alex52 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Ενας φιλος μου εφερε εχθες το laptop toy ενα Dell παρτω μου λεει γιατι θα το πεταξω .Με το που το δουλευεις για λιγη ωρα κανενα 15' μετα σβηνει και πρεπει να περασει κανα 30' για να ανοιξει . Ελεγξα την θερμοκρασια με HW Monitor τα αποτελεσματα ηταν οπως το περιμενα συγκεκριμενα θερμοκρασιες που σημειωσα : CPU 65 RAM 42 GPU 85 . Φυσικα μπορει οι θερμοκρασιες να ηταν πιο πανω και να μην προλαβα να τις σημειωσω . Το ανοιξα διαπιστωσα οτι ενα αυτοκολητο ηταν κολημενο με κωδικους για το CPU στον επεξεργαστη μαζι με την θερμοαγωγημη παστα και την ψυκρα πολυ παραξενο μου φανηκε καθαρισα την παλια παστα και παρηγγειλα καινουργια καθως και θερμοαγωγημα αυτοκολλητα για την υπολοιπα μερη . Το θεμα ειναι οτι δεν λειτουργουσε καθολου ο ανεμηστηρας τον ακουσα μονο οταν ανοιγε το laptop αλλα δεν λειτουργουσε καθολου καθως ανεβαζε θερμοκρασια και δεν μπορεσα να διαπιστωσω εαν ηταν κλειστο απο το bios για τι το ανοιξα αμεσως για το καθαρισω.Να χρειαζετε αλλαγη ολη η ψυκτρα η το ανεμιστηρακι ; επισης εχω μια παστα xpower silver tim διαβασα οτι δεν κανει καθολου δουλεια και δεν εκανα καμια δοκιμη για να δω θερμοκρασιες . Για αυτο παρηγγειλα NOCTUA NT-H1 και αυτοκολητα AKASA AK-TT12-80
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Νομίζω ότι καλό θα ήταν αρχικά να αλλάξεις το ανεμιστηράκι, αλλά εφόσον δεν λειτουργήσει προχωράς και στην ψύκτρα φουλ. Επίσης να βάλεις άλλη πάστα, καινούρια δηλαδή και αν ακόμα το πρόβλημα παραμένει, κοιτάς να βρεις καινούρια ψύκτρα.
alex52 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 θελω να κανω μια δοκιμη με την παστα πυ εχω και να ελεγξω οτι δεν ειναι χαλασμενο το ανεμιστηρακι ,απλως φοβαμαι γιατι δεν εχω θερμοαγωγημα αυτοκολλητα για να βαλω σε καποια μερη που χρειαζετε να το επιχηρησω η θα το καψω τελειως ;
Euclides Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 1. H Θερμοκρασία της GPU είναι αρκετά υψηλή. Γύρω στους 95ο θα κλείσει ο υπολογιστής. Μπορεί αυτό να είναι το πρόβλημα. 2. Εφόσον ο ανεμιστήρας δουλεύει για λίγο στην αρχή, δεν πρέπει να έχει πρόβλημα. 3. Το heat-sink δεν παθαίνει ζημιά από μόνο του για να το αλλάξεις. Εκτός αν του έχεις προξενήσει εσύ, ή κάποιος άλλος, κάποια ζημιά. Υπάρχει βέβαια πάντα η πιθανότητα (μου έχει συμβεί), να έχει κάποια ατέλεια από κατασκευής. Σε αυτή την περίπτωση όμως, το πρόβλημα της υπερθέρμανσης θα υπήρχε από την πρώτη στιγμή. 4. Άλλαξε μόνο τα θερμοαγώγιμα υλικά και καθάρισε την ψύκτρα. H GPU δεν παίρνει απλό αυτοκόλλητο, αλλά thermal pad. 5. Αν εξακολουθείς να έχεις πρόβλημα, κάνε update στο BIOS.
alex52 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 ναι στην gpu εβαλα αλλα καποια μερη ειχαν αυτοκολητο και δεν εβαλ πειραζει μεχρι ενα ερθει το ανταλλακτικο ; ενταξει με τον ανεμιστηρα δουλευει μαλλον απο το πολυ χνουδι δεν δουλευε σωστα αλλα εξακολουθει να εχει μεγαλη θερμοκρασια βαραει κατι 60 θα τον δουλεψω λιγακι ετσι να δω εαν σβηνει και θα περιμενω και την noctua απο eshop να ερθει γιατι αυτη η παστα μαλλον δεν λεει και πολλα .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα