Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.Έχω την κάρτα του τίτλου και έχω ένα θεματάκι.Στοκ η κάρτα είναι 990-1425 mhz αλλά όταν παίζω δεν τα φτάνει ποτέ.Παίζει μεταξύ 940-970 παρόλου είναι στο 100% χρήση στο msi afterburner.Δοκίμασα να της κάνω OC και την πήγα 1050/1500 αλλά στο παιχνίδι τα ίδια.

Δοκίμασα να βάλω το pc απο balanced σε high performance και να ενεργοποιήσω το gpu overdrive στο Amd catalyst.Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω,όποιος έχει καμια ιδέα ας βοηθήσει :)

Δημοσ.

Γράψε πως το έλυσες, μπορεί στο μέλλον κάποιος να έχει το ίδιο πρόβλημα.

Δημοσ.

Γράψε πως το έλυσες, μπορεί στο μέλλον κάποιος να έχει το ίδιο πρόβλημα.

Σωστός.Λοιπόν φαίνεται να υπάρχει ένα θέμα με την λειτουργία των fans.Στο default που σταματάνε τα fans να γυρνάνε όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλή τότε εμένα δεν έφτανε full mhz αλλά 940-970,όταν αλλαξα σε manual settings στα fans τότε έπιανε κανονικά όλα τα Mhz και στα stock και ΟC.Περιττό να πω πως με OC δεν κερδίζεις και πολλά :P αλλά τι να κάνουμε :)

Δημοσ.

Σωστός.Λοιπόν φαίνεται να υπάρχει ένα θέμα με την λειτουργία των fans.Στο default που σταματάνε τα fans να γυρνάνε όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλή τότε εμένα δεν έφτανε full mhz αλλά 940-970,όταν αλλαξα σε manual settings στα fans τότε έπιανε κανονικά όλα τα Mhz και στα stock και ΟC.Περιττό να πω πως με OC δεν κερδίζεις και πολλά :P αλλά τι να κάνουμε :)

Πόσο έδωσες σε πυρήνα;

Παίζει ρόλο και το game. Σε κάποια βλέπεις διαφορές είτε ανεβάσεις cpu είτε ανεβάσεις gpu ή και τα δυο.

Από ότι διαβάζω οι amd, και συγκεκριμένα οι 380/390, δεν τα πάνε και τόσο καλά με το oc.

Δημοσ.

Πόσο έδωσες σε πυρήνα;

Παίζει ρόλο και το game. Σε κάποια βλέπεις διαφορές είτε ανεβάσεις cpu είτε ανεβάσεις gpu ή και τα δυο.

Από ότι διαβάζω οι amd, και συγκεκριμένα οι 380/390, δεν τα πάνε και τόσο καλά με το oc.

Καλημερα 1050/1500 την πηγα.θα δοκιμασω σημερα να την παω 1100 αλλα δεν ξερω ποσο αξιζει για 1-2 fps.Αλλα απλα για απορια.Δυστοιχος σε αυτο το pc εχει μονο το witcher.Αλλα θα το δοκιμασω στο unigine heaven να δω ποσο διαφορα εχει.

Δημοσ.

Καλημερα 1050/1500 την πηγα.θα δοκιμασω σημερα να την παω 1100 αλλα δεν ξερω ποσο αξιζει για 1-2 fps.Αλλα απλα για απορια.Δυστοιχος σε αυτο το pc εχει μονο το witcher.Αλλα θα το δοκιμασω στο unigine heaven να δω ποσο διαφορα εχει.

Δοκίμασε να δώσεις παραπάνω σε core. Τρέξε heaven. Το Witcher είναι unstable με oc, εγώ έχω άλλο oc profile μόνο για το συγκεκριμένο game. Πόσταρε και τα αποτελέσματα σου εδώ. Αν γίνει όπως πρέπει το oc σε gpu/cpu σε μερικά games μπορείς να κερδίσεις από 5-8 frames που μπορεί να μην σου φαίνεται σπουδαίο, όμως όταν πχ σε ένα game όπως το Witcher είσαι στα ultra και οριακά στα 50 fps και χωρίς oc παίζεις μεταξύ 42-44, ε είναι big deal τα minimum frames.

Δημοσ.

Δοκίμασε να δώσεις παραπάνω σε core. Τρέξε heaven. Το Witcher είναι unstable με oc, εγώ έχω άλλο oc profile μόνο για το συγκεκριμένο game. Πόσταρε και τα αποτελέσματα σου εδώ. Αν γίνει όπως πρέπει το oc σε gpu/cpu σε μερικά games μπορείς να κερδίσεις από 5-8 frames που μπορεί να μην σου φαίνεται σπουδαίο, όμως όταν πχ σε ένα game όπως το Witcher είσαι στα ultra και οριακά στα 50 fps και χωρίς oc παίζεις μεταξύ 42-44, ε είναι big deal τα minimum frames.

ΟC σε cpu δεν μπορώ είναι locked.Στην κάρτα απλά για πειραματισμό δοκιμάζω μιας και ξέρω απο την αρχή τις δυνάμεις της :P Λοιπόν στοκ στα 990-1425 έπιασε μεγαλύτερο σκορ στο heaven.ΟC στα 1050-1525 έπιασε 6 μονάδες παρακάτω αλλά τα minimum fps ήταν ψηλότερα..Η εν λόγω κάρτα δεν κάνει καλό OC και επίσης μετά τους 58 βαθμούς δεν πιάνει και τα max mhz.Ψηλο μούφα ψήξη μιας και ακόμα και όταν έκαν σαν ελικόπτερο στο 80% των fans η θερμοκρασία πήγε στους 62c μέχρι το τέλος του benchmark.(είχα βάλει custom fan curve να είναι όσο πιο κρύα γίνεται)

stock

OCed380stock.jpg[/url]" />380_OCed.jpg

Δημοσ.

Όντως δεν φαίνεται να τα πηγαίνει καλά με το oc αλλά είδες πως κέρδισες σε mins ακόμα και στο benchmark;

Anw, μετά τους 58 τι εννοείς δεν ανεβάζει mhz, δηλαδή αν το max είναι τα 1425 δεν τα φτάνει όταν αρχίζει και ζεσταίνεται;

Αλλά ακόμα και έτσι να είναι ρε συ, 58 βαθμοί για gpu σε full load δεν είναι και τίποτα. Τώρα αν κάνει σαν αεροπλάνο η gpu, δεν είναι και ότι καλύτερο. 

Δημοσ.

Όντως δεν φαίνεται να τα πηγαίνει καλά με το oc αλλά είδες πως κέρδισες σε mins ακόμα και στο benchmark;

Anw, μετά τους 58 τι εννοείς δεν ανεβάζει mhz, δηλαδή αν το max είναι τα 1425 δεν τα φτάνει όταν αρχίζει και ζεσταίνεται;

Αλλά ακόμα και έτσι να είναι ρε συ, 58 βαθμοί για gpu σε full load δεν είναι και τίποτα. Τώρα αν κάνει σαν αεροπλάνο η gpu, δεν είναι και ότι καλύτερο. 

Η αλήθεια είναι πως δεν βγάζω άκρη.Μέσα στο παιχνίδι (witcher) και στο Heaven Benchmark όταν πάει για την ακρίβεια 55 βαθμούς αρχίζει και πέφτει το core clock απο 990 στοκ και παίζει στα 950-970 μαξ.Την ίδια συμπεριφορά έχει και με OC και με τέρμα την ταχύτητα ανεμιστήρων.Το περίεργο είναι πως στο GPU Z benchmark φαίνεται να είναι σταθερά 990 και 1425 ακατέβατα ότι θερμοκρασία και να πιάσει.Τώρα δεν ξέρω πιο πρόγραμμα να εμειστευτώ αλλά θα πάω με το gaming και το Heaven.Απλά μου φαίνεται περίεργο να μην πιάνει εργοστασιακά τα ρολγια που λέει και μάλιστα σε πολύ καλά αεριζόμενο κουτί.58 όντως δεν είναι πολύ.Η 280Χ μου με 1100 πυρήνα ακόμα και σε 73 βαθμούς τρέχει ακατέβατα.Θα στείλω ένα μαιλ στην gigabyte να δω τι έχουν να πουν.

Δημοσ.

Φίλε δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει με σένα αλλά το δικό μου αποτέλεσμα με την ίδια κάρτα χωρίς overclock είναι το παρακάτω.

Επίσης δεν μου παρουσίασε αντίστοιχο πρόβλημα με τα fans και το stock χρονισμό της.

Η θερμοκρασία της σε full load είναι 60-62c. Στις MSI και Saphire νομίζω πιάνει και 75-80c. H Gigabyte έχει μια απο τις καλύτερες αν όχι την καλύτερη ψύξη σ αυτό το μοντέλο.

Δοκίμασε να κάνεις καθαρή απεγκατάσταση των drivers και εγκατάσταση των τελευταίων beta drivers απο την ATI ή πάλι των τελευταίων stable όπως έχω και εγώ αυτή τη στιγμή. 

New_Bitmap_Image.jpg

Δημοσ.

Φίλε δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει με σένα αλλά το δικό μου αποτέλεσμα με την ίδια κάρτα χωρίς overclock είναι το παρακάτω.

Επίσης δεν μου παρουσίασε αντίστοιχο πρόβλημα με τα fans και το stock χρονισμό της.

Η θερμοκρασία της σε full load είναι 60-62c. Στις MSI και Saphire νομίζω πιάνει και 75-80c. H Gigabyte έχει μια απο τις καλύτερες αν όχι την καλύτερη ψύξη σ αυτό το μοντέλο.

Δοκίμασε να κάνεις καθαρή απεγκατάσταση των drivers και εγκατάσταση των τελευταίων beta drivers απο την ATI ή πάλι των τελευταίων stable όπως έχω και εγώ αυτή τη στιγμή. 

New_Bitmap_Image.jpg

Δεν κάνει load την εικονα,μπορείς να ανεβάσεις άλλη.? Καθαρό ήταν το ινσταλ. :/

Δημοσ.

Μόλις τώρα την ανέβασα και το post image την έριξε σχεδόν αμέσως...

49.5 fps και 1247 έβγαλε αλλά μόλις τώρα πρόσεξα ότι έβαλες 8x AA.

Επίσης δεν έχω τη δική σου windowed ανάλυση και το έτρεξα σε καθαρή 1080p full screen.

Περίμενε λίγο να το τρέξω σε ακριβώς τα ίδια settings για να δούμε αλλά λογικά το ίδιο score θα έχουμε.

Δημοσ.

Μόλις τώρα την ανέβασα και το post image την έριξε σχεδόν αμέσως...

49.5 fps και 1247 έβγαλε αλλά μόλις τώρα πρόσεξα ότι έβαλες 8x AA.

Επίσης δεν έχω τη δική σου windowed ανάλυση και το έτρεξα σε καθαρή 1080p full screen.

Περίμενε λίγο να το τρέξω σε ακριβώς τα ίδια settings για να δούμε αλλά λογικά το ίδιο score θα έχουμε.

Έγινε κάνε μια σε παρακαλώ γιατί πραγματικά αν είσαι τόσο μπροστά μάλλον έχουμε θέμα εδώ και πάμε για RMA :/ θα το κάνω και γω μια ακόμα φορά με κλειστο τον firefox.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...