poulinos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 καλημέρα. το ένα Modem(cyta) που έχω συνδεμένο είναι σε bridge mode γιαυτό μάλλον δεν δημιουργεί πρόβλημα. από εκεί και πέρα έχω 192.168.1.1 Openwrt router , 192.168.1.2 vdsl router , 192.168.1.20/21 τα 2 Powerbeam. όταν στο μέσο που συνδέομαι (Κινητό , υπολογιστή) βαζω static address από το pool του vdsl router( 50-100) και gateway την Ip του(192.168.1.2) τότε συνδέομαι κανονικά και έχω vdsl!! ανέβασα και λίγο την εκπομπή (αντί για 5 που είναι το νόμιμο στα 10) για να κάνω δοκιμή και πιάνω 77db σήμα που μου δίνει περίπου 70mbps... πιστεύω με λίγο καλύτερο κεντράρισμα την κεραία θα πιάσω αυτό που θέλω χωρίς να εκπέμπω άσκοπα. από εκεί και πέρα το vdsl Modem είναι στην κεντρική μπρίζα του σπιτιού χωρίς κανένα τηλέφωνο στο σπίτι(μόνο το voip του οτέ) παρενθεση γιατι τωρα το προσεξα.αν εισαι στα 50 μετρα απο το Kv Οπως λες δεν γινεται να εχεις attenuation 16.μηπως παιρνεις απο κανα αστικο κεντρο?εναλλακτικα ανοιξε την κεντρικη πριζα και αφησε μονο το ενα ζευγαρι με τα καλωδια του οτε και ολα τα αλλα αποσυνδεσε τα μηπως χανεις και απο εκει.πχ να χανεις επειδη ειναι συνδεδεμενο και καποιο αναπληρωματικο ζευγαρι.. α.ας σου πει ο jkoukos ή καποιος αλλος αλλα νομιζω οτι κανονικα το vdsl router εφοσον ειναι bridge θα πρεπε να ειναι κατι αλλο και οχι 192.168.1.2. πχ 192.168.3.1 . β.αν μπορεις να βρεις καποιον να σε βοηθησει στο κεντραρισμα θα ειναι καλη φαση.ενας απο καθε πλευρα για να μην εκμπεμπεις παραπανω χωριςλογο. Από ότι βλέπω μηδενική προσθήκη καθυστέρησης η ασύρματη ζεύξη/μετάδοση, ίδιο ping και στις δύο μετρήσεις. Πολύ καλά. Με ~16db attenuation down συνδέεσαι σε φυσιολογική ταχύτητα. Είσαι σε fastpath; Με 8db snr margin θα ήταν 50άρι καρφωτό, δε ξέρω αν μπορείς να το πειράξεις με το modem που χρησιμοποιείς. αν παιρνει απο το ακ λογικα δεν θα εχει Fast path.δεν ξερω αν μπορουν να του ριξουν αυτοι το Margin στο 9 αντι για 11 αν και για αρχη ας τσεκαρει με την καλωδιωση γιατι 16 attenuation το ρουτερ αλλα να μας λεει ο φιλος οτι ειναι στα 50 μετρα δεν γινεται.θα πρεπε να ειχε 20 plus margin με attenuation 2-3 και attainable Κανα 100mbit. αν ειναι πραγματικο το 16 και παιρνει απο α/κ τοτε μια χαρα ταχυτητα. ναι το ping μεταξύ των link είναι περίπου 1ms. δεν γνωρίζω για το fastppath. το snr δεν ξέρω γιατί είναι 11. συνήθως 6-8 δεν παίζουν; αρχικά θα καλιμπράρω λίγο καλύτερα την κεραία ως προς το πάνω κάτω που νομίζω λόγω κλίσης των ιστών δεν τα έχω υπολογίσει καλά. από εκεί και πέρα θα βάλω και τo airview να κάνει ένα scan τις συχνότητες να βρω κάπου άλλου καλύτερα. το παράξενο είναι ότι πιάνω άλλα δίκτυα πολύ πιο ισχυρά που θεωρητικά είναι και αλλού κεντραρισμένα... 2015-12-20 15_44_38-PowerBeam M5 400 - Site Survey.jpg με τι μπορει να παιζει ο αλλος και στα ποσα mw το εχει ρυθμισει αυτο ειναι αλλη ιστορια.το Fastpath ισως να το λεει μεσα στον ρουτερ.συνηθως βαζουν 8 Margin αφου τσεκαρεις καλωδιωση αν δεν πιασεις τα 50 τσεκαρε με παροχο αν μπορει να μπει μικροτερο margin το έχω δει και εγώ αυτό.εκτιμώ ότι έχω πρόβλημα στο vertical. ενώ έχω βάλει περίπου στον ορίζοντα τα 2 πιάτα , οι ιστοί μου έχουν μια μικρή κλίση που δεν έχω εκτιμήσει. οπότε αύριο θα το βελτιώσω αυτό. θα βάλω 5770 και βλέπουμε ναι σίγουρα από kv παίρνω. το σπίτι είναι πολύ μακριά από dsl Κόμβο. παλιά έπιανα 8-9Mbps σχετικά με το δίκτυο δεν έχω clue τι να κάνω αν εννοεις εχουν κουμπωσει στραβα τοτε υπαρχει και αλφαδι για να δεις τι μπορει να ειναι στραβα.αν παιρνεις απο Kv παιζεις χαμηλα.μπορει να ειναι συνδεδεμενο κανα αναπληρωματικο ζευγαρι και να κανει επιστρφη για αυτο να χανεις.αν πιανουν τα χερια σου δοκιμαζεις και κατανεμητη. αν το Openwrt ειναι 192.168.1.1 και δινει αυτο σε Dhcp εννοουν να βαλεις στο ενα ρουτερ 192.168.2.χ και στο αλλο 192.168.3.χ αν καταλαβα καλα.
karaLRS Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 παρενθεση γιατι τωρα το προσεξα.αν εισαι στα 50 μετρα απο το Kv Οπως λες δεν γινεται να εχεις attenuation 16.μηπως παιρνεις απο κανα αστικο κεντρο?εναλλακτικα ανοιξε την κεντρικη πριζα και αφησε μονο το ενα ζευγαρι με τα καλωδια του οτε και ολα τα αλλα αποσυνδεσε τα μηπως χανεις και απο εκει.πχ να χανεις επειδη ειναι συνδεδεμενο και καποιο αναπληρωματικο ζευγαρι.. α.ας σου πει ο jkoukos ή καποιος αλλος αλλα νομιζω οτι κανονικα το vdsl router εφοσον ειναι bridge θα πρεπε να ειναι κατι αλλο και οχι 192.168.1.2. πχ 192.168.3.1 . β.αν μπορεις να βρεις καποιον να σε βοηθησει στο κεντραρισμα θα ειναι καλη φαση.ενας απο καθε πλευρα για να μην εκμπεμπεις παραπανω χωριςλογο. αν παιρνει απο το ακ λογικα δεν θα εχει Fast path.δεν ξερω αν μπορουν να του ριξουν αυτοι το Margin στο 9 αντι για 11 αν και για αρχη ας τσεκαρει με την καλωδιωση γιατι 16 attenuation το ρουτερ αλλα να μας λεει ο φιλος οτι ειναι στα 50 μετρα δεν γινεται.θα πρεπε να ειχε 20 plus margin με attenuation 2-3 και attainable Κανα 100mbit. αν ειναι πραγματικο το 16 και παιρνει απο α/κ τοτε μια χαρα ταχυτητα. με τι μπορει να παιζει ο αλλος και στα ποσα mw το εχει ρυθμισει αυτο ειναι αλλη ιστορια.το Fastpath ισως να το λεει μεσα στον ρουτερ.συνηθως βαζουν 8 Margin αφου τσεκαρεις καλωδιωση αν δεν πιασεις τα 50 τσεκαρε με παροχο αν μπορει να μπει μικροτερο margin αν εννοεις εχουν κουμπωσει στραβα τοτε υπαρχει και αλφαδι για να δεις τι μπορει να ειναι στραβα.αν παιρνεις απο Kv παιζεις χαμηλα.μπορει να ειναι συνδεδεμενο κανα αναπληρωματικο ζευγαρι και να κανει επιστρφη για αυτο να χανεις.αν πιανουν τα χερια σου δοκιμαζεις και κατανεμητη. αν το Openwrt ειναι 192.168.1.1 και δινει αυτο σε Dhcp εννοουν να βαλεις στο ενα ρουτερ 192.168.2.χ και στο αλλο 192.168.3.χ αν καταλαβα καλα. Πριν με την adsl έπιανα περίπου 12 mbps άρα εκτιμώ ότι είναι αδύνατο να παίρνω από αστικό κέντρο που το συγκεκριμένο που είναι το τηλέφωνο μου είναι και 2-3 χιλιόμετρα μακριά. επίσης μπήκε στα 100 μέτρα(όχι 50 δικό μου λάθος) καινούργιο kv ,που το πρόσθεσα και στην σελίδα με τα kv που υπάρχει. θα το κάνω αυτό με τα καλώδια όταν πάω πάλι στο σπίτι. πάντως το margin που παρατηρώ κατεβαίνει σιγά σιγά , δηλαδή ξεκίνησε από το 11.5 , πήγε στο 10.5 τώρα είναι 9.8 και έχω πιάσει 49.000. με το δίκτυο κατά παράδοξο τρόπο όλα παίζουν σωστά. θα κάνω και τελικές ρυθμίσεις όταν φτιάξω και το wan να πηγαίνει απευθείας στο powerbeam από το openwrt router μου. ανέβηκα πάνω και με μια μικρή (πραγματικά ελάχιστη) στροφή του σωλήνα έπεσε στο 69-71 (7-8 κάτω!!) το σήμα! νομίζω αν κάνω και στο άλλο πιάτο μικρορυθμιση θα μπορώ να πιάσω αυτό που θέλω νόμιμα και στα 30 mhz
poulinos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Πριν με την adsl έπιανα περίπου 12 mbps άρα εκτιμώ ότι είναι αδύνατο να παίρνω από αστικό κέντρο που το συγκεκριμένο που είναι το τηλέφωνο μου είναι και 2-3 χιλιόμετρα μακριά. επίσης μπήκε στα 100 μέτρα(όχι 50 δικό μου λάθος) καινούργιο kv ,που το πρόσθεσα και στην σελίδα με τα kv που υπάρχει. θα το κάνω αυτό με τα καλώδια όταν πάω πάλι στο σπίτι. πάντως το margin που παρατηρώ κατεβαίνει σιγά σιγά , δηλαδή ξεκίνησε από το 11.5 , πήγε στο 10.5 τώρα είναι 9.8 και έχω πιάσει 49.000. ειτε δοκιμασε κατω κατανεμητη/χωνευτη ειτε αν δεν μπορεις ανοιξε το πριζακι και κρατα μονο το καλωδιο του οτε καιβαλε το ρουτερ εκει χωρις σπλιττερ και με αλλο τηλεφωνικο καλωδιο που να ειναι μικρο.μην ειναι κανα 5 μετρο.
jkoukos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Μια χαρά είναι τα στοιχεία. Φαντάσου το σήμα (λόγω των 2 πολώσεων) ως ένα σταυρόνημα που πρέπει να συμπίπτει απόλυτα με το άλλο, διαφορετικά έχουμε σφάλματα. Θα πρέπει λοιπόν να έχουμε απόλυτη ευθυγράμμιση και στους 3 άξονες. Οι 2 (κάθετα/pitch/Y, οριζόντια/yaw/Z) έχουν να κάνουν με την λαμβανόμενη ισχύ του σήματος, αλλά ο τρίτος (περιστροφή/roll/X) επηρεάζει την πολικότητα του σήματος. Για παράδειγμα, μπορεί να έχεις κεντράρει σωστά την οριζόντια και την κάθετη κλίση της κεραίας, αλλά ο ιστός να έχει μία δεξιά ή αριστερή κλίση (από την κατακόρυφη θέση) η οποία ουσιαστικά περιστρέφει αντίστοιχα την κεραία. Όσο μεγαλύτερη είναι η κλίση του ιστού, αντίστοιχα μεγαλώνει το σφάλμα των 2 πολώσεων. Αν η άλλη κεραία έχει και αυτή το ίδιο σφάλμα κλίσης (σε μοίρες) προς την ίδια κατεύθυνση, το σφάλμα διπλασιάζεται, αλλά αν έχει ίδιο σφάλμα στην αντίθετη κατεύθυνση, τότε εξισώνεται. Βέβαια με 5+ μέτρα ιστό είναι δύσκολο να πετύχεις ακρίβεια. Πρέπει εξαρχής κατά την εγκατάσταση του ιστού να γίνει με ακρίβεια η κατακόρυφη ευθυγράμμισή του, ώστε η κεραία να θέλει μόνο ρύθμιση ως προς τους 2 άλλους άξονες. 1
poulinos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 το μονο που μπορει να κανει ειναι με ενα αλφαδι και ταυτοχρονα τραβοντας τις αντιριδες να φερει οσο μπορει τον ιστο στην ισια θεση .μπορει να μην μπορει να ευθυγραμιστει πληρως αμα εχει γινει καμια μεγαλη πατατια στην βαση αλλα αν ειναι κατι μικρο οι αντιριδες θα το στρωσουν.μπορει πχ να γερνει απο μια χ πλευρα επειδη εσφιξε παραπανω απο εκεινη την πλευρα την αντιριδα. παραθετω και αντιστοιχη γελιογραφια
karaLRS Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Μια χαρά είναι τα στοιχεία. Φαντάσου το σήμα (λόγω των 2 πολώσεων) ως ένα σταυρόνημα που πρέπει να συμπίπτει απόλυτα με το άλλο, διαφορετικά έχουμε σφάλματα. Θα πρέπει λοιπόν να έχουμε απόλυτη ευθυγράμμιση και στους 3 άξονες. Οι 2 (κάθετα/pitch/Y, οριζόντια/yaw/Z) έχουν να κάνουν με την λαμβανόμενη ισχύ του σήματος, αλλά ο τρίτος (περιστροφή/roll/X) επηρεάζει την πολικότητα του σήματος. Για παράδειγμα, μπορεί να έχεις κεντράρει σωστά την οριζόντια και την κάθετη κλίση της κεραίας, αλλά ο ιστός να έχει μία δεξιά ή αριστερή κλίση (από την κατακόρυφη θέση) η οποία ουσιαστικά περιστρέφει αντίστοιχα την κεραία. Όσο μεγαλύτερη είναι η κλίση του ιστού, αντίστοιχα μεγαλώνει το σφάλμα των 2 πολώσεων. Αν η άλλη κεραία έχει και αυτή το ίδιο σφάλμα κλίσης (σε μοίρες) προς την ίδια κατεύθυνση, το σφάλμα διπλασιάζεται, αλλά αν έχει ίδιο σφάλμα στην αντίθετη κατεύθυνση, τότε εξισώνεται. Βέβαια με 5+ μέτρα ιστό είναι δύσκολο να πετύχεις ακρίβεια. Πρέπει εξαρχής κατά την εγκατάσταση του ιστού να γίνει με ακρίβεια η κατακόρυφη ευθυγράμμισή του, ώστε η κεραία να θέλει μόνο ρύθμιση ως προς τους 2 άλλους άξονες. νομίζω ο ένας ιστός έχει γίνει καλή δουλειά. όντως όπως λέει ο Poulinos με την βοήθεια των αντηρίδων μπορείς να το ρυθμίσεις ακριβώς. με την ευθυγράμμιση και εκείνου του πιάτου θα πιάσω ακόμα καλύτερο σήμα πιστεύω και ταυτόχρονα θα ρίξω στο 20 το width για ακόμα πιο καλό αποτέλεσμα. αύριο λέω να ασχοληθώ με τα του δικτύου σπίτι γιατί όντως έχουν γίνει πατάτα. έχω καταλήξει στα εξής δεν ξέρω αν είμαι σωστός vdsl router 192.168.1.2 vdsl powerbeam 192.168.1.21 που είναι σε access point με transparent bridge enabled powerbeam σπιτι μου 192.168.1.20 που το συνδέω με την wan θύρα του Openwrt Openwrt router που είναι στην 192.168.1.1(εδώ μπορεί να κάνω λάθος) cyta modem/router 192.168.2.1 και το συνδέω στην wan2 θύρα του Openwrt router για Load balancing. Θα ήθελα να συνδέομαι με pppoe κλήση στο vdsl δηλαδή και να μην μπλέκω καν με το router Κομμάτι του speedport. το μειονέκτημα εδώ είναι ότι δεν θα μπορώ να δω τα στατιστικά του vdsl Modem για να κάνω κάποιο reboot. εγώ θα ήθελα όλο το δίκτυο μου εδώ να το κανονίζει το openwrt router.πως θα το κάνω αυτό; το μονο που μπορει να κανει ειναι με ενα αλφαδι και ταυτοχρονα τραβοντας τις αντιριδες να φερει οσο μπορει τον ιστο στην ισια θεση .μπορει να μην μπορει να ευθυγραμιστει πληρως αμα εχει γινει καμια μεγαλη πατατια στην βαση αλλα αν ειναι κατι μικρο οι αντιριδες θα το στρωσουν.μπορει πχ να γερνει απο μια χ πλευρα επειδη εσφιξε παραπανω απο εκεινη την πλευρα την αντιριδα. παραθετω και αντιστοιχη γελιογραφια ψάχνω για να βρώ τεντωτήρες αντιρίδας αλλά τελικά πρέπει να παραγγείλω γιατί η αποθήκη μου δεν είχε τιποτα !
jkoukos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Δίκτυο1 VDSL modem/router, με ενεργοποιημένο το PPPoE passthrough και ΙΡ 192.168.1.1. Στον DHCP ορίζεις να δίνει διευθύνσεις από 192.168.1.2 έως 192.168.1.200. Powerbeam No1, ως ΑΡ WDS bridge με ΙΡ 192.168.1.201. Συνδέεται ενσύρματα σε μια θύρα LAN του VDSL modem/router. Powerbeam No2, ως Station WDS bridge με ΙΡ 192.168.1.202. Συνδέεται ενσύρματα στη WAN1 θύρα του. OpenWRT router. OpenWRT router, με την WAN1 θύρα να έχει ΙΡ 192.168.1.203. Κάνει κλήση ΡΡΡ με τα στοιχεία της VDSL σύνδεσης. Δίκτυο2 ADSL bridged modem, με ΙΡ 192.168.2.1. Μια θύρα LAN συνδέεται με την θύρα WAN2 του OpenWRT router. OpenWRT router, με την WAN2 θύρα να έχει ΙΡ 192.168.2.2 και κάνει κλήση ΡΡΡ με τα στοιχεία της ΑDSL σύνδεσης. Προσωπικά θα έβαζα 192.168.2.203 για να είναι παρόμοια με την WAN1, αλλά βάζεις ότι θέλεις. Τώρα το LAN δίκτυο του OpenWRT θα ρυθμιστεί με διεύθυνση σε άλλη περιοχή εκτός αυτών που έχεις δώσει στις WAN θύρες. Έτσι θα έχει το έλεγχο όλου του LAN δικτύου, αλλά όχι τα δίκτυα Νο1 & Νο2 που δεν είναι δικά του.
karaLRS Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Δίκτυο1 VDSL modem/router, με ενεργοποιημένο το PPPoE passthrough και ΙΡ 192.168.1.1. Στον DHCP ορίζεις να δίνει διευθύνσεις από 192.168.1.2 έως 192.168.1.200. Powerbeam No1, ως ΑΡ WDS bridge με ΙΡ 192.168.1.201. Συνδέεται ενσύρματα σε μια θύρα LAN του VDSL modem/router. Powerbeam No2, ως Station WDS bridge με ΙΡ 192.168.1.202. Συνδέεται ενσύρματα στη WAN1 θύρα του. OpenWRT router. OpenWRT router, με την WAN1 θύρα να έχει ΙΡ 192.168.1.203. Κάνει κλήση ΡΡΡ με τα στοιχεία της VDSL σύνδεσης. Δίκτυο2 ADSL bridged modem, με ΙΡ 192.168.2.1. Μια θύρα LAN συνδέεται με την θύρα WAN2 του OpenWRT router. OpenWRT router, με την WAN2 θύρα να έχει ΙΡ 192.168.2.2 και κάνει κλήση ΡΡΡ με τα στοιχεία της ΑDSL σύνδεσης. Προσωπικά θα έβαζα 192.168.2.203 για να είναι παρόμοια με την WAN1, αλλά βάζεις ότι θέλεις. Τώρα το LAN δίκτυο του OpenWRT θα ρυθμιστεί με διεύθυνση σε άλλη περιοχή εκτός αυτών που έχεις δώσει στις WAN θύρες. Έτσι θα έχει το έλεγχο όλου του LAN δικτύου, αλλά όχι τα δίκτυα Νο1 & Νο2 που δεν είναι δικά του. ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου! Υπάρχει τρόπος να μπορώ να μπαίνω στο vdsl modem για να βλέπω στατιστικά γραμμής ή να κάνω κανα reboot remote; φαντάζομαι με τον τρόπο που μου είπες λόγω Bridge modem χάνω αυτή την δυνατότητα. Επίσης κάποια στιγμή είχες αναφερεί ότι τα router του οτέ επιτρέπουν ξεχωριστή pppoe κλήση έτσι ώστε να έχω δικιά μου IP. χρειάζεται να ενεργοποιήσω την LAN1-->WAN του speedport για να γίνει αυτό;
jkoukos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Tην LAN1-->WAN του speedport δεν θέλεις και δεν πρέπει να το κάνεις. Θα πρέπει να δημιουργήσεις static routes στα 2 router, μέσω των οποίων θα γίνεται επικοινωνία. 1
karaLRS Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 τα static routes τα λες για να μπορώ να δω το web menu του speedport σωστά;
jkoukos Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Ναι, και των 2 PowerBeam, διότι είναι σε διαφορετικό υποδίκτυο. Τώρα που το σκέφτομαι ίσως δεν χρειάζεται στο Speedport, παρά μόνο στο OpenWRT. Με δοκιμή θα το δεις. Μπορείς για δοκιμή να το κάνεις στον υπολογιστή με το Ubuntu, γράφοντας στην κονσόλα: sudo route add -net 192.168.1.0 netmask 255.255.255.0 gw 192.168.3.1 Στην παραπάνω εντολή 192.168.1.0 είναι το υποδίκτυο του Speedport και 192.168.3.1 είναι η LAN IP του OpenWRT. Υπόψη ότι με επανεκκίνηση του υπολογιστή πρέπει να την ξαναγράψεις, εκτός κι αν την προσθέσεις στο αρχείο /etc/network/interfaces με την εντολή post-up route add -net 192.168.1.0 netmask 255.255.255.0 gw 192.168.3.1. Μετά επανεκκινείς την κάρτα δικτύου με την εντολή sudo service networking restart. Το καλύτερο βέβαια είναι να γίνει στο OpeWRT ώστε να μην χρειαστεί να το κάνεις σε όλους τους υπολογιστές. 1
karaLRS Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 άρα το 192.168.3.1 ανήκει στο Openwrt router και όλα τα πράγματα στο δίκτυο μου θα παίρνουν από εκεί ip Πχ 192.168.3.χχχ. εδώ στο static menu τι θα βάλω; interface? lan? host Θα βάζω πάντα 192.168.3.1 netmask 255.255.255 target --> 192.168.1.0 /192.168.2.0 Σωστά;
jkoukos Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 WAN στο Interface και ως host την ΙΡ που έχει η αντίστοιχη θύρα WAN, δηλαδή 192.168.1.203 ή 192.168.2.203.
poihths Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 offtopic... το συγκεκριμενο thread ειναί πηγη γνωσεων για μας τους πιο ασχετους... ειλικρινα ειμαι εντυπωσιασμενος με αυτα που διαβαζω κ απ τους 3 σας jkoukos,poulinos,karalrs. Πιστευω οτι το επιπεδο ειναι αρκετα υψηλο σε αυτη τη κατηγορια θεμάτων του ινσομνια. 1
poulinos Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 ψάχνω για να βρώ τεντωτήρες αντιρίδας αλλά τελικά πρέπει να παραγγείλω γιατί η αποθήκη μου δεν είχε τιποτα ! αν εχεις βαλει μονο σφιχτηρακια για της αντιρηδες ναι θα πρεπει να σε βοηθησει καποιος αλλος για να τους ξανασφιξεις οποτε θα κανεις την ζωη σου δυσκολη.αν βρεις τεντωτηρες ναι θα ειναι δυο λεπτα δουλεια. ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου! Υπάρχει τρόπος να μπορώ να μπαίνω στο vdsl modem για να βλέπω στατιστικά γραμμής ή να κάνω κανα reboot remote; φαντάζομαι με τον τρόπο που μου είπες λόγω Bridge modem χάνω αυτή την δυνατότητα. Επίσης κάποια στιγμή είχες αναφερεί ότι τα router του οτέ επιτρέπουν ξεχωριστή pppoe κλήση έτσι ώστε να έχω δικιά μου IP. χρειάζεται να ενεργοποιήσω την LAN1-->WAN του speedport για να γίνει αυτό; δεν θα χρειαστει να κανεις ποτε την Lan1 σε wan.Ξεχασε το αυτο για να μην το εχεις εννοια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα