xaikman Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Καλησπερα, το παλιο μου συστημα αποτελειται απο cpu: q6600 gpu: hd 5770 4gb ram Θα κανω μια μικρη αναβαθμιση (γυρω στα 250ευρω)και εχω να ρωτησω το εξης, λογω του μικρου ποσου που διαθετω ειμαι μεταξυ 2 επιλογων. 1. FX 6300 + MOBO + 8GB RAM + την ιδια gpu 2. Α8 7670Κ + ΜΟΒΟ + 8GB RAM με την ενσωματωμενη gpu. Με ενδιαφερει για μετριο gaming, κυριως mmo's και παιζω σε 1080p αναλυση (23'' οθονη). Μπορειτε να μου πειτε ποια ειναι καλυτερη επιλογη (και να προτεινετε καποιον αλλον apu ισως)? Φυσικα δεν εχω τρελες απαιτησεις με τα λεφτα που διαθετω αλλα θα ηθελα να ξερω ποια ειναι η καλυτερη επιλογη. Ευχαριστω πολυ!
Fulgore Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Για μενα η καλυτερη επιλογη θα ηταν να κρατησεις για τωρα τον επεξεργαστη που εχεις ή να κοιταξεις για καποιο μεταχειρισμενο στις αγγελιες +καρτα γραφικων Gtx 750,750ti ή 950. 1
Occultist Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Όντως. Αφού ο φίλος δεν έχει σκοπό να πάει σε Intel iX, με τους FX, στα περισσότερα παιχνίδια (που είναι 1-2 threads, συνήθως), έρχεται μία η άλλη με core2... Καλύτερα να περιμένεις μέχρι να μπορέσεις να διαθέσεις χρήματα για ριζική αναβάθμιση (βασικά, δώσε το παλιό κάπου και πάρε καινούριο κουτί).
xaikman Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 παιδια το ψαχνω τωρα γιατι καηκε η παλια μητρικη κ η μια απο τις 2 ραμ μου, οποτε θελω να κανω μια μικρη αναβαθμιση. Μπορω σιγουρα να παρω μεταχειρισμενα αλλα με την ευκαιρια λεω να αλλαξω και τα υπολοιπα κ να τραβηξω 2-3 χρονια ακομα, Οπως ειπα οι απαιτησεις μου δεν ειναι μεγαλες, απλα να δουλευει λιγο πιο ανετα το pc κ να τραβαει κ καποια νεοτερα μη απαιτητικα παιχνιδια.
Fulgore Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Κοιτα για μεταχειρισμενο i5+μητρικη+8gb ram+ Gtx 750 με 750ti.
adtakhs Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Όντως. Αφού ο φίλος δεν έχει σκοπό να πάει σε Intel iX, με τους FX, στα περισσότερα παιχνίδια (που είναι 1-2 threads, συνήθως), έρχεται μία η άλλη με core2... Καλύτερα να περιμένεις μέχρι να μπορέσεις να διαθέσεις χρήματα για ριζική αναβάθμιση (βασικά, δώσε το παλιό κάπου και πάρε καινούριο κουτί). Τα θέλετε και τα λέτε κάτι τέτοια ..... ? Προηγούμενα pc μου ήταν οι Q9550 με RAMPAGE FORMULA + 6Gb ddr2 800 4/4/3/8 2.2v. Δεν υπάρχει τέτοια σύγκριση και πόσο μάλλον με τον Q6600 που ήταν γενιάς conroe με υψηλές θερμοκρασίες, χαμηλά ρολογια κ.λ.π. Από εκεί και πέρα και εγώ πιστεύω πως αντί να αλλάξει πλατφόρμα, το καλύτερο είναι να δώσει όλα του τα χρήματα για να αγοράσει μια καλή κάρτα γραφικών. Να ανεβάσει και τον q6600 λιγο παραπάνω κοντά στα 3Ghz , αν η μητρική το επιτρέπει μιας και σε P5N E SLI https://www.asus.com/Motherboards/P5NE_SLI/ που είχα προσπαθήσει δεινοπαθούσες να περάσεις τα 2,8Ghz .... και θα είναι σχετικά καλά.
Fulgore Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Τα θέλετε και τα λέτε κάτι τέτοια ..... ? Προηγούμενα pc μου ήταν οι Q9550 με RAMPAGE FORMULA + 6Gb ddr2 800 4/4/3/8 2.2v. Δεν υπάρχει τέτοια σύγκριση και πόσο μάλλον με τον Q6600 που ήταν γενιάς conroe με υψηλές θερμοκρασίες, χαμηλά ρολογια κ.λ.π. Το θεμα ειναι οτι οι Amd δεν τα πανε καλα σε mmo παιχνιδια(καλα το Wow ουτε πληρωμενο να ηταν απο Intel/nvidia για το ποσο χαλια τρεχει σε Amd συστηματα). 1
adtakhs Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Το θεμα ειναι οτι οι Amd δεν τα πανε καλα σε mmo παιχνιδια(καλα το Wow ουτε πληρωμενο να ηταν απο Intel/nvidia για το ποσο χαλια τρεχει σε Amd συστηματα). Αλλο αυτό και άλλο το να συγκρίνεις τον Q6600 με τον FX ... Εχετε πιάσει μια καραμέλα και την πιπιλάτε χωρίς όριο... Σε λίγο θα μας πείτε πως καλύτερα θα ήταν με northwood ... γιατί απλά οι intel πάνε καλύτερα.... Παραπάνω έχω κάνει edit προσθέτοντας και την γνώμη μου.
xaikman Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Αλλο αυτό και άλλο το να συγκρίνεις τον Q6600 με τον FX ... Εχετε πιάσει μια καραμέλα και την πιπιλάτε χωρίς όριο... Σε λίγο θα μας πείτε πως καλύτερα θα ήταν με northwood ... γιατί απλά οι intel πάνε καλύτερα.... Παραπάνω έχω κάνει edit προσθέτοντας και την γνώμη μου. φιλε μου η μητρικη ψοφισε δυστυχως.... οπως κ η μνημη. Oσο για oc ειχα προσπαθησει κατα καιρους χωρις επιτυχια (μαλλον λογω μητρικης)
Fulgore Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Αλλο αυτό και άλλο το να συγκρίνεις τον Q6600 με τον FX ... Εχετε πιάσει μια καραμέλα και την πιπιλάτε χωρίς όριο... Σε λίγο θα μας πείτε πως καλύτερα θα ήταν με northwood ... γιατί απλά οι intel πάνε καλύτερα.... Παραπάνω έχω κάνει edit προσθέτοντας και την γνώμη μου. Για ποια καραμελα καθεσαι και μιλας και τι ειναι ακριβως αυτο που εγραψα εγω??? Τραβα μπες στα forum πχ του Wow(που ειναι δημοφιλεστατο στην Ελλαδα)και δες τι γραφουν για Amd συστηματα που γραφω να δεις τι παιζει.... Για μενα η καλυτερη επιλογη θα ηταν να κρατησεις για τωρα τον επεξεργαστη που εχεις ή να κοιταξεις για καποιο μεταχειρισμενο στις αγγελιες +καρτα γραφικων Gtx 750,750ti ή 950. Επεισης δες τι εγραψα παραπανω εγω και τι γραφεις εσυ Τα θέλετε και τα λέτε κάτι τέτοια ..... ? Προηγούμενα pc μου ήταν οι Q9550 με RAMPAGE FORMULA + 6Gb ddr2 800 4/4/3/8 2.2v. Δεν υπάρχει τέτοια σύγκριση και πόσο μάλλον με τον Q6600 που ήταν γενιάς conroe με υψηλές θερμοκρασίες, χαμηλά ρολογια κ.λ.π. Από εκεί και πέρα και εγώ πιστεύω πως αντί να αλλάξει πλατφόρμα, το καλύτερο είναι να δώσει όλα του τα χρήματα για να αγοράσει μια καλή κάρτα γραφικών. Να ανεβάσει και τον q6600 λιγο παραπάνω κοντά στα 3Ghz , αν η μητρική το επιτρέπει μιας και σε P5N E SLI https://www.asus.com/Motherboards/P5NE_SLI/ που είχα προσπαθήσει δεινοπαθούσες να περάσεις τα 2,8Ghz .... και θα είναι σχετικά καλά.
adtakhs Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Για ποια καραμελα καθεσαι και μιλας και τι ειναι ακριβως αυτο που εγραψα εγω??? Τραβα μπες στα forum πχ του Wow(που ειναι δημοφιλεστατο στην Ελλαδα)και δες τι γραφουν για Amd συστηματα που γραφω να δεις τι παιζει.... Επισης δες τι εγραψα παραπανω εγω και τι γραφεις εσυ Μα εγώ δεν μίλησα για εσένα αλλά για το παιδί που έκανα παράθεση παραπάνω. Δεν διαφωνώ σε κάτι από όσα λέτε για την αναβάθμιση γενικότερα . 1
Fulgore Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Εγω σου εχω πει και παλιοτερα οτι ξερεις για ποιο λογο δεν προτεινω Fx επεργαστες σε gaming συστηματα εκτως και αν αναφερθει.Γιατι πολυ απλα οι περισσοτεροι ενδιαφερομενοι(οπως φανταζομαι και εδω)κοιταζουν μονο stock ρολογια και αρα χανεται το μεγαλο πλεονεκτημα που εχουν οι fx στα χρηματα αυτα. 2
xaikman Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 ενδιαφερουσες ολες οι αποψεις, αλλα θα ηθελα μια ποιο συγκεκριμενη απαντηση αν γινεται. Ουσιαστικα το θεμα μου ειναι τα γραφικα, δηλαδη apu vs hd 5570. Ας θεωρησουμε δεδομενο πως θα παρω amd κ θα κανω oc για χαρην της συζητησης
Fulgore Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 ενδιαφερουσες ολες οι αποψεις, αλλα θα ηθελα μια ποιο συγκεκριμενη απαντηση αν γινεται. Ουσιαστικα το θεμα μου ειναι τα γραφικα, δηλαδη apu vs hd 5570. Ας θεωρησουμε δεδομενο πως θα παρω amd κ θα κανω oc για χαρην της συζητησης Θα σου προτεινα http://www.skroutz.gr/s/4981866/Intel-Pentium-G3258-Box.html?from=catspan http://www.skroutz.gr/s/5239950/Asrock-H97M-Anniversary.html http://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?from=catspan&keyphrase=gtx+750 +8gb ram στα 42ευρω σαν συνολο. Μπορεις βεβαια να κοψεις καποια χρηματα αν προτιμησεις πιο φθηνη μητρικη ή φθηνοτερο επεξεργαστη. Τουλαχιστον σε καινουργια πραγματα και αν και βγαινει λιγο παραπανω σε χρηματα.
IceFrog Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Και γα να απαντησω στην ερωτηση του ts. ναι μετα γραφικα τις apu θα εισαι καλυμενος. Εαν η καρτα σου σου εφτανε εισαι μια χαρα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα