Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Aν είναι σκεπασμένες με λάδι δεν παθαίνουν τίποτα και μούχλα να πιάσει, πιάνει πάνω πάνω, τη βγάζεις και οι ελιές μέσα είναι μια χαρά.
Δε χρειάζεται ψυγείο και το λάδι τους είναι μια χαρά για σαλάτες, καλύτερα όχι για μαγείρεμα γιατί έχει ιδιαίτερη γεύση που δεν αρέσει σε όλους.

  • Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Άλμη 8-10% και είσαι οκ.

Επίσης το λεμοντοζο που λέει ένας φίλος πιο πίσω είναι το κιτρικο οξύ ή όπως τα πουλάνε στα σούπερ μάρκετ ξινό.

Και σε λάδι σωστός τρόπος είναι αλλά ασυμφορος. Η άλμη είναι το Α και το Ω στην συντήρηση των ελιων.

Προσοχή στις ελιές μαύρες - αναλατες που μπορεί να έχουν βαφτει μαύρες τεχνητά και θέλουν πάντα ψυγείο καθώς δεν έχουν υποστεί ζύμωση.

Γενικά αν πάρεις ελιές από το ψυγείο να της βάλεις κι εσύ στο ψυγείο. Αν είναι εκτός ψυγείου αναγκαστικά σε άλμη για να μην έχεις ανάπτυξη μικροβιακου φορτίου. Και πάνω πάνω συμπληρωνεις το δοχείο που θα τις τοποθετήσεις με λίγο λάδι για να μην πιάνει μουχλα

  • Like 2
Δημοσ.

Το πως θα διατηρήσεις τις ελιές εξαρτάται από το την επεξεργασία που τους έχεις κάνει.

 

 

Συμφωνώ με αυτά που λέει ο Λίβερπουλ και δεν ειναι κακό να ρωτήσετε καμιά γιαγιά/ θεία.

 

 

Αυτο το κραταω να ξερεις..χαχαχ

Δημοσ.

Αν σου αρεσουν πολυ οι ελιες τωρα ειναι η καταληλη εποχη για να μαζεψεις και να τις κανεις τσακιστες

οι τσακιστες ειναι απο τις πιο γευστικες ελιες που μπορεις να φτιάξεις 

Δημοσ.

Το λαδι χρησιμοποιειται και για επομενες ελιες ή το πεταμε; Εβαλα αρκετουτσικο στο βαζο.

Δημοσ.

Το λαδι χρησιμοποιειται και για επομενες ελιες ή το πεταμε;

 

 

Όχι ... δε το χρησιμοποιείς για τις επόμενες ...

Χρησιμοποίησε το στις σαλάτες μην το πετάς ...

Δημοσ.

Ε τοτε δε συμφερει το λαδι.. Γιατι εβαλα και αρκετο αυτη τη φορα.

αστο  μωρε τι θα παθει, δεν ξερω αν το πετανε.

 

Εγω θα το αφηνα για τις επομενες. Στην σαλατα θα εβαζα καθαρο λαδι.

Δημοσ.

Όχι ... δε το χρησιμοποιείς για τις επόμενες ...

Χρησιμοποίησε το στις σαλάτες μην το πετάς ...

 

καλο ειναι να του κανεις μια αναλυση πριν

 

Ισως χρειαστει καλο βρασιμο, οπως πχ αν χρησιμοποιησεις μαριναδα ως βαση για sauce

  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Διαβαζω για τις ελιες τη διαδικασια που κανουν μεχρι να πανε προς πωληση και λενε για ξεπικρισμα και χαραγμα τους. Αλλα δε βλεπω κανενα χαραγμα σε οσες ελιες παιρνω, και επισης ειναι αρκετα πικρες.. Τις παιρνω απο λαϊκη. Συνηθως κατι καλαμων σπεσιαλ που λεει χωρις ξυδι ή αλλες χωρις αλατι. Εχει 10+ διαφορετικες ποικιλιες απο ελιες καλαμων στο παγκο και δε ξερω ποια να διαλεξω..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...