arxaggelos Δημοσ. 22 Μαΐου 2017 Δημοσ. 22 Μαΐου 2017 Αυτό που παρέθεσες είναι η λειτουργία με την οποία περνάς την πηγή (και αυτήν και όλες τις άλλες που έχεις) στο word για να φτιάξεις μια "βιβλιοθήκη", μια προσωπική σου βάση με πηγές. Για αυτό λέει Create New Source επάνω. Αυτές οι πηγές θα είναι μόνιμα εκεί και θα εμπλουτίζεις τη "βιβλιοθήκη" σου με καινούριες πηγές για να τις έχεις πάντα εύκαιρες. Την σελίδα κάθε πηγής θα τη βάλεις όταν χρησιμοποιήσεις τη λειτουργία insert citation. Τώρα το insert citation προφανώς σε πάει στο create new source αυτόματα γιατί δεν βρίσκει τίποτε στη βιβλιοθήκη σου για να το χρησιμοποιήσει ως citation. Όταν θα έχεις περάσει πηγές θα τις βρίσκει, θα διαλέγεις πια θέλεις και θα έχει και πεδίο για αριθμό σελίδας. Κρατάω μια επιφύλαξη γιατί βλέπω Office:Mac και δεν είμαι σίγουρος ότι λειτουργεί το ίδιο με των pc. Αν δεν σου αρέσει αυτός ο τρόπος ή βαριέσαι να φτιάχνεις βιβλιοθήκη (και να την έχεις έτοιμη για μελλοντική εργασία), κάν'το χειροκίνητα, και συνέχισε να το κάνεις ξανά και ξανά χειροκίνητα σε κάθε εργασία σου. Αφού αποφάσισες να χρησιμοποιήσεις reference manager, έτσι πάει, και υπάρχουν πολλοί (ο ενσωματωμένος του word δεν είναι ούτε καν ο πιο διαδεδομένος). O fylatos πιο πάνω έχει δίκιο για το APA. Όσο για το αν θα βάλεις τη σελίδα του paper όπως εκδόθηκε στο journal, ή την αρίθμηση του acrobat, η απάντηση είναι κοινή λογική. 1
fylatos Δημοσ. 22 Μαΐου 2017 Δημοσ. 22 Μαΐου 2017 Με βοηθας να καταλαβω τι εννοεις; Εγω στο word, και με δυο κλικ το διαπιστωνει ο καθενας πανευκολα, δεν βρισκω πουθενα στο πανελ που περνω τα στοιχεια του citation, πεδιο για να δηλωσω σελιδα, στο apa. Σου γράφω ότι να ο καθηγητής σου θέλει APA τότε μπορείς να του πεις ότι σελίδα στο APA στο in text citation μπαίνει όταν υπάρχει ακριβής διατήρηση κειμένου (direct quotation) όχι γενικά. Τώρα αν στο ζητάει γενικά οκ δικό του θέμα αλλά ξεφεύγει από τα guidelines. Από εκεί και πέρα κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και κάθε να χειρίζεσαι το πρόγραμμα που σου έγραψα. Θα σου κάνει τη ζωή εύκολη και θα κάνεις λιγότερα λάθη.
mentoras99 Δημοσ. 22 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2017 Παιδια, ευχαριστω για την προσπαθεια σας να με βοηθησετε. Ωστοσο, δυσκολευομαι να κατανοησω τα γραφομενα σας! Παμε λοιπον: Αυτό που παρέθεσες είναι η λειτουργία με την οποία περνάς την πηγή (και αυτήν και όλες τις άλλες που έχεις) στο word για να φτιάξεις μια "βιβλιοθήκη", μια προσωπική σου βάση με πηγές. Για αυτό λέει Create New Source επάνω. Αυτές οι πηγές θα είναι μόνιμα εκεί και θα εμπλουτίζεις τη "βιβλιοθήκη" σου με καινούριες πηγές για να τις έχεις πάντα εύκαιρες. Την σελίδα κάθε πηγής θα τη βάλεις όταν χρησιμοποιήσεις τη λειτουργία insert citation. Τώρα το insert citation προφανώς σε πάει στο create new source αυτόματα γιατί δεν βρίσκει τίποτε στη βιβλιοθήκη σου για να το χρησιμοποιήσει ως citation. Όταν θα έχεις περάσει πηγές θα τις βρίσκει, θα διαλέγεις πια θέλεις και θα έχει και πεδίο για αριθμό σελίδας. Κρατάω μια επιφύλαξη γιατί βλέπω Office:Mac και δεν είμαι σίγουρος ότι λειτουργεί το ίδιο με των pc.Αν δεν σου αρέσει αυτός ο τρόπος ή βαριέσαι να φτιάχνεις βιβλιοθήκη (και να την έχεις έτοιμη για μελλοντική εργασία), κάν'το χειροκίνητα, και συνέχισε να το κάνεις ξανά και ξανά χειροκίνητα σε κάθε εργασία σου. Αφού αποφάσισες να χρησιμοποιήσεις reference manager, έτσι πάει, και υπάρχουν πολλοί (ο ενσωματωμένος του word δεν είναι ούτε καν ο πιο διαδεδομένος).O fylatos πιο πάνω έχει δίκιο για το APA. Όσο για το αν θα βάλεις τη σελίδα του paper όπως εκδόθηκε στο journal, ή την αρίθμηση του acrobat, η απάντηση είναι κοινή λογική. Εχω περασει μια σειρα απο citations. Δεν 'αρκει' σαν διαδικασια; Τι να κανω, και που/πως να παω, για να δω αν θα μου δωσει δυνατοτητα για αριθμο σελιδας;;;; Πες μου για windows, και αν γινεται θα δω αν γινεται σε mac, αλλιως το κανω και σε pc. Σου γράφω ότι να ο καθηγητής σου θέλει APA τότε μπορείς να του πεις ότι σελίδα στο APA στο in text citation μπαίνει όταν υπάρχει ακριβής διατήρηση κειμένου (direct quotation) όχι γενικά. Τώρα αν στο ζητάει γενικά οκ δικό του θέμα αλλά ξεφεύγει από τα guidelines.Από εκεί και πέρα κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και κάθε να χειρίζεσαι το πρόγραμμα που σου έγραψα. Θα σου κάνει τη ζωή εύκολη και θα κάνεις λιγότερα λάθη. Χμ, μου εξηγεις λιγο καλυτερα πως να του το πω; Εγω βαζω κειμενο σε εισαγωγικα, και διπλα κοτσαρω και το citation. Δεν μπορω να βαλω μονο το 'ξενο' κειμενο, χωρις citation. Ναι, αλλα στο citation θελει και τη σελιδα! Ομως γινεται στο apa? Τωρα που τα γραφω αυτα εδω και σκεφτομαι μαζι σας, μου ηρθε βεβαια στο μυαλο και ενας πιο 'κομπογιαννιτικος' τροπος, αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν θα γινονταν δεκτος: να βαλω χειροκινητα (οχι στο citation-εκει δεν γινεται), την σελιδα, ακριβως διπλα απο το τελος των εισαγωγικων, και πριν το citation. Σελιδα θες; Παρε να χεις! Αλλα μετα φοβαμαι αν δεν ειναι standarized, οτι ακομη κι αν το δεχτει ο supervisor μηπως κολησει το thesis σε κανενα examiner... Αραγε ειναι καλη ιδεα ενα τετοιο εγχειρημα; Αλλιως πες μου τι να πω για το apa στον supervisor, αλλα μαλλον αφου παραθετω αυτουσιο κειμενο και διπλα το citation, δεν παιζει το ενδεχομενο που προτεινεις.
arxaggelos Δημοσ. 22 Μαΐου 2017 Δημοσ. 22 Μαΐου 2017 Σε PC (Word 2016): - Από το insert citation πάτησα Add new Source και έφτιαξα μια πηγή με συγγραφέα τον John Doe και την έσωσα - Παλι από το insert citation, η πηγή πλέον εμφανίζεται ως επιλογή (θα εμφανίζεται μαζί με όλες τις άλλες που θα περάσεις στη βιβλιοθήκη σου) και την επιλέγω για να γίνει cited μέσα στο κείμενο που γράφω - Μόλις γίνει αυτό επιλέγω πάνω στην αναφορά Edit Citation και εκεί μου δίνει πεδίο για αριθμό σελίδας. - Όταν τελειώσεις τα πάντα, πατάς και το Bibliography για να σου φτιάξει το Word αυτόματα όλη τη βιβλιογραφία με όλα τα citations του συγκεκριμένου paper. Δεν το έκανα screenshot αυτό. Αυτά.
Βασίλης_29 Δημοσ. 22 Μαΐου 2017 Δημοσ. 22 Μαΐου 2017 Τι είδους ακαδημαϊκής εργασίας είναι αυτή στην οποία γίνονται δεκτές αναφορές σε site στο internet και διάφορα PDF; Πού σπουδάζεις; Μια χαρά μπορείς να βάλεις url από σελίδες και διάφορα pdf ή doc excel κτλ όταν αυτά προέρχονται από αξιόπιστους διεθνείς φορείς. Π.χ σε εργασία σχετική με ιατρική ή θέματα υγείας άνετα βάζεις link με κείμενο από το WHO, για οικονομικά θέματα άνετα βάζεις ΟΟΣΑ και άλλους σχετικούς φορείς.
arxaggelos Δημοσ. 22 Μαΐου 2017 Δημοσ. 22 Μαΐου 2017 To APA μια χαρά προβλέπει πώς γίνονται αναφορές σε πηγές που δεν διαθέτουν συγκεκριμένες σελίδες (π.χ. ιστοσελίδες). Η αξιοπιστία των πηγών αυτών είναι εντελώς άλλο ζήτημα και πάει ανά περίπτωση.
mentoras99 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 arxaggelos ευχαριστω πολυ! Θα το δοκιμασω κι ελπιζω οντως ετσι να λυθει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα