Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

offtopic... το συγκεκριμενο thread ειναί πηγη γνωσεων για μας τους πιο ασχετους...

ειλικρινα ειμαι εντυπωσιασμενος με αυτα που διαβαζω κ απ τους 3 σας jkoukos,poulinos,karalrs. Πιστευω οτι το επιπεδο ειναι αρκετα υψηλο σε αυτη τη κατηγορια θεμάτων του ινσομνια.

έτσι πρέπει να είναι τα thread...Ρωτάω με λεπτομέρειες , απαντώ με λεπτομέρειες και δίνω το αποτέλεσμα με λεπτομέρειες..σίγουρα κάποιον θα βοηθήσει όλο αυτό.

Κάποια στιγμή θα ανανεώσω και το πρώτο Post με λεπτομέρειες για να μην χρειάζεται να διαβαστεί όλο!

με την σειρά μου ευχαριστώ και εγώ τον Jkoukos και τον Poulinos για την υποστήριξη σε αυτό το Project μου!

• Like 1
  • Απαντ. 160
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ναι ανα πασα στιγμη μπορει να φτιαχτει και ενα σαν guide του ολου εγχειρηματος και να ανεβει στο wiki του insomnia για να ειναι ολα μαζεμενα σε ενα 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δίκτυο1

1. VDSL modem/router, με ενεργοποιημένο το PPPoE passthrough και ΙΡ 192.168.1.1. Στον DHCP ορίζεις να δίνει διευθύνσεις από 192.168.1.2 έως 192.168.1.200.
  2. Powerbeam No1, ως ΑΡ WDS bridge με ΙΡ 192.168.1.201. Συνδέεται ενσύρματα σε μια θύρα LAN του VDSL modem/router.
  3. Powerbeam No2, ως Station WDS bridge με ΙΡ 192.168.1.202. Συνδέεται ενσύρματα στη WAN1 θύρα του. OpenWRT router.
  4. OpenWRT router, με την WAN1 θύρα να έχει ΙΡ 192.168.1.203. Κάνει κλήση ΡΡΡ με τα στοιχεία της VDSL σύνδεσης.

Δίκτυο2

1. ADSL bridged modem, με ΙΡ 192.168.2.1. Μια θύρα LAN συνδέεται με την θύρα WAN2 του OpenWRT router.
  2. OpenWRT router, με την WAN2 θύρα να έχει ΙΡ 192.168.2.2 και κάνει κλήση ΡΡΡ με τα στοιχεία της ΑDSL σύνδεσης. Προσωπικά θα έβαζα 192.168.2.203 για να είναι παρόμοια με την WAN1, αλλά βάζεις ότι θέλεις.

Τώρα το LAN δίκτυο του OpenWRT θα ρυθμιστεί με διεύθυνση σε άλλη περιοχή εκτός αυτών που έχεις δώσει στις WAN θύρες.

Έτσι θα έχει το έλεγχο όλου του LAN δικτύου, αλλά όχι τα δίκτυα Νο1 & Νο2 που δεν είναι δικά του.

Wow δουλεύει!!

αρχικά έφαγα μισή ώρα γιατί είχα βάλει ανάποδα το poe switch αλλά αφού σύνδεσα σωστά το powerbeam στην θύρα wan του Openwrt όλα πήγαν εύκολα ακόμα και τα static routes!

προς το παρών το wan το έχω αφήσει σαν dhcp client και έχω βάλει static ip την mac adress του openwrt router για να έχει συνέχεια την ίδια από το vdsl router. όταν πάρω τον κωδικό θα το φτιάξω με Pppoe Κλήση για τον λόγω ότι το άνοιγμα Port στο speedport είναι για τα μπάζα...

μπορώ και μπαίνω παντού και ας είναι σε άλλο υποδίκτυο(κάτι που δεν ήξερα!)

post-55704-0-57168500-1451072164_thumb.jpg

ερώτηση για να μπορώ να μπαίνω με Dynamic dns θα σετάρω μια Ip Με το No-ip και πχ έχω φτιάξει το karalrs.noip.info

πως θα μπορώ να μπαίνω από εξωτερικό δίκτυο πχ στο openwrt?

Χρόνια πολλά!

Επεξ/σία από karaLRS
Δημοσ.

Wow δουλεύει!!

αρχικά έφαγα μισή ώρα γιατί είχα βάλει ανάποδα το poe switch αλλά αφού σύνδεσα σωστά το powerbeam στην θύρα wan του Openwrt όλα πήγαν εύκολα ακόμα και τα static routes!

προς το παρών το wan το έχω αφήσει σαν dhcp client και έχω βάλει static ip την mac adress του openwrt router για να έχει συνέχεια την ίδια από το vdsl router. όταν πάρω τον κωδικό θα το φτιάξω με Pppoe Κλήση για τον λόγω ότι το άνοιγμα Port στο speedport είναι για τα μπάζα...

μπορώ και μπαίνω παντού και ας είναι σε άλλο υποδίκτυο(κάτι που δεν ήξερα!)

attachicon.gif2015-12-25 21_35_09-OpenWrt - LuCI.jpg

ερώτηση για να μπορώ να μπαίνω με Dynamic dns θα σετάρω μια Ip Με το No-ip και πχ έχω φτιάξει το karalrs.noip.info

πως θα μπορώ να μπαίνω από εξωτερικό δίκτυο πχ στο openwrt?

Χρόνια πολλά!

για το Port forward στο speedport αν ειναι το 724 τοτε κανε port range μεχρι να φτιαχτει το θεμα που δεν σε αφηνει να ανοιξεις το ιδιο port σε tcp και σε udp.β.ε μα και εσυ αναποδα το poe.πως το καταφερες? αν παιζεις pppoe Κληση τοτε το port forward θα γινει κατευθειαν στο open wrt αφου το modem ειναι bridge.αν δεν παιζεις pppoe passthrough ουτε pppoe τοτε οσο ξερω παιζεις με διπλο port forward.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ένα μικρό Update

Η σύνδεση είναι σταθερότατη.

την γύρισα στα 20Mhz κίολας αφού εκεί έχω 144mbps rx/tx 

Δεν έχω προλάβει ακόμα να δοκιμάσω να συνδέομαι στο vdsl router με Pppoe για να δω αν κάποια μπουκώματα οφείλονται στο άθλιο speedport.

σχετικά με την ταχύτητα της vdsl είναι στα 40mbps αφού δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα το κουτί δίπλα στο σπίτι μου (παρόλο που ακούω ανεμιστήρες) . εκτιμώ ότι όταν με το καλό γίνει διαθέσιμο θα είναι απλή διαδικασία να με μετακινήσουν εκεί.

ένα προβληματάκι που προέκυψε είναι το εξής.

είχα μια διακοπή ρεύματος στο σπίτι και με το που έγινε η επανεκκίνηση του openwrt όλες οι συσκευές μου παίρνουν Ip 192.168.1.xxx που είναι του speedport και το παράξενο είναι ότι δεν έχουν και Internet(μάλλον δεν παίρνουν dns)

αυτό που έκανα είναι να βάλω καρφωτές 192.168.3.χχχ σε όλα τα μηχανήματα στο σπίτι μου.

τι μπορεί να φταίει;

Δημοσ.

α.ναι δεν ειναι κατι δυσκολο να σε μεταφερουν στο νεο kv.
β .https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf
αυτο για να παρεις τα μεγιστα της vdsl τωρα που εισαι απο το αστικο κεντρο αλλα και μετα.
το speedport ειναι αθλιο σιγουρα:P
τωρα πως συνδεεσαι ?με 2 nat?ενα του speedport και ενα που εισαι dynamic ip του router?
αν ναι καλυτερα να πας ειτε bridge ειτε pppoe passthrough.bridge μαλλον οχι δεν θα εχει ο αλλος ιντερνετ.
αν ακους και ανεμιστηρες λογικα συντομα θα δωθει απλα ισως να πρεπει να το ζητησεις να σε αλλαξουν και ελπιζω να το κανουν.μονοι τους δεν παιζει.
αν κατι δεν παιρνει dns το βλεπεις ευκολα.
αν κανειςπχ ping 194.219.227.2 και παιρνεις reply αλλα κανεις ping www.insomnia.gr και σου βγαζει host not found σημαινει οτι εχεις ιντερνετ αλλα δεν παιζουν οι dns.
εχεις ιντερνετ αφου παιρνεις reply απο το 194.219.227.2.αν δεν παιρνεις ουτε απο αυτο τοτε δεν εχεις καν ιντερνετ.
για τον dhcp εφοσον στο speedport απο οτι καταλαβα δεν εχει πειραχτει κατι και ουτε ειχες πειραξει κατι τοτε κατι απο αυτο και μετα ισως να φταιει.

οσο εχεις 2 nat που παιζειςμε dynamic ειτε με static ip στο wan τοτε θα πρεπει να κανεις διπλα port forward ή να κανεις dmz στο speedport.εκει θα σε σωσει το pppoe passthrough

Δημοσ.

α.ναι δεν ειναι κατι δυσκολο να σε μεταφερουν στο νεο kv.

β .https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

αυτο για να παρεις τα μεγιστα της vdsl τωρα που εισαι απο το αστικο κεντρο αλλα και μετα.

το speedport ειναι αθλιο σιγουρα :P

τωρα πως συνδεεσαι ?με 2 nat?ενα του speedport και ενα που εισαι dynamic ip του router?

αν ναι καλυτερα να πας ειτε bridge ειτε pppoe passthrough.bridge μαλλον οχι δεν θα εχει ο αλλος ιντερνετ.

αν ακους και ανεμιστηρες λογικα συντομα θα δωθει απλα ισως να πρεπει να το ζητησεις να σε αλλαξουν και ελπιζω να το κανουν.μονοι τους δεν παιζει.

αν κατι δεν παιρνει dns το βλεπεις ευκολα.

αν κανειςπχ ping 194.219.227.2 και παιρνεις reply αλλα κανεις ping www.insomnia.gr και σου βγαζει host not found σημαινει οτι εχεις ιντερνετ αλλα δεν παιζουν οι dns.

εχεις ιντερνετ αφου παιρνεις reply απο το 194.219.227.2.αν δεν παιρνεις ουτε απο αυτο τοτε δεν εχεις καν ιντερνετ.

για τον dhcp εφοσον στο speedport απο οτι καταλαβα δεν εχει πειραχτει κατι και ουτε ειχες πειραξει κατι τοτε κατι απο αυτο και μετα ισως να φταιει.

οσο εχεις 2 nat που παιζειςμε dynamic ειτε με static ip στο wan τοτε θα πρεπει να κανεις διπλα port forward ή να κανεις dmz στο speedport.εκει θα σε σωσει το pppoe passthrough

σε έχασα λίγο με τα διπλά NAT.

εγώ στις ρυθμίσεις του Openwrt έχω στην wan port dhcp client.

παρόλα αυτά ενώ στην αρχή το Lan/wifi έπαιρνε από το dhcp pool του Openwrt (192.168.3.xxx) για κάποιο λόγο μετά από ένα reboot λόγω  ρεύματος όλο το δίκτυο μου παίρνει Ip 192.168.1.χχχ και χάνει το Internet. με το που βάζω καρφωτές IP 192.168.3.xxx τότε όλα παίζουν κανονικά....WTF;;;

post-55704-0-84775900-1453300690_thumb.jpg

post-55704-0-65967000-1453300691_thumb.jpg

• Like 1
Δημοσ.

ειναι σαν καποιο λογο α.ο Dhcp σου να μην δινει Ip στο δικτυο σου και σαν καποιο λογο η wan να μην παιζει σαν wan οποτε να αφηνει να περναει ο Dhcp του adsl router.δυο nat εχεις επειδη παιζεις με ρουτερ πισω απο adsl/vdslrouter.ενα nat το adsl/vdsl router και ενα Nat εσυ.γιατι δεν βαζεις το Openwrt Να κανει κληση pppoe πανω στο adsl/vdsl router και το adsl/vdsl router να ειναι pppoepassthrought με σκοπο να παιρνει μια Wan ip απευθειας απο τον παροχο το Openwrt?

οπως εισαι τωρα αν καταλαβα καλα αν θες να κανεις port forward πρεπει να κανεις και στο adsl/vdsl router αλλα και στο Openwrt.

ειναι λιγο ασχετο με το προβλημα σου τοσυγκεκριμενο απλα το λεω για να παιξεις καλυτερα.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα πάλι!

κατάφερα και πέρασα τα στοιχεία Wan και έτσι είμαι με PPPoE κλήση 

post-55704-0-16335900-1458043591_thumb.png

ταυτόχρονα άλλαξα και router και πήρα ένα Wrt1200ac γιατί ήθελα κάτι καλύτερο από το 1043nd.(512 ram , διπύρηνος και 100Mb/sec δικτυακός σκληρός!!)

ενώ έχω ίντερνετ σε όλο το σπίτι δεν μπορώ να έχω πρόσβαση στο vdsl router (192.168.1.2) καθώς και στα 2 powerbeams (192.168.1.20/21)

φταίει που δεν έχω βάλει Static routes και έτσι δεν μπορώ να δω τα άλλα δίκτυα;

ή είναι λόγω του PPPOE και μπορώ να δω τους υπόλοιπους αν είμαι DHCP client;

έτσι είναι το δίκτυο τώρα.

post-55704-0-23418900-1458043615_thumb.png

Δημοσ.

δεν βλεπεις τα powerbeam και το vdsl router επειδη ειναι πισω απο την wan.Οπως και κανονικα οσο ξερω αλλα καλυτερα να πει ο jkoukos θα πρεπε να ειχες για χ ψ λογους αλλο δικτυο πισω απο την wan>δηλαδη vdsl router/powerbeam 192.168.1.x και μετα router Pc κτλ 192.168.2.x.Λογικα παιζεις με τον dhcp στο ρουτερ σου εσυ.

Αν πας με ενα δευτερο καλωδιο απο μια lan του ρουτερ σου σε μια δευτερη Lan αν εχει το powerbeam τοτε θα μπορεις να δεις και τα υπολοιπα απο πισω.

Ισως να γινεται και με routes αλλα δεν ξερω για να βοηθησω ουτε πως θα τα φτιαξεις ουτε που θα τα φτιαξεις.

• Like 1
Δημοσ.

Κανένα router δεν επιτρέπει κίνηση δεδομένων μεταξύ WAN και LAN, αν δεν υπάρχουν κανόνες static.

Προηγούμενα σου δούλευε, όπως ανέφερες. Γιατί έβαλες WAN και LAN στο ίδιο υποδίκτυο;

• Like 1
Δημοσ.

Κανένα router δεν επιτρέπει κίνηση δεδομένων μεταξύ WAN και LAN, αν δεν υπάρχουν κανόνες static.

Προηγούμενα σου δούλευε, όπως ανέφερες. Γιατί έβαλες WAN και LAN στο ίδιο υποδίκτυο;

Πήρα καινούργιο router και έκανα ρυθμίσεις από την αρχή και δεν έχω φτάσει στο static routes.

Οπότε με pppoe δεν μπορώ να έχω αυτό που θέλω να βλέπω τα powerbeam.

Πριν θυμάμαι ότι στο wan ειχα πάλι το ίδιο καλώδιο αλλά είχα επιλέξει μάλλον dhcp client και γιαυτό δούλευε σωστά;

Δημοσ.

άλλαξα το Openwrt router  σε 192.168.3.1 και έβαλα και static routes(ελπίζω σωστά)

post-55704-0-44282600-1458114222_thumb.png

παρόλα αυτά δεν μπορώ να μπω στα υπόλοιπα router .

εκτιμώ ότι φταίει το PPPoE;

βλακεία μου που δεν έσωσα ρυθμίσεις και φωτογραφία τα καλώδια πως τα είχα για να κάνω ακριβώς τα ίδια πράγματα...

Μια λύση που σκέφτομαι είναι να σετάρω dynamic dns στα Powerbeam και στο vdsl router και να μπαίνω μέσω Internet στα menu τους.

post-55704-0-74247400-1458114615_thumb.png

Δημοσ.

O κανόνας static route είναι λάθος. Βάζεις έναν μόνο:

LAN - 192.168.1.0 - 255.255.255.0 - 192.168.3.1 - 1 - 1500

Του λες ότι η κίνηση από το εσωτερικό δίκτυο (LAN) προς το δίκτυο του Speedport (192.168.1.0/24), θα περνά μέσω του Openwrt (192.168.3.1).

Θα κάνεις το ίδιο και στο Speedport, στο Internet > Advanced Settings > Routing > Static Routing

LAN - 192.168.3.0 - 255.255.255.0 - 192.168.1.100.

H IP (192.168.1.100) είναι αυτή που έχει πάρει αυτόματα η WAN θύρα του OpenWRT, από τον DHCP του Speedport. Δες στον πίνακα του DHCP ποια του έχει δώσει.

Δημοσ.

H IP (192.168.1.100) είναι αυτή που έχει πάρει αυτόματα η WAN θύρα του OpenWRT, από τον DHCP του Speedport. Δες στον πίνακα του DHCP ποια του έχει δώσει.

Μια wan θύρα που κάνει pppoe κλήση σε ένα router έχει IP;

μήπως εννοείς να έχω το καλώδιο στην wan θύρα και δηλώνω σαν dhcp client στο openwrt και όχι pppoe;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...