Liverpool89 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 μονο οι πρασινες χαραζοντε τσακιζονται. Οι μαυρες γινονται σταφιδα με αλατι χοντρο η οπως οι καλαμων με ξυδι αν θυμαμαι καλα
gina57 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Στις 2/10/2015 στις 5:12 ΜΜ, Luxx είπε Απλα καποιοι απο την λαϊκη ελεγαν για ψυγειο αυτες που δεν εχουν αλατι και ξυδι. Ισως εννοουσαν ψυγειο ετσι οπως ειναι σκετες για να διατηρηθουν. Τωρα τις εβαλα σε ενα γυαλινο βαζο μαζι με λαδι,ξυδι,αλατι,ριγανι. Να τις βαλω σε ντουλαπι και οχι στο ψυγειο; Παρατηρουσα οτι παλαιοτερα το λαδι μαζι με το ξυδι επηζαν, γινοταν σα στερεο, οταν τις ειχα στο ψυγειο. To ελαιόλαδο παγωνει στο ψυγειο,αλλά δίνει νόστιμες ελιές,το ηλιέλαιο δεν παγώνει αλλά είναι άγευστο.Αν αγοράσω ελιές από λαική -σπάνιο γιατί χρησιμοποιούν συντηρητικά,τους κάνω αρκετά πλυσίματα με νερό,τις στεγνώνω στο σουρωτ'ηρι όσο μπορώ και τους βάζω τα αρωματικά που μ΄αρέσουν και λεμόνι χυμο για να μη μαλακώσουν,σκεπάζω με λάδι και συντηρώ,ανάλογα την ποσότητα στο ψυγείο αν ειναι πολλές ,στο ράφι αν είναι λίγες -οπότε δεν κινδυνευουν να μουχλιάσουν.Την ποσότητα θα την κρίνετε ανάλογα πόσες καταναλώνετε.Πάντα η φύλαξη σε γυάλινο.Μπορειτε να μοιρασετε π.χ. μισό κιλό ελιές σε 3 βαζάκια των 250 γρ, σαν τα μικρα της μαγιονεζας και να βάλετε διαφορετικά μυρωδικά στο κάθε βαζο.Μη ξεχνάτε το λεμόνι,που λειτουργεί ως συντηρητικό ή και το ξύδι.Τα μυρωδικά που προτιμω είναι ρίγανη/θυμαρι ή θρούμπι,καθώς και σκόρδο-κίμινο,ή σκορδο -κόλιαντρο σποράκια,αλλά περί ορέξεως....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα