Vassilis_24 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Aν είναι σκεπασμένες με λάδι δεν παθαίνουν τίποτα και μούχλα να πιάσει, πιάνει πάνω πάνω, τη βγάζεις και οι ελιές μέσα είναι μια χαρά.Δε χρειάζεται ψυγείο και το λάδι τους είναι μια χαρά για σαλάτες, καλύτερα όχι για μαγείρεμα γιατί έχει ιδιαίτερη γεύση που δεν αρέσει σε όλους.
mouxaxa Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Άλμη 8-10% και είσαι οκ. Επίσης το λεμοντοζο που λέει ένας φίλος πιο πίσω είναι το κιτρικο οξύ ή όπως τα πουλάνε στα σούπερ μάρκετ ξινό. Και σε λάδι σωστός τρόπος είναι αλλά ασυμφορος. Η άλμη είναι το Α και το Ω στην συντήρηση των ελιων. Προσοχή στις ελιές μαύρες - αναλατες που μπορεί να έχουν βαφτει μαύρες τεχνητά και θέλουν πάντα ψυγείο καθώς δεν έχουν υποστεί ζύμωση. Γενικά αν πάρεις ελιές από το ψυγείο να της βάλεις κι εσύ στο ψυγείο. Αν είναι εκτός ψυγείου αναγκαστικά σε άλμη για να μην έχεις ανάπτυξη μικροβιακου φορτίου. Και πάνω πάνω συμπληρωνεις το δοχείο που θα τις τοποθετήσεις με λίγο λάδι για να μην πιάνει μουχλα 2
Avon Pro Xtreme Rain Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 old school συντηρητικα: ζαχαρη, αλατι, ξυδι, καπνισμα κλπ κλπ
Liverpool89 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Το πως θα διατηρήσεις τις ελιές εξαρτάται από το την επεξεργασία που τους έχεις κάνει. Συμφωνώ με αυτά που λέει ο Λίβερπουλ και δεν ειναι κακό να ρωτήσετε καμιά γιαγιά/ θεία. Αυτο το κραταω να ξερεις..χαχαχ
whodatinsomniaK Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Η σύνταξη της προτάσης έχει πρόβλημα, όχι ότι εισαι θείτσος :·)))) 1
Liverpool89 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Δεν με καταλαβες το κραταω οτι συμφωνησες μαζι μου, δεν με πειραξε κατι αλλο. Σαν αποδεικτικο στοιχειο...χαχχα
whodatinsomniaK Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Αααα. Ε το σωστό πρέπει να λέγεται! :·) 1
dobro Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 http://www.ftiaxno.gr/2010/10/blog-post_15.html
gr1goris Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Αν σου αρεσουν πολυ οι ελιες τωρα ειναι η καταληλη εποχη για να μαζεψεις και να τις κανεις τσακιστες οι τσακιστες ειναι απο τις πιο γευστικες ελιες που μπορεις να φτιάξεις
Luxx Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Το λαδι χρησιμοποιειται και για επομενες ελιες ή το πεταμε; Εβαλα αρκετουτσικο στο βαζο.
agrio.imeros Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Το λαδι χρησιμοποιειται και για επομενες ελιες ή το πεταμε; Όχι ... δε το χρησιμοποιείς για τις επόμενες ... Χρησιμοποίησε το στις σαλάτες μην το πετάς ...
Luxx Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Ε τοτε δε συμφερει το λαδι.. Γιατι εβαλα και αρκετο αυτη τη φορα.
Liverpool89 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Ε τοτε δε συμφερει το λαδι.. Γιατι εβαλα και αρκετο αυτη τη φορα. αστο μωρε τι θα παθει, δεν ξερω αν το πετανε. Εγω θα το αφηνα για τις επομενες. Στην σαλατα θα εβαζα καθαρο λαδι.
Avon Pro Xtreme Rain Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Όχι ... δε το χρησιμοποιείς για τις επόμενες ... Χρησιμοποίησε το στις σαλάτες μην το πετάς ... καλο ειναι να του κανεις μια αναλυση πριν Ισως χρειαστει καλο βρασιμο, οπως πχ αν χρησιμοποιησεις μαριναδα ως βαση για sauce
Luxx Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Διαβαζω για τις ελιες τη διαδικασια που κανουν μεχρι να πανε προς πωληση και λενε για ξεπικρισμα και χαραγμα τους. Αλλα δε βλεπω κανενα χαραγμα σε οσες ελιες παιρνω, και επισης ειναι αρκετα πικρες.. Τις παιρνω απο λαϊκη. Συνηθως κατι καλαμων σπεσιαλ που λεει χωρις ξυδι ή αλλες χωρις αλατι. Εχει 10+ διαφορετικες ποικιλιες απο ελιες καλαμων στο παγκο και δε ξερω ποια να διαλεξω..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα