Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Μου έφερε ένας φίλος ένα vaio για format. Του έκανα clean install, έβαλα drivers. Όλα καλά μέχρι εδώ. Παρατήρησα λοιπόν ότι χωρίς να κάνω τίποτα ο cpu ήταν μονίμως πάνω από 25%. Ο λόγος ήταν ένα csvhost.exe

Googlαρα, είδα ότι και άλλοι έχουν τα ίδια θέματα. Είναι κάποια διεργασία των windows τέλος πάντων. Τον έκανα λοιπόν απενεργοποίηση (τέλος εργασίας), από εκεί και έπειτα ήμουν λες και έμπαινα σε safe mode.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να το ενεργοποιήσω πάλι αυτό το πράγμα ή δεν το γλυτώνω πάλι το φορματ;

Δημοσ.

Αν δεν κάνω λάθος, είναι ΒΑΣΙΚΟ service των Windows - οπότε και είναι λογικό να σου δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα η απενεργοποίησή του. Δεν είναι εξ' ορισμού προβληματικό πάντως, με την έννοια ότι το τρέχουμε υποχρεωτικά όλοι σε Windows, χωρίς θέματα...

Τώρα, με End Task μόνο, δε βλέπω κάτι που να μη διορθώνεται με ένα τυπικό restart Windows, αλλά, άμα βλέπεις ότι δε νιώθει, πέτα του ένα clean-install, να τελειώνεις...Έτσι και αλλιώς, για φρέσκο σύστημα μιλάμε...

• Moderators
Δημοσ.

Το ονομα του ηταν csvhost.exe σιγουρα?

Εαν ναι, κατι δεν παει καλα μια και μιλαμε για malware.

Εαν το ονομα ηταν svchost.exe, τοτε απο τη στιγμη που απλα τερματισες την διεργασια, ενα restart θα επαναφερει τα Windows σε κανονικη κατασταση.

• Like 1
Δημοσ.

Έχεις δίκιο, svchost πρέπει να είναι. Το λαπτοπ θα το έχω πάλι στα χέρια μου το βράδυ και θα το τσεκάρω.

Restart τι εννοούμε; Τι να επαννεκινήσω και απο που;

Δημοσ.

Η διεργασια svchost ειναι υπευθυνη για πολλες λειτουργιες των windows μεταξυ των οποιων και το windows update που θα μπορουσε να χρησιμοποιει τον επεξεργαστη στα επιπεδα που ειπες. Απο κει και περα, απο που το απενεργοποιησες; Απο την διαχειρηση εργασιων πατησες τελος διεργασιας; Γιατι σε αυτη την περιπτωση με μια επανεκκινηση του υπολογιστη η διεργασια θα ξεκινουσε και παλι μαζι με τα windows.

Δημοσ.

κάνε reset τα windows. Επειδη εγω παιδευομουν για κανα διμηνο με αυτο το πράγμα, στο τελος ενέδωσα και εκανα reset το installation. Ειχα ψάξει τα πάντα σχετικα, καλη απάντηση δεν βρήκα ποτέ.

Reset και install εναν εναν μονο τους απαραιτητους drivers (οτι δεν αναγνωριζουν τα windows δλδ). Θα εχεις ανοιχτο το task manager και θα παρατηρεις συνεχως τι στα κομμάτια κάνει ειδικα σε idle. 

Αυτο το πράγμα μπορεί δυστηχως να προκυψει απο το πουθενα και να μην ανακαλυψεις ποτε ποια διεργασια κρύβεται πισω απο το svchost και κάνει την ζημια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...