Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εκφράσεις όπως  "Η Google επιτέλους πρέπει να τελειώνει με αυτό" δείχνουν προσωπική άποψη και αντιπαράθεση με την πολιτική μιας εταιρίας και είναι καλό να αποφεύγεται.

Είμαι 100% σίγουρος ότι αν έλεγε "Η Microsoft επιτέλους πρέπει να τελειώνει με αυτό" θα είχες αντίθετη άποψη.

• Like 8
  • Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αφου η Google πρεπει να τελειωνει με αυτο,να το φτιαξει. Δεν λεει κατι παραλογο ο voltmod, ουτε δειχνει προσωπικη αποψη.

Απλα καποιοι μου φαινεται πως νιωθουν ασχημα για αλλο ενα κενο ασφαλειας που βρεθηκε στο Android.

• Like 9
Δημοσ.

Ανοιχτό λειτουργικό. Έχει τα καλά του, έχει και τα κακά του. Ο καθένας τα βάζει στη ζυγαριά και επιλέγει. Εγω προσωπικά θέλω (και έχω) ασφαλές τηλέφωνο & Η/Υ για επαγγελματική χρήση, άρα κλειστό λειτουργικό (iOS & OSX), χαλαρή ασφάλεια για το media player / gaming PC (Windows 7 / Linux με dual boot).

Τώρα, αν κάποιος νομίζει ότι μπορεί να τα έχει όλα σε ένα τηλέφωνο (τηλέφωνο!!!), είναι μακριά νυχτωμένος. 

• Like 1
Δημοσ.

Ανοιχτό λειτουργικό. Έχει τα καλά του, έχει και τα κακά του. Ο καθένας τα βάζει στη ζυγαριά και επιλέγει. Εγω προσωπικά θέλω (και έχω) ασφαλές τηλέφωνο & Η/Υ για επαγγελματική χρήση, άρα κλειστό λειτουργικό (iOS & OSX), χαλαρή ασφάλεια για το media player / gaming PC (Windows 7 / Linux με dual boot).

Τώρα, αν κάποιος νομίζει ότι μπορεί να τα έχει όλα σε ένα τηλέφωνο (τηλέφωνο!!!), είναι μακριά νυχτωμένος. 

Η επιστήμη της Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων πάντως, ορίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που γράφεις.

Εάν θέλεις ασφάλεια μέσω διαφάνειας και όχι αποσιώπησης επιλέγεις πάντα λογισμικά ανοιχτού κώδικα.

• Like 5
Δημοσ.

διορθωση: η εταιρεια λεγεται Zimperium..

χρησιμοποιω 3 χρονια το προγραμμα της zAnti. ας το δοκιμασει οποιος θελει να δει σε τι διαφερουν οι δυνατοτητες ενος λειτουργικου που δεν εχει κλειδωματα, απο αλλα που δεν εχουν καν τα καταλληλα δικαιωματα για να δεχτουν εναν καλο file manager.

Τι σημασία έχουν τα δικαιώματα και τα κλειδώματα; Άμα το λειτουργικό scrollάρει smooth, τότε είναι λειτουργικάρα!

Ανοιχτό λειτουργικό. Έχει τα καλά του, έχει και τα κακά του. Ο καθένας τα βάζει στη ζυγαριά και επιλέγει. Εγω προσωπικά θέλω (και έχω) ασφαλές τηλέφωνο & Η/Υ για επαγγελματική χρήση, άρα κλειστό λειτουργικό (iOS & OSX)...

Συγνώμη, αλλά μάλλον έχει πολύ λανθασμένη εικόνα για το τι σημαίνει ασφάλεια και πως επιτυγχάνεται...

Δημοσ.

Η επιστήμη της Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων πάντως, ορίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που γράφεις.

Εάν θέλεις ασφάλεια μέσω διαφάνειας και όχι αποσιώπησης επιλέγεις πάντα λογισμικά ανοιχτού κώδικα.

Συγνώμη, αλλά μάλλον έχει πολύ λανθασμένη εικόνα για το τι σημαίνει ασφάλεια και πως επιτυγχάνεται...

Δεν καταλαβαίνω σε τι διαφωνείτε.

Θεωρείτε το Android & τα Windows είναι πιο ασφαλή λειτουργικα από το iOS & το OSX αντίστοιχα ή ότι τα πρώτα είναι κλειστα και τα δευτερα δεν είναι?

Δημοσ.

Έχεις ένα δίκιο για την διαφάνεια και την αποσιώπηση αλλά θεωρώ μεγαλύτερη απειλή ένα hackerά που βρίσκει τρύπες εύκολα (λέγε με open source) από την Google, την Apple ή την MicroSoft.

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω σε τι διαφωνείτε.

Θεωρείτε το Android & τα Windows είναι πιο ασφαλή λειτουργικα από το iOS & το OSX αντίστοιχα ή ότι τα πρώτα είναι κλειστα και τα δευτερα δεν είναι?

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις; Τι κοινό έχουν τα Windows με το Android; Ή τι διαφορά έχει το OSX από τα Windows; Τι εννοείς ως ανοικτό και κλειστό; Αναφέρεσαι σε ανοικτό κώδικα ή σε ανοικτή λογική με την έννοια της εγκατάστασης εφαρμογών χωρίς εταιρεία-"νταβατζή";

Δημοσ.

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις; Τι κοινό έχουν τα Windows με το Android; Ή τι διαφορά έχει το OSX από τα Windows; Τι εννοείς ως ανοικτό και κλειστό; Αναφέρεσαι σε ανοικτό κώδικα ή σε ανοικτή λογική με την έννοια της εγκατάστασης εφαρμογών χωρίς εταιρεία-"νταβατζή";

Αναφέρομαι πρωτίστος σε ανοιχτή λογική και δευτερευόντος σε ανοιχτο κώδικα.

Στην περίπτωση του Android έχουμε και τα δυο.

Στην περίπτωση των Windows έχουμε μόνο το πρώτο. 

Στην περίπτωση του iOS & OSX δεν έχουμε κανένα από τα δύο.

Μιας και ρώτησες τι κοινό έχουν τα Windows με το Android, η απάντηση είναι ότι είναι τα δυο πιο δημοφιλή λειτουργικά και τα λιγότερο ασφαλή. 

Δημοσ.

Μιας και ρώτησες τι κοινό έχουν τα Windows με το Android, η απάντηση είναι ότι είναι τα δυο πιο δημοφιλή λειτουργικά και τα λιγότερο ασφαλή. 

Είναι τα λιγότερο ασφαλή επειδη ειναι τα πιο δημοφιλή.

Δημοσ.

Είναι τα λιγότερο ασφαλή επειδη ειναι τα πιο δημοφιλή.

Συμφωνω. Σίγουρα και αυτό (αλλά όχι μόνο αυτό) παίζει το ρόλο του. Ο καθένας μας ζυγίζει τα υπερ και τα κατά, όπως γράφω και στο πρώτο μου post και αποφασίζει...

Δημοσ.

Φοβάμαι ότι δεν ισχύει τίποτα από όσα λες. Και εξηγούμαι:

1) Τι διαφορά έχουν τα Windows με το OSX με βάση τις προϋποθέσεις που θέτεις; Και τα δύο είναι κλειστού κώδικα και με την ίδια "ανοιχτή λογική" (αν και θεωρώ κατάντια να θεωρείται ανοικτή λογική η ελεύθερη εγκατάσταση εφαρμογών από το χρήστη).

2) Αν πιστεύεις ότι ο ανοικτός κώδικας είναι μέσο ευπάθειας, σου έχω νέα... Το OSX και το iOS έχουν ανοικτού κώδικα πυρήνα (δηλαδή, την "καρδιά" τους) και βασίζονται σε πάρα πολλές ανοικτού κώδικα βιβλιοθήκες! Σκέψου, λοιπόν, ότι με βάση τη λογική σου, τα Windows (τα οποία δε χρησιμοποιούν σχεδόν καθόλου ανοικτού κώδικα βιβλιοθήκες) θα έπρεπε να ήταν πολύ πιο ασφαλή από αυτά τα λειτουργικά.

Περισσότερα στο opensource.apple.com. Σου συνιστώ, λοιπόν να αλλάξεις όσο πιο γρήγορα μπορείς λειτουργικό σύστημα, γιατί... κινδυνεύεις από τις αρκετές βιβλιοθήκες ανοικτού κώδικα που χρησιμοποιείς!

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...