Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

οι ηνωμενες πολιτειες εχουν πιο ελαστικα ορια εκπομπης :-)

οχι??

στην αμερικη στα 2,4 ghz θυμαμαι οτι ειχε επισης παραπανω γιατι καποια air live Με firmware αμερικης ανεβαιναν αρκετα παραπανω.

• Απαντ. 160
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στην Αμερική στους 2,4GHz είναι 30dBm το μέγιστο όριο ισχύος του πομπού, αλλά δεν είναι το ίδιο σε όλες τις περιπτώσεις και φυσικά έχουν μόνο 11 κανάλια.

Σε ζεύξεις PtMP, η μέγιστη συνολική ισχύς (EIRP) φθάνει νόμιμα τα 36dBm, αλλά σε PtP μπορεί να φθάσει και τα 52dBm υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και φυσικά μόνο με εξωτερικές συσκευές και κεραίες.

Δημοσ.

Όσο μεγαλύτερο κέρδος έχουμε από την κεραία (άρα μικρότερη τιμή ισχύος του πομπού), τόσο καλύτερη θα είναι η ζεύξη για την ίδια συνολική ισχύ (EIRP).

Ok!!

σχετικά με την συχνότητα που θα επιλέξω βγάζω κάποια άκρη από το airview και την ανάλυση φάσματος;

Δημοσ.

Στην εικόνα που δείχνεις, φαίνεται καθαρή από θόρυβο.

Απλά δείχνει μόνο από το κανάλι 149 και πάνω. Λείπουν πολλά και κυρίως από το 52 έως το 144.

Δημοσ.

U-NII Low (ή U-NII-1) = κανάλια 34-48. Αυτά είναι μόνο για εσωτερική χρήση.

U-NII Mid (ή U-NII-2) = κανάλια 52-140. Τα 100-140 μόνο για εξωτερική χρήση (τα άλλα για μέσα και έξω).

U-NII Upper (ή U-NII-3) = κανάλια 149-165. Προς το παρόν δεν έχουν άδεια για την Ευρώπη.

Δημοσ.

Κάπου εδώ φαίνεται ένα σπιτάκι!!!  :ph34r:

Στα αριστερά η φωτογραφία ελήφθη από εδάφους , ενώ δεξιά αυτή που έβγαλα από το σημείο στην ταράτσα μου.

με "λίγη" φαντασία φαίνονται οι τέντες , οι 2 διακοσμητικές τρύπες στην ταράτσα , ο θερμοσίφωνας καθώς και η δορυφορική.

με κόκκινο συμβολίζονται τα 2 σημεία που μπορώ να βάλω κεραία. το αριστερό θα είναι πάνω στο κλιμακοστάσιο οπότε θα έχει +2 μέτρα ύψος για να μπει ο ιστός. το δεξιό θα μπει πάνω στην ταράτσα παρόλα αυτά φαίνεται να έχει καλύτερο line of sight και να μην μπλέκει τόσο με το δέντρο.

αρχικά θα δοκιμάσω την αριστερή και βλέπουμε...

Qarb3md.jpg

Δημοσ.

Θα έλεγα την δεξιά θέση, να βγει η κεραία πάνω από τα δύο ανοίγματα, όπου έχει οπτική επαφή, άσχετα αν τα δένδρα είναι μέσα στη ζώνη fresnel.

Δημοσ.

η πρώτη κεραία μπήκε..ξέρω τραγικά παρόλα αυτά είναι εντελώς δοκιμαστικά για να δω πως πάμε από σήμα...

γενικά έχω θέμα που θα την βάλω λόγω φωτοβολταικών και σκιά που σχηματίζεται...

• PDuyRhdl.jpg

Δημοσ.

ερώτηση :

το καλώδιο από το ubuquiti θα το κατεβάσω σε ένα switch και από εκεί με καλώδιο στην θύρα wan του tp link router.

θα μπορώ να κάνω pppoe call μέσω του switch ή θα δουλεύει μόνο σε lan port?

Δημοσ.

το router είναι σε μια θέση πολύ μακριά από το σημείο που είναι η κεραία...από εκείνη την διαδρομή περνάει μόνο ένα καλώδιο που πάει στο δωμάτιο του υπολογιστή μου.. οπότε εκεί κάτω από την κεραία που είναι σοφίτα θα κόψω το καλώδιο που πάει στον υπολογιστή και με ένα switch που θα βάλω εκεί θα ενώσω τον υπολογιστή μου , το router και την κεραία...

Δημοσ.

ΟΚ, κατανοητό.

Αλλά από το switch πρέπει να τραβήξεις 2 καλώδια προς το router. Το ένα στην WAN θύρα και το άλλο σε μία LAN.

Διαφορετικά το PC δεν μπορεί να έχει πρόσβαση, καθώς με ένα μόνο καλώδιο (αναγκαστικά στην WAN) ο router δεν μοιράζει σε δικτυακές συσκευές.

Αν δεν μπορείς να περάσεις 2 καλώδια από το switch προς τον router, τότε αναγκαστικά το μοναδικό καλώδιο πρέπει πρώτα να τερματίζει σε άλλο switch πριν τον router, ο οποίος τώρα θα συνδέεται σε αυτό με 2 καλώδια, ένα από την WAN και το άλλο από μία LAN.

Βέβαια υπάρχει και η περίπτωση να περάσεις 2 συνδέσεις από το ίδιο καλώδιο, με χρήση 2 ζευγών για την κάθε μία (αντί και των 4 που έχει το UTP), αλλά αναγκαστικά η ταχύτητα θα είναι 100Mbps και όχι Gigabit.

Δημοσ.

ΟΚ, κατανοητό.

Αλλά από το switch πρέπει να τραβήξεις 2 καλώδια προς το router. Το ένα στην WAN θύρα και το άλλο σε μία LAN.

Διαφορετικά το PC δεν μπορεί να έχει πρόσβαση, καθώς με ένα μόνο καλώδιο (αναγκαστικά στην WAN) ο router δεν μοιράζει σε δικτυακές συσκευές.

δηλαδή το ένα καλώδιο το κάνει αποκλειστικά για wan χρήση σωστά;

βασικά έχω στο ισόγειο 2 router που τα στέλνω με 2 καλώδια πάνω στο router στις θύρες wan.

από τις υπόλοιπες τρεις θύρες που μένουν :

η μια έχει καλώδιο που πάει πάλι πίσω στο ισόγειο και μέσω ενός Switch μοιράζω στις συσκευές στο ισόγειο (τηλεόραση , xbox , κλπ )

η άλλη έχει καλώδιο που έρχεται στον υπολογιστή μου

και η τελευταία θύρα δίνει σε μια τηλεόραση εκεί δίπλα .

άρα αφού θα καταργήσω το ένα modem κάτω μου μένει το καλώδιο wan που είχε που θα το κόψω σε εκείνο το σημείο και θα το κάνω χρήση router το switch!

thanks for tip!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...