβλημα σε καμία περίπτωση όλες οι κάρτες έτσι λειτουργούν.

έτσι λοιπόν οταν ειναι στο off η κάρτα δουλεύει στο οριο και βγάζει παραπάνω καρέ απο αυτά που προλαβαίνει να προβάλει η οθονη.

Δημοσ.

Οκ σε ευχαριστω πολυυ.

Αρα ειναι θεμα της οθονης μου

και 120αρι μονιτορ να ειχες πιθανότατα παλι κοψιμο θα εβλεπες.

Δεν ξέρω περισσότερα επι του θέματος δυστυχώς.

το ζουμί της υπόθεσης ειναι,Vsync off η κάρτα δουλεύει όπως πρέπει,δεν κλειδώνει καρε και ειναι αμεση αλλα βλέπεις το κοψιμο.

Vsync ON υπάρχει Input lag(δηλαδή καθυστέρηση σε αυτό που βλέπεις με αυτό που πραγματικά γίνεται)αλλα δεν υπάρχει κοψιμο.

Εαν το σύστημα μπορεί να διατηρήσει 60αρι καθαρό,τοσα θα βλεπεις,εαν πέσει στα 59 καρέ τότε θα σε κλειδώσει στα 30,οταν μπορέσει να ξαναπιάσει το 60αρι μένει εκει κλπ.

Δημοσ.

Οκ ποιο αναλυτικα δεν γινοταν με κατατοπισες πληρως.Σ ευχαριστω

ΑΛλο που θελο να μαθω ειναι γιατι η καρτα γιατι δεν δουλευει ποτε στο 100% (πχ games)ειναι 35-40 %

Και το ιδιο γινεται και στο cinebench r15 οταν το τρεχω η καρτα δεν παει 100% αλλα μεχρι 45%

Δημοσ.

Ποιόν επεξεργαστή έχεις; Επίσης αν έχεις το V-Sync στο on τότε λογικό είναι να μην δουλεύει στο 100% στα παιχνίδια που τα παίζει άνετα , το cinebench δεν χρησιμοποιεί όλη την δύναμη της κάρτας 

Δημοσ.

Υπαρχή βεβαία και ο μαγικός αριθμός 62!!!

Άμα κλειδώσεις τα fps στα 62 τότε το tearing σχεδόν εξαλείφετε δηλαδή δεν το παρατηρείς και τόσο

με λίγα λόγια:

• Vsync off = πολύ Screen tearing και καθόλου Input lag
  • Vsync on = καθόλου Screen tearing άλα έχει Input lag
  • 62fps limit = ελάχιστο Screen tearing και καθόλου Input lag
Δημοσ.

Υπαρχή βεβαία και ο μαγικός αριθμός 62!!!

Άμα κλειδώσεις τα fps στα 62 τότε το tearing σχεδόν εξαλείφετε δηλαδή δεν το παρατηρείς και τόσο

με λίγα λόγια:

• Vsync off = πολύ Screen tearing και καθόλου Input lag
  • Vsync on = καθόλου Screen tearing άλα έχει Input lag
  • 62fps limit = ελάχιστο Screen tearing και καθόλου Input lag

μέσω randeonpro;

Δημοσ.

μέσω randeonpro;

από το CCC βάζεις ότι fps limit θες άλα το κακό είναι ότι αυτό είναι global, εγώ χρησιμοποιώ msi afterburner που σου επιτρέπει να το κανίς αυτό για κάθε game ξεχωριστά.

Δημοσ.

Να ''κόβει'' ο i5 750 την 6950 χλωμό το βλέπω οπότε έχεις ενεργοποιημένο το V-Sync . Βάλε το Battlefield 4 αν το έχεις και θα δεις πως θα πάει στο 100% 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...