karaLRS Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 το Litebeam 5AC 120 το καινούργιο με τα 16dbi κεραία θα είναι διαθέσιμο σε 2-3 βδομάδες με κόστος 90-100€. από εκεί και πέρα με 2 κεραίες LBE-5AC-23(60€) που έχουν στενότερη δέσμη και δουλέυουν σαν Bridge δεν θα κάνω την δουλειά μου; βασικά CPE που είναι το Litebeam χρειάζεται κάτι άλλο για να τρέξει; κεραία και router μαζί δεν είναι;
karaLRS Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2015 άρα κάνει για access point, δηλαδή point to multipoint?
jkoukos Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2015 Ναι, κάνει για PtMP. Εξάλλου αυτή είναι η χρήση της sector κεραίας των 120°.
karaLRS Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2015 ωραία με ψήφους 3 υπέρ και 0 κατά θα πάρω αυτή την κεραία όταν με το καλό βγει για PtMP χρήση. για τα υπόλοιπα 2 σπίτια που είναι client θα πάρω 2χLBE-5AC-23 στα 70€ το ένα...γιατί είναι ΤΟΣΟ φτηνά;;
jkoukos Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2015 Έχει δει πόσο μικρά είναι; Όσο περίπου τα Nanostation. Φυσιολογική θεωρώ την τιμή τους. Σε σχέση με τα αντίστοιχα Nanobeam, έχουν μικρότερη μνήμη και Fast Ethernet.
karaLRS Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2015 και όμως έχουν gigabit. το ac έχει μέγεθος 45χ8 εκατοστά τα μικρά είναι όντως μικρά
ArisG88 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2015 Δεν χαιρεσαι που ειναι φθηνα να κανεις τη δουλεια σου;
karaLRS Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2015 Δεν χαιρεσαι που ειναι φθηνα να κανεις τη δουλεια σου; το φτηνό το κρέας το τρώνε η σκύλοι καμιά φορά απλά φοβάμαι μήπως δεν είναι η βέλτιστη λύση για το setup που θέλω και μήπως είναι καλύτερα να βάλω μερικά χρήματα παραπάνω για να γίνει άριστο το αποτέλεσμα από θέμα Ping , bandwidth Κλπ. στο forum της ubiquity μου είχαν προτείνει να βάλω 2 ξεχωριστά ap στο σπίτι με την vdsl και συγκεκριμένα τα powerbeam ac 400..(επί 4 σύνολο δηλαδή 500 ευρώ κοντά)....
jkoukos Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2015 Πιστεύω ότι και με 4 LiteBeam 5AC-23 (σύνολο 240€) θα κάνεις δουλειά, διότι έχουν μεγάλο κέρδος, αρκεί να υπάρχει άριστη οπτική επαφή, τουλάχιστον για την μακρινή ζεύξη. Μπορεί όμως να σπάσει σε 2 διαφορετικά ζευγάρια, με το μακρινό να κάνει χρήση 2 PowerBeam 5AC-400 (250€) και το κοντινό με 2 LiteBeam 5AC-23 (120€), συνολικά 370€. Θα πρέπει όμως τα 2 ΑΡ που θα δίνουν την σύνδεση, να απέχουν μεταξύ τους τουλάχιστον 1 μέτρο και να έχουν υψομετρική διαφορά, ώστε να μην αλληλοεπηρεάζονται. Ιδανικά να τοποθετηθούν σε διαφορετικές θέσεις και όχι στον ίδιο ιστό.
poulinos Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2015 Για λόγους κόστος κυρίως(συνδρομή vdsl/3) πείστηκα από ένα συνάδελφο(και φίλο) να μπει και αυτός στο κόλπο. στο θέμα συνδέσεων δρομολόγησης αυτό λύνεται εύκολα με μια ακόμα pppoe κλήση. έτσι θα έχουμε 3 Ip και τρία υποδικτυα. το θέμα είναι πώς γίνεται QOS εδώ; πως θα δώσουμε προτεραιότητα σε κάποιες IP? μήπως θα ήταν καλύτερο να πάρουμε ένα καλό router και να μπει στο σπίτι με την σύνδεση και από εκεί και πέρα αυτό να παίζει μπάλα μοιράζοντας bandwidth και έχοντας και το dhcp και στα τρία σπίτια; πχ το wifi+σπίτι1 να παίζει 1-50, σπίτι 2 51-150 , σπίτι 3 151-254; αν θελετε κατι καλυτερο απο το vdsl router Του οτε με σκοπο και αυτος που θα ειναι εκει να εχει κατι καλυτερο περα απο εσας που θα παρετε με Link τοτε το draytek 2760 Κανει αρκετα πραγματα.εκτος αν βαλεις κατι αλλο πισω απο το draytek μετα και αναλαβει τα υπολοιπα.απλα το λεω επειδη ο οτε θα δωσει speedport.
karaLRS Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2015 Πιστεύω ότι και με 4 LiteBeam 5AC-23 (σύνολο 240€) θα κάνεις δουλειά, διότι έχουν μεγάλο κέρδος, αρκεί να υπάρχει άριστη οπτική επαφή, τουλάχιστον για την μακρινή ζεύξη. Μπορεί όμως να σπάσει σε 2 διαφορετικά ζευγάρια, με το μακρινό να κάνει χρήση 2 PowerBeam 5AC-400 (250€) και το κοντινό με 2 LiteBeam 5AC-23 (120€), συνολικά 370€. Θα πρέπει όμως τα 2 ΑΡ που θα δίνουν την σύνδεση, να απέχουν μεταξύ τους τουλάχιστον 1 μέτρο και να έχουν υψομετρική διαφορά, ώστε να μην αλληλοεπηρεάζονται. Ιδανικά να τοποθετηθούν σε διαφορετικές θέσεις και όχι στον ίδιο ιστό. Μου φαίνεται αυτό είναι η καλύτερη λύση!! το θέμα είναι να έχει τελικά vdsl 50άρι ο οτέ και να μην μας λέει η παπάτζες..οπότε ξεκινάμε με την σύνδεση να δούμε πόσο έχουμε. καμιά ιδέα για qos με Pppoe κλήσεις; αν θελετε κατι καλυτερο απο το vdsl router Του οτε με σκοπο και αυτος που θα ειναι εκει να εχει κατι καλυτερο περα απο εσας που θα παρετε με Link τοτε το draytek 2760 Κανει αρκετα πραγματα.εκτος αν βαλεις κατι αλλο πισω απο το draytek μετα και αναλαβει τα υπολοιπα.απλα το λεω επειδη ο οτε θα δωσει speedport. φίλε Poulinos έχω παρατηρήσει μια αγάπη σου προς τα draytek νομίζω αν δεν μας καλύψει το speedport θα πάρουμε ένα τίμιο tp-link με Openwrt και όλα θα λυθούν
jkoukos Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2015 Για σιγουριά ξεκινάς πρώτα με αγορά 2 LiteBeam 5AC-23 και κάνεις την μακρινή ζεύξη. Αν έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, προχωράς στο επόμενο ίδιο ζεύγος της άλλης ζεύξης. Αν όμως δεν σε ικανοποιήσει, τα μεταφέρεις στην άλλη ζεύξη και προχωράς σε αγορά 2 PowerBeam 5AC-400. Το πολύ να έχεις 2-3 μέρες καθυστέρηση στην δημιουργία του δικτύου, αλλά εξασφαλίζεσαι οικονομικά. 1
karaLRS Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Για σιγουριά ξεκινάς πρώτα με αγορά 2 LiteBeam 5AC-23 και κάνεις την μακρινή ζεύξη. Αν έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, προχωράς στο επόμενο ίδιο ζεύγος της άλλης ζεύξης. Αν όμως δεν σε ικανοποιήσει, τα μεταφέρεις στην άλλη ζεύξη και προχωράς σε αγορά 2 PowerBeam 5AC-400. Το πολύ να έχεις 2-3 μέρες καθυστέρηση στην δημιουργία του δικτύου, αλλά εξασφαλίζεσαι οικονομικά. αυτό νομίζω είναι η καλύτερη λύση!!
poulinos Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Μου φαίνεται αυτό είναι η καλύτερη λύση!! το θέμα είναι να έχει τελικά vdsl 50άρι ο οτέ και να μην μας λέει η παπάτζες..οπότε ξεκινάμε με την σύνδεση να δούμε πόσο έχουμε. καμιά ιδέα για qos με Pppoe κλήσεις; φίλε Poulinos έχω παρατηρήσει μια αγάπη σου προς τα draytek νομίζω αν δεν μας καλύψει το speedport θα πάρουμε ένα τίμιο tp-link με Openwrt και όλα θα λυθούν και το tp link καλυτερο θα ειναι απο το speedport. πχ tp link 9980.απλα το ειπα επειδη το draytek εχει και bandwidth management που θες αν και το tp link οσο θυμαμαι δινει και αυτο καποια τετοια feautures περα απο qos. βεβαια μπορει να το κανεις και με καποιο αλλο ρουτερ πισω απο το speedport που μπορει να το εχεις κανει bridge.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα