Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βρε αδερφέ?! Συμφωνείς ή όχι ότι Android & Windows (desktop) είναι τα λιγότερο ασφαλή λειτουργικά στην κατηγορία τους? Αυτό λέω από το πρώτο μου post!

ειναι κ τα 2 ασφαλεστερα 

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Βρε αδερφέ?! Συμφωνείς ή όχι ότι Android & Windows (desktop) είναι τα λιγότερο ασφαλή λειτουργικά στην κατηγορία τους? Αυτό λέω από το πρώτο μου post!

Κατά τα φαινόμενα, όχι. Το Android μάλλον είναι, αλλά τα Windows, πλέον, δεν έχουν τρομερές διαφορές με όλα τα άλλα, απλώς δεν έχει την ευχέρεια που έχει ένα Unix-like λειτουργικό να το διαχειριστείς με σωστή απόδοση δικαιωμάτων κλπ. Δεδομένων των vulnerabilities που βρέθηκαν για το 2014, το πιο ανασφαλές λειτουργικό σε desktop είναι μάλλον το OSX, αλλά γενικά οι διαφορές είναι μικρές μεταξύ των λειτουργικών.

Το θέμα είναι να καταλαβαίνει κανείς τι σημαίνει ασφάλεια. Το Linux, για παράδειγμα, είναι ανοικτού κώδικα, "ανοικτής λογικής" (με τα δεδομένα σου) επειδή ο χρήστης εφόσον έχει δικαιώματα μπορεί να κάνει ότι θέλει, αλλά εφαρμόζει πολύ αυστηρούς κανόνες ως προς τη λειτουργία του, όπως οφείλει να κάνει κάθε λειτουργικό. Από εκεί και πέρα, μπορείς να πάρεις ένα Linux, να του τρέξεις ένα "chmod -R 777 /" και να το κάνεις... Windows XP (δεν ξέρω καν αν θα λειτουργεί μετά, αλλά υποθετικά μιλάω) και μπορείς να πάρεις και ένα Windows 8 και να το κάνεις πολύ πιο ασφαλές από μία τυπική εγκατάσταση Ubuntu ή OS X. Όταν το κάνεις αυτό, τότε θα πρέπει να σε απασχολεί το πόσα vulnerabilities έχει το λειτουργικό και αν αυτά έχουν να κάνουν με τον ανοικτό κώδικα (που δεν έχουν).

Εν ολίγοις, αν νομίζεις ότι επειδή έχεις OSX (ή οποιοδήποτε λειτουργικό) έχεις αυτομάτως ασφάλεια, τότε κατά πάρα πιθανότητα δεν είσαι ασφαλής. Σίγουρα όχι περισσότερο από μία εγκατάσταση Windows που έχει διαμορφωθεί με το σωστό τρόπο από κάποιον που ξέρει και ενδιαφέρεται για την ασφάλειά του.

Για το iOS δε θέλω να μπω στη συζήτηση, γιατί αν ορίζουμε τους περιορισμούς ελευθερίας ως δικλείδες ασφάλειας, τότε θα αναγάγαμε ως πιο ασφαλές λειτουργικό αυτό που έχουν τα... παιδικά laptop στα Jumbo, επειδή δεν μπορείς να παρέμβεις στο λογισμικό τους... (Το ξέρω ότι είναι ακραίο το παράδειγμα, αλλά προσπαθώ να δείξω τι θέλω να πω)

• Like 2
  • 5 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Η Google δεν φτάνει που έχει τα δικά της bug να ασχοληθεί πρέπει να κλείνει και τις τρύπες της Τσαμσουγκ.

Screen_Shot_2015_11_04_at_08_53_09.png

Google researchers poke holes in Galaxy S6 Edge, show phone makers add risky code.

Δημοσ.

Αν το κολλήσετε απλά αλλάζετε κινητό. Δεν διαγράφεται....

Android_Malware.jpg

A new adware scourge injecting itself into popular apps such as Facebook and Twitter is also virtually impossible to uninstall, requiring infected users to replace their phones. It only affects users of Google's open-store Android app model. The infection is designed to survive even a "factory data reset" device wipe.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...