Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γενικά τα βουρτσίζουμε μετά από κανά μισάωρο το λιγότερο μετά τη λήψη τροφής κτλ.

Συγκεκριμένα για τα όξινα τρόφιμα και ποτά (όπως πολλά φρούτα και το αλκόολ), η αδαμαντίνη καθίσταται κάπως ευαίσθητη και το βούρτσισμα τη φθείρει. 

Οδοντικό νήμα βάζουμε για να καθαριστούν τα μεσοδόντια διαστήματα, δηλαδή οι αντικριστές επιφάνειες των δοντιών που η οδοντόβουρτσα δεν φτάνει για να καθαρίσει. Το κάνουμε πριν το βούρτσισμα έτσι ώστε η οδοντόκρεμα να μπορέσει να διεισδύσει στα σημεία αυτά, αλλιώς η βακτηριακή πλάκα και οι τροφές φτιάχνουν ένα είδος στρώματο που εμποδίζουν την οδοντόκρεμα να έρθει σε επαφή με τα τμήματα αυτά. 

Συγνώμη παιδιά μου για το off topic. :-) 

Τα συστηματα λευκανσης τυπου iwhite κανει κακο στα δοντια?

xx

• Απαντ. 96
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Προσωπικά είμαι αντίθετος με όλα αυτά τα συστήματα λεύκανσης που τα αγοράζεις από το ίντερνετ κτλ. Η λεύκανση αρχικά απαιτεί μια υγιή οδοντοστιχία, δε θα γίνει πχ σε κάποιον που έχει τερηδόνα και δεν την έχει αντιμετωπίσει, ούτε αν υπάρχει πέτρα (τρυγία) στα δόντια κλ. Επίσης χρειάζεται την επίβλεψη του οδοντίατρου τόσο για την εφαρμογή όσο και για τυχόν ανάγκες που θα προκύψουν. Την ακριβή σύσταση του προϊόντος δε τη γνωρίζω, ξέρω όμως παρόμοιων σκευασμάτων και πρέπει να ακολουθούνται κανόνες που δεν είναι πάντα αντιληπτοί και εφαρμόσιμοι από τον χρήστη. Για μένα αν θες ένα σωστό αποτέλεσμα πρέπει να απευθυνθείς στον οδοντίατρο. 

Δημοσ.

Μου ειχε πει επειδη δεν εχω ιδιαιτερο προβλημα κ ειμαι κ μικρη να μην κανω. Νομιζα επειδη δεν θα κανουν ιδιαιτερη διαφορα κ δεν θα εχουν μονιμο αποτελεσμα (φανταζομαι) θα ηταν ακακο. 

Ευχαριστω πολυ! ^_^

Δημοσ.

Μου ειχε πει επειδη δεν εχω ιδιαιτερο προβλημα κ ειμαι κ μικρη να μην κανω. Νομιζα επειδη δεν θα κανουν ιδιαιτερη διαφορα κ δεν θα εχουν μονιμο αποτελεσμα (φανταζομαι) θα ηταν ακακο. 

Ευχαριστω πολυ! ^_^

Ίσα ίσα πολλές φορές (γενικά το λέω) και δε γίνεται δουλειά και γίνεται ζημιά. Λεύκανση για εμένα πρέπει να γίνεται σε ηλικίες >23 και γενικότερα δεν είμαι και τόσο υπέρ της. Έχω αποτρέψει πολλούς από το να κάνουν λεύκανση.

• Like 1
Δημοσ.

2 φορές την μέρα. Τελευταία άρχισα και στοματικό διάλλειμα χωρίς αλκοόλη το πρωί. Θα αρχίσω και καθαρισμό αναμεσα στα δόντια με μεσοδόντιο βουρτσάκι. 

Τα δόντια μου είναι μια χαρά στα 35 αλλά θέλω να είναι καλά και στα 55..

Δημοσ.

Μια φορά το βράδυ και άμα. Και κάνα πρωί άμα νιώθω χάλια την αναπνοή. Αλλά γενικώς, οι ψυχαναγκασμοί μου προτιμώ να είναι άλλοι και όχι το βούρτσισμα των δοντιών. Το ξέρω πως κάποτε θα το πληρώνω αυτό αλλά δεν βαριέσαι.

Δημοσ.

Μια φορά το βράδυ και άμα. Και κάνα πρωί άμα νιώθω χάλια την αναπνοή. Αλλά γενικώς, οι ψυχαναγκασμοί μου προτιμώ να είναι άλλοι και όχι το βούρτσισμα των δοντιών. Το ξέρω πως κάποτε θα το πληρώνω αυτό αλλά δεν βαριέσαι.

Καλά κάνεις... κάπως πρέπει να βγάλουμε το ψωμί μας και εμείς... :P

• Like 3
Δημοσ.

Έλα μωρέ, ένα διχίλιαρο δεν είναι η μασέλα; Και κρατάει για χρόνια; Ε ντάξει, παλεύεται.

Δεν πάει έτσι...θα ξεκινήσει από έναν πόνο στο δόντι.. θα πας σε έναν οδοντίατρο.. αυτός θα σου κάνει την εξαγωγούλα... θα βάλεις καμιά γεφυρούλα... θα γίνεις λίγο μπαλάκι από γενικό οδοντίατρο σε ειδικευμένο χειρουργό οδοντίατρο μετά θα πας σε προσθετολόγο... αν τυχόν παρουσιαστούν και αλλοιώσεις θα χρειαστείς και έναν στοματολόγο.. γενικά θα ωφελήσεις πολύ τον κλάδο μας. 

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...