redhotstef Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Λενε οι ειδικοι οτι πρεπει να τα πλενουμε μετα απο ενα γευμα. Εστω, οτι τρωω κατα τις δυομιση μεσιμεριανο. Οκ τα βουτσιζω στις τρεις. Μετα ομως θελω κατι να τσιμπησω.. Ειτε φρουτο, ειτε να πιω καποιον χυμο. Μετα πρεπει να τα ξαναβουρτσισω?? Με τον ρυθμο που τρωω/πινω οτιδηποτε κατα τη διαρκεια της μερας θα επρεπε να τα βουρτσιζω 6-7 φορες τη μερα! Δε γινεται ομως να εχω παντα οδοντοβουρτσα μαζι μου, ακομα και για καφε οταν παω πχ . Τα βουτσιζω συνηθως μονο καθε πρωι οταν ξυπναω για καλη αναπνοη και το βραδυ πριν τον υπνο. Τα μεσιμερια μονο οταν εχω χρονο. 1) Εσεις ποσο συχνα βουρτιζεστε; Οφ τοπικ που εχει σημασια: 2) Ποσες ωρες αντεχετε χωρις να βαλετε κατι στο στομα μας, εξαιρωντας τις ωρες που κοιμαστε;..
Iris_89 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Το βούρτσισμα αμέσως μετά από το φαγητό κάνει κακό στο σμάλτο τους. Προσωπικά τα πλένω το πρωί και πριν κοιμηθώ. 6
Mikeasdf Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Το βραδυ πριν κοιμηθω (σπανιως βαριεμαι) και αφου φαω μεσημεριανο.Αν βγω απογευμα/βραδυ τα πλενω ξανα πριν φυγω. Και καμια φορα αν φαω κατι και με ενοχλει στα δοντια.
Valerie_ Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Το βούρτσισμα αμέσως μετά από το φαγητό κάνει κακό στο σμάλτο τους. Προσωπικά τα πλένω το πρωί και πριν κοιμηθώ. κάπως έτσι κι εγώ. μεσημέρι και πριν κοιμηθώ. και ένα στοματικό διάλυμα,κάθε 8 μήνες καθαρισμό και όλα οκ. μη φρικάρετε και τόσο πολύ με τα δόντια - αν δεν έχετε θέμα σοβαρό-
Expertr Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Λενε οι ειδικοι οτι πρεπει να τα πλενουμε μετα απο ενα γευμα. Εστω, οτι τρωω κατα τις δυομιση μεσιμεριανο. Οκ τα βουτσιζω στις τρεις. Μετα ομως θελω κατι να τσιμπησω.. Ειτε φρουτο, ειτε να πιω καποιον χυμο. Μετα πρεπει να τα ξαναβουρτσισω?? Με τον ρυθμο που τρωω/πινω οτιδηποτε κατα τη διαρκεια της μερας θα επρεπε να τα βουρτσιζω 6-7 φορες τη μερα! Δε γινεται ομως να εχω παντα οδοντοβουρτσα μαζι μου, ακομα και για καφε οταν παω πχ . Τα βουτσιζω συνηθως μονο καθε πρωι οταν ξυπναω για καλη αναπνοη και το βραδυ πριν τον υπνο. Τα μεσιμερια μονο οταν εχω χρονο. 1) Εσεις ποσο συχνα βουρτιζεστε; Οφ τοπικ που εχει σημασια: 2) Ποσες ωρες αντεχετε χωρις να βαλετε κατι στο στομα μας, εξαιρωντας τις ωρες που κοιμαστε;.. 1)Και εγω πρωι και βραδυ . Πριν απο καθε γευμα ουτε ΚΑΝ... θα επρεπε οπως λες να τα βουρτσιζω 6-7 φορες την ημερα τουλαχιστον. 2) Εαν η ερωτηση δεν απευθυνεται σε γυναικες και ΔΕΝ ειναι προστυχη και εννοεις το φαγητο τοτε καθε 2 ωρες χτυπαει καμπανακι στην κοιλιακη χωρα
anwnymh29 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Πρωι και βραδυ...βεβαια το βραδυ καμια φορα χτυπαω καμια σοκολατα οποτε τσαμπα ο κοπος. Παντως δεν ωφελει το ψυχαναγκαστικο πλυσιμο μετα απο οτι φαμε!!Θεωρω το βραδυ ειναι το καλυτερο πλυσιμο,το πρωι απλα το κανουμε για φρεσκαρισμα στην αναπνοη, 3
euxoulhs Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 τα βουρτσιζω καθε πρωι οταν ξυπνησω αν δεν φαω αλλιως οταν φαω πρωινο και το τελειωσω και το απογευμα η βραδυ αν τυχει και βγω 3
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Κάθε πρωί και κάθε βράδυ αλλά τα βάζω και στοματικό διάλυμα και πρέπει να αρχίσω να βάζω και φλος
Flaoutistas Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Λοιπόν.. βούρτσισμα δοντιών 2 φορές την ημέρα όχι παραπάνω φθείρει τα δόντια. Το βραδινό βούρτσισμα είναι για την τερηδόνα, έτσι ώστε το βράδυ που δεν υπάρχει σάλιο όταν κοιμόμαστε, να μην υπάρχουν υπολείμματα τροφών, τα οποία θα τα μεταβολίσουν οι μικροοργανισμοί και θα παράξουν οξύ το οποίο διαβρώνει τα δόντια (έτσι για να ξέρετε το γιατί). Το πρωινό βούρτσισμα είναι βασικά για την φρεσκάδα της αναπνοής. Τώρα άμα θέλει κάποιος να βγει και έχει άγχος μην έχουν τίποτα τα δόντια του, ας βουρτσίσει λίγο τα μπροστινά. Επίσης το βράδυ να χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα ΠΡΙΝ το βούρτσισμα. Στοματικά διαλύματα δεν είναι απαραίτητα και προσωπικά δεν τα συστήνω στους ασθενείς μου εκτός από ειδικές περιπτώσεις. 6 1
WorldOfGlass Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Κάθε βράδυ και κάθε φορά εύχομαι να μην χρειαζόταν να το κάνω 4 2
zio10 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 2-3 φορές τη μέρα εγώ. Είναι από τα πράγματα που δεν ξεχνάω και δεν παραλείπω ποτέ ή σχεδόν ποτέ. Ακόμα κι αν έχω πιει πολύ και είμαι κομμάτια δηλαδή τα δόντια μου θα τα πλύνω
sadako-san Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Φλάουτιστα ισχύει ότι δεν κάνει να τα βουρτσιζουμε μετά από πορτοκαλάδα και αλκοόλ? Αυτό για το οδοντικο νήμα γιατί? Εγώ πάντα βούρτσισμα και μετά νήμα εκανα
Flaoutistas Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Γενικά τα βουρτσίζουμε μετά από κανά μισάωρο το λιγότερο μετά τη λήψη τροφής κτλ.Συγκεκριμένα για τα όξινα τρόφιμα και ποτά (όπως πολλά φρούτα και το αλκόολ), η αδαμαντίνη καθίσταται κάπως ευαίσθητη και το βούρτσισμα τη φθείρει. Οδοντικό νήμα βάζουμε για να καθαριστούν τα μεσοδόντια διαστήματα, δηλαδή οι αντικριστές επιφάνειες των δοντιών που η οδοντόβουρτσα δεν φτάνει για να καθαρίσει. Το κάνουμε πριν το βούρτσισμα έτσι ώστε η οδοντόκρεμα να μπορέσει να διεισδύσει στα σημεία αυτά, αλλιώς η βακτηριακή πλάκα και οι τροφές φτιάχνουν ένα είδος στρώματο που εμποδίζουν την οδοντόκρεμα να έρθει σε επαφή με τα τμήματα αυτά. 3 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα