Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

PAGE NUMBER

Θελω τη βοηθεια σας.

Χρησιμοποιω στο Ms Word τις δυνατοτητες της καρτελας 'references', με το APA style.

Τα sources που χρησιμοποιω ειναι pdf απο το internet.

Ο supervisor ομως, ζητα να βαζω και...αριθμο σελιδας στις παραπομπες.

Εγω ομως, σε apa style, οσο κοιταξα ολες τις διαθεσιμες επιλογες για 'πηγη' (web page, books, electronic source, κλπ),

δεν βρισκω καποιο πεδίο να δηλωσω αριθμο συγκεκριμενης σελιδας.

Ετσι κι αλλιως το θεωρω λιγο 'μετεωρω' αυτο το θεμα, γιατι αλλη αριθμηση γραφει το pdf, αλλη το acrobat, αλλα πες εν τελει οτι θες να δηλωσεις καποια. Περαν του οτι και στα web pages σαν source,  τι σελιδα να δηλωσεις, μια web page ειναι μια web page...μακρυναρι ισως, αλλα μονοσελιδο.

Αλλα αντε πες οτι το pdf θες να το 'αντιμετωπισεις' ως βιβλιο.

Που στην ευχη να δηλωσω την σελιδα απο την οποια παιρνω παραπομπη,

στο apa style στο references του word?

Το λεω στον εποπτη και μου λεει 'δε μπορει, καπου θα γραφει σελιδα...'

(Μωρε γραφει-λεω απο μεσα μου), αλλα που να το δηλωσω δεν ξερω...

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν είχες διαβάσει έστω τα βασικά του APA style, είτε από το επίσημο handbook είτε από έναν συνοπτικό οδηγό της προκοπής, δεν θα είχες καμία από τις παραπάνω απορίες.

Δημοσ.

Αν είχες διαβάσει έστω τα βασικά του APA style, είτε από το επίσημο handbook είτε από έναν συνοπτικό οδηγό της προκοπής, δεν θα είχες καμία από τις παραπάνω απορίες.

Καλα ρε φιλε,

μεχρι να γραψεις ολο αυτο, θα μπορουσες να εχεις δωσει μια απαντηση και ολα καλα.

Αυτο το στυλ 'αμα ειχες διαβασει εκεινο' ή 'αμα το εκανες google',

δεν εχουν σχεση με τον σκοπο του φορουμ που ειναι η αλληλοβοηθεια και το ξεσκαλωμα.

Κι αυτο που σε σενα μπορει να φαινεται 'ευκολο',

για τον αλλο αν το κανει για πρωτη φορα, μπορει να φαινεται βουνο,

γιατι οι απαιτησεις μιας εργασιας δεν ειναι μονο τα references,

οποτε ειναι σαν κι εμενα, πελαγωμενος, που δεν ξερει που να αρχισει και που να τελειωσει.

Και μπαινεις εσυ εδω και λες αυτα που λες. Τι να σου πω...

Anyway, αν μπορει καποιος ας πει γι'αυτο που ρωτησα.

Δημοσ.

Εδιτ

και μόλις πρόσεξα ότι παλεύεις με το APA από πρόπερσι. Προφανώς ούτε τότε ακολούθησες οδηγούς και παραδείγματα όπως σου προτάθηκε. Δεν ξέρω τί παραπάνω περιμένεις να πάρεις 

Δημοσ.

Υπαρχουν προγραμματα/applications, που βοηθανε να γινει η δουλεια με τα references.

Ομως θεωρω οτι ειναι πρακτικοτερο εφοσον εχει το ιδιο το word τετοιο μενου, να γινει εκει η δουλεια.

Ξερεις κανεις για το page numbers αν μπορει να δηλωθει;

Δημοσ.

Δεν κατάλαβα τι ακριβώς ψάχνεις. Αν ζητάνε οι πηγές στο paper να αριθμούνται στο κείμενο και να μπαίνει ο αριθμός μπροστά όταν φτάσεις στο referrences απλά βάζεις τον αριθμό και τέλος. Εκτός αν ψάχνεις κάτι άλλο που δεν το κατάλαβα. Για το πως να γράψεις τις πηγές, είτε κοιτάς στο style των πηγών από άλλο paper του περιοδικού είτε κοιτάς το official APA style.

Δημοσ.

Δεν κατάλαβα τι ακριβώς ψάχνεις. Αν ζητάνε οι πηγές στο paper να αριθμούνται στο κείμενο και να μπαίνει ο αριθμός μπροστά όταν φτάσεις στο referrences απλά βάζεις τον αριθμό και τέλος. Εκτός αν ψάχνεις κάτι άλλο που δεν το κατάλαβα. Για το πως να γράψεις τις πηγές, είτε κοιτάς στο style των πηγών από άλλο paper του περιοδικού είτε κοιτάς το official APA style.

Για να τα πω παλι, μηπως και καποιος μπορεσει να με βοηθησει.

Περνώ τα citations μεσω της καρτελας references του word.

Εκει στην καρτελα του  citation, δεν υπαρχει πεδίο να δηλωσεις σελιδα.

Ιδου

2017-05-21_04.19.40_pm.jpg

Και φυσικα, σελιδα δεν εμφανιζεται ουτε στην παραπομπη που φαινεται εντος κειμενου (ουτε στα τελος, στον συγκεντρωτικο πινακα των references).

Εντος της εργασιας η παραπομπη φαινεται καπως ετσι

2017-05-21_04.22.27_pm.jpg

Ο supervisor ομως θελει να φαινεται η σελιδα στην παραπανω παραπομπη.

Και δεν φαινεται. Και πως να φανει, αφου δεν εχω που να την δηλωσω!

Αλλα και να την δηλωσω, δεν ξερω αν/πως μπορει να φαινεται στο citation μες το κειμενο,

και εννοω, αντε πες και βρισκαμε τον τροπο να το δηλωσουμε,

τοσα πεδια εχει εκει στην καρτελα που εβαλα πιο πανω στο screenshot, αλλα αναλυτικα φαινονται ολα μονο στον τελικο-συγκεντρωτικο πινακα με τα references.

Αρα το προβλημα μου ειναι να βρω ενα τροπο καπου να δηλωσω σελιδα, για το κειμενακι που θελω να τοποθετησω ως παραπομπη,

(μιλαμε παντα ομως για apa style, κι ο supervisor -υποτιθεται- το ξερει),

και αφου βρεθει ο τροπος,

να το κανουμε και να φανει στο συντομο citation  εντος το κειμενου.

Να λεει πχ (Watson, 2013, p.145)

Πως μπορει να γινει αυτο;

Δημοσ.

Να λεει πχ (Watson, 2013, p.145)

Πως μπορει να γινει αυτο;

Προσωπικά πρώτη φορά ακούω σε εργασία να μπαίνουν μέσα στο κείμενο οι σελίδες, αυτές μπαίνουν αναλυτικά στα references. Δεν μπορώ να σε βοηθήσω σε αυτό που ψάχνεις, εγώ δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ αυτό το εργαλείο του word, οτι είναι να κάνω το κάνω manually και το γράφω.

Δημοσ.

Τι είδους ακαδημαϊκής εργασίας είναι αυτή στην οποία γίνονται δεκτές αναφορές σε site στο internet και διάφορα PDF; Πού σπουδάζεις;

Δημοσ.

Τι είδους ακαδημαϊκής εργασίας είναι αυτή στην οποία γίνονται δεκτές αναφορές σε site στο internet και διάφορα PDF; Πού σπουδάζεις;

Σουηδια.

Καλως ηλθατε στον 21ο αιωνα.

Μιλαμε για elearning, για εντελως νεα πραγματα...

Δεν μπορει η συγγραφικη εργασια, εν ετει 2017, να εγκλωβιζεται σε σκονισμενα βιβλια βιβλιοθηκων και μονο...

Αν ηταν ετσι, δεν θα υπηρχε καν distant learning...

Δημοσ.

Σουηδια.

Καλως ηλθατε στον 21ο αιωνα.

Μιλαμε για elearning, για εντελως νεα πραγματα...

Δεν μπορει η συγγραφικη εργασια, εν ετει 2017, να εγκλωβιζεται σε σκονισμενα βιβλια βιβλιοθηκων και μονο...

Αν ηταν ετσι, δεν θα υπηρχε καν distant learning...

Σκονισμενα βιβλια?

Αλλο η αναφορα σε καποιο paper η κατι που ειναι published, peer reviewed κλπ. και αλλο το ραντομ pdf/ιστοσελιδα.

Πχ στον δικο μου κλαδο εχει μια δεκαετια+ που δεν βγαινει τιποτα σε χαρτι, αλλα η αναφορα δεν γινεται σε "pdf", γινεται σε δημοσιευμενα πραγματα.

Δεν ξερω τι εννοουσες οτι θελεις να βαλεις ως αναφορα, αλλα το παρουσιασες σαν το δευτερο και νομιζω γι αυτο κανεις δεν μπορει να σε βοηθησει..

• Like 1
Δημοσ.

Κοιτα, τα pdf ειναι ουσιαστικα δημοσιευμενες εργασιες αλλων.

Δεν μιλω γενικα για καποια pdf, ισως εγω δεν το προσδιορισα σωστα.

Ειναι επιστημονικες/δημοσιευμενες εργασιες αλλων.

Αλλα οπως και να χει, ο supervisor θελει να φαινεται και το page, και δεν βρισκω τροπο να το προσθεσω απο το panel του Ms word, ουτε μπορεις(εχει νοημα) να το κανεις χειροκινητα.

Τι μπορει να γινει;

Δημοσ.

Στο apa πάντως σελίδα μπαίνει μόνο αν έχει γίνει direct quotation κι όχι γενικά.

Με βοηθας να καταλαβω τι εννοεις;

Εγω στο word, και με δυο κλικ το διαπιστωνει ο καθενας πανευκολα,

δεν βρισκω πουθενα στο πανελ που περνω τα στοιχεια του citation, πεδιο για να δηλωσω σελιδα, στο apa.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...