Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Χαιρετώ την παρέα. Αντιμετωπίζω ένα θέμα από τότε που πήρα το pc αλλά δεν δίνω τόση βάση. Έχω στον chrome ένα τραγούδι να παίζει στο youtube σε 480p και ανοίγω διάφορα tabs eshop, skroutz κλπ. Όταν τα ανοίγω ο επεξεργαστής πάει 100% στιγμιαία, κόβεται για 1 δεύτερο το τραγούδι και έπειτα συνεχίζει να παίζει κανονικά (σημειωτέον το buffer του τραγουδιού έχει φορτώσει πλήρως και όμως ο ήχος κόβεται). Σε ότι λειτουργικό και να ήμουν από windows πάντα το πάθαινα αυτό. Έχω a8 6600k 4.2 ghz 1.284v σταθερότατο, f2 a55m le, 8gb 1866mhz 11 11 11 30 2t 1.55v σταθερότατες, wd caviar blue 500 gb 7200rpm 16mb cache, corsair cx 430w, cnps5x performa (ο επεξεργαστής σε full load σε prime95 δεν ξεπερνά τους 52 βαθμούς και επίσης έχω και φανάκι στα vrm της μητρικής για να μην έχω throttling), windows 10 home x64 γνήσια, με όλα τα drivers, καθαρά από ιούς και όμως το πρόβλημα παραμένει. Συμβαίνει ακόμα και με stock cpu και μνήμες, drivers πιο τελευταίοι δεν παίζουν. Όταν ένα διάστημα έπαιζα με τον 8320 ενός φίλου αυτό το θέμα δεν το είχα, δηλαδή να κόβεται ο ήχος και νομίζω πως είναι cpu related το θέμα, πως ευθύνεται δηλαδή η χαμηλή ισχύς του επεξεργαστή. Παρακαλώ δεν θέλω σχόλια του τύπου έχεις amd πάρε intel, το θέμα το άνοιξα καθαρά για να ακούσω γνώμες μιας και δεν έχω βγάλει ακόμα άκρη. Μην ξεχάσω, το cnq είναι ανοιχτό και το c6 state κλειστό.
balourdiskakos Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Καλημερα φιλε μου.. Μηπως ειναι θεμα του net σου ? και μενα μου κανει τετοια καμια φορα, οχι παντα αλλα μου το κανει που και που..btw το c6 state γιατι το εκλεισες?
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Δεν είναι θέμα internet άλλωστε γράφω παραπάνω πως αυτό το θέμα το έχω με πλήρως φορτισμένο το buffer του τραγουδιού. Το c6 το έκλεισα γιατί είναι άχρηστο να είναι ανοιχτό, σε μερικά παιχνίδια μπορεί να προκαλέσει fps drops.
Bender83 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Το προβλημα στο παρουσιαζει στα Win 10 μονο? Ειχα παρομοιο προβλημα με ι5 πρωτης γενιας με Win 10. Στον FF μολις ανοιγα το ΥΤ το cpu usage εφτανε στο 90κατι και για λιγο κρεμαγε ολο το συστημα.Μετα απο προγραματισμενο format λυθηκε(Wn 10 και παλι). Εμενα μου εβγαζε και καποια blue screen τυχαιαπου σταματατησαν με το φορματ. Αντιμετοπιζεις αλλα προβληματα?
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Και χωρίς oc μου το κάνει, λεπτομέρειες αναφέρω στο πρώτο μήνυμα άλλωστε. Και στα 7αρια παλιότερα μου το έκανε και στα 10αρια, μοιάζει με αυτό στιγμιαίο κρέμασμα που λέει ο bender83, ωστόσο blue screens δεν έχω, το μηχάνημα δουλεύει απροβλημάτιστα, απλά μου κάνει εντύπωση αυτό το φαινόμενο.
balourdiskakos Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Το hardware acceleration το εχεις ανοιχτο η κλειστο ?
TheELF Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Έχω στον chrome ένα τραγούδι να παίζει στο youtube σε 480p και ανοίγω διάφορα tabs eshop, skroutz κλπ. Όταν τα ανοίγω ο επεξεργαστής πάει 100% στιγμιαία, κόβεται για 1 δεύτερο το τραγούδι και έπειτα συνεχίζει να παίζει κανονικά Ο Η/Υ δεν μπορεί να καταλάβει εάν εσύ θες να συνεχίζει να παίζει το τραγούδι χωρίς διακοπές,εσύ τον βάζεις να φορτώσουν οι άλλες σελίδες,πάει 100% ο επεξεργαστής και αν τύχει να χρειαστεί να ρίξει την ταχύτητα/το ποσοστό CPU που πάει στο να παίξει το τραγούδι, θα το κάνει γιατί πολύ απλά δεν ξέρει ότι εσύ θες να παίζει χωρίς διακοπές. (Λογικό για εσένα και εμένα ότι το θες αλλά το skynet δεν είναι ακόμα σε θέση να το καταλάβει) Με το process hacker μπορείς να καταλάβεις ποια διεργασία παίζει το τραγούδι από την χρήση cpu που κάνει,οπότε βάλε την σε priority -> real time και κάνε μερικά πειράματα να δεις αν αλλάξει κάτι,μπορεί να είναι και από το i/o priority μιας και το chrome κρατάει απίστευτο όγκο δεδομένων στον δίσκο,δοκίμασε και τα δύο. Ποιο εύκολα βάλε το τραγούδι να παίζει από τον explorer και αποθήκευσε το priority του να μην μειώνεται ποτέ η ταχύτητά του. (Αν δεις ότι λύνεται το θέμα έτσι)
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Το hardware acceleration το εχεις ανοιχτο η κλειστο ? Δεν έχει να κάνει το hardware acceleration αλίμονο . Θα δοκιμάσω όταν έχω χρόνο τις συμβουλές του elf.
balourdiskakos Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Εγω πιστευω οτι εχει να κανει γιατι οταν το εκλεισα ηταν κομπλε..κανε μια δοκιμη, μπας και
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Θα δοκιμάσω και θα πω, πάντως το έχω κόψει υπεύθυνο και για λιγότερα fps στο λολ, πχ από 130 όταν έχω τραγούδι με βίντεο πάει στα 90 fps, με κλειστό δεν θα έχω θέμα, anyway θα το κλείσω.
TheELF Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Το acceleration κόβει ταχύτητα/κύκλους από την vga σου οπότε λογικό είναι να έχεις λιγότερα fps αν το έχεις να τρέχει στο μάξιμουμ το παιχνίδι. Μπορείς να βάζεις να παίζει κομμάτι από youtube μέσου του vlc ή το smplayer που έχουν πολύ μικρότερες απαιτήσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα