Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν έχουν ίδιο κέρδος κεραίας. Δεν θα μπορούσαν εξάλλου αφού υπάρχει διαφορά μεγέθους του πιάτου.

Στα είχα γράψει παραπάνω:

Σωστός...έπεσα σε λάθος πίνακα και ενώ παραξενεύτηκα το πίστεψα :)

οπότε καλύτερο gain(m5 400) ή πιο νέο powerbeam (ac)

• Απαντ. 160
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

LOS...τι δύσκολο πράγμα...  :mad:

Τελικά είπα σήμερα να δω πως τα πάμε απο LOS...

κάτι δεντράκια φαίνονται στον ορίζοντα δυστυχώς..

οπότε θα πάω στα M5-400 που έχουν λίγο καλύτερο gain μήπως τελικά γίνει το θαύμα.

αρχικά θα δοκιμάσω να τα βάλω στην ταράτσα μου. εννοείται θα βάλω έναν ιστό να ανέβω και λίγο πιο ψηλά 1-2 μέτρα οπότε θα αλλάζει και λίγο η εικόνα.

αν δεν πετύχει η σύνδεση θα το μεταφέρω στο δίπλα σπίτι ( αυτό με τα άσπρα σίδερα στην σκεπή δεξιά) και σίγουρα λόγω ύψους αλλά και πιο δεξιά από τα δέντρα θα έχει μάλλον καλύτερο LOS.. αν εκεί πάει καλά τότε θα βάλω με ένα μικρό Link (20 μέτρα) θα το δώσω σε μένα...

εκτιμώ το σπίτι μου είναι εκεί που είναι το χεράκι στην φωτογραφία. φαίνεται η σκεπή.. εκεί έχει ένα ιστό 3 μέτρα πάνω που είναι κεραία οπότε εκτιμώ ότι θα είναι πάνω από τα δέντρα παρόλα αυτά μέσα στην ζώνη fresnel.

post-55704-0-17500400-1449000076_thumb.jpg

JLLwYBu.jpg

IMG_20151201_165151_HDR.jpg

PANO_20151201_165104.jpg

εδώ φαίνονται λίγο καλύτερα τα δέντρα.

ο πομπός θα μπεί στο κίτρινο σημείο που είναι περίπου 15 μέτρα από το έδαφος (2 όροφοι , κλιμακοστάσιο ,ιστός) και μαζί με το ύψος της γης εκεί φτάνει τα 65 μέτρα.

τα δέντρα είναι περίπου στα 260 μέτρα παρακάτω , μερικοί ευκάλυπτοι που είναι περίπου 5-10 μέτρα πιο χαμηλά από από το ύψος του πομπού.(ελπίζω τουλάχιστον)

το σπίτι που μένω τώρα αν και νόμιζα ότι ήταν πιο ψηλά τελικά είναι τελικά στα 40 μέτρα χτισμένο. οπότε + 2 ορόφους + σκεπή + κανένας ιστός 3 μέτρα θα το φτάσω στα 60 μέτρα και αυτό.

πέρα από τους υπολογισμούς θα πάρω τα m5-400 και μια δοκιμή θα μας πείσει..αν όλα αποτύχουν έχω το σπίτι δίπλα που θα είναι καμία 15 μέτρα ψηλότερα καθώς και σε άλλη διόπτευση από τα δέντρα.

post-55704-0-75530700-1449002763_thumb.jpg

post-55704-0-36545000-1449002796_thumb.jpg

post-55704-0-47547600-1449002804_thumb.jpg

post-55704-0-55443600-1449002819_thumb.jpg

Δημοσ.

@Update...

έγινε η παραγγελία. 

2 τεμάχια PowerBeam M5 400...

βρήκα και ένα ιστό τέσσερα μέτρα στα 13 ευρώ από κατάστημα ηλεκτρονικών οπότε θα βελτιωθεί η θέση ακόμα.

το θέμα είναι εκεί ψηλά πως κάνεις μικρορυθμίσεις;;; χαχα

Δημοσ.

Ενδιαφέρουσα η κίνησή σου και αναμένω τα αποτελέσματα αυτής.

Έχω τρεις βασικές ερωτήσεις, όποιος γνωρίζει ας με διαφωτίσει:

1. Τι καθυστέρηση προσθέτει η ασύρματη ζεύξη σε αυτή την απόσταση;

2. Πόσο επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες, δεδομένου πως η ζεύξη ολοκληρωθεί με μεγάλη ακρίβεια;

3. Μπορεί να περάσει και τηλεφωνία με αυτόν τον τρόπο;

Δημοσ.

3.τηλεφωνια voip ελπιζω να εννοεις οχι tdm.ναι γινεται.

2.οι καιρικες συνθηκες παντα επηρεαζουν απο λιγο εως πιο πολυ για αυτο προσπαθεις να κανεις το καλυτερο Link με σκοπο και να χασεις απο το μεγιστο πχ αντι για 300 Mbps να πεσει λιγοτερο να μην σε επηρεασει.

1.ελαχιστη εως μηδαμινη εφοσον το Link ειναι σωστα φτιαγμενο.εξαρτατε βεβαια και την χρηση που το θελει ο αλλος παντα.αν πχ ο αλλοςπαιζει παιχνιδια ακομα και ενα μικρο spike θα τον επηρεασει αλλα τετοιο spike θα μπορουσε να γινει και στο σπιτι αν ηταν ασυρματα.

• Like 1
Δημοσ.

1. 2ms περίπου

2. θεωρητικά όχι. διαβάζω πάντως ότι την νυχτα πιάνει καλύτερες ταχύτητες.

3. περνάει για πλάκα με voip

• Like 1
Δημοσ.

ήρθαν τα εργαλεία... Τι χώρα να επιλέξω στο initial Setup? γιατί διάβαζα αν βάλεις Ελλάδα περιορίζει πάρα πολύ το tx

Δημοσ.

Βασικά όποια χώρα και αν επιλέξεις υπάρχει περιορισμός στη μέγιστη ισχύ που ισχύει σε αυτήν.

Πληροφοριακά η Βολιβία είναι αυτή που σε βολεύει καθώς έχει μεγαλύτερη νόμιμη ισχύ αλλά και όλα τα κανάλια.

Όμως θα σου έλεγα να κάνεις χρήση της νόμιμης ισχύος που έχουμε στην χώρα μας (30dBm για 5GHz).

Για Voip τηλεφωνία τι κάνεις, σε περιοχή που δε δίνει ο ΟΤΕ ή κάποιος άλλος πάροχος και παίζει μόνο tdm;

Εξαρτάται τι θέλεις να κάνεις και πόσα μπορείς να διαθέσεις.

Μπορείς να μεταφέρεις κανονική τηλεφωνία μέσω ασύρματης ζεύξης, χρησιμοποιώντας 2 Voice Gateways (π.χ. SPA-3102).

Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις κάποιον voip πάροχο που θα σου παρέχει και κανονικό γεωγραφικό αριθμό, ακόμη και αυτόν που έχεις τώρα με φορητότητα.

• Like 1
Δημοσ.

Για Voip τηλεφωνία τι κάνεις, σε περιοχή που δε δίνει ο ΟΤΕ ή κάποιος άλλος πάροχος και παίζει μόνο tdm;

αν δεν σε νοιαζει το tdm του αλλου σε συμφερει να εχεις ενα δικο σου voip νουμερο να το βαλεις σε ενα ασυρματο τηλεφωνο και τερμα

ήρθαν τα εργαλεία... Τι χώρα να επιλέξω στο initial Setup? γιατί διάβαζα αν βάλεις Ελλάδα περιορίζει πάρα πολύ το tx

απλα οτιδηποτε παραπανω ειναι παρανομο.τωρα ποιος θα το κανει ελεγχο αυτο ειναι αλλη ιστορια.απλα τα τυπικα,

• Like 1
Δημοσ.

Καιρό είχα να χαρώ με γκατζετάκι μου!  :-D

ωραίος καιρός σήμερα. έτσι ανέβηκα ταράτσα να κάνω μια δοκιμαστική εγκατάσταση το πιάτο...

πήρα και μια μικρή προέκταση 4 μέτρα να βάλω στον ήδη υπάρχων ιστό. 

αφού την έβαλα εγκατέστησα την κεραία(πανευκολες οι οδηγίες) περίπου στα 2 και κάτι μέτρα από το ψηλότερο σημείο της σκεπής.

post-55704-0-95999100-1449233964_thumb.jpg

έκανα την τελευταία αναβάθμιση σε 5.6.3 , και επέλεξα την Βολιβία να δω τι regulatories έχουν :-)

ταυτόχρονα έτρεξα ένα airview να δω περίπου τι θόρυβος υπάρχει.

αν κατάλαβα καλά στην περιοχή 5.755-760 είναι ένα καλό σημείο να εκπέμψω.

post-55704-0-00715400-1449233573_thumb.jpg

τώρα μένει από Κυριακή δευτέρα που θα γυρίσει ο νοικάρης να δούμε τι γίνεται με το vdsl και να βάλω και το άλλο τεμάχιο και θα δούμε αν τα δέντρα θα είναι show stopper.

Τελικά οι βολιβιανοί έχουν και αυτοί τα 30 dbm μέγιστο...άρα έχω μόνο 5db tx μόνο...

ερώτηση γιατί να μην πάρω τελικά το πιάτο με τα 22db και να βάλω 8db tx αφού έχω μέγιστο 26 που μπορεί να εκπέμπει το εργαλείο;

Δημοσ.

οι ηνωμενες πολιτειες εχουν πιο ελαστικα ορια εκπομπης :-)

Βασικά μπορείς και αλλάζεις On the fly και βλέπεις τα όρια..πχ Αρμενία μόνο με την κεραία είμαι εκτός ορίων και πρέπει να βάλω -3dbm χαχχα

Γερμανία έχει Μάλλον 36dbm.

Δημοσ.

Τελικά οι βολιβιανοί έχουν και αυτοί τα 30 dbm μέγιστο...άρα έχω μόνο 5db tx μόνο...

ερώτηση γιατί να μην πάρω τελικά το πιάτο με τα 22db και να βάλω 8db tx αφού έχω μέγιστο 26 που μπορεί να εκπέμπει το εργαλείο;

Όσο μεγαλύτερο κέρδος έχουμε από την κεραία (άρα μικρότερη τιμή ισχύος του πομπού), τόσο καλύτερη θα είναι η ζεύξη για την ίδια συνολική ισχύ (EIRP).

Προηγούμενα τα μπέρδεψα ελαφρά. Η Βολιβία έχει μεν την μεγαλύτερη ισχύ (30dBm και όλα τα κανάλια (13), αλλά στους 2,4GHz.

Στους 5GHz είναι λίγο μπερδεμένα τα πράγματα, διότι παίζουν 3 διαφορετικές κατηγορίες καναλιών, με διαφορετικά όρια η κάθε μία. Γενικά μέχρι το 140, λίγο πολύ υπάρχει παντού το ίδιο όριο. Πάνω από το 142 σε κάποιες αναβαίνει ως τα 36dBm (π.χ. Αμερική).

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...