karaLRS Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Αυτό σκοπεύω να είναι το τελικό μου δίκτυο. 2 Wan με σκοπό να έχω failover αν πέσει το ασύρματο. τα καλώδια τα έφτιαξα όλα T568Β . το poe θέλει αλλιώς; το Powerbeam μου συνδέεται με το Switch 100tx ενώ είναι gigabit. @edit.... όταν συνδέω το switch με την δεύτερη wan του router κολλάει εντελώς το δίκτυο..παίζει κάτι;; μερικές εικόνες από την εγκατάσταση Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2015 από karaLRS
jkoukos Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2015 Η συνδεσμολογία είναι σωστή. Μόνο φρόντισε το LAN δίκτυο του OpenWRT να έχει διαφορετικό εύρος διευθύνσεων από τα 2 δίκτυα που θα συνδέονται στις θύρες WAN. Επίσης καλό είναι το PC που συνδέεται μόνο του στο switch, να έχει σταθερή διεύθυνση. Και αυτό διότι στο switch έρχονται 2 διαφορετικά LAN δίκτυα, του OpenWRT και του άλλου σπιτιού. Σε αυτά θα είναι ενεργοποιημένοι οι αντίστοιχοι DHCP, οπότε ενδέχεται αντί το PC να πάρει διεύθυνση από το δικό σου δίκτυο, να επιλέξει του γείτονα. Εφόσον έχεις κάνει όλες τις συνδέσεις με το ίδιο πρωτόκολλο, δεν υπάρχει θέμα με το PoE. Αν το switch είναι 100άρι, αναγκαστικά πέφτει η ταχύτητα σύνδεσης του Powerbeam και γενικά όποιας Gigabit συσκευής συνδεθεί στο switch.
karaLRS Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2015 το switch είναι 1000αρι. όλες οι υπόλοιπες συνδέσεις συνδέονται σε 1000tx. μόνο του poe είναι στα 100.το κουτάκι το κοίταξα είναι gigabit καθώς και το negotiate σε auto. ίσως τα 2 καλώδια που δοκίμασα να είναι για μικρότερες ταχύτητες; ή έχω φτιάξει λάθος του poe αν και το έκανα τρεις φορές. σχετικά με τα dhcp μήπως βολεύει να κάνω κλήση στο speedtouch και να έχω μόνο ένα dhcp?
jkoukos Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2015 Κάνε μια δοκιμή ορίζοντας Gigabit (1000Mbps-Ful) μέσα στο μενού της κεραίας, στο tab Advanced. Αν δεν παίξει, πιθανές αιτίες είναι: α. Τροφοδοτικό PoE. Φρόντισε να είναι συμβατό. Φαίνεται στον τύπο, όπου στο τέλος πρέπει να υπάρχει το γράμμα G. β. Κάποιο καλώδιο είτε είναι σε λάθος σειρά, είτε δεν έχει πρεσαριστεί καλά. γ. Χαμηλής ποιότητας καλώδιο, αλλά συνήθως σε μεγάλα μήκη (> 40μ). Η τροφοδοσία PoE παίζει σε 2 ζεύγη (4-5 και 7-8), μαζί με τα δεδομένα. Δεν κατάλαβα τι εννοείς με τον ένα DHCP και την κλήση στο Speedport. Κάθε WAN συνδέεται και κάνει κλήση στον πάροχο, συνδεόμενο σε αντίστοιχο modem που έχει διαφορετικό εύρος διευθύνσεων (υποδίκτυο). Το Speedport του φίλου σου, στο οποίο θα συνδεθείς ασύρματα, έχει ενεργοποιημένο τον DHCP, που μοιράζει αυτόματα διευθύνσεις. Επίσης το OpenWRT θα έχει DHCP για να μοιράζει διευθύνσεις στο δικό σου δίκτυο. Το PC συνδέεται σε ένα switch στο οποίο καταλήγουν οι πληροφορίες 2 DHCP, του OpenWRT και του Speedport. Οπότε πιθανόν να υπάρξει θέμα και γι αυτό λέω να του ορίσεις σταθερή διεύθυνση, αντί να παίρνει αυτόματα. 1
karaLRS Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Κάνε μια δοκιμή ορίζοντας Gigabit (1000Mbps-Ful) μέσα στο μενού της κεραίας, στο tab Advanced. Αν δεν παίξει, πιθανές αιτίες είναι: α. Τροφοδοτικό PoE. Φρόντισε να είναι συμβατό. Φαίνεται στον τύπο, όπου στο τέλος πρέπει να υπάρχει το γράμμα G. β. Κάποιο καλώδιο είτε είναι σε λάθος σειρά, είτε δεν έχει πρεσαριστεί καλά. γ. Χαμηλής ποιότητας καλώδιο, αλλά συνήθως σε μεγάλα μήκη (> 40μ). Η τροφοδοσία PoE παίζει σε 2 ζεύγη (4-5 και 7-8), μαζί με τα δεδομένα. Δεν κατάλαβα τι εννοείς με τον ένα DHCP και την κλήση στο Speedport. Κάθε WAN συνδέεται και κάνει κλήση στον πάροχο, συνδεόμενο σε αντίστοιχο modem που έχει διαφορετικό εύρος διευθύνσεων (υποδίκτυο). Το Speedport του φίλου σου, στο οποίο θα συνδεθείς ασύρματα, έχει ενεργοποιημένο τον DHCP, που μοιράζει αυτόματα διευθύνσεις. Επίσης το OpenWRT θα έχει DHCP για να μοιράζει διευθύνσεις στο δικό σου δίκτυο. Το PC συνδέεται σε ένα switch στο οποίο καταλήγουν οι πληροφορίες 2 DHCP, του OpenWRT και του Speedport. Οπότε πιθανόν να υπάρξει θέμα και γι αυτό λέω να του ορίσεις σταθερή διεύθυνση, αντί να παίρνει αυτόματα. έχει μόνο 10/100/1000 Auto και δεν μου δίνει επιλογή για 1000 Mbps-Full. Θα τσεκάρω το Poe καλώδιο με ένα tester που έχω. 10 μέτρα είναι τo POE και άλλο 1.5 μετά από το POE adapter στο switch. το τροφοδοτικό POE το κοίταξα και ήταν gigabit σχετικά με το πρεσάρισμα θέλει κάποιο ειδικό εργαλείο; άλλα 7 καλώδια που έφτιαξα όλα δουλεύουν gigabit. μόνο αυτό δεν δουλεύει. βασικά δεν έχω δει πως είναι η άλλη άκρη που καταλήγει στο powerbeam γιατί αυτή ήταν έτοιμη από το κατάστημα που το πήρα. ίσως. Σχετικά με το dhcp μίλαγα να έβαζα το Speedport να δουλεύει σαν κανονικό modem router στου φίλου μου και εγώ να ενεργοποιήσω μια επιλογή που έχει το speedport Που λέει LAN1 AS WAN (ή κάτι τέτοιο) . έτσι δεν θα μπορώ να το λειτουργώ σαν Bridge και να κάνω την pppoe passthrough στο speedport οπότε θα έχω και άλλη IP (γενικά ένα άλλο υποδίκτυο). είχα διαβάσει που το είχες ξαναγράψει ότι μπορείς να κάνεις μέχρι 4 υποδικτυα σε vdsl του ΟΤΕ.
jkoukos Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 έχει μόνο 10/100/1000 Auto και δεν μου δίνει επιλογή για 1000 Mbps-Full. Θα τσεκάρω το Poe καλώδιο με ένα tester που έχω. 10 μέτρα είναι τo POE και άλλο 1.5 μετά από το POE adapter στο switch. Μου φαίνεται παράξενο να μην σου δίνει επιλογή για ορισμό ταχύτητας στο LAN. Με τόσα λίγα μέτρα, ακόμη και από το παζάρι να πήρες το καλώδιο, δεν υπάρχει θέμα με την ταχύτητα. το τροφοδοτικό POE το κοίταξα και ήταν gigabit σχετικά με το πρεσάρισμα θέλει κάποιο ειδικό εργαλείο; άλλα 7 καλώδια που έφτιαξα όλα δουλεύουν gigabit. μόνο αυτό δεν δουλεύει. βασικά δεν έχω δει πως είναι η άλλη άκρη που καταλήγει στο powerbeam γιατί αυτή ήταν έτοιμη από το κατάστημα που το πήρα. ίσως. Κόψε και την άλλη άκρη και βάλε σε αυτήν άλλο βύσμα RJ45, ώστε να το εξασφαλίσεις. Σχετικά με το dhcp μίλαγα να έβαζα το Speedport να δουλεύει σαν κανονικό modem router στου φίλου μου και εγώ να ενεργοποιήσω μια επιλογή που έχει το speedport Που λέει LAN1 AS WAN (ή κάτι τέτοιο) . έτσι δεν θα μπορώ να το λειτουργώ σαν Bridge και να κάνω την pppoe passthrough στο speedport οπότε θα έχω και άλλη IP (γενικά ένα άλλο υποδίκτυο). είχα διαβάσει που το είχες ξαναγράψει ότι μπορείς να κάνεις μέχρι 4 υποδικτυα σε vdsl του ΟΤΕ. Τώρα με μπέρδεψες για τα καλά. Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι έχεις στο σπίτι μια σύνδεση ADSL που δουλεύει καλά. Επιπλέον θέλεις να πάρεις ασύρματα σύνδεση, μέσω 2 Powerbeam, από το VDSL του φίλου σου που έχει ένα Speedport. Τις 2 αυτές συνδέσεις θα τις οδηγήσεις σε ένα TP-Link με OpenWRT, ώστε να έχεις Load Balancing και γενικά χρήση μεγαλύτερου bandwidth. Σε ποιο Speedport αναφέρεσαι, ότι θα βάλεις την LAN1 να παίξει ως WAN; Οπωσδήποτε το Speedport του φίλου σου θα παίζει κανονικά ως modem/router, διαφορετικά δεν θα έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Το μόνο που πρέπει να ορισθεί σε αυτό είναι να έχει ενεργοποιημένη την επιλογή PPPoE Passthrough έτσι ώστε να μπορείς στο OpenWRT να κάνεις κλήση ΡΡΡ (φυσικά γνωρίζοντας τα στοιχεία του παρόχου).
karaLRS Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Μου φαίνεται παράξενο να μην σου δίνει επιλογή για ορισμό ταχύτητας στο LAN. Με τόσα λίγα μέτρα, ακόμη και από το παζάρι να πήρες το καλώδιο, δεν υπάρχει θέμα με την ταχύτητα. Κόψε και την άλλη άκρη και βάλε σε αυτήν άλλο βύσμα RJ45, ώστε να το εξασφαλίσεις. Το καλώδιο είναι το toughcable της ubuiquity που νομίζω είναι αρκετά καλό. όντως παράξενο να μην δίνει 1000Mbps. θα δοκιμάσω και με το δεύτερο και στο άλλο σπίτι και βλέπουμε θα στείλω εμαιλ στην εταιρία που το πήρα. Τώρα με μπέρδεψες για τα καλά. Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι έχεις στο σπίτι μια σύνδεση ADSL που δουλεύει καλά. Επιπλέον θέλεις να πάρεις ασύρματα σύνδεση, μέσω 2 Powerbeam, από το VDSL του φίλου σου που έχει ένα Speedport. Τις 2 αυτές συνδέσεις θα τις οδηγήσεις σε ένα TP-Link με OpenWRT, ώστε να έχεις Load Balancing και γενικά χρήση μεγαλύτερου bandwidth. Σε ποιο Speedport αναφέρεσαι, ότι θα βάλεις την LAN1 να παίξει ως WAN; Οπωσδήποτε το Speedport του φίλου σου θα παίζει κανονικά ως modem/router, διαφορετικά δεν θα έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Το μόνο που πρέπει να ορισθεί σε αυτό είναι να έχει ενεργοποιημένη την επιλογή PPPoE Passthrough έτσι ώστε να μπορείς στο OpenWRT να κάνεις κλήση ΡΡΡ (φυσικά γνωρίζοντας τα στοιχεία του παρόχου). τα έχεις καταλάβει πολύ καλά speedport αναφέρομαι στο vdsl modem(speedtouch είναι; όταν κάνω κλήση PPP τότε δεν έχω σχέση με το router/dhcp κομμάτι του vdsl modem σωστά;απλά του λέω τα στοιχεία της σύνδεσης και γίνεται σύνδεση. απλά το ρωτάω γιατί πιο πάνω γράφεις ότι θα πρέπει να προσέξω μην μπερδευτούν τα 2 dhcp(speedport στο vdsl , tplink στο σπίτι μου) στις wan ρυθμίσεις του Openwrt έχει επιλογές DHCP CLIENT και PPPoE που εγώ προφανώς θα επιλέξω την δεύτερη ώστε το dhcp όλου του δικτύου μου να το κάνει το tp link και να μην έχω σχέση με το speedport.ελπίζω τώρα να τα ξεδιάλυνα... πέρα από τα παραπάνω αντιμετωπίζω και ένα παράξενο πρόβλημα. αυτή την στιγμή έχω την συνδεσμολογία που έχω παραπάνω αλλά για αντί για Powerbeam είναι ένα cyta modem/router στην θέση του. με το που το συνδέω στην wan2 του tplink τότε πέφτει το δίκτυο. το tp link μέσω wifi δουλεύει κανονικά παρόλα αυτά η ip του είναι unreachable. εννοείται ότι το dhcp του cyta έχει άλλες Ip από το υπόλοιπο δίκτυο ενώ η Ip του είναι 192.168.1.30. του tplink είναι 192.168.1.1 οπότε δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο confict. τα Ping που κάνω δεν αποτυγχάνουν εντελώς και έχουν πχ επιτυχία 25% δηλαδή 1 στα 4 πακέτα και αυτά με υψηλά Ping (100-300ms) για τοπικό δίκτυο. με το που αποσυνδέω το καλώδιο που πάει από το Switch στο wan2 του tp link Και κάνω reboot το tplink όλα φτιάχνουν... τι κοτσάνα έχω κάνει; ping test με τον υπολογιστή μου auto ping test με τον υπολογιστή μου με καρφωτές Ip
jkoukos Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Έχεις ορίσει εσύ την συσκευή της Cyta να έχει διεύθυνση 192.168.1.30; Συνήθως έχει την 192.168.1.1 ή 192.169.1.254. H συσκευή της Cyta δουλεύει σε bridge mode ή σαν κανονικό router κάνοντας αυτό την κλήση ΡΡΡ; Αν ισχύει το δεύτερο, το πρόβλημα είναι ότι τα 2 δίκτυα (Cyta και OpenWRT) έχουν ίδιο υποδίκτυο (192.168.1.ΧΧΧ). Κανονικά πρέπει LAN Cyta και WAN OpenWRT να είναι στο ίδιο υποδίκτυο και LAN OpenWRT σε διαφορετικό (π.χ. 192.168.2.XXX). Για το θέμα του DHCP του Speedport (αυτό είναι το μοντέλο του ΟΤΕ), δεν λέω ότι θα έχει θέμα ο OpenWRT router, αλλά το PC που συνδέεται στο switch Νο1. Και αυτό διότι στο ίδιο switch έρχονται δεδομένα από 2 διαφορετικά DHCP (Speedport και OpenWRT). Πως νομίζεις ο PC θα καταλήξει να πάρει διεύθυνση από το OpenWRT και όχι από το Speedport; Και επειδή δεν γνωρίζει με ποιον πρέπει να μιλήσει (από τους 2 DHCP που βλέπει), σου λέω ότι πρέπει να έχει σταθερή διεύθυνση στο ίδιο υποδίκτυο με το OpenWRT. Αν δεν υπήρχε το switch αλλά συνδεόταν στο 2ο switch ή σε άλλη θύρα LAN του OpenWRT, δεν θα υπήρχε θέμα, αφού θα έβλεπε έναν και μοναδικό DHCP.
karaLRS Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Έχεις ορίσει εσύ την συσκευή της Cyta να έχει διεύθυνση 192.168.1.30; Συνήθως έχει την 192.168.1.1 ή 192.169.1.254. H συσκευή της Cyta δουλεύει σε bridge mode ή σαν κανονικό router κάνοντας αυτό την κλήση ΡΡΡ; Αν ισχύει το δεύτερο, το πρόβλημα είναι ότι τα 2 δίκτυα (Cyta και OpenWRT) έχουν ίδιο υποδίκτυο (192.168.1.ΧΧΧ). Κανονικά πρέπει LAN Cyta και WAN OpenWRT να είναι στο ίδιο υποδίκτυο και LAN OpenWRT σε διαφορετικό (π.χ. 192.168.2.XXX). το cyta δουλεύει στο 192.168.1.30 που επέλεξα εγώ αν επειδή κάνει κλήση PPP θα πρέπει να το βάλω και σε άλλο υποδίκτυο δηλαδή 192.168.2.30. θα το δοκιμάσω αύριο και σου λέω. Για το θέμα του DHCP του Speedport (αυτό είναι το μοντέλο του ΟΤΕ), δεν λέω ότι θα έχει θέμα ο OpenWRT router, αλλά το PC που συνδέεται στο switch Νο1. Και αυτό διότι στο ίδιο switch έρχονται δεδομένα από 2 διαφορετικά DHCP (Speedport και OpenWRT). Πως νομίζεις ο PC θα καταλήξει να πάρει διεύθυνση από το OpenWRT και όχι από το Speedport; Και επειδή δεν γνωρίζει με ποιον πρέπει να μιλήσει (από τους 2 DHCP που βλέπει), σου λέω ότι πρέπει να έχει σταθερή διεύθυνση στο ίδιο υποδίκτυο με το OpenWRT. Αν δεν υπήρχε το switch αλλά συνδεόταν στο 2ο switch ή σε άλλη θύρα LAN του OpenWRT, δεν θα υπήρχε θέμα, αφού θα έβλεπε έναν και μοναδικό DHCP. απλά ρωτάω που εμπλέκεται ο DHCP server του speedport στην όλη φάση αφού εγώ θα κάνω pppoe κλήση στο speedport άρα δεν εμπλέκομαι πουθενά με το DHCP server του. αν έχω καταλάβει καλά θα κάνω bridged σύνδεση με το speedport και απλά θα το χρησιμοποιώ σαν Modem. βέβαια μέσω σε όλα αυτά σκέφτηκα ΟΤΙ μπορώ να συνδέσω ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ το Powerbeam στην WAN θύρα του openwrt....οπότε όλα θα γίνουν πιο εύκολα νομίζω
jkoukos Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Προς το παρόν ξέχνα την ασύρματη ζεύξη και το Load Balancing μέσω του OpenWRT. Φαντάσου ότι έχεις στο σπίτι σου 2 γραμμές ξεχωριστές (διαφορετική σύνδεση DSL), με το δικό της modem/router η κάθε μία. Το ένα δίκτυο έχει ενεργοποιημένο τον DHCP A που δίνει διευθύνσεις στο υποδίκτυο 182.168.1.0/24. Το άλλο δίκτυο έχει ενεργοποιημένο τον DHCP Β που δίνει διευθύνσεις στο υποδίκτυο 182.168.2.0/24. Υπάρχει ένα switch που συνδέεται ενσύρματα και στα 2 υποδίκτυα, μέσω αντίστοιχων καλωδίων. Επίσης στο ίδιο switch συνδέεται ενσύρματα και ένα PC. Πες μου τώρα σε ποιον DHCP θα συνδεθεί ο υπολογιστής ώστε να πάρει αυτόματα διεύθυνση; Και να μην αναφέρω την πιθανότητα τα 2 υποδίκτυα να είναι ακριβώς τα ίδια (π.χ. 192.168.1.0/24). Του Κουτρούλη ο γάμος θα γίνεται. Αν συνδέσεις το Powerbeam απευθείας στην WAN θύρα του OpenWRT, δεν θα έχεις θέμα. Έχεις όμως δυνατότητα να περάσεις 2 καλώδια; Διότι προηγούμενα έγραψες ότι δεν έχεις και γι' αυτό βάζεις στο σχέδιο το switch.
poulinos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 η πρώτη κεραία μπήκε..ξέρω τραγικά παρόλα αυτά είναι εντελώς δοκιμαστικά για να δω πως πάμε από σήμα... γενικά έχω θέμα που θα την βάλω λόγω φωτοβολταικών και σκιά που σχηματίζεται... γιατι νομιζω οτι θεωρητικα υπαρχει καποιο νομιμο οριο στο ποσο μεγαλο ιστο μπορεις να σηκωσεις.επισης αν ειναι πολλα μετρα και δεν βαλεις αντιρηδες (κοινως συρματοσχοινα να τεντωνουν τον ιστο ) τοτε οταν θα εχει αερα θα πηγαινει βολτα. ερώτηση : το καλώδιο από το ubuquiti θα το κατεβάσω σε ένα switch και από εκεί με καλώδιο στην θύρα wan του tp link router. θα μπορώ να κάνω pppoe call μέσω του switch ή θα δουλεύει μόνο σε lan port? to switch ειναι transparent.κατα τα αλλα αν εχεις πρεσσα σπας το καλωδιο σε 2 ethernet απλα 100 οπως ειπαν .υπαρχουν και ανταπτορες για αυτην την δουλεια βεβαια. speedport αναφέρομαι στο vdsl modem(speedtouch είναι; speedtouch = thomson = technicolor speedport = speedport και το 2ι entry κατι κραταει απο zte
karaLRS Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Φαντάσου ότι έχεις στο σπίτι σου 2 γραμμές ξεχωριστές (διαφορετική σύνδεση DSL), με το δικό της modem/router η κάθε μία. Το ένα δίκτυο έχει ενεργοποιημένο τον DHCP A που δίνει διευθύνσεις στο υποδίκτυο 182.168.1.0/24. Το άλλο δίκτυο έχει ενεργοποιημένο τον DHCP Β που δίνει διευθύνσεις στο υποδίκτυο 182.168.2.0/24. Υπάρχει ένα switch που συνδέεται ενσύρματα και στα 2 υποδίκτυα, μέσω αντίστοιχων καλωδίων. Επίσης στο ίδιο switch συνδέεται ενσύρματα και ένα PC. Πες μου τώρα σε ποιον DHCP θα συνδεθεί ο υπολογιστής ώστε να πάρει αυτόματα διεύθυνση; Και να μην αναφέρω την πιθανότητα τα 2 υποδίκτυα να είναι ακριβώς τα ίδια (π.χ. 192.168.1.0/24). Του Κουτρούλη ο γάμος θα γίνεται. Θα πάρει από τον πρώτο που θα βρει διαθέσιμο. αυτό πάθαινα στην αρχή που αντί για την Ip του Openwrt έπαιρνε του cyta. στην αρχή που είχα όλα τα modem με dhcp τα είχα σε ξεχωριστά υποδίκτυα.για αρκετό καιρό όμως τελικά τα δούλεψα σε bridge mode οπότε είχα ξενοιάσει από τα ξεχωριστά υποδίκτυα..προχτές που έφτιαξα τα καλώδια έκανα ένα factory reset στο δεύτερο Modem οπότε αυτό πήγε πάλι dhcp και εγώ το έβαλα στο ίδιο υποδίκτυο 192.168.1 με το Openwrt οπότε εκεί θα οφείλεται όλη αυτή η κουλουμαρα και ο κουτρούλιατικος γάμος! Αν συνδέσεις το Powerbeam απευθείας στην WAN θύρα του OpenWRT, δεν θα έχεις θέμα. Έχεις όμως δυνατότητα να περάσεις 2 καλώδια; Διότι προηγούμενα έγραψες ότι δεν έχεις και γι' αυτό βάζεις στο σχέδιο το switch. τα καλώδια υπάρχουν ήδη απλά δεν το σκέφτηκα ότι ήταν τόσο απλό! από το Openwrt φεύγουν 2 καλώδια για το switch , ένα που θα είχε ρόλο wan και ένα για να κάνει το lan. Και λέω σαν "γατόνι" που είμαι...το καλώδιο του wan γιατί δεν το πάω απευθείας στο POE switch? αφού δίπλα δίπλα με το άλλο switch είναι... οπότε θα έχω και εκεί απευθείας σύνδεση σε wan θύρα και ήδη υπάρχει καλώδιο από Lan θύρα που καταλήγει στο switch για να κάνει τα υπόλοιπα γιατι νομιζω οτι θεωρητικα υπαρχει καποιο νομιμο οριο στο ποσο μεγαλο ιστο μπορεις να σηκωσεις.επισης αν ειναι πολλα μετρα και δεν βαλεις αντιρηδες (κοινως συρματοσχοινα να τεντωνουν τον ιστο ) τοτε οταν θα εχει αερα θα πηγαινει βολτα. to switch ειναι transparent.κατα τα αλλα αν εχεις πρεσσα σπας το καλωδιο σε 2 ethernet απλα 100 οπως ειπαν .υπαρχουν και ανταπτορες για αυτην την δουλεια βεβαια. speedtouch = thomson = technicolor speedport = speedport και το 2ι entry κατι κραταει απο zte νομίζω είναι τα 4 μέτρα. το θέμα είναι ότι στην σκεπή αυτή υπάρχουν φωτοβολταϊκά και θέλω όσο το δυνατόν να μην επηρεάσω με σκιές κλπ. στην δεύτερη εγκατάσταση που θα κάνω θα βάλω 2 αντιρήδες για τυχον δυνατούς αέριδες.. εκτιμώ με 40 εκατοστά πιάτο και σωλήνα γαλβανιζε φ60 με 3Mm Πάχος δεν νομίζω να έχει τόσο θέμα ειδικά όταν το κάτω 1/4 θα είναι πιασμένο με 3-4 βάσεις στον τοίχο.
poulinos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 ναι και εγω για 4 μετρα ξερω εκτος αν καποιος εχει αδεια για παραπανω.το βλεπεις αλλα γενικα αν δεν βαριεσαι βαζεις απο την αρχη αντιρηδες και τελειωνεις.απο οτι καταλαβα μια χαρα πιανουν τα χερια σου οποτε δεν θα ειναι κατι το δυσκολο έχει μόνο 10/100/1000 Auto και δεν μου δίνει επιλογή για 1000 Mbps-Full. Θα τσεκάρω το Poe καλώδιο με ένα tester που έχω. 10 μέτρα είναι τo POE και άλλο 1.5 μετά από το POE adapter στο switch. το τροφοδοτικό POE το κοίταξα και ήταν gigabit σχετικά με το πρεσάρισμα θέλει κάποιο ειδικό εργαλείο; άλλα 7 καλώδια που έφτιαξα όλα δουλεύουν gigabit. μόνο αυτό δεν δουλεύει. βασικά δεν έχω δει πως είναι η άλλη άκρη που καταλήγει στο powerbeam γιατί αυτή ήταν έτοιμη από το κατάστημα που το πήρα. ίσως. Σχετικά με το dhcp μίλαγα να έβαζα το Speedport να δουλεύει σαν κανονικό modem router στου φίλου μου και εγώ να ενεργοποιήσω μια επιλογή που έχει το speedport Που λέει LAN1 AS WAN (ή κάτι τέτοιο) . έτσι δεν θα μπορώ να το λειτουργώ σαν Bridge και να κάνω την pppoe passthrough στο speedport οπότε θα έχω και άλλη IP (γενικά ένα άλλο υποδίκτυο). είχα διαβάσει που το είχες ξαναγράψει ότι μπορείς να κάνεις μέχρι 4 υποδικτυα σε vdsl του ΟΤΕ. στο speedport δεν χρειαζεται να βαλεις lan1 as wan αφου wan θα ειναι το Open wrt σου.Θα ειχε νοημα να το κανεις αυτο αν ηθελες να κανει κληση pppoe σε καποιο αλλο bridge router το speedport σου.οποτε εσυ μονο το pppoe passthrough θελεις. Αυτό σκοπεύω να είναι το τελικό μου δίκτυο. 2 Wan με σκοπό να έχω failover αν πέσει το ασύρματο. τα καλώδια τα έφτιαξα όλα T568Β . το poe θέλει αλλιώς; το Powerbeam μου συνδέεται με το Switch 100tx ενώ είναι gigabit. @edit.... όταν συνδέω το switch με την δεύτερη wan του router κολλάει εντελώς το δίκτυο..παίζει κάτι;; σχετικα με το σχεδιο σου.το καλωδιο που παει απο την wan2 port στο powerbeam αν δεν εχεις θεμα να το εχεις στα 100 γιατι δεν κοβεις απλα το καλωδιο αν εχεις μονο ενα και να φτιαξεις 2 επι 100ethernet?εναλλακτικα αν δεν θες να παιξει 100 δεν μπορεις να περασεις ενα δευτερο ή να βαλεις ενα powerline?
soteras Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Εγω θα πρότινα να βάλεις καμία αντιριδα απο το να φυγει καμια ωρα και να τη φαει ενα φωτοβολταικο και να το κλαις εξαλου ποσο σκια να του κανει μορε ενα απλο σκινακι αν δεν βαλεις αντιριδα ριξε μια ματια στον πρωτο δινατο αερα τα μποσικα λιγο τι ζορι τραβαει και ανεβα κανε ενα τσεκ στις δεστρες να εχεις το κεφαλι σου ηρεμο 1
poulinos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 εκτος αν εχει τα λεφτα να βαλει τριγωνικο ιστο αλλα θα παει αρκετα ακριβα.και σε αυτους βαζουν αντιριδες απλα ειναι πιο σταθεροι απο default.ειναι ιστοι που μπορει να ανεβεις και πανω σκαρφαλωνοντας.δεν ξερω κοστος αλλα πρεπει να κοστιζει καμποσο. κατα τα αλλα το να σπασει το φωτοβολταικο ειναι κα ιτο λιγοτερο.το βασικο ειναι μην γινει κανα ατυχημα και πληρωνει κανεναν περαστικο απο κατω.δυσκολο μεν να σπασει ο σωληνας γιατι οκ το βαρος δεν ειναι μεγαλο αλλα οπως λενε.better safe than sorry.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα