dimstra Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, προσπαθώ να καταλάβω την λογική δέσμευσης χώρου στον σκλήρο. Παρατηρώ αύξηση δεσμευμένου χώρου που δεν μπορώ να εξηγήσω. Τα δεδομένα αλλάζουν χωρίς να κάνω κάτι ιδιαίτερο. Το μηχάνημα είναι καινούριο δεν έχω βάλει τίποτα το φοβερό που να δικαιολογεί απώλεια. Το παράδειγμα που επισυνάπτω, τρία διαφορετικά σημεία με διαφορά μερικών ωρών, έχει σχέση με ανεξήγητη αύξηση χώρου στα αντίγραφα τα οποία δεν ξέρω ούτε που να τα βρω ... νέος στο επάγγελμα ! Το μόνο που έκανα είναι να σβήσω μια ταινία 3,7 gb που όμως τα αφαίρεσε κανονικά. Πως μπορώ να δω τι περιέχουν τα αντίγραφα και που είναι αυτά τα δεδομένα ? Ευχαριστώ Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2015 από dimstra Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimstra Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Έκλεισα το time mashine και ανέβασε άμεσος τον διαθέσιμο χώρο στο σκληρό. Δεν καταλαβαίνω είχα ορίσει έναν εξωτερικό σκληρό για backup για ποιο λόγο δεσμεύει χώρο και στον σκληρό του mac ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2015 Δεν είναι bug, είναι feature και λέγεται Time Machine Local Snapshots Με δυό λόγια, αν το Time Machine προσπαθήσει να τρέξει αλλά ο εξωτερικός δίσκος του Backup δεν είναι διαθέσιμος (πχ είμαστε με το MacBook εκτός σπιτιού), τότε το backup αποθηκεύεται προσωρινά στον κύριο δίσκο του Mac. Την επόμενη φορά που θα τρέξει το Time Machine με το δίσκο του Backup διαθέσιμο, τα local backups θα μεταφερθούν εκεί και θα αδειάσει ο χώρος από τον κύριο δίσκο. Αν για κάποιο λόγο δεν θέλεις να γίνεται αυτό, google-ησε τον τρόπο που απενεργοποιείται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimstra Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2015 Ευχαριστώ , δεν το φαντάστηκα αυτό απλά το έκλεισα και επιλέγω εγώ πότε θέλω να κάνω το backup. Άλλωστε τόσα backup ένα κάθε μέρα τι να τα κάνω ? Thx !!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Όταν θα σβήσεις κατά λάθος ένα αρχείο και μετά από μια ώρα θα το ψάχνεις, θα καταλάβεις τί χρειάζονται τα backup. Γενικά, το backup που δεν γίνεται ΜΟΝΟ του αυτόματα βρέξει-χιονίσει, δεν είναι backup. Αποκλείεται να θυμάσαι κάθε μέρα να το κάνεις χειροκίνητα. Και όπως λέει και ο φίλος μας ο Μέρφυ, την ημέρα που θα το ξεχάσεις, είναι που θα σου χρειαστεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimstra Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Δεν μπορώ να διαφωνήσω, η εμπειρία σου μετράει .. άπλα ακόμα είμαι στη φάση απλής χρήσης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα