iordanis77 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Και εγώ δεν τα έπλενα τακτικά τα δόντια μου και δεν είχα κανένα πρόβλημα μέχρι ώρας (πήγαινα και 1 φορά το χρόνο οδοντίατρο βέβαια για έλεγχο & καθαρισμό). Τελικά όμως στη τελευταία επίσκεψη μου διέγνωσε τερηδόνα σε ένα δόντι, ευτυχώς σε πολύ αρχικό στάδιο, και θα πρέπει να κάνω ένα μικρό σφράγισμα. Τι εννοεις "μικρο σφραγισμα"? Θα σου το σκαψει αρκετα το δοντι, ασχετως αν η βλαβη ειναι μικρη. Γιαυτο πολλοι περιμενουν να μεγαλωσει μια τερηδονα και μετα πανε να τη σφραγισουν. Τις επισκέψεις στους οδοντίατρους τις απεχθάνομαι (πάω με το ζόρι μία φορά τον χρόνο για έλεγχο - καθαρισμό) και δεν έχω κάνει ποτέ λεύκανση, αν και λόγω επαγγέλματος (οδοντοτεχνίτης) για εμένα είναι και τα δύο δωρεάν... Εχω ακουσει οτι η λευκανση ειναι βλαπτικη για τα δοντια, δε ξερω αν αληθευει.
zio10 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Με τα λευκά και τα μαύρα σφραγίσματα τι γίνεται;
cb_papi Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Τι εννοεις "μικρο σφραγισμα"? Θα σου το σκαψει αρκετα το δοντι, ασχετως αν η βλαβη ειναι μικρη. Γιαυτο πολλοι περιμενουν να μεγαλωσει μια τερηδονα και μετα πανε να τη σφραγισουν. Ίσως το παρερμήνευσα εγώ επειδή μου είπε ότι δεν είναι εκτεταμένη τερηδόνα στο δόντι.
Field-joan Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Να ρωτήσω κάτι.εγω τώρα το καλοκαίρι ξυπνάω 2 δεν πλένω δόντια.τα πλένω βράδυ πριν κοιμηθώ .λέμε ότι τα δόντια τα πλενουμε πριν κοιμηθούμε .εγω όμως το βράδυ ειδικά τώρα κοιμάμαι 4 και τα πλένω τότε .ούτε αυτό είναι σωστό κατ εμέ γιατί έχουν περάσει πολλές ώρες μετά το βραδινό.βασικα θα πρέπε να βουρτσίζουμε τα δόντια μισή ώρα μετά το τελευταιο γεύμα. Αυτή είναι η σωστή φράση και όχι πριν παμει για ύπνο ο άλλος τρώει στις 9 και κοιμάται 12 έχουν περάσει αρκετές ωρες
Sheogorath Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 12 λεπτά πριν, Field-joan είπε Να ρωτήσω κάτι.εγω τώρα το καλοκαίρι ξυπνάω 2 δεν πλένω δόντια.τα πλένω βράδυ πριν κοιμηθώ .λέμε ότι τα δόντια τα πλενουμε πριν κοιμηθούμε .εγω όμως το βράδυ ειδικά τώρα κοιμάμαι 4 και τα πλένω τότε .ούτε αυτό είναι σωστό κατ εμέ γιατί έχουν περάσει πολλές ώρες μετά το βραδινό.βασικα θα πρέπε να βουρτσίζουμε τα δόντια μισή ώρα μετά το τελευταιο γεύμα. Αυτή είναι η σωστή φράση και όχι πριν παμει για ύπνο ο άλλος τρώει στις 9 και κοιμάται 12 έχουν περάσει αρκετές ωρες Εγώ τα βουρτσίζω μετά από κάθε γεύμα. (Και πετάγεται και λέει ένας "ωπα ρε φίλε, 17 φορές την μέρα να 'ουμε" )
Bourdoulas Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 48 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Εγώ τα βουρτσίζω μετά από κάθε γεύμα. (Και πετάγεται και λέει ένας "ωπα ρε φίλε, 17 φορές την μέρα να 'ουμε" ) ωπα ρε φίλε, 17 φορές την μέρα να 'ουμε Spoiler Παρακαλώ
Baator Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, Field-joan είπε Να ρωτήσω κάτι.εγω τώρα το καλοκαίρι ξυπνάω 2 δεν πλένω δόντια.τα πλένω βράδυ πριν κοιμηθώ .λέμε ότι τα δόντια τα πλενουμε πριν κοιμηθούμε .εγω όμως το βράδυ ειδικά τώρα κοιμάμαι 4 και τα πλένω τότε .ούτε αυτό είναι σωστό κατ εμέ γιατί έχουν περάσει πολλές ώρες μετά το βραδινό.βασικα θα πρέπε να βουρτσίζουμε τα δόντια μισή ώρα μετά το τελευταιο γεύμα. Αυτή είναι η σωστή φράση και όχι πριν παμει για ύπνο ο άλλος τρώει στις 9 και κοιμάται 12 έχουν περάσει αρκετές ωρες Το να ξυπνήσω και το να πλύνω τα δόντια να μην είναι το ΠΡΩΤΟ πράγμα που κάνω, δεν μου περνάει καν από το μυαλό. Με απόλυτη βεβαιότητα μπορώ να πω ότι δεν έχει γίνει ούτε μία φορά στην ζωή μου από τότε που ξεκίνησα να πλένω τα δόντια μου. Η μυρωδιά δεν σε ενοχλεί; Το να ενοχλεί τους άλλους π.χ. δεν είναι κάτι που σε αγχώνει όλο το πρωί; Μπορείς να φας και να πιεις καφέ κτλ. με όλο αυτό το πράγμα που έχει μαζευτεί μέσα στο στόμα όλο το βράδυ;
logistoulis Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 4/10/2015 στις 6:20 ΜΜ, Iris_89 είπε Τα γονίδια υπάρχουν -για πολλούς δυστυχώς- ΚΑΙ στα δόντια. Και δεν μιλάμε για απλά θέματα όπως τερηδόνα, αλλά για πιο σοβαρά. Τα γονίδια είναι τεράστιο θέμα, εγώ εκμεταλλευόμενος αυτό αδιαφορώ προκλητικά για τη στοματική μου υγιεινή και τα πάντα είναι μια χαρά, μόνο για κάνα καθαρισμό πάω όταν το θυμηθω (έχω πάρει δόντια και γενικά πράγματα μαζί και με διαφορα κακά κληρονομικά από τη μαμά που έκανε σφραγισμα πρώτη φορά στα 66 της) Η αδερφή μου από την άλλη που ανέκαθεν είναι μανιώδης με το θέμα των δοντιών μετράει κάμποσα σφραγίσματα (αυτή έχει πάρει από τον μπαμπά που δε νομίζω ότι έχει κανένα πραγματικό δόντι όλα γέφυρες και αμέτρητα χιλιάρικα στους οδοντιάτρους) Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2018 από logistoulis
Racerr Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 εγω επειδη ειχα θεμα με ενα συγκεκριμενο και με ταλαιπωρησε με σφραγισμα και απονευρωση καθε πρωι και παντα μετα απο γλυκο οπωσδηποτε και απο τοτε δεν εχω κανενα προβλημα με τα δοντια και βραδυ καποιες φορες αν εχω φαει
Pa0ki Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Κάθε βράδυ πριν τον ύπνο τις πλένω τις κορώνες μου
txcellas Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Κάθε μέρα συνήθως 1 φορά με ηλεκτρική! Νήμα σπανιότερα
LouCi4er Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 5/12/2015 στις 1:44 ΠΜ, iordanis77 είπε Τι εννοεις "μικρο σφραγισμα"? Θα σου το σκαψει αρκετα το δοντι, ασχετως αν η βλαβη ειναι μικρη. Γιαυτο πολλοι περιμενουν να μεγαλωσει μια τερηδονα και μετα πανε να τη σφραγισουν. Δηλαδη αν ειναι ελαχιστα χαλασμενο το δοντι ο οδοντιατρος το σκαβει μεχρι την ριζα?Ποιος στο ειπε αυτο?Εγω ειχα ενα σφραγισμενο πολλα χρονια(απο τα 16 αν θυμαμαι καλα) και καπου στα 30 μια μερα πηγε η γλωσσα στο συγκεκριμενο και καταλαβα σαν να εχει τρυπα σε μια γωνια.Την επομενη μερα πηγα στον οδοντιατρο,αφου ειδε οτι ειναι ξανα σφραγισμενο αρχισε να μου λεει για απονευρωσεις και τετοια.Μην βιαζεσαι του λεω,ανοιξε το και βλεπουμε.Με το που εβγαλε το σφραγισμα,το τροχισε βαρια 2 δευτερολεπτα και σταματησε.Με ρωταει:ποτε το καταλαβες οτι αρχισε να χαλαει?Χτες το βραδυ του λεω.Εισαι ωραιος μου λεει που ηρθες αμεσως,το εσωσες.Αυτο ηταν ολο το τροχισμα που εκανε,2 δευτερολετα και μετα το σφραγισε.5 χρονια τωρα κανενα θεμα.Αναλογα το χαλασμα,ο οδοντιατρος σκαβει μεχρι να φυγει το χαλασμενο και να μεινει μονο καλο δοντι,αν εχει φτασει στον πατο πας απονευρωση,αν με λιγο τροχισμα φυγει το χαλασμενο τοτε το σφραγιζει,δεν νομιζω κανενας οδοντιατρος να σκαβει καλο δοντι χωρις λογο. Γενικα τα δοντια ειναι κληρονομικο.Εχω φιλους που δεν τα πλενουν ποτε και παιζει να μην εχουν ουτε ενα σφραγισμα.Εγω πηρα απο την μανα μου που τρεχει στους οδοντιατρους απο πιτσιρικα.Και εγω πρεπει να πηγα πρωτη φορα οταν ημουν στο γυμνασιο.Το θεμα ειναι να πηγαινουμε αμεσως,οσο το αφηνουμε γινεται ολο και χειροτερα.Την εχω πατησει απο δοντια και οσο και να μην αντεχω στον οδοντιατρο παω αμεσως. Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2018 από LouCi4er
Hellaslover Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 13 ώρες πριν, Field-joan είπε Να ρωτήσω κάτι.εγω τώρα το καλοκαίρι ξυπνάω 2 δεν πλένω δόντια.τα πλένω βράδυ πριν κοιμηθώ .λέμε ότι τα δόντια τα πλενουμε πριν κοιμηθούμε .εγω όμως το βράδυ ειδικά τώρα κοιμάμαι 4 και τα πλένω τότε .ούτε αυτό είναι σωστό κατ εμέ γιατί έχουν περάσει πολλές ώρες μετά το βραδινό.βασικα θα πρέπε να βουρτσίζουμε τα δόντια μισή ώρα μετά το τελευταιο γεύμα. Αυτή είναι η σωστή φράση και όχι πριν παμει για ύπνο ο άλλος τρώει στις 9 και κοιμάται 12 έχουν περάσει αρκετές ωρες Δεν εχει να κανει με το ποτε εφαγες αλλα με τον υπνο γιατι οταν κοιμασαι το στομα παραμενει κλειστο και τοτε κανουν δουλεια τα μικροβια. Πχ πες πλενεις μια πετσετα. Δε θα μουχλιασει αν δε τη στεγνωσεις κατευθειαν αλλα οταν τη βαλεις στο συρταρι (και δεν αεριζετε) για πολλες ωρες.
Field-joan Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Στις 3/9/2018 στις 6:52 ΜΜ, Baator είπε Το να ξυπνήσω και το να πλύνω τα δόντια να μην είναι το ΠΡΩΤΟ πράγμα που κάνω, δεν μου περνάει καν από το μυαλό. Με απόλυτη βεβαιότητα μπορώ να πω ότι δεν έχει γίνει ούτε μία φορά στην ζωή μου από τότε που ξεκίνησα να πλένω τα δόντια μου. Η μυρωδιά δεν σε ενοχλεί; Το να ενοχλεί τους άλλους π.χ. δεν είναι κάτι που σε αγχώνει όλο το πρωί; Μπορείς να φας και να πιεις καφέ κτλ. με όλο αυτό το πράγμα που έχει μαζευτεί μέσα στο στόμα όλο το βράδυ; Ε καλά 2 δεν είναι πρωί😂 όταν ξυπνάω πρωί εννοείται τα πλένω μετά το γευμα
overpower Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 3/9/2018 στις 4:43 ΜΜ, Sheogorath είπε Εγώ τα βουρτσίζω μετά από κάθε γεύμα. Γενικα εχω διαβασει οτι δεν κανει για 30 λεπτα μετα απο το γευμα. Δεν θυμαμαι που, και βαριεμαι να ψαξω αλλα ηταν για προτζεκτ στην σχολη οποτε ηταν legit. Ναι παντως συμφωνω οτι αν τρως πχ 8 και κοιμασαι 12 δεν πρεπει να τα αφηνεις τοσο. Προσωπικα τα πλενω οταν ξυπνησω και μετα το πρωινο/μεσημεριανο (αναλογως ποτε θα ξυπνησω 😛 ), συνηθως απογευμα και βραδυ. Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2018 από overpower 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα