Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι συνδρομητής της HOL και μου έχουν δώσει το ZTE ZXHN H108N το οποίο χρησιμοποιώ για πρόσβαση στο Internet και το οποίο βρίσκεται δίπλα στο κεφάλι μου. Θέλω το WiFi να είναι πάντα ανοικτό και για τα άλλα μέλη της οικογένειας, αλλά δεν θέλω για ευνόητους λόγους να βρίσκεται δίπλα στο κεφάλι μου.

Εχω επίσης και ένα άλλο Router από τον προηγούμενο πάροχό μου και συγκεκριμένα το Sagem 2444.

Εχω ενώσει τα 2 Router με UTP5 καλώδιο και έχω τοποθετήσει το Sagem στο σαλόνι με σκοπό να έχω κλειστό το WiFi στο ΖΤΕ που είναι δίπλα στο κεφάλι μου και η υπόλοιπη οικογένεια να εξυπηρετείται από το Sagem του σαλονιού.

Είναι εφικτό αυτό ή τσάμπα παιδεύομαι?

Δημοσ.

Είναι εφικτό.Πρέπει να ενεργοποιήσεις την λειτουργία bridge στο Sagem ρουτερ σου .Για να το κάνεις αυτό Πρέπει στο αρχικό setup του sagem ρουτερ να το κάνεις να λειτουργεί σαν bridge.Επειδή δε το ξέρω το δικό σου ρουτερ πως είναι το μενού δε μπορώ να βοηθήσω περισσότερο.Αλλά άμα το ψάξεις πιστεύω θα το βρεις.

Και μετά απλά απενεργοποιείς το WiFi από το πρώτο σου ρουτερ το ZTE και στην συνέχεια ενεργοποιεις το WiFi στο δεύτερο ρουτερ σου το sagem.

Δημοσ.

Εκανα τα εξής και έγινε η δουλειά μου.

1. Στο ZTE άφησα την IP που είχε 192.168.2.1

2. Στο ZTE απενεργοποίησα το WLAN (Wireless).

(Είπαμε, δεν θέλω να εκπέμπει δίπλα στο κεφάλι μου)

3. Στο Sagem άλλαξα την IP σε 192.168.2.200

4. Στο Sagem απενεργοποίησα το DHCP.

5. Στο Sagem έκανα επανεκίνηση.

6. Σύνδεσα το καλώδιο UTP5 από μία θύρα LAN/Ethernet του ΖΤΕ σε μία θύρα LAN/Ethernet του Sagem.

7. Επανεκκίνηση του PC.

• Thanks 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εκανα τα εξής και έγινε η δουλειά μου.

1. Στο ZTE άφησα την IP που είχε 192.168.2.1

2. Στο ZTE απενεργοποίησα το WLAN (Wireless).

(Είπαμε, δεν θέλω να εκπέμπει δίπλα στο κεφάλι μου)

3. Στο Sagem άλλαξα την IP σε 192.168.2.200

4. Στο Sagem απενεργοποίησα το DHCP.

5. Στο Sagem έκανα επανεκίνηση.

6. Σύνδεσα το καλώδιο UTP5 από μία θύρα LAN/Ethernet του ΖΤΕ σε μία θύρα LAN/Ethernet του Sagem.

7. Επανεκκίνηση του PC.

Κανε και ενα exclude απο τον DHCP την ip απο το δευτερο ή άλλαξε το range του DHCP

& εισαι κυριος

Δημοσ.

Εννοεί να αλλάξει την περιοχή του DHCP στο ΖΤΕ, ώστε η ΙΡ του Sagem (192.168.2.200) να μην είναι μέσα σε αυτήν ή να την δεσμεύσει αποκλειστικά για το Sagem, για να μην υπάρξει ποτέ θέμα διένεξης.

Βέβαια σε οικιακά δίκτυα θεωρώ δύσκολο να έχει κάποιος συνδεδεμένες 200+ συσκευές ώστε να έχει τέτοιο πρόβλημα, αλλά αποτελεί καλή πρακτική.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...