Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

update

έγινε η αίτηση για vdsl και την Παρασκευή θα μπει.. ο πωλητής είπε ότι θα πιάσουμε το 50 γιατί είμαστε κοντά στο kv.

σχετικά με τον διαμοιρασμο αρχικά θα γίνει μόνο ένα bridge σε μένα.

είχα καταλήξει στο litebeam 5ac 23 που θα έβγαινε στο 90€ αλλά διαθεσιμότητα από Ιανουάριο.

οπότε σκεφτόμουν για το litebeam m5 300 που έχει ίδιο επεξεργαστή και ραμ αλλά δεν έχει mimo και gigabit.. προσπαθώ να καταλάβω τι Data rates θα έχω.

σε 40 mhz βγάζει αρκετά άλλα θα είναι καθαρός ο αέρας;

• Απαντ. 160
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλά με έχετε στείλει.... Τι μηχανάκια είναι αυτά ρε παιδιά που μπορούν να δώσουν σήμα σε τέτοια απόσταση; 

karaLRS μπορείς να μου δώσεις τα λινκ από τα μηχανήματα που πήρες για την επίτευξη του στόχου σου; Και αν μπορείς εξήγησε λίγο πως ακριβώς δουλεύουν αυτά μεταξύ τους ώστε να φτάσει το σήμα σε σένα... Αν και υποθέτω ότι είναι κάτι σε φάση wi-fi με μεγαλύτερη εμβέλεια..

Δημοσ.

σκέψου ένα wifi σπιτιού που εκπέμπει 360 μοίρες και φτάνει 100 μέτρα απόσταση... μια κεραια που έχει κωνο εκπομπής 2-3 μοίρες να μην φτάνει τα 1800 μετρα; σκέψου να εχεις και λίγο καλύτερη κεραία τσουπ έφτασες τα 5 χιλιόμετρα.

Δημοσ.

σκέψου ένα wifi σπιτιού που εκπέμπει 360 μοίρες και φτάνει 100 μέτρα απόσταση... μια κεραια που έχει κωνο εκπομπής 2-3 μοίρες να μην φτάνει τα 1800 μετρα; σκέψου να εχεις και λίγο καλύτερη κεραία τσουπ έφτασες τα 5 χιλιόμετρα.

Καλό!! Μπορείς να μου στείλεις σε pm τα μηχανήματα που έχεις αγοράσει για αυτή τη δουλεία;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν έχω αγοράσει ακόμα. υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές για αυτή την δουλειά ανάλογα την απόσταση και την περιοχή.

εγώ κοιτάω για Powerbeam ή Litebeam λόγω μεγάλης απόστασης.

@update

Τελικά οι διαθεσιμότητες των προϊόντων καθώς και λίγο καλύτερη μελέτη με έκαναν να καταλήξω σε 2 powerbeam M5-300.

Εντός νόμιμων ορίων σε 20Mhz wide (υποθετικά) θα έχουμε 69dbm σήμα.

Μέχρι 75dbm (δηλαδή και χειρότερα) τo Link θα τρέχει στα 84Mbps ενώ στα 40mhz στα 175Mbps.

Αν θεωρήσω ότι το μέγιστο της σύνδεσης είναι 50mbps download και 10mbps upload τότε ακόμα και στα 20mhz καλύπτομαι.

Δεν ξέρω αν οι συλλογισμοί μου είναι σωστοί και αν έχω δίκιο..αυτό είναι κάτι που ο ειδικός Jkoukos θα επιβεβαίωση χααχαχ  :-D

post-55704-0-14939500-1448103705_thumb.jpg

Επεξ/σία από karaLRS
Δημοσ.

είχα καταλήξει στο litebeam 5ac 23 που θα έβγαινε στο 90€ αλλά διαθεσιμότητα από Ιανουάριο.

οπότε σκεφτόμουν για το litebeam m5 300 που έχει ίδιο επεξεργαστή και ραμ αλλά δεν έχει mimo και gigabit.. προσπαθώ να καταλάβω τι Data rates θα έχω.

σε 40 mhz βγάζει αρκετά άλλα θα είναι καθαρός ο αέρας;

To Litebeam 5ac-23 βλέπω ότι παντού στην Ευρώπη έρχεται από τον Ιανουάριο. Σε ποιο αναφέρεσαι ως εναλλακτικό;

Υπάρχουν τα Litebeam Μ5-23 (70€) και το Powerbeam M5-300 (90€). Και τα 2 είναι MiΜo, με το πρώτο μέχρι τα 150Mbps και το 2ο μέχρι τα 300Mbps, αλλά να έχει 22dBi έναντι των 23dBi του 1ου.

Επίσης τα Powerbeam M5-400 και Powerbeam 5AC-300. Και τα 2 στα 110€ με Gigabit, με το 1ο να έχει 25dBi και το 2ο 22dBi, αλλά μεγαλύτερο bandwidth (450Mbps έναντι 300Mbps).

Προσωπικά θα επέλεγα κάποιο από τα Powerbeam 300 (M5 ή 5AC).

• Like 1
Δημοσ.

To Litebeam 5ac-23 βλέπω ότι παντού στην Ευρώπη έρχεται από τον Ιανουάριο. Σε ποιο αναφέρεσαι ως εναλλακτικό;

Λάθος δικό μου... POWERBEAM m5 300 Και όχι Litebeam όπως έγραψα  :X

παρόλα αυτά δεν είναι MIMO νομίζω και πάει μέχρι τα 150 Mbps (εξάλλου 100tx έχει και παραπάνω είναι αχρείαστα)

Δημοσ.

Το Powerbeam M5-300 πάει μέχρι 300Mbps καθώς έχει 2 spatial streams στην ίδια κεραία.

Μην μπερδεύεις την ταχύτητα της ενσύρματης θύρας (100Mbps) με την ονομαστική ταχύτητα στην ασύρματη ζεύξη (300Mbps).

Στην ενσύρματη σύνδεση η επικοινωνία είναι Full Duplex, που σημαίνει ότι στην ίδια μονάδα του χρόνου (1 sec) μπορούμε να στείλουμε πληροφορία 100Mb αλλά (βασικό) και να λάβουμε ταυτόχρονα. Θεωρητικά μπορούμε να διακινηθούν και στις 2 κατευθύνσεις 200Mb σε ένα δευτερόλεπτο.

Στα ασύρματα δίκτυα η επικοινωνία είναι Half Duplex, που σημαίνει ότι σε μια δεδομένη χρονική στιγμή, είτε θα λαμβάνουμε είτε θα στέλνουμε δεδομένα. Πόσα όμως δεδομένα (ποσότητα) θα διακινηθούν, είναι άλλο πράγμα και καθορίζεται από διάφορους παράγοντες.

Χοντρικά λοιπόν η πραγματική ταχύτητα στα ασύρματα δίκτυα PtP είναι περίπου 35-45% της ονομαστικής ταχύτητας.

Δημοσ.

Το Powerbeam M5-300 πάει μέχρι 300Mbps καθώς έχει 2 spatial streams στην ίδια κεραία.

δίκτυα PtP είναι περίπου 35-45% της ονομαστικής ταχύτητας.

2 spatial streams εννοείς τα 40 Mhz σωστά;

Δημοσ.

Όχι, όλες οι συσκευές στο 11n παίζουν στα 20 και 40MHz.

Τα spatial streams είναι ουσιαστικά η δυνατότητα που έχουμε να μοιράζουμε ένα σήμα σε 2 ή περισσότερα (άλλα ανεξάρτητα) σήματα στην ίδια συχνότητα.

Στην ασύρματη μετάδοση υπάρχει το φαινόμενο των πολλαπλών οδεύσεων που οφείλονται στην ανάκλαση, διάθλαση και σκέδαση (διασκορπισμό) του σήματος κατά τη διάδοσή του και έχουν ως αποτέλεσμα να φτάνει στον αποδέκτη πολλές φορές (ή σε δόσεις) με χρονική διαφορά και διαφορετικά σήματα να φτάνουν την ίδια χρονική στιγμή αλληλοπαρεμβαλλόμενα.

Μέσω των spatial streams εκμεταλλευόμαστε τις πολλαπλές οδεύσεις έτσι ώστε το λαμβανόμενο σήμα στον δέκτη να συντίθεται πάλι, αλληλοεξαιρώντας τα προβλήματα του φαινομένου.

Στο 11n ο ρυθμός μετάδοσης των δεδομένων (η ταχύτητα σύνδεσης) εξαρτάται από το πλήθος των κεραιών, τα spatial streams, τον ρυθμό και τον τύπο της διαμόρφωσης και το επιλεγμένο εύρος της συχνότητας.

• Like 1
Δημοσ.

οκ MCS 15 δηλαδή και άγιος ο θεός  :devil:

ο κυβος ερίφθη. Powerbeam m5 300 και αλλιώς σε μισό μήνα στις αγγελίες του Insomnia στα 50 ευρώ το ένα . :P

πιστεύω από την παράλλη βδομάδα θα σας έχω καμία φωτογραφία με την εγκατάσταση!

Δημοσ.

PowerBeam M5 400, μεγαλυτερη κεραια, καλυτερα αποτελεσματα εντως των οριων. Μικρη η διαφορα στα χρηματα!

Δημοσ.

update

έγινε η αίτηση για vdsl και την Παρασκευή θα μπει.. ο πωλητής είπε ότι θα πιάσουμε το 50 γιατί είμαστε κοντά στο kv.

αν και θα τα εχεις εφοσον εισαι κοντα στο kv εν τουτοις για να πετυχεις και την ταχυτητα αλλα και τα μεγιστα margin για να εισαι Optimal διαβασε αυτο. και καντο αν μπορεις

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

Καλά με έχετε στείλει.... Τι μηχανάκια είναι αυτά ρε παιδιά που μπορούν να δώσουν σήμα σε τέτοια απόσταση; 

karaLRS μπορείς να μου δώσεις τα λινκ από τα μηχανήματα που πήρες για την επίτευξη του στόχου σου; Και αν μπορείς εξήγησε λίγο πως ακριβώς δουλεύουν αυτά μεταξύ τους ώστε να φτάσει το σήμα σε σένα... Αν και υποθέτω ότι είναι κάτι σε φάση wi-fi με μεγαλύτερη εμβέλεια..

για ολα υπαρχουν λυσεις απλα πολλες φορες μπαινει το κοστος μεσα οπως και οτι μερικοι δεν μπορουν η δεν ξερουν να τα στησουν.δεν ειναι ολα τελειως user friendly.δεν ειναι tp link

Δημοσ.

οκ είπα να κάνω μια υπέρβαση κατά 40 ευρώ (20 και 20) και να πάω σε κάτι λίγο καλύτερο...

οπότε powerbeam m5 400 ή powerbeam 5ac 300

;ίδια τιμή , ίδιο gain κεραίας (25dbi)  ,μισή κατανάλωση καθώς και διπλάσια flash memory το 5αc 300...οπότε μάλλον αυτό;

Δημοσ.

Δεν έχουν ίδιο κέρδος κεραίας. Δεν θα μπορούσαν εξάλλου αφού υπάρχει διαφορά μεγέθους του πιάτου.

Στα είχα γράψει παραπάνω:

Επίσης τα Powerbeam M5-400 και Powerbeam 5AC-300. Και τα 2 στα 110€ με Gigabit, με το 1ο να έχει 25dBi και το 2ο 22dBi, αλλά μεγαλύτερο bandwidth (450Mbps έναντι 300Mbps).

Προσωπικά θα επέλεγα κάποιο από τα Powerbeam 300 (M5 ή 5AC).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...