Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιρνω συνεχεια ελιες απο την λαϊκη, αλλα δε ξερω ακριβως τον τροπο για να τις συντηρω. Θελουν ψυγειο ή οχι; Οταν λεω συντηρηση 15-20 ημερες μεχρι να φαγωθουν τελειως. Συνηθως τις βαζω στο ψυγειο μαζι με λαδι,ξυδι,αλατι,ριγανι.

 

Επισης παρατηρω οτι πολλες φορες οι ελιες που παιρνω εχουν αθλια γευση, αλλες ειναι αρκετα πικρες.. Συνηθως παιρνω καλαμων χωρις ξυδι και αναλατες. Ποιες να προτιμω;

  • Like 1
  • Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ελιες συντηρούνται σε λαδι μεσα, αλλιως μουχλιαζουν ειδικα οι μαυρες. Οι πρασινες νερο και λεμοντουζο η ξυδι.

 

Εχεις ενα μπουκαλι η βαζο και τις βαζεις μεσα, απο κει θα παιρνεις, οταν τελειωνουν εντελως θα αναπληρωνεις.

 

Τις μαυρες δεν χρειαζεται να τις ξεπλυνεις οταν τις βγαζεις απο κει που τις εχεις, τις πρασινες θα τις πλενεις.

 

Πανω απο το νερο στο βαρελακι με τις πρασινες βαλε ενα ναυλον

  • Like 1
Δημοσ.

Ελιες συντηρούνται σε λαδι μεσα, αλλιως μουχλιαζουν ειδικα οι μαυρες. Οι πρασινες νερο και λεμοντουζο η ξυδι.

 

Εχεις ενα μπουκαλι η βαζο και τις βαζεις μεσα, απο κει θα παιρνεις, οταν τελειωνουν εντελως θα αναπληρωνεις.

 

Τις μαυρες δεν χρειαζεται να τις ξεπλυνεις οταν τις βγαζεις απο κει που τις εχεις, τις πρασινες θα τις πλενεις.

 

Πανω απο το νερο στο βαρελακι με τις πρασινες βαλε ενα ναυλον

Είναι κάτι αυτό ή απλά λάθος;

Δημοσ.

Σε άλμη δεν είναι? Τουλάχιστον αυτές που παίρνω εγώ σε βάζο πάντα σε άλμη ήταν, της λαϊκής πως είναι?

Αυτό με το λάδι πρώτη φορά το ακούω και το λεμοντούζο δεν έχω ιδέα τι είναι (λεμονι με ούζο?)

Δημοσ.

Δεν ειναι σε αλμη. Απο την λαικη ειναι σε μεγαλα γυαλινα βαζα και μου τις βαζουν μεσα σε πλαστικη σακουλα.

 

Το λαδι οταν τελειωσουν οι ελιες το πεταω ή το χρησιμοποιω ξανα; Δε θελει ξυδι ή ριγανι;

 

Θελουν ψυγειο; Πως καταλαβαινω αν εχουν μουχλιασει; Αλλαζουν εμφανισιακα ή μονο στη γευση;

Δημοσ.

Δεν ειναι σε αλμη. Απο την λαικη ειναι σε μεγαλα γυαλινα βαζα και μου τις βαζουν μεσα σε πλαστικη σακουλα.

 

Το λαδι οταν τελειωσουν οι ελιες το πεταω ή το χρησιμοποιω ξανα; Δε θελει ξυδι ή ριγανι;

 

Θελουν ψυγειο; Πως καταλαβαινω αν εχουν μουχλιασει; Αλλαζουν εμφανισιακα ή μονο στη γευση;

Ψυγειο εγω δεν θα τις εβαζα, σε αποθηκη ναι. Να εχει θερμοκρασια δωματιου. Οι μαυρες αν μουχλιασουν εχουν σημαδια, αλλα κι απο γευση ειναι χαλια

Οκ, απλά δεν το έχω ξανακούσει ποτέ! :)

Βασικα το εγραψα λαθος ειναι λεμοντοζο(κιτρικο οξυ) χρησιμοποιειτε σαν συντηριτικο

  • Like 1
Δημοσ.

Απλα καποιοι απο την λαϊκη ελεγαν για ψυγειο αυτες που δεν εχουν αλατι και ξυδι. Ισως εννοουσαν ψυγειο ετσι οπως ειναι σκετες για να διατηρηθουν.

 

Τωρα τις εβαλα σε ενα γυαλινο βαζο μαζι με λαδι,ξυδι,αλατι,ριγανι. Να τις βαλω σε ντουλαπι και οχι στο ψυγειο;

 

Παρατηρουσα οτι παλαιοτερα το λαδι μαζι με το ξυδι επηζαν, γινοταν σα στερεο, οταν τις ειχα στο ψυγειο.

Δημοσ.

Δεν θελω να σε παρω στο λαιμο μου αλλα δεν εχω δει ποτε να βαζουν ελιες στο ψυγειο σε μας. Σκεψου ολες αυτα τα εργοστασια μεταποιησης ελιας τι ψυγεια, χωρους θα ηθελαν

Δημοσ.

Εγώ θυμάμαι μια ζωή τους δικούς μου να φυλάσσουν τις ελιές στο ψυγείο (σε δοχείο -> σκεπασμένες με λάδι, ξύδι κι όλα τα παρελκόμενα) και να μην παθαίνουν το παραμικρό. Την ίδια τακτική ακολουθώ κι εγώ μέχρι σήμερα, χωρίς να έχω δει κάτι.

  • Like 1
Δημοσ.

Απο συνηθεια τις εβαζα, γιατι στο σουπερμαρκετ οι ετοιμες ελιες νομιζω ελεγαν οτι μετα το ανοιγμα της συσκευασιας διατηρουνται στο ψυγειο.

 

Αλλα τωρα που το ειπατε τις εβαλα στο ντουλαπι. Τις καλαμων σε γυαλινο βαζο και κατι θρουμπες που πηρα ( ΜΠΛΙΑΞ! ) σε ενα πλαστικο ταπερ..

Δημοσ.

Το πως θα διατηρήσεις τις ελιές εξαρτάται από το την επεξεργασία που τους έχεις κάνει.

 

Αν ειναι ξυδάτες, σε ξύδι σε σκιερή αποθήκη. Αν ειναι θρούμπες, τις διατηρείς με αλάτι σε λινό ή βαμβάκι ή και σε καλάθι. Και πάει λέγοντας.

 

Γενικά αν δεν τις πνίξετε σε λάδι και αν δεν έχετε κατάλληλο χώρο, βάζετε τες στο ψυγείο.

 

Συμφωνώ με αυτά που λέει ο Λίβερπουλ και δεν ειναι κακό να ρωτήσετε καμιά γιαγιά/ θεία.

 

Luxx, να δοκιμάζεις πριν αγοράσεις και για τις θρούμπες, πρέπει να τις ξεπικρίσεις.

Δημοσ.

Πάντως και του σουπερ μαρκετ οι χυμα παλι σε αλμη ειναι και σε ψυγειο εκεί με τα τυριά. Εχω δει και θειτσες που πανε με ταπερακι και παιρνουν αλμη ετσι...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...