Προς το περιεχόμενο

"Τρακάρισμα" και ανταλλαγή στοιχείων

Swimmer21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η ασφάλεια πληρώνει αλλά απαραίτητη προυπόθεση να γίνει καταγραφη του συμβαντος απο την τροχαία.

Μπορω να παω μετα το ατυχημα, αλλη μερα ή τωρα δεν γινεται..

Αλλοι λενε οτι απλα αναλαμβανει η ασφαλιστικη χωρις την τροχαια.. τι ισχυει;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Από την περιγραφή σου λογικά δεν έχει γίνει τίποτα, απλά αυτός ή είναι τύπος που θα τον πειράξει να έχει την παραμικρή γρατζουνιά το αμάξι του (δικαίωμά του) ή θέλει να φτιάξει τζάμπα το φανάρι του και ότι άλλο έχει εκεί κοντά.

Αν υπάρξει άλλη φορά, να ξέρεις πως αν ο άλλος θεωρεί πως του έχεις κάνει ζημιά, τότε στο καπάκι παίρνεις την ασφαλιστική σου να στείλει άνθρωπο της. Ή σε περίπτωση που συμφωνείς κι εσύ, πως εσύ προκάλεσες ζημιά, τότε για να αποφύγεις αναμονή κτλ κάνετε φιλική δήλωση. Εγώ θα το απέφευγα πάντως το δεύτερο, για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο πως ήρθε άνθρωπος από την ασφαλιστική.

Η ασφάλεια γι αυτό υπάρχει, για να καλύπτει τις ζημιές που προκαλεί ο ασφαλιζόμενος σε τρίτους. Αν κάποιος τρακάρει 3-4 αυτοκίνητα δεν νομίζω να έχει να τους αποζημιώσει 10000€ ας πούμε. Τα δίνει η ασφαλιστική του.

Τώρα για το τι να κάνεις. Κάνε υπομονή δύο μέρες και παρ' τον εσύ τηλέφωνο να τον ρωτήσεις αν όλα καλά.

• Like 2

Δεν μπορω να παω στη τροχαια ή να το βρω αυτον και να παμε να κανουμε μια δηλωση να αναλαβουν οι ασφαλιστικες? Πρεπει να ειναι στο τοπο του τρακαρισματος και εκεινη τη στιγμη;

Δηλαδη αυτος τωρα χωρις δηλωσεις κλπ δεν μπορει να μου κανει κατι, εκτος αν κανει μηνυση;

Δεν μπορω να παω στη τροχαια ή να το βρω αυτον και να παμε να κανουμε μια δηλωση να αναλαβουν οι ασφαλιστικες? Πρεπει να ειναι στο τοπο του τρακαρισματος και εκεινη τη στιγμη;

Δηλαδη αυτος τωρα χωρις δηλωσεις κλπ δεν μπορει να μου κανει κατι, εκτος αν κανει μηνυση;

Mπορεις να καλεσεις την ασφαλιστικη σου και μετα το ατυχημα να κανετε δηλωση ατυχηματος. Μην αγχωνεσαι, αν τελικα σε παρει τηλεφωνο,απευθυνεσαι στην ασφαλιστικη σου και αναλαμβανουν αυτοι.

• Like 1

Για να μην αγχώνεσαι τζάμπα, πάρε τηλ την ασφαλιστική σου και πες τους τι πραγματικά έγινε. Κι αν σε τρώει τόσο πάρε και τώρα.

Στην χειρότερη να πει πως του έσπασες το φανάρι και να το πληρώσει η ασφαλιστική σου, αν εσύ δεν μπεις στην διαδικασία αντιπαράθεσης πως ήταν ήδη σπασμένο, όπου σε τέτοια περίπτωση δεν ξέρω τι γίνεται. Το μόνο που μπορεί να συμβεί σε εσένα είναι να είναι λίγο αυξημένο το επόμενό σου ασφαλιστήριο. Όχι κανένα τρελό ποσό.

• Like 1

Σας ευχαριστώ παιδια που μπαινετε στο κοπο να απαντατε τετοια ωρα..

Θα παρω αυριο την ασφαλιστικη να πω τι εγινε και θα σας ενημερωσω

απο αυτα που διαβαζω.ο καθενας εχει στο μυαλο του απο κατι που το πιστευει χωρις να το εχει ψαξει και μετα το προτεινει!!

καπως ετσι μερικοι βρισκονται μπλεγμενοι...

τεσπα σε καθε προφυλακτηρα υπαρχουν οι βασεις που στραβωνουν συχνα οταν καποιος ακουμπαει προφυλακτηρες απο μονος του π.χ. παρκαρισματα  ή σαν την περιπτωση σου καποιος να ακουμπησει με λιγα κμ...

αρκετοι προφυλακτηρες εχουν εσωτερικα μεσα μεχρι και κατι σαν αντικραδασμικα αφρολεξ δεματακια (δεν υπαρχει κενο και πιεζει το πλαισιο+βασεις)...

οποτε σχεδον παντα υπαρχει ζημια αν θες να την φτιαξεις απο βασεις εως απλο βαψιμο...ναι μπορει οχι απο ενα τρακαρισμα αλλα υπαρχουν και κανεις δεν μπορει να αποδειξει το αντιθετο.

οι ασφαλιστικες αφου τους πεις (τηλ.φροντιδας ατυχηματων) τρακαρα τον ταδε τον παιρνουν τηλ ή ανοιγουν φακελο και περιμενουν να τους καλεσουν και να στειλουν τον εμπειρογνωμονα.αυτος προσπαθει να κοψει οσα περισσοτερα μπορει προς οφελος ασφαλιστικης σου...

εσυ μεχρι ενα(μπορει και παραπανω δεν ειναι στανταρτ) τρακαρισμα το χρονο σιγουρα δεν χρεωνεσαι τιποτα.και παραπανω να χεις κανα ~50ε εξτρα θα ναι..

Καντου δηλωση,δεν θα πληρωσεις τιποτα ετσι και αλλιως.Καποιος μπορει να βιαζοταν και τα λοιπα γιατι δηλαδη να τον μαμησεις?Εγω προσωπικα απο την στιγμη που δωσω τον λογο μου μετα το κανω,ακομα και αν μετα απο λιγο προκυψει πως δεν επρεπε να δεσμευτω.

Αν σε παρει τηλεφωνο καλεσε την ασφαλιστικη να ερθει σπιτι σου να καταγραψει το συμβαν και καθαρισες..Ετσι την επαθα με εναν τυπο προσφατα με παπακι που του χτυπησα ενα φαναρι και του εδινα 50 ευρω να τελειωνουμε..Αλλα ηθελε να ρωτησει ποσο κανει και να με παρει τηλεφωνο.Να μην τα πολυλογω ηθελε 160 ευρω + φπα οποτε πηρα την ασφαλιστικη τηλεφωνο και τελος...Δεν τον χαλασε......

δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι για τίποτα, δεν θα πληρώσεις ούτε ευρώ. Για αυτό έχουμε της ασφάλειες όχι απλά για να μην μας γράφει η αστυνομία.

Εγώ πριν από 4 χρόνια έκανα προσπέραση και η άλλη έστριψε αριστερά με αποτέλεσμα με το μηχανάκι να της μπω στην πόρτα με 70. Παρόλο που έφταιγα (γιατί απαγορεύετε η προσπέραση μέσα σε πόλη) και της έκανα ζημιά 3000 (για την πόρτα, καθρέφτης, μπροστά φως, και το πλαϊνό προφυλακτήρα), ήρθε η αστυνομία μας έκανε αλκοτέστ και τα κλασικά απλά έφυγα μετά (πήγα πρώτα από νοσοκομείο όμως γιατί το δεξί χέρι δεν το ένιωθα :P και το δεξί πόδι έγινε μπάλα του χάντμπολ )

Τεσπα απο εκεί και πέρα δεν την είδα αυτήν καθόλου, μετά από 2 χρόνια μου ήρθε η αγωγή στο σπίτι απο αυτήν γιατί δεν της τα κάλυψε όλα η ασφάλεια έτσι όπως τα ήθελε αυτή και για ψυχολογική βλακεία δεν ξέρω πώς λέγετε, πήγα στο δικαστήριο (που όλα τα πλήρωσε σε εμένα πάλη η ασφάλειά μου) και της τα έψαλα εκεί καλά καλά γιατί είχα βιδωθεί άγρια και δεν πάω καθόλου της γυναίκες οδηγούς, έφυγα κύριος απο εκεί μέσα και μέχρι τώρα δεν έχω κανένα θέμα, δεν έχω πληρώσει ούτε ένα ευρώ για τίποτα. Το μόνο που θα ξέρεις για εμάς τους φακίρηδες που έχουμε της πιο φθηνές ασφάλειες είναι ότι όταν φταις εσύ η ασφάλεια θα καλύψει μόνο του αλλουνού της ζημιές.

Καλησπέρα παιδιά είχα ένα περιστατικό σήμερα και θέλω τη γνώμη σας.

Ήμουν Λ. Βουλιαγμένης στην κίνηση ίσα που προχωράγαμε (3-5 χλμ/ωρα) και έτσι όπως κύλαγε το αμάξι κοίταξα λίγο στα αριστερά γιατί ήμουν σε διασταύρωση και με τη κίνηση είχα μείνει μέσα στη μέση και λέω μην έρθει κανείς.

Δεν έχουν σημασία τα παραπάνω αλλά όπως κοίταγα, σκούντηξα το μπροστινό αμάξι με μηδαμινή ταχύτητα έτσι όπως κύλαγα.

Σταματάμε στην άκρη προφανώς να δούμε αν έγινε ζημιά και δεν βλέπω τίποτα ουτε σε μενα ουτε σε αυτον (λογικο). Ο τύπος είχε ένα σπασμένο φανάρι προφυλακτήρα απο πριν (μου το είπε) και μου λεει οτι παιζει να του εσπασα τον προφυλακτήρα από μέσα. Του λέω που ξέρω οτι δεν ηταν ήδη σπασμένος, μου λέει καινούριος είναι (αντίφαση με το σπασμένο φανάρι). Με τα πολλά αλλάξαμε τηλέφωνα και βγάλαμε φωτο πινακίδες.

Αυτός τώρα μπορεί να μου την φέρει και να με κάνει να πληρώσω προφυλακτήρα και γενικά άλλες ζημιές απο τη στιγμή που δεν ήρθε τροχαία και δεν κάναμε δηλώσεις;

Μου λεει θα παει αυριο το αμαξι του να το δουν..

Εξωτερικά ο προφυλακτήρας του δεν έχει τίποτα, μόνο ένα σπασμένο φανάρι κάτω δεξιά αυτά της αντανάκλασης τα "ψεύτικα".

Αν είχα κάνει ζημιά θα την πλήρωνα φυσικά, αλλά δεν θέλω να με πιάνουν κορόιδο τέτοιες δύσκολες εποχές και να πληρώνω ζημιές άλλων.

Έχετε παρόμοια εμπειρία;

Ευχαριστώ

Άκου τι θα κάνεις. Πάρε τηλέφωνο σήμερα τη φροντίδα ατυχήματος της ασφάλειας σου(θα βρεις το τηλ πάνω στο ασφαλιστήριο), και κάνε αναγγελία ζημιάς. Θα στείλουν κάποιον να κάνει καταγραφή, να βγάλει φωτογραφίες, και να συμπληρώσετε τη δήλωση ατυχήματος με το δικό σου στόρι(αντί να κοιτάω μπροστά κοιτούσα αλλού, και έτσι τον ακούμπησα). Απαραίτητα θα πρέπει να ξέρεις στοιχεία του άλλου οδηγού, τον αριθμό διπλώματος του και μάρκα/χρώμα/αριθμό κυκλοφορίας/ασφάλεια/όνομα ιδιοκτήτη του άλλου αυτοκινήτου.

Ε μόλις το κάνεις αυτό τελείωσες, ίσως αργότερα να χρειαστεί ο εμπειρογνώμονας της ασφάλειας να δει το αμάξι σου ώστε να συμπεράνει αν η ζημιά σου ταιριάζει με τη ζημιά του άλλου αυτοκινήτου.

ΥΓ

Υπόψιν, όταν έρχεται η τροχαία σε τέτοιες περιπτώσεις ρωτάει αν υπάρχει τραυματισμός, αν δεν υπάρχει τότε φεύγουν λέγοντας "θα τα βρουν οι ασφαλιστικές σας".

Καλησπέρα παιδιά είχα ένα περιστατικό σήμερα και θέλω τη γνώμη σας.

Ήμουν Λ. Βουλιαγμένης στην κίνηση ίσα που προχωράγαμε (3-5 χλμ/ωρα) και έτσι όπως κύλαγε το αμάξι κοίταξα λίγο στα αριστερά γιατί ήμουν σε διασταύρωση και με τη κίνηση είχα μείνει μέσα στη μέση και λέω μην έρθει κανείς.

Δεν έχουν σημασία τα παραπάνω αλλά όπως κοίταγα, σκούντηξα το μπροστινό αμάξι με μηδαμινή ταχύτητα έτσι όπως κύλαγα.

Σταματάμε στην άκρη προφανώς να δούμε αν έγινε ζημιά και δεν βλέπω τίποτα ουτε σε μενα ουτε σε αυτον (λογικο). Ο τύπος είχε ένα σπασμένο φανάρι προφυλακτήρα απο πριν (μου το είπε) και μου λεει οτι παιζει να του εσπασα τον προφυλακτήρα από μέσα. Του λέω που ξέρω οτι δεν ηταν ήδη σπασμένος, μου λέει καινούριος είναι (αντίφαση με το σπασμένο φανάρι). Με τα πολλά αλλάξαμε τηλέφωνα και βγάλαμε φωτο πινακίδες.

Αυτός τώρα μπορεί να μου την φέρει και να με κάνει να πληρώσω προφυλακτήρα και γενικά άλλες ζημιές απο τη στιγμή που δεν ήρθε τροχαία και δεν κάναμε δηλώσεις;

Μου λεει θα παει αυριο το αμαξι του να το δουν..

Εξωτερικά ο προφυλακτήρας του δεν έχει τίποτα, μόνο ένα σπασμένο φανάρι κάτω δεξιά αυτά της αντανάκλασης τα "ψεύτικα".

Αν είχα κάνει ζημιά θα την πλήρωνα φυσικά, αλλά δεν θέλω να με πιάνουν κορόιδο τέτοιες δύσκολες εποχές και να πληρώνω ζημιές άλλων.

Έχετε παρόμοια εμπειρία;

Ευχαριστώ

ο,τι και να εγινε εδωσες αφορμη. Κανε μια δηλωση και τελος

Δηλαδη αν δεν βγαζαμε φωτογραφιες και καναμε ανταλλαγη στοιχειων θα μπορουσε να μου φορτωσει οτι ζημια ηθελε? Με τι αποδειξεις;

Λετε να παω τροχαια να δηλωσω οτι δεν του εκανα ζημια?

Επισης ποσο παει ο προφυλακτηρας απο τη στιγμη που δεν εχει εξωτερικη ζημια αλλα εσωτερικη;;; (αν υπαρχει αυτο)

οι εμπυρογνωμονες συνηθως δεν πινουν while on duty

Οταν λες αναλαμβανει; Θα πληρωσει τη ζημια ενω φταιω; (φταιω που τον ακουμπησα δηλαδη και ημουν ο απο πισω, εξωτερικη ζημια δεν εχει τιποτα) Η θα κανει τα διαδικαστικά;

οχι, θα σου πει και συγχαρητηρια

Οχι φυσικα εχω ασφαλεια και ολα σωστα κανονικα.. Πρωτη φορα μπλεκω σε "τρακαρισμα" και βιαζομουν για μια σημαντικη δουλεια και αφου δεν ειδα ζημια δεν μπηκα καν στη διαδικασια να καλεσω καποιον..

Ποια ειναι τα σεναρια τωρα και τι μπορω να κανω παιδια γιατι αγχωθηκα.. ;

που να μπλεξεις και με "σωματικες βλαβες"...

γι' αυτο στα παιρνει η ασφαλεια, για να αγχωνεσαι λιγοτερο

οδηγα (αν θες) γρηγορα, ποτέ βιαστικα. Αν κατουριεσαι χτυπα (χωρις το αμαξι) το πρωτο δεντρο που θα βρεις

απο αυτα που διαβαζω.ο καθενας εχει στο μυαλο του απο κατι που το πιστευει χωρις να το εχει ψαξει και μετα το προτεινει!!

καπως ετσι μερικοι βρισκονται μπλεγμενοι...

τεσπα σε καθε προφυλακτηρα υπαρχουν οι βασεις που στραβωνουν συχνα οταν καποιος ακουμπαει προφυλακτηρες απο μονος του π.χ. παρκαρισματα  ή σαν την περιπτωση σου καποιος να ακουμπησει με λιγα κμ...

αρκετοι προφυλακτηρες εχουν εσωτερικα μεσα μεχρι και κατι σαν αντικραδασμικα αφρολεξ δεματακια (δεν υπαρχει κενο και πιεζει το πλαισιο+βασεις)...

οποτε σχεδον παντα υπαρχει ζημια αν θες να την φτιαξεις απο βασεις εως απλο βαψιμο...ναι μπορει οχι απο ενα τρακαρισμα αλλα υπαρχουν και κανεις δεν μπορει να αποδειξει το αντιθετο.

οι ασφαλιστικες αφου τους πεις (τηλ.φροντιδας ατυχηματων) τρακαρα τον ταδε τον παιρνουν τηλ ή ανοιγουν φακελο και περιμενουν να τους καλεσουν και να στειλουν τον εμπειρογνωμονα.αυτος προσπαθει να κοψει οσα περισσοτερα μπορει προς οφελος ασφαλιστικης σου...

εσυ μεχρι ενα(μπορει και παραπανω δεν ειναι στανταρτ) τρακαρισμα το χρονο σιγουρα δεν χρεωνεσαι τιποτα.και παραπανω να χεις κανα ~50ε εξτρα θα ναι..

http://onlytruecars.com/data_images/gallery/02/lada-2105-wagon/lada-2105-wagon-01.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...