Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σε C++ αναλόγως ποιος τα έγραφε μπορεί να έτρεχαν και πιο αργά από ένα τυπικό πρόγραμμα python. :D

Παιδιά. Το flame war είναι ένα πλέον. Vim/Emacs vs IDEs.  :devil:

Αναλόγως τι κάνεις.

Ναι ωραίοι οι terminal editors αν κάνεις κάτι μικρό και σε νοιάζει η ταχύτητα και βαριέσαι το στήσιμο.

Από την άλλη δεν νομίζω πως μπορούν καν να ανταγωνιστούν ένα IDE σε κάτι πιο σοβαρό.Ένα προσωπικό παράδειγμα: Τον τελευταίο μήνα ασχολούμαι με εφαρμογή που κάνω host στο heroku με postgresql. Ας αφήσουμε στην άκρη ότι το IDE (JetBrains) κάνει autocomplete τα tables και τα columns όταν γράφεις query στον κώδικα. Με δύο κλικ στην κυριολεξία μπορείς να δεις την δομή όλης της database να δεις το περιεχόμενο της και σε παράθυρο/editor να τρέξεις απευθείας query άσχετα από το project.

Κατανοώ ότι όλα αυτά θα μπορούσαν να γίνουν ίσως και στο terminal αλλά δεν είμαι διατεθειμένος να γράφω εκατό εντολές για να κάνω κάτι που γίνεται με μετρημένα στο ένα χέρι click.

• Like 2
Δημοσ.
Κατανοώ ότι όλα αυτά θα μπορούσαν να γίνουν ίσως και στο terminal αλλά δεν είμαι διατεθειμένος να γράφω εκατό εντολές για να κάνω κάτι που γίνεται με μετρημένα στο ένα χέρι click.

Προφανώς και δεν ξέρεις να χρησιμοποιείς το terminal :P

Σε λίγο πιο σοβαρό τόνο. Τα tools είναι για να κάνουμε τη ζωή μας εύκολη. Σε Java και C# εννοείται ότι χρησιμοποιείς IDE. Αλλά υπάρχει και κόσμος πέρα από αυτά και εκεί τα πλεονεκτήματά τους δεν είναι τόσο εμφανή.

ΥΓ. pgcli FTW https://github.com/dbcli/pgcli

• Like 2
Δημοσ.

Προφανώς και δεν ξέρεις να χρησιμοποιείς το terminal :P

Σε λίγο πιο σοβαρό τόνο. Τα tools είναι για να κάνουμε τη ζωή μας εύκολη. Σε Java και C# εννοείται ότι χρησιμοποιείς IDE. Αλλά υπάρχει και κόσμος πέρα από αυτά και εκεί τα πλεονεκτήματά τους δεν είναι τόσο εμφανή.

ΥΓ. pgcli FTW https://github.com/dbcli/pgcli

Ωραίο το pgcli αλλά προτιμώ να μπορώ να τα δω φορμαρισμένα σε μορφή που μπορώ να ταξινομήσω όπως θέλω, αντιγράψω (row ή column). Επίσης ποιο είναι το νόημα να μαζέψω 100 εργαλεία για να καταφέρω να φτάσω σε κάτι που υπάρχει ήδη και είναι φτιαγμένο να δουλεύουν όλα ρολόι μεταξύ τους.

Dont get me wrong μου αρέσει πολύ το terminal και το χρησιμοποιώ καθημερινά απλά πιστεύω πως υστερεί σε αυτόν τον τομέα.

Επίσης παίζει το ενδεχόμενο να είμαι απλά noob και να το καταλάβω αργότερα.  :P  :P

Δημοσ.

Έχει πολύ τετριμένα πράγματα που πρέπει να κάνεις κάθε φορά που γράφεις κώδικα για ένα project και το IDE τα κάνει αυτόματα. Ο Atom πχ είναι "αργός" από τη μαμά του στο να ανοίξει, και όσο βάζεις, τόσο χειροτερεύει. Το RubyMine που χρησιμοποιώ για Rails, έχει 500 πράγματα από μόνο του που δεν μπορείς να βρεις αντίστοιχα στον Atom (και να δουλεύουν τόσο καλά μαζί και τόσο αξιόπιστα σα μονάδα). Επιπλέον, μπορώ να δω το schema της βάσης μου χωρίς να θέλω κάτι εξωτερικό, μόνο από τον κώδικα κάθεται και το κάνει generate. 

Και μιλάμε για Atom. Που να έχεις κανένα  Vim, που θέλει 200 plug-ins για να γίνει ανθρώπινο in the first place. And that's how I triggered half the forum xD

Δημοσ.

είμαστε κι εμείς οι cavemen που βγάλαμε όλη τη σχολή σε vim και να βλέπεις τώρα το τριτοετό να τρομοκρατεί το πρωτοετό στο fb "καλά κάτσε εσύ τώρα με vim και pico όταν όμως θα πρέπει να γράψεις λειτουργικά και ανάπτυξη θα ψάχνεις το eclipse" :-D

Δημοσ.

Επίσης αυτό που δεν αναφέρθηκε είναι ότι σε μεγάλα έργα πχ 5000 crud οθόνες με notifications,web services,purging,queues κτλ ανάλογα το domain ίσως έχει νόημα να φτιάξεις ένα δικό σου εργαλείο-code generator και όλοι να γράφουν σε αυτό το custom εργαλείο

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σα να πήραν το λογότυπο του Netflix, το γύρισαν και το έκαναν λίγο stretch για να φαίνεται για s

Εμένα μου μοιάζει με το Logo του Nougat :P

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...