Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Tρία modules, 6 cores, που σημαίνει 3FPU & 6ALU

Τρεις αριθμιτικούς επεξεργαστές και 6 λογικούς.

Tρία modules, 6 cores, που σημαίνει 3 FPU ?????   (εγώ θα έλεγα πως είναι 2FPU των 128BIT οι οποίες έχουν δομηθεί υβριδικά ώστε να μπορούν να ενώνονται  σε 1X 256BIT ή 2X 128BIT .

Αρα κάθε πυρήνας έχει 2X 128BIT FPU ενώ αν θέλει να τρέξει AVX 256BIT τότε και μόνο τότε συμπεριφέρεται σαν 4- πύρηνος.

bulldozer4.png

Και για να γίνει πιο κατανοητό .

Στου K10 η AMD είχε σε κάθε πυρήνα 128BIT FPU , τώρα σε κάθε MODULE έχει 2X 128BIT FPU , η οποία απλώς ενώνεται για να υποστηρίξει AVX264BIT ανά κύκλο ρολογιού.

Ξεκαθαρίστε με αυτό, το ακούω να το λέτε όλη την ώρα.

Δείτε τι λέει ... "FP .... can be dedicated or shared between the two cores per cycle"

8.jpg

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ανέλυσε την ερώτηση του TS όπως και εγώ έκανα στην προηγούμενη σελίδα. Μας ρώτησε για θέματα αρχιτεκτονικής και αυτό απαντήσαμε.

Τώρα εγώ απο την στιγμή που είναι κατανοητό απο όλους, καταλαβαίνει τι έχει γράψει και εδώ δεν είναι έκθεση ιδεών, δεν έχω καμιά απαίτηση να γράψει δικό του κείμενο. Facts θέλουμε, όχι να ελέγξουμε την δομή του λόγου του.

Προσωπικά απαιτώ να ανακαλέσεις το σχόλιο σου, αλλιώς θα είμαι προκατειλημμένος απέναντί σου για αρνητική συμπεριφορά και μηδενική προσφορά (σχόλια του αέρα και ανεγκέφαλη κριτική) σε μελλοντικές συζητήσεις.

Μπορεις να εχεις οτι σταση θες προς οποιον θες. Οπως άλλωστε κανω και γω. Την ιδια σταση εχω και γω προς τον πιτσιρικο που του πηραν εναν i3 και τον εχει προτινει μεχρι τωρα στα μισα του ποστ, και στα αλλα μισα ανφερει πως οι amd ειναι για τα μπαζα. 

Οταν δινουμε μια απαντηση καποιον που δεν γνωριζει οφείλουμε να ειμαστε αντικειμενικοι, και οχι να κανουμε σχολια εριστικα μονο και μονο για να δικαιολογησουμε την δικια μας αγορα. Θα μπορουσα και γω να κανω σχολια του τυπου οτι ο 6300 απο την εποχη που βγηκε μερχι τωρα ειναι αξεπεραστος σε αυτη τη κατηγορια τιμης, οτι για να παρεις καλητερο cpu (συνολικα) πρεπει να πας σε i5 κλπ.

Λιγη αντικειμενικοτητα δεν βλαπτει. Με τις προτασεις και τις ιδεες που δινει αργα η γρηγορα θα παρει στο λαιμο του καποιον. Ειναι κριμα να παιζουμε με το πορτοφολι του αλλου

Επεξ/σία από IceFrog
  • Like 1
Δημοσ.

δεν εχει σημασια το συστημα αλλα παρολα αυτα

samsung 840 evo

wd hdd 5400 rpm

radeon hd 3870x2

thermaltake hamburg 530w

2x2gb ddr3 1333mhz

μητρικη θα παρω μαζι με τον cpu

αν εχετε να προτεινετε κατι αλλο ειμαι ανοιχτος σε προτασεις και σας ευχαριστω θερμα...

οι υποψηφιοι cpu ειναι fx-4300 ή fx-6300

επισης αν εχετε να προτεινετε καμια φτηνη μητρικη για overclocking?

η χρηση ειναι γενικη, gaming κ εργασιες προγραμματισμου

Gaming με τα παραπανω παντως πολυ δυσκολα...Ειδικα για την καρτα γραφικων...

• Like 2
Δημοσ.

παγωμένε βάτραχε.

Προσπάθησα να εξηγήσω-εκλαϊκεύσω κάτι που σπούδασα πριν 20 χρόνια. Δεν είχα στόχο να πείσω άτομα με παρωπίδες απλά να με καταλάβουν όσοι έχουν την διάθεση να το κάνουν ακόμη και αν δεν έχουν τις σχετικές σπουδές. Οποιος ενδιαφέρεται να καταλάβει γιατί η αρχιτεκτονική της INTEL είναι ποιο αποδοτική σε σύγκριση με AMD μπορεί να διαβάσει το παρακάτω άρθρο (αγγλικά)

Link.png Site: http://www.realworldtech.com/haswell-cpu/  

Τώρα όσον αφορά τις σκιαμαχίες σου περι AMD η ίδια η αγορά δίνει τις απαντήσεις και αν ψάξεις στο διαδίκτυο θα καταλάβεις ότι δεν υπάρχει καμία συνωμοσία. Δεν έχω ψευδαισθήσεις , πάλι θα βαπτίσεις το άσπρο μαύρο και θα λες ότι όλη η αγορά συνωμοτεί κατά των εξαιρετικών προιόντων που προτείνεις γι'αυτο και έχουν τόσο μικρό μερίδιο αγοράς.  

Προσωπικά δεν έχω ι3 ,  έχω 7 υπολογιστές γιατί είναι το επάγγελμα μου , o καινούριος μου είναι I7 skylake και ο αγαπημένος μου(ο παλιότερος που χρησιμοποιώ) είναι ένας διπύρηνος AMD 4200 ο οποίος με 4GB για γενική χρήση και δοκιμές που τον χρησιμοποιώ είναι εξαιρετικός , τόσο εξαιρετικός που αγόρασα ακριβά ΑΜ2+ μητρική spare πρόσφατα ώστε να μην έχω μελλοντικά πρόβλημα αν σκάσει η δική του.

Αυτά που λέω δεν είναι απλά θεωρίες , όποιος θέλει στέλνει π.μ. και του απαντάω με ονοματεπώνυμο μου και τον πάω μια βόλτα από πολλά ιντερνετ καφε πελάτες μου και του δείχνω πως παίζει ο κάθε συνδυασμός στην ΠΡΑΞΗ. 

Δημοσ.

""Γι'αυτό και οι οπαδοί τηs AMD είναι επίμονοι σε μερικά περιθωριακά benchs που δίνουν υπερβολικό βάρος στους integer units""

ΕΤΣΙ ΧΑΛΑΕΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δημοσ.

παγωμένε βάτραχε.

Προσπάθησα να εξηγήσω-εκλαϊκεύσω κάτι που σπούδασα πριν 20 χρόνια. Δεν είχα στόχο να πείσω άτομα με παρωπίδες απλά να με καταλάβουν όσοι έχουν την διάθεση να το κάνουν ακόμη και αν δεν έχουν τις σχετικές σπουδές. Οποιος ενδιαφέρεται να καταλάβει γιατί η αρχιτεκτονική της INTEL είναι ποιο αποδοτική σε σύγκριση με AMD μπορεί να διαβάσει το παρακάτω άρθρο (αγγλικά)

Link.png Site: http://www.realworldtech.com/haswell-cpu/  

Τώρα όσον αφορά τις σκιαμαχίες σου περι AMD η ίδια η αγορά δίνει τις απαντήσεις και αν ψάξεις στο διαδίκτυο θα καταλάβεις ότι δεν υπάρχει καμία συνωμοσία. Δεν έχω ψευδαισθήσεις , πάλι θα βαπτίσεις το άσπρο μαύρο και θα λες ότι όλη η αγορά συνωμοτεί κατά των εξαιρετικών προιόντων που προτείνεις γι'αυτο και έχουν τόσο μικρό μερίδιο αγοράς.  

Προσωπικά δεν έχω ι3 ,  έχω 7 υπολογιστές γιατί είναι το επάγγελμα μου , o καινούριος μου είναι I7 skylake και ο αγαπημένος μου(ο παλιότερος που χρησιμοποιώ) είναι ένας διπύρηνος AMD 4200 ο οποίος με 4GB για γενική χρήση και δοκιμές που τον χρησιμοποιώ είναι εξαιρετικός , τόσο εξαιρετικός που αγόρασα ακριβά ΑΜ2+ μητρική spare πρόσφατα ώστε να μην έχω μελλοντικά πρόβλημα αν σκάσει η δική του.

Αυτά που λέω δεν είναι απλά θεωρίες , όποιος θέλει στέλνει π.μ. και του απαντάω με ονοματεπώνυμο μου και τον πάω μια βόλτα από πολλά ιντερνετ καφε πελάτες μου και του δείχνω πως παίζει ο κάθε συνδυασμός στην ΠΡΑΞΗ. 

Μαλιστα.. πραγματικος επαγγελματιας. Δεν εχω λογια.

• Like 1
Δημοσ.

αναφορικα με τις συνωμοσιες η intel εχει αποδεδειγμενα καταδικαστει 2-3 φορες για αθεμιτο ανταγωνισμο ,μεθοδους μαφιας κτλπ απλα εθελοτυφλουμε η ειμαστε ασχετοι;

Y.Γ να παρεις τωρα μητρικη  αμ2+ για να την εχεις για το μελλον για τον 4200 ειναι EPIC FAIL! αν δεν καταλαβαινεις το γιατι πες μου να στο εξηγησω.

• Like 1
Δημοσ.

Y.Γ να παρεις τωρα μητρικη  αμ2+ για να την εχεις για το μελλον για τον 4200 ειναι EPIC FAIL! αν δεν καταλαβαινεις το γιατι πες μου να στο εξηγησω.

Πως προσδιορίζεις το "EpicFail"?

Και εγώ το ίδιο θα έκανα αν γούσταρα ένα μηχάνημα, δεν έχει λογική και δεν χρειάζεται λογική. Με τον ίδιο τρόπο γιατί να παίρνουμε ανταλακτικά σε παλιά αυτοκίνητα?

Είσαι εκτός θέματος, όπως και το κάθε Intel vs AMD

• Like 2
Δημοσ.

συγνωμη δηλαδη οταν με τα ιδια λεφτα παιρνεις κατι καλυτερο σε ολα, και ολοκαινουργιο   ειναι Epic fail , τωρα αν υπαρχει συναισθηματικη αξια τοτε παω πασο και κατανοω.

Περιμενω παντα να ξεκινησει καποιος αλλος να ειναι εκτος θεματος και μετα μπαινω στην κουβεντα!!!!

Δημοσ.

2 ειναι τα θεματα και τιποτα αλλο.

1)Μεταξυ Fx 4300 και 6300 που κοιταζει ο ts προφανως και θα παρει τον 6300.

2)Για παιχνιδια με το συστημα που εχει τωρα οτι και να αγορασει θα τον κοβουν αλλα πραγματα.

Κοινως κακως καθεται και αναλυεται περισσοτερο το θεμα περι πυρηνων κλπ.

Ουτε για Intel υπαρχει η επιλογη καθως με 100ευρω που κανει ο 6300 μονο ενα 2πυρηνο Intel G των 50περιπου ευρω και μια μητρικη αναλογου κοστους βγαινει που και παλι διαφορα δεν θα δει, με βαση και το υπολοιπο συστημα.

• Like 3
Δημοσ.

artshadows 

την μητρική ΑΜ2 δεν την πήρα για τους λόγους που νομίζεις , πολλά παιχνίδια/εφαρμογές θέλω να τα δοκιμάζω και στον 9ετίας διπύρηνο AMD με την 9800GT που τρέχει 4 διαφορετικά λειτουργικά συστήματα για επαγγελματικούς λόγους και δεν θα μπορώ να κάνω την δουλειά μου όπως θέλω αν μου "σκάσει" η μητρική που δουλεύει τόσα πολλά χρόνια. Εχω 6 μηχανήματα καλύτερα από αυτό αλλά πάλι το θέλω να το έχω διαθέσιμο για μερικά χρόνια ακόμη.

• Like 1
Δημοσ.

H AMD σήμερα λοιπόν όταν μιλάει για 6πυρηνα εννοεί 6 πυρήνες ALU(με integer unit μέσα) και 3 πυρήνες FPU. Οι σύγχρονες εφαρμογές/παιχνίδια όμως "αγαπάνε" πολύ τους FPU πυρήνες και μάλιστα αυτούς που έχουν "ποιοτική" FPU. Γι'αυτό και οι οπαδοί τηs AMD είναι επίμονοι σε μερικά περιθωριακά benchs που δίνουν υπερβολικό βάρος στους integer units !

Ευτυχώς που έχει πιο “ποιοτική” FPU η Intel . :rolleyes:

http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2420502

xx0f5.jpg

• Like 6

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...