Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσφατα φέραμε το ίντερνετ στο χόλ του σπιτιού και έβγαλα το καλώδιο που γινότανε η σύνδεση με αποτέλεσμα να πρέπει να βάλω ασύρματο usb στο κουτί του υπολογιστή μου αλλά με μία δοκιμή που έκανα δεν πιάνει καλό σήμα και όλο χανεται!Μπορώ να συνδέσω ακόμα ένα μόντεμ στο δωμάτιο μέσω της πρίζας ίντερνετ που υπάρχει και να το έχω με καλώδιο η θα έχουν πρόβλημα οι υπόλοιποι?Η μαλακία πώς πρέπει μάλλον να χρειάζεται ηλεκτρολόγος για έκεινη την πρίζα.

Δημοσ.

Δηλαδή το συνδέω στην πρίζα(έξω απο την πόρτα μου περίπου)και μετά τι φάση γιατί δεν καταλαβαίνω!Αυτό παίρνει το σήμα και το μεταφέρει πιό πέρα αν δεν κάνω λάθος,παράλληλα δέχεται και καλώδιο αλλά τώρα να το τραβάω κάτω απο την πόρτα μου ξέρω εγώ.Βέβαια δεν μου αρέσει πολύ η ιδέα να υπάρχουν πολλές τέτοιες συσκευές αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση.Διάβασα και απο το public αυτό http://www.public.gr/cat/perifereiaka/networking/powerline-guideκαι φαίνεται πώς οι περισσότεροι που έχουν τέτοιο θέμα έτσι να το έχουν.

Παράλληλα υπάρχει διαφορά όταν το συνδέσω και το χρησιμοποιώ με καλώδιο η ασύρματα?

Ποιό να επιλέξω?

Να πάρω και wireless usb για τον υπολογιστή μου τελικά και αν ποιό να προτιμήσω?

Το θέλω για να παίζω videogames αρκετά και με ενδιαφέρει να έχω καλό σήμα.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

εφ'οσον το μοντεμ ειναι μακρια απο τον υπολογιστη και η λυση να συνδεεις το μοντεμ με το καλωδιο (ethernet λεγεται) δεν ειναι εφικτη εχεις 2 λυσεις (τουλαχιστον 2 γνωριζω εγω) :

1)ασυρματα με wi-fi δηλαδη wireless στικακι που το ανεφερες και εσυ αλλα λες δε σε εξυπηρετει.

2)αγοραζεις powerline ανταπτορες (το δικο μου το λεει PowerNet. γενικα παιζουν διαφορες ονομασιες) και η διαδικασια ειναι η εξης:

βαζεις το ενα στη πριζα και το συνδεεις  με το μοντεμ μεσω ενος καλωδιου ethernet.

μετα παιρνεις και το αλλο (η οσα χρειαζεσαι) και το βαζεις παλι στη πριζα που σε εξυπηρετει και συνδεεις ενα ακομη καλωδιο ethernet αυτη τη φορα με τον υπολογιστη σου.

οποτε ουσιαστικα "παιρνεις ιντερνετ"  απο οποια πριζα συνδεσεις αυτη τη συσκευουλα.

με καλωδιο θα εχεις το καλυτερο δυνατο σημα,βεβαια και για τοσο κοντινη αποσταση και με το usb δε πιστευω να χεις θεμα.. για μενα πανω κατω το ιδιο ειναι αν και προτιμω ενσυρματο για διαφορους λογους..

*ο υπολογιστης σου ειναι επιτραπεζιος ε? οχι κανα λαπτοπ? δηλαδη δε παιζει να χει απο μονος του wi-fi?

*κραταω μια επιφυλαξη.βασικα νομιζω οτι μπορεις να επιτυχεις διαφορες ταχυτητες αναλογα με τον ανταπτορα που θα επιλεξεις (οτι πληρωνεις παιρνεις κατι τετοιο με λιγα λογια!) απ'οτι βλεπω εχει πανω κατω απο 85 εως 500+ Mbps. εγω με 200 ειμαι παραπανω απο ευχαριστημενη.

ελπιζω να τα εξηγησα καλα! μη φανταστεις και εγω τωρα τα μαθαινω, οποτε μπορει να πεταξα και καμια κοτσανα! :P

Δημοσ.

μωρέ σταθερό υπολογιστή έχω και η λύση να συνδέσω με καλώδιο το μόντεμ και τον αντάπτορα δεν έχει νοήμα γιατί θα υπάρχει ένα καλώδιο στην μέση του σπιτιού..αυτό που σκέφτομαι είναι να συνδέσω τον αντάπτορα ασύρματα έξω απο το δωμάτιο που βλέπει το μόντεμ που εχω λίγα μέτρα πιό πέρα και να βάλω τον άλλον αντάπτορα(φαντάζομαι δύο έχει μέσα) στο δωμάτιο όπου θα το συνδέσω με καλώδιο στον υπολογιστή η στην τελική με wireless usb.Γίνεται έτσι όπως το σκέφτομαι η καμίά σχέση? :P

thanks που ασχολείσαι!

edit

το ξανά σκέφτηκα γιατι φαίνεται πώς δουλεύει μόνο αν συνδέσεις το μόντεμ με τον αντάπτορα μέσω καλωδίου και μετά δεν έχει να κάνει αν πιάνει σήμα με τον άλλον..δουλεύει μέσω του ρεύματος του σπιτιού αφού θα έχω συνδέσει και τον δεύτερο στο δωματιό μου όπου θα τον έχω επίσης συνδεσει με ethernet η ασύρματα με τον υπολογιστή.σωστα?

Δημοσ.

μου θύμισες πρόεδρο πανσεραικου... θα έχει σήμα γιατί το σήμα είναι και εμείς έχουμε αυτό σημα εδω

Δημοσ.

λυσεις.

α.μεταφερεται το ρουτερ σε αλλο δωματιο αφου φτιαχτει η πριζα τηλεφωνου.

β.ethernet καλωδιο μεχρι το Pc.

γ.repeater στο οποιο θα χασεις σε ταχυτητα και σε ping οποτε δεν κανει για αυτο που θες εσυ.

δ.powerline πχ devolo το οποιο μπορει να ειναι και wifi.βαζεις το ενα διπλα στο ρουτε ρκαι το αλλο στο δωματιο σου.στο δωματιο σου παιρνεις ειτε με καλωδιο ειτε ασυρματα.

Δημοσ.

μου θύμισες πρόεδρο πανσεραικου... θα έχει σήμα γιατί το σήμα είναι και εμείς έχουμε αυτό σημα εδω

η απάντηση είναι πώς γραφω απο τάμπλετ

λυσεις.

α.μεταφερεται το ρουτερ σε αλλο δωματιο αφου φτιαχτει η πριζα τηλεφωνου.

β.ethernet καλωδιο μεχρι το Pc.

γ.repeater στο οποιο θα χασεις σε ταχυτητα και σε ping οποτε δεν κανει για αυτο που θες εσυ.

δ.powerline πχ devolo το οποιο μπορει να ειναι και wifi.βαζεις το ενα διπλα στο ρουτε ρκαι το αλλο στο δωματιο σου.στο δωματιο σου παιρνεις ειτε με καλωδιο ειτε ασυρματα.

Το δ είναι η λύση στην φάση που βρίσκομαι,τα υπόλοπα έχουν δοκιμαστεί ξανά και τώρα δεν μπορώ να τα ξανά κάνω έτσι όπως είναι τα πράγματα.Θα χάνω απο ταχύτητα τίποτα?Το θέμα είναι ότι έχω ίντερνετ με 4 mbps και πιάνω στα 3 περίπου..δεν με παίρνει να χάνω περισσότερο.

• Like 1
Δημοσ.

η απάντηση είναι πώς γραφω απο τάμπλετ

Το δ είναι η λύση στην φάση που βρίσκομαι,τα υπόλοπα έχουν δοκιμαστεί ξανά και τώρα δεν μπορώ να τα ξανά κάνω έτσι όπως είναι τα πράγματα.Θα χάνω απο ταχύτητα τίποτα?Το θέμα είναι ότι έχω ίντερνετ με 4 mbps και πιάνω στα 3 περίπου..δεν με παίρνει να χάνω περισσότερο.

αν ειναι καλο το Powerline για αυτο και ειπα devolo με πριζα πανω(Passthrough) δυσκολα εως απιθανο να χασεις ταχυτητα.επισης αν εχεις 4αρα συνδεση ρωτα αν μπορεις να βαλεις 24 αρα για να εχεις καλυτερη ταχυτητα.γραψε μας τα χαρακτηριστικα της γραμμης να δουμε στο περιπου ποσο σηκωνει.

εκτος αν παιζεις στα 4 λογω αποστασης οποτε εκει μονο vdsl απο kv θα σε σωσει και αυτο αν εχουν αλλαχτει τα παλια καφαο με τα νεα που δινουν vdsl.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...