Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Χθες ένα φιλαράκι μου έφερε το παλιό του acer να το κάνουμε φορματ...μιλάμε για ένα 5310, το είχε ξεχασμένο και σκέφτηκε να το σουλουπώσουμε για να το έχει εφεδρικό...Λοιπόν το θέμα είναι πως είχε βάλει κάποια στιγμή κωδικό στον σκληρό δίσκο και τώρα με το που ξεκινάει ο υπολογιστής τους ζητάει hdd master passward...αλλά δεν το θυμάται γιατί όπως προείπα πάνε χρόνια από τότε που τον είχε εγκαταλείψει.Πάλεψα να βγάλω άκρη αλλά μάταια...τελικά αλλάξαμε σκληρό χαχαχαχαχα...Έλα όμως που σήμερα τα έπαιξε τελείως ο σκληρός του desk μου και σκέφτηκα μπας και υπάρχει τρόπος να καταφέρω να ξεκλειδώσω τον σκληρό δίσκο και να περάσω μια έκδοση linux μέχρι να πάρω έναν καινούργιο....Ο δίσκος είναι ένας 80άρης hitachi 5400στροφές...Γνωρίζεται κανέναν τρόπο...

Υ.Γ. Για να προλάβω μερικούς μερικούς  :devil:  όχι παιδιά δεν είναι κλεμμένος ο σκληρός...

Δημοσ.

χμμ κωδικό στον δίσκο πρώτη φορά ακούω , τεσπα λογικά αν το βάλεις με καποιο τρόπο σαν εσωτερικό σε αλλο pc και του ρίξεις ενα format θα φύγουν ολα οτι εχει επάνω του και ο κωδικός

Δημοσ.

Δεν με αφήνει να τον φορμάρω Spank...το πρώτο που δοκίμασα...απλά δεν τον διαβάζει...τον εμφανίζει σαν unallocated και δεν με αφήνει να τον τροποποιήσω με τίποτα...μου βγάζει error.Για να ξεκλειδώσει υποθέτω πως θέλει κάποιο πρόγραμμα σαν το hirens boot cd...Ένας hitachi πιο παλιά που ήταν κλειδωμένος άνοιγε με master pass 32 φορές το space...αυτόν δεν ξέρω πως στο καλό να τον ανοίξω...

Δημοσ.

Όταν λες ξεκινάει και ζητάει κωδικο όταν ανοίγει στο bios/boot της μητρικής;αν ναι βγάλε τη μπαταριουλα από πίσω να κάνεις reset!

Δημοσ.

Δεν με αφήνει να τον φορμάρω Spank...το πρώτο που δοκίμασα...απλά δεν τον διαβάζει...τον εμφανίζει σαν unallocated και δεν με αφήνει να τον τροποποιήσω με τίποτα...μου βγάζει error.Για να ξεκλειδώσει υποθέτω πως θέλει κάποιο πρόγραμμα σαν το hirens boot cd...Ένας hitachi πιο παλιά που ήταν κλειδωμένος άνοιγε με master pass 32 φορές το space...αυτόν δεν ξέρω πως στο καλό να τον ανοίξω...

Στο Hiren's υπάρχει η εφαρμογή που ανέφερα.

Βλέπεις αν έχει αλλαχτεί το αρχικό Master pass και σε τι mode είναι. Αν είναι σε high security  δοκιμάζεις το κλασικό "32 κενά" αν δεν έχει αλλαχτεί το master pass.

Σε maximum security πρέπει να τρέξεις ERASE PREPARE & ERASE UNIT.

Όταν λες ξεκινάει και ζητάει κωδικο όταν ανοίγει στο bios/boot της μητρικής;αν ναι βγάλε τη μπαταριουλα από πίσω να κάνεις reset!

Ο κωδικός είναι στο δίσκο

• Like 1
Δημοσ.

Στο Hiren's υπάρχει η εφαρμογή που ανέφερα.

Βλέπεις αν έχει αλλαχτεί το αρχικό Master pass και σε τι mode είναι. Αν είναι σε high security  δοκιμάζεις το κλασικό "32 κενά" αν δεν έχει αλλαχτεί το master pass.

Δοκίμασα με 32 κενά εξ αρχής μέσα από το ultimate boot cd αλλά δεν...Τι πρέπει να κάνω τώρα;;;

Δεν είναι από τα bios κλειδωμένα...Και να τα δηλαδή στο 5310 η μπαταρία είναι "κολλημένη" πάνω στην μητρική.

• Like 1
Δημοσ.

Δοκίμασα με 32 κενά εξ αρχής μέσα από το ultimate boot cd αλλά δεν...Τι πρέπει να κάνω τώρα;;;

Να διαβάσεις τις οδηγίες μου.

Δημοσ.

Διάβασα τις οδηγίες σου αλλά και πάλι δεν κατάφερα να τον ξεκλειδώσω...μάλλον πάει ανακύκλωση...

Δημοσ.

Κατέβασε το MHDD και δες σε τι είδους mode έχει βάλει το ATA password για αρχή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...