@topos Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Πιθανότατα να μπορεσεις να βρεις λιγο φθηνοτερα την canon 6d. Όσο για τον φακό,εάν βρεις τον af-d κανένα 70αρη μεταχειρισμένο μπορείς να τον τσιμπησεις. Υ.Γ Τι χρήματα πιστεύεις ότι μπορείς να βγαζεις το ετος από αυτή την δουλειά? Θέλω να πω πως εάν ήμουν εγώ στην θέση σου και είχαμε 2 σεναρια-> 1)~εστω ότι εβγαζα 9000-10000 το ετος,πιθανότατα απλά θα τσιμπούσα ένα καλουτσικο φλας με ttl σαν το nissin di622/700(εφόσων το Δούλευα στο hotshoe της μηχανής),τον 35αρη 1.8(ή ακόμα στον 18-35 1.8 της sigma), ένα battery grip και θα κρατούσα την 3200,πιθανότατα επενδύοντας σε μαθήματα και workshop για φωτισμο(πες budget~1000αρικο) 2)Εάν υπολόγιζαν τα δίπλα(~20000) θα τα εχωνα σίγουρα σε d750(λόγω εστίασης),flash της nikon και ίσως σε κανέναν 24-70 2.8 παρέα με τον 50αρη και σίγουρα πλέων σε σεμινάρια/μαθηματα/workshop.(πες budget στα 4 χιλιάρικα) Υ.γ2 Παρόλο που δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με το συγκεκριμένο είδος φωτογραφίας,εκτιμώ πως θα υπάρχουν στιγμές που ίσως ο 50αρης(ή 35αρης σε dx) να δίνει πολύ στενό κάδρο. Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου 2015 από @topos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 1100 ευρώ για την ποιο προβληματική dslr που έχει βγει ποτέ? Θα τρελαθούμε εντελώς. Αυτό που σου γράφει ο topos απο πάνω είναι πολτ σωστό. Προσπάθησε να το ακολουθήσεις. απο φακο παρε τον AF-S σιγουρα, πουλιεται και πιο ευκολα. τι εννοεις? Δεν σου έχει τύχει ποτέ σε συνθήκες low light να ακούς το AF να προσπαθεί να λοκαρει για κάποια δευτερολεπτα και μετα να βγαζει κόκκινο? Αυτο είναι το ψάρεμα ή af hunting. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dexter white Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Πιθανότατα να μπορεσεις να βρεις λιγο φθηνοτερα την canon 6d. Όσο για τον φακό,εάν βρεις τον af-d κανένα 70αρη μεταχειρισμένο μπορείς να τον τσιμπησεις. Υ.Γ Τι χρήματα πιστεύεις ότι μπορείς να βγαζεις το ετος από αυτή την δουλειά? Θέλω να πω πως εάν ήμουν εγώ στην θέση σου και είχαμε 2 σεναρια-> 1)~εστω ότι εβγαζα 9000-10000 το ετος,πιθανότατα απλά θα τσιμπούσα ένα καλουτσικο φλας με ttl σαν το nissin di622/700(εφόσων το Δούλευα στο hotshoe της μηχανής),τον 35αρη 1.8(ή ακόμα στον 18-35 1.8 της sigma), ένα battery grip και θα κρατούσα την 3200,πιθανότατα επενδύοντας σε μαθήματα και workshop για φωτισμο(πες budget~1000αρικο) 2)Εάν υπολόγιζαν τα δίπλα(~20000) θα τα εχωνα σίγουρα σε d750(λόγω εστίασης),flash της nikon και ίσως σε κανέναν 24-70 2.8 παρέα με τον 50αρη και σίγουρα πλέων σε σεμινάρια/μαθηματα/workshop.(πες budget στα 4 χιλιάρικα) Υ.γ2 Παρόλο που δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με το συγκεκριμένο είδος φωτογραφίας,εκτιμώ πως θα υπάρχουν στιγμές που ίσως ο 50αρης(ή 35αρης σε dx) να δίνει πολύ στενό κάδρο. Η αληθεια ειναι οτι η canon 6d μου καθεται καλυτερα και θα την ηθελα πολυ περισσοτερο, αλλα ειναι πιο ακριβη και μεταχειρισμενη δεν βρισκω καν. (Αν και μολις την βρηκα καπου με 1200ε καινουργια οποτε θα το σκεφτω σοβαρα) Επειδη δεν ξερω και απο canon θα πρεπει να το ψαξω ολο ξανα απο την αρχη, με τους φακους κλπ * Γενικα την canon την εχω στο μυαλο μου σαν πιο ακριβη γι αυτο και δεν το εψαξα τοσο Οσο για τον φακο μαλλον για af-s σκεφτομαι ωστε να ειμαι σιγουρος, εκτος κι αν παω σε canon ΥΓ Δεν νομιζω να βγαζω τοσα πολλα, ειδικα τον 1ο χρονο. Παντως υπολογιζω γυρω στα 5-6κ ετησιως (οσο ο κατωτατος δλδ) εκτος κι αν πανε καλυτερα τα πραγματα και μπορεσω να ασχοληθω με περισσοτερες δουλειες, οπου μετα ετσι κι αλλιως θα αναβαθμισω τον εξοπλισμο μου σε κατι καλυτερο. Πιο πολυ θελω να κανω το χομπι μου σε part time απασχοληση και να το συνδιασω με την σχολη μου, για αρχη τουλαχιστον. ΥΓ2 Το ιδιο πιστευω κι εγω φιλε μου, απλα για αρχη επειδη δεν εχω πολλα χρηματα θελω να παρω τα τελειως απαραιτητα. ΥΓ3 Ειχα δει παλιοτερα απο καποιο αλλο τοπικ το 500px σου και μου αρεσε πολυ, μου εδωσε ιδεες για το πως να φτιαξω την δικη μου gallery απο τις φωτογραφιες μου στο συγκεκριμενο photosharing site 1100 ευρώ για την ποιο προβληματική dslr που έχει βγει ποτέ? Θα τρελαθούμε εντελώς. Αυτό που σου γράφει ο topos απο πάνω είναι πολτ σωστό. Προσπάθησε να το ακολουθήσεις. Δεν σου έχει τύχει ποτέ σε συνθήκες low light να ακούς το AF να προσπαθεί να λοκαρει για κάποια δευτερολεπτα και μετα να βγαζει κόκκινο? Αυτο είναι το ψάρεμα ή af hunting. Φιλε τον af-s θα παρω μαλλον ετσι κι αλλιως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Εγω με την nikon-canon το αντιλαμβανομαι ως εξης-> Nikon, αρκετα καλυτερο δυναμικο ευρος,καπως πιο στιβαρα σωματα,καλυτερο συστημα φλας. Canon, καλυτερα χρωματα ειδικα σε skin tones sooc και καποιοι λενε οτι οι φακοι της ειναι καλυτεροι.Επισης καλυτερο video. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
snik Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Μιας και ειδα club photography δυσκολα θα σε βολεψει ο σταθερος φακος, πολλες φορες θα θες να κανεις γενικα πλανα του μαγαζιου και θα ειναι αδυνατο σε καποια μικρα μαγαζια. Εγω τραβαω σε μαγαζια ακομα με crop (d7000 & nikon 17-55 & sb700) και σιγουρα θα θες καποιον zoom φακο οπως 24-70 αν πας σε ff. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dexter white Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Εγω με την nikon-canon το αντιλαμβανομαι ως εξης-> Nikon, αρκετα καλυτερο δυναμικο ευρος,καπως πιο στιβαρα σωματα,καλυτερο συστημα φλας. Canon, καλυτερα χρωματα ειδικα σε skin tones sooc και καποιοι λενε οτι οι φακοι της ειναι καλυτεροι.Επισης καλυτερο video. Δεν εχω εμπειρια με την canon, παντως το video δεν με ενδιαφερει καθολου! d600 ή 6d ειναι το διλημμα.. Μιας και ειδα club photography δυσκολα θα σε βολεψει ο σταθερος φακος, πολλες φορες θα θες να κανεις γενικα πλανα του μαγαζιου και θα ειναι αδυνατο σε καποια μικρα μαγαζια. Εγω τραβαω σε μαγαζια ακομα με crop (d7000 & nikon 17-55 & sb700) και σιγουρα θα θες καποιον zoom φακο οπως 24-70 αν πας σε ff. Ναι ειναι το 1ο πραγμα που σκεφτηκα! Γενικα δεν μου πολυαρεσει το κονσεπτ του σταθερου φακου, αλλα για την δουλεια που το θελω ειμαι καλυμμενος κατα 90+ % και αρκετα οικονομικα. Σκεψου οτι αρχικα, λογω χαμηλου budget δεν θα παρω αλλο φακο και δεν θα μπορω να ασχολουμαι καν με φωτογραφιση τοπιου που ειναι και το αγαπημενο μου ειδος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 οταν δουλευα βραδυ σε μαγαζια ειχα 18-55, 35 και 50 στο 90% των φωτογραφιων ηταν ο35ρης, ειναι υπερ αρκετος ακομα και σε μαγαζια που γινεται χαμος, ακομα και αν δε χωρανε στο καδρο, την γυρνας καθετα και βγαζεις φωτο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dexter white Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 οταν δουλευα βραδυ σε μαγαζια ειχα 18-55, 35 και 50 στο 90% των φωτογραφιων ηταν ο35ρης, ειναι υπερ αρκετος ακομα και σε μαγαζια που γινεται χαμος, ακομα και αν δε χωρανε στο καδρο, την γυρνας καθετα και βγαζεις φωτο 35αρης σε crop? Γιατι αν ηταν σε crop body τοτε ειναι ο 50αρης σε ff, ο οποιος βγαζει το 90% που λεμε.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 35αρης σε crop? Γιατι αν ηταν σε crop body τοτε ειναι ο 50αρης σε ff, ο οποιος βγαζει το 90% που λεμε.. Αν δεν κανω λάθος ο Ntinaras εχει d5100 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 ναι εχω την 5100 οποτε ο 35ρης (50 equivalent) ειναι υπεραρκετος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Liosp Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Για clubbing: 1) Δεν χρειάζεσαι full frame ούτε καν πολλά Mpixels αισθητήρα, αφού ακόμα και σε περιοδικό να μπουν οι φωτογραφίες δεν αξιοποιείται το μέγεθός τους 2) Απαραίτητος ο ευρυγώνιος ζουμ διότι με τον κόσμο στα κλαμπ δεν μπορείς να πας μπρος-πίσω για να καδράρεις 3) Ένα φλας που να κάνει σωστό TTL με τη μηχανή σου και να σου ρίχνει βοηθητική κόκκινη δέσμη για να εστιάζει ακαριαία στα σκοτάδια Έκανα αυτή τη δουλειά για περιοδικό και fb με D200 και SB800, μια χαρά αποτέλεσμα, επαγγελματικότατο. Με τα λεφτά που δίνεις βρες μια καλή DX μηχανή μεταχειρισμένη, πάρε κι ένα σοβαρό φλας καινούργιο οπωσδήποτε και μάθε καλά να φωτογραφίζεις. Τη φωτογραφία θα την βγάλεις εσύ, όχι η μηχανή. Ενδεικτικά: Nikon d90 μεταχειρισμένη με 18-105VR Metz 52 AF-1 καινούργιο 215€ Επεξ/σία 22 Οκτωβρίου 2015 από Liosp Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dexter white Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Για clubbing: 1) Δεν χρειάζεσαι full frame ούτε καν πολλά Mpixels αισθητήρα, αφού ακόμα και σε περιοδικό να μπουν οι φωτογραφίες δεν αξιοποιείται το μέγεθός τους 2) Απαραίτητος ο ευρυγώνιος ζουμ διότι με τον κόσμο στα κλαμπ δεν μπορείς να πας μπρος-πίσω για να καδράρεις 3) Ένα φλας που να κάνει σωστό TTL με τη μηχανή σου και να σου ρίχνει βοηθητική κόκκινη δέσμη για να εστιάζει ακαριαία στα σκοτάδια Έκανα αυτή τη δουλειά για περιοδικό και fb με D200 και SB800, μια χαρά αποτέλεσμα, επαγγελματικότατο. Με τα λεφτά που δίνεις βρες μια καλή DX μηχανή μεταχειρισμένη, πάρε κι ένα σοβαρό φλας καινούργιο οπωσδήποτε και μάθε καλά να φωτογραφίζεις. Τη φωτογραφία θα την βγάλεις εσύ, όχι η μηχανή. Ενδεικτικά: Nikon d90 μεταχειρισμένη με 18-105VR Metz 52 AF-1 καινούργιο 215€ Ναι ξέρω αρκετούς με crop σώμα που κάνουν αυτή την δουλειά. Έχω καταλήξει σε ff και για κάποιους ακόμα λόγους και αυτή την στιγμή απλά συζητάω το στάδιο της αγοράς στο θέμα 'canon 6d απορίες". http://www.insomnia.gr/topic/585863-canon-6d-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82/ Επεξ/σία 22 Οκτωβρίου 2015 από dexter white Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα