Luxx Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Παιρνω συνεχεια ελιες απο την λαϊκη, αλλα δε ξερω ακριβως τον τροπο για να τις συντηρω. Θελουν ψυγειο ή οχι; Οταν λεω συντηρηση 15-20 ημερες μεχρι να φαγωθουν τελειως. Συνηθως τις βαζω στο ψυγειο μαζι με λαδι,ξυδι,αλατι,ριγανι. Επισης παρατηρω οτι πολλες φορες οι ελιες που παιρνω εχουν αθλια γευση, αλλες ειναι αρκετα πικρες.. Συνηθως παιρνω καλαμων χωρις ξυδι και αναλατες. Ποιες να προτιμω; 1
Liverpool89 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Ελιες συντηρούνται σε λαδι μεσα, αλλιως μουχλιαζουν ειδικα οι μαυρες. Οι πρασινες νερο και λεμοντουζο η ξυδι. Εχεις ενα μπουκαλι η βαζο και τις βαζεις μεσα, απο κει θα παιρνεις, οταν τελειωνουν εντελως θα αναπληρωνεις. Τις μαυρες δεν χρειαζεται να τις ξεπλυνεις οταν τις βγαζεις απο κει που τις εχεις, τις πρασινες θα τις πλενεις. Πανω απο το νερο στο βαρελακι με τις πρασινες βαλε ενα ναυλον 1
zio10 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Ελιες συντηρούνται σε λαδι μεσα, αλλιως μουχλιαζουν ειδικα οι μαυρες. Οι πρασινες νερο και λεμοντουζο η ξυδι. Εχεις ενα μπουκαλι η βαζο και τις βαζεις μεσα, απο κει θα παιρνεις, οταν τελειωνουν εντελως θα αναπληρωνεις. Τις μαυρες δεν χρειαζεται να τις ξεπλυνεις οταν τις βγαζεις απο κει που τις εχεις, τις πρασινες θα τις πλενεις. Πανω απο το νερο στο βαρελακι με τις πρασινες βαλε ενα ναυλον Είναι κάτι αυτό ή απλά λάθος;
idomeneas7 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Σε άλμη δεν είναι? Τουλάχιστον αυτές που παίρνω εγώ σε βάζο πάντα σε άλμη ήταν, της λαϊκής πως είναι? Αυτό με το λάδι πρώτη φορά το ακούω και το λεμοντούζο δεν έχω ιδέα τι είναι (λεμονι με ούζο?)
Luxx Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Δεν ειναι σε αλμη. Απο την λαικη ειναι σε μεγαλα γυαλινα βαζα και μου τις βαζουν μεσα σε πλαστικη σακουλα. Το λαδι οταν τελειωσουν οι ελιες το πεταω ή το χρησιμοποιω ξανα; Δε θελει ξυδι ή ριγανι; Θελουν ψυγειο; Πως καταλαβαινω αν εχουν μουχλιασει; Αλλαζουν εμφανισιακα ή μονο στη γευση;
Liverpool89 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Είναι κάτι αυτό ή απλά λάθος; Ετσι το ξερω εγω..σαν σκονη ειναι 1
zio10 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Ετσι το ξερω εγω..σαν σκονη ειναι Οκ, απλά δεν το έχω ξανακούσει ποτέ!
Liverpool89 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Δεν ειναι σε αλμη. Απο την λαικη ειναι σε μεγαλα γυαλινα βαζα και μου τις βαζουν μεσα σε πλαστικη σακουλα. Το λαδι οταν τελειωσουν οι ελιες το πεταω ή το χρησιμοποιω ξανα; Δε θελει ξυδι ή ριγανι; Θελουν ψυγειο; Πως καταλαβαινω αν εχουν μουχλιασει; Αλλαζουν εμφανισιακα ή μονο στη γευση; Ψυγειο εγω δεν θα τις εβαζα, σε αποθηκη ναι. Να εχει θερμοκρασια δωματιου. Οι μαυρες αν μουχλιασουν εχουν σημαδια, αλλα κι απο γευση ειναι χαλια Οκ, απλά δεν το έχω ξανακούσει ποτέ! Βασικα το εγραψα λαθος ειναι λεμοντοζο(κιτρικο οξυ) χρησιμοποιειτε σαν συντηριτικο 1
Luxx Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Απλα καποιοι απο την λαϊκη ελεγαν για ψυγειο αυτες που δεν εχουν αλατι και ξυδι. Ισως εννοουσαν ψυγειο ετσι οπως ειναι σκετες για να διατηρηθουν. Τωρα τις εβαλα σε ενα γυαλινο βαζο μαζι με λαδι,ξυδι,αλατι,ριγανι. Να τις βαλω σε ντουλαπι και οχι στο ψυγειο; Παρατηρουσα οτι παλαιοτερα το λαδι μαζι με το ξυδι επηζαν, γινοταν σα στερεο, οταν τις ειχα στο ψυγειο.
Liverpool89 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Δεν θελω να σε παρω στο λαιμο μου αλλα δεν εχω δει ποτε να βαζουν ελιες στο ψυγειο σε μας. Σκεψου ολες αυτα τα εργοστασια μεταποιησης ελιας τι ψυγεια, χωρους θα ηθελαν
astrosunnefo Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Εγώ θυμάμαι μια ζωή τους δικούς μου να φυλάσσουν τις ελιές στο ψυγείο (σε δοχείο -> σκεπασμένες με λάδι, ξύδι κι όλα τα παρελκόμενα) και να μην παθαίνουν το παραμικρό. Την ίδια τακτική ακολουθώ κι εγώ μέχρι σήμερα, χωρίς να έχω δει κάτι. 1
Luxx Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Απο συνηθεια τις εβαζα, γιατι στο σουπερμαρκετ οι ετοιμες ελιες νομιζω ελεγαν οτι μετα το ανοιγμα της συσκευασιας διατηρουνται στο ψυγειο. Αλλα τωρα που το ειπατε τις εβαλα στο ντουλαπι. Τις καλαμων σε γυαλινο βαζο και κατι θρουμπες που πηρα ( ΜΠΛΙΑΞ! ) σε ενα πλαστικο ταπερ..
whodatinsomniaK Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Το πως θα διατηρήσεις τις ελιές εξαρτάται από το την επεξεργασία που τους έχεις κάνει. Αν ειναι ξυδάτες, σε ξύδι σε σκιερή αποθήκη. Αν ειναι θρούμπες, τις διατηρείς με αλάτι σε λινό ή βαμβάκι ή και σε καλάθι. Και πάει λέγοντας. Γενικά αν δεν τις πνίξετε σε λάδι και αν δεν έχετε κατάλληλο χώρο, βάζετε τες στο ψυγείο. Συμφωνώ με αυτά που λέει ο Λίβερπουλ και δεν ειναι κακό να ρωτήσετε καμιά γιαγιά/ θεία. Luxx, να δοκιμάζεις πριν αγοράσεις και για τις θρούμπες, πρέπει να τις ξεπικρίσεις.
idomeneas7 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Πάντως και του σουπερ μαρκετ οι χυμα παλι σε αλμη ειναι και σε ψυγειο εκεί με τα τυριά. Εχω δει και θειτσες που πανε με ταπερακι και παιρνουν αλμη ετσι...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα