Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ωραια.μια χαρα.σε ευχαριστω πολυ για το Info.περιμενω να μου φερουν και μενα το πρωτο μου λαπτοπ(μεχρι τωρα ειχα μονο Desktop) και μαζευω πληροφοριες γενικα για τη συντηρηση του :-)

κοίταξε να δεις πως έχει το θέμα.

Μπορείς να χάσεις τον ύπνο σου για να σώσεις την μπαταρία για 1-1,5 χρόνο παραπάνω.

Απο την αλλη είσαι σίγουρος οτι το λαπτοπ που θα εχεις θα αντέξει 5ετία η παραπάνω;

επίσης,με κάποιο Χ κόστος εαν θες αγοράζεις καινούρια αυθεντική η μη(πχ δήσιος)

απο την αλλη μπορείς να την γράψεις εκεί που δεν πιάνει μελάνι και να αφήσεις το software που βάζει η εταιρία για να κουμπαντάρει την μπαταρία και όταν φτάσει σε μη ανεκτά σημεία η απόδοσή της για εσένα να αγοράσεις μια αλλή.

Σε κάθε περίπτωση,εαν στο 90% των ωρών που δουλεύεις το λάπτοπ είναι με πρίζα(σε γραφείο δηλαδή),απλά κλείνε την φόρτιση γενικότερα η βάλε το software να μην στην φορτίζει για πάνω απο ενα % (αυτό βέβαια εξαρτάται απο την εταιρία του λάπτοπ και τι λογισμικό δίνουν για την μπαταρία)και μην σε απασχολήσει.

Προσωπικά θα σου έλεγα να μην την αφαιρέσεις απο το μηχάνημα για τον απλούστατο λόγο της διακοπής ρεύματος και της χαμένης εργασίας μετά.

Η συνολική μου εμπείρια με λάπτοπ τα τελευταία 6 χρόνια ειναι οτι και να το προσέχεις ΕΦΟΣΟΝ κάτι το δουλεύεις αποκτά φθορά και χαλάει. Δεν γίνεται να το αποφύγουμε αυτό εκτός κ αν απλά αφήσεις την μπαταρία στην ακρή και τελειώνει εκεί το θέμα. :-D

Δημοσ.

κοίταξε να δεις πως έχει το θέμα.

Μπορείς να χάσεις τον ύπνο σου για να σώσεις την μπαταρία για 1-1,5 χρόνο παραπάνω.

Απο την αλλη είσαι σίγουρος οτι το λαπτοπ που θα εχεις θα αντέξει 5ετία η παραπάνω;

επίσης,με κάποιο Χ κόστος εαν θες αγοράζεις καινούρια αυθεντική η μη(πχ δήσιος)

απο την αλλη μπορείς να την γράψεις εκεί που δεν πιάνει μελάνι και να αφήσεις το software που βάζει η εταιρία για να κουμπαντάρει την μπαταρία και όταν φτάσει σε μη ανεκτά σημεία η απόδοσή της για εσένα να αγοράσεις μια αλλή.

Σε κάθε περίπτωση,εαν στο 90% των ωρών που δουλεύεις το λάπτοπ είναι με πρίζα(σε γραφείο δηλαδή),απλά κλείνε την φόρτιση γενικότερα η βάλε το software να μην στην φορτίζει για πάνω απο ενα % (αυτό βέβαια εξαρτάται απο την εταιρία του λάπτοπ και τι λογισμικό δίνουν για την μπαταρία)και μην σε απασχολήσει.

Προσωπικά θα σου έλεγα να μην την αφαιρέσεις απο το μηχάνημα για τον απλούστατο λόγο της διακοπής ρεύματος και της χαμένης εργασίας μετά.

Η συνολική μου εμπείρια με λάπτοπ τα τελευταία 6 χρόνια ειναι οτι και να το προσέχεις ΕΦΟΣΟΝ κάτι το δουλεύεις αποκτά φθορά και χαλάει. Δεν γίνεται να το αποφύγουμε αυτό εκτός κ αν απλά αφήσεις την μπαταρία στην ακρή και τελειώνει εκεί το θέμα. :-D

πραγματικα σε ευχαριστω πολυ για τις χρησιμες συμβουλες και το χρονο σου :).

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλη την παρέα. Μόλις χθες παρέλαβα το νέο μου Laptop και έχω την εξής απορία. Τις περισσότερες φορές είμαι και θα είμαι σπίτι. Να το χρησιμοποιώ με την μπαταρία του η μόνο με ρεύμα χωρίς την μπαταρία πάνω; Το έψαξα λίγο και άλλοι λένε το ένα κ άλλοι το άλλο. Τελικά ποιος είναι ο πιο σωστός και συνετός τρόπος να χρησιμοποιείς τον υπολογιστή; Ευχαριστώ εκ των προτέρων..

1. Αφού το διαπίστωσες και ο ίδιος ότι άλλοι λένε το ένα και άλλοι το άλλο, τι διαφορετικό προσδοκάς με αυτό το post?

2. Το τι θα κάνεις εξαρτάται από τον χαρακτήρα σου.

Αν είσαι από αυτούς που όταν αγοράζουν καινούριο αυτοκίνητο προτιμούν να ιδρώνει ο κώλος τους από το να βγάλουν τα πλαστικά και όταν αγοράζουν κινητό αφήνουν τα πλαστικά μέχρι να ξεκολλήσουν μόνα τους, βγάζε την μπαταρία.

Αν σε ενδιαφέρει να προστατεύεις το laptop από διακοπές ρεύματος, άφησέ την επάνω.

Δημοσ.

Νομίζω πως υπερβάλεις..δεν είναι τόσο δύσκολο να κάνεις σωστή χρήση της μπαταρίας και στην τελική 1-1,5 χρόνος δεν είναι μικρό διάστημα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Έχω το λαπτοπάκι μου απο το 2006 και δεν έχω βγάλει την μπαταρία ούτε μια φορά. Προτιμώ να αλλάξω μπαταρία απο μητρική.

Δεν θα χάσω την ζωή μου μετρώντας πόσα λεπτά κρατάει η μπαταρία, είναι αναλώσιμη.

• Like 1
Δημοσ.

δινε καθε χρονο 50-60 ευρο.

σε μια 5ετια θα ειχες νεο κινητο τζαμπα απο το ν αλλαζεις μπαταριες.

και αν βρεις εν ετη 2015 μπαταρια του 2006 τρυπα μου την μυτη.

εκτος και αν αγοραζεις με το τσουβαλι μπαταριες σε καθε αγορα λαπτοπ.

δεν ειναι λογικα πραγματα αυτα.

οπως κλεινει ο σταθερος , ετσι κλεινει και το λαπτοπ απο διακοπη.

15 χρονια εχω υπολογιστες στο δωματιο μου , ενα ups δεν αξιοθηκα να παρω ποτε..

διακοπες?αμετρητες..

μητρικη? ακομα να χαλασω καποια..

δηλαδη αν εχεις μπαταρια πανω , δεν θα παθει η μητρικη τιποτα απο μια αυξομιωση της τασης??μην λες οτι νανε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...