Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μωρό το βρήκε, ανεμβολίαστο ήταν, οπότε όλα είναι πιθανά. Τομπραμυκίνη δίνεις για τις επιμολύνσεις , απλά στη προκειμένη απλά την λέξη "τσίμπλα" την μεταφράζω ως "άγνωστων χαρακτηριστικών οφθαλμικό έκκριμα". Τι χαρακτηριστικά έχει το έκκριμα; Κανείς μας δεν το είδε, άρα ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΨΗ. Μιλάμε για πιθανότητες, δεδομένου οτι ειναι μωρο. Επιστημονικά αν το δεις, η προτροπή και μόνο, αγωγής εξ'αποστάσεως, χωρίς ούτε να το έχει δει γιατρός, είναι λάθος.

Απο το σύντομο-τυπικό ιστορικό αδέσποτου γατιού, πιθανότατα μιλάμε για ερπητοϊό, οπότε θα παίξει και η λυσίνη κλπ κλπ τα οποία θα τα κρίνει ο γιατρός που θα δεί.

Για όλα τα άλλα που λες είμαι παραπάνω από ενήμερος και εξοικειωμένος Τζώνυ .

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ο'τι και να ναι, το tobrex κακό δεν θα κάνει. Ούτε ανθεκτικότητα, ούτε αντιβιοαντοχή ούτε τίποτα.

Ζυγίζοντας τις πιθανότητες, ακριβώς επειδή όπως και εσύ λες είναι αδέσποτο και ανεμβολίαστο, ο ερπητοΐός είναι top διάγνωση. Τελος πάντων, ούτε αντιβιολάγνος είμαι ούτε τίποτα. Ούτε διάγνωση θα κάνω απο μια περιγραφή. Θα πάρει το δρόμο του είτε προς το καλό είτε προς το κακό. Μπορεί να μην είναι και τίποτα

Δημοσ.

Οι τσιμπλες έφυγαν, τα μάτια φαίνονται κανονικά, κάνουμε βόλτες μέσα στο σπίτι και πλέον τρώμε και πατέ!

• Like 10
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Ο'τι και να ναι, το tobrex κακό δεν θα κάνει. Ούτε ανθεκτικότητα, ούτε αντιβιοαντοχή ούτε τίποτα.

Ζυγίζοντας τις πιθανότητες, ακριβώς επειδή όπως και εσύ λες είναι αδέσποτο και ανεμβολίαστο, ο ερπητοΐός είναι top διάγνωση. Τελος πάντων, ούτε αντιβιολάγνος είμαι ούτε τίποτα. Ούτε διάγνωση θα κάνω απο μια περιγραφή. Θα πάρει το δρόμο του είτε προς το καλό είτε προς το κακό. Μπορεί να μην είναι και τίποτα

Οι κτηνίατροι tobradex δίνουν που εχει και κορτιζόνη εαν εχει μολυνθεί . Συνήθως στην επιπεφυκήτιδα 

Να συμπληρώσω οτι για τον έρπη στο μάτι θέλει προσοχή και δεν ξέρω αν κάνει η κορτιζόνη . 

Καλό ειναι όμως να το δεί κτηνίατρος για να κάνει διάγνωση.

Το μάτι γίνεται κόκκινο και τσιμπλιάρικο. Ο δικός μου που ειναι μεσα στο σπίτι μικρός το επαθε 2 -3 φορές. Το θυληκό που έχω δεν το χει πάθει ποτε.

Ειναι θέμα γατιου.

Αλλα ποτε μην το αφήσετε χωρίς σταγόνες και καθαριότητα μπορεί να χάσει το μάτι του.

Ειναι πολύ συνηθες φαινόμενο στις γάτες.

Διαλοφατσάκι φαίνεται το μικρό :)

Δημοσ.

Η κορτιζόνη σε μάτι που δεν ξέρεις τι έχει είναι επικίνδυνη,μπορεί και να χαθεί.Η κορτιζόνη δυστυχως εχει την φημη οτι ειναι για πασα νόσο και μαλακίαν.
Καλυτερα να το δει πρωτα γιατρος.

• 9 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...