teo20net Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Όπως λέει και ο τίτλος, θέλω με κάποιο τρόπο να προστατέψω το pc μιας και εν όψει χειμώνα αναμένεται να γίνουν 2-3 διακοπές ρεύματος. Έχω μέχρι τώρα το παρακάτω ups : http://computerboom.blogspot.gr/2009/04/howto-connect-tubo-x-plaisio-ups-1000.html Μου το είχαν δώσει δώρο το 2010, όταν έφτιαξα το σύστημα που έχω ώς σήμερα. Μπορώ να πώ ότι με κάλυπτε τον πρώτο χρόνο αλλά στη συνέχεια επειδή ποτέ δεν μπήκα στη διαδικασία να αλλάξω μπαταρία, το είχα απλά για προστασία του συστήματος μου κατα την επαναφορά του ρεύματος (το οποίο είναι και το ποιο επικίνδυνο) μιας και σε διακοπή ρεύματος δεν αντέχει πάνω απο 10sec. Πλέον πηγαίνω σε νέο σύστημα το οποίο θέλω επίσης να προστατεύσω με κάποιον τρόπο απο τις διακοπές ρεύματος. Το νέο σύστημα εκτιμάται να έχει μέση κατανάλωση 300-500 watt (το τροφοδοτικό μου θα είναι 850w, δεν ξέρω αν έχει νόημα να αναφερθώ στα υπόλοιπα parts). Στο ερώτημα μου... 1) Αλλάζω μπαταρία στο παραπάνω ups και συνεχίζω να το χρησιμοποιώ και στο νέο σύστημα ή είναι για τα σκουπίδια στον τομέα προστασίας απο διακοπές/επαναφορές ρεύματος; 2) Όταν και εφόσον το pc θα ζητάει πάνω απο 500watt, θα έχω κάποιο πρόβλημα με το παραπάνω ups; (μιας και νομίζω ότι κάπου εκεί είναι η ονομαστική τιμή watt που έχει ως όριο) Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας.
necroboy12 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Καλησπέρα φίλε Καταρχάς γνώμη μου ειναι του turbox ναι παρει πόδι γιατί δεν ειναι τόσο αφελές όσο φαντάζεσε Αν θέλεις να το επισκευάσεις δηνεις ενα 10 για κάθε μπαταρία και εισαι έτοιμος Αλλα αν θες κατι ασφαλέστερο και καλύτερης ποιότητας τσέκαρε κανά FSP η τσέκαρε και την σελίδα adams ups Οτι ταιριάζει στα μέτρα σου εγω θα σου προτεινα κατι σε 800 η 1000 VA
teo20net Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Αν εννοείς ότι τα turbo-x προϊόντα γενικά δεν είναι ασφαλή, αυτό το ξέρω. Αλλα επειδή δεν θέλω να διαθέσω πολλά χρήματα, ήθελα απλά να ξέρω αν το συγκεριμένο παρέχει κάποιο επίπεδο προστασίας.
necroboy12 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Σίγουρα σε προστατεύει αλλα να ξερεις γενικος δεν πρεπει να το εμπιστευεσε διοτι μπορει να σε καψει καμια μερα κανα τροφοδοτικοαν ειναι 1000VA πρεπει να περνει 2 μπαταριες βγαλτην και δες τι περνει ακριβος και παρε μπαταριες κανα 20 θα σου βγει
doshy Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 να σε πω. προσωπικά εγώ έχω ups και είμαι ok. δεν μου έχει τύχει ποτε να κάψει τροφοδοτικό η κάτι άλλο όπως λέει ο φίλος ποιο πάνω. έχω όμως σχετικά καλο ups. και πολυμπριζο ασφαλειας να σε πω αν πέσει το ρεύμα η κάνει σκαμπανεβάσματα μπορεί να σου κάνει την μαϊμουνιά.. το ups επειδή το κύκλωμα το είναι. (σου βάζω το κύκλωμα με την σειρά πως πάει) 1) τροφοδοτικό 2) μπαταρία 3) σταθεροποιητής και τελος καταλήγει στο pc είναι ποιο ασφαλές και σε πτώση ρεύματος και σε σκαμπανεβάσματα turbo-x ομως μην παρεις ποτε
necroboy12 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 να σε πω. προσωπικά εγώ έχω ups και είμαι ok. δεν μου έχει τύχει ποτε να κάψει τροφοδοτικό η κάτι άλλο όπως λέει ο φίλος ποιο πάνω. έχω όμως σχετικά καλο ups. και πολυμπριζο ασφαλειας να σε πω αν πέσει το ρεύμα η κάνει σκαμπανεβάσματα μπορεί να σου κάνει την μαϊμουνιά.. το ups επειδή το κύκλωμα το είναι. (σου βάζω το κύκλωμα με την σειρά πως πάει) 1) τροφοδοτικό 2) μπαταρία 3) σταθεροποιητής και τελος καταλήγει στο pc είναι ποιο ασφαλές και σε πτώση ρεύματος και σε σκαμπανεβάσματα turbo-x ομως μην παρεις ποτε Εκει ηθελα να καταληξω
teo20net Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Έχω ήδη Turbo-X το οποίο μου το δώσανε δώρο. Και 5 χρόνια τώρα έχω πάνω του το προηγούμενο pc μου χωρίς κανένα πρόβλημα. Τα τελευταία 3 χρόνια (απο τα 5) βέβαια, δεν είχε μπαταρία οπότε το είχα απλά για προστασία απο αλλαγές τάσης. Επιπλέον ΚΑΙ το τροφοδοτικό του pc ήταν Turbo-X. Γενικά το σύστημα αυτό στα 6 χρόνια το μόνο που χρειάστηκε ήταν ξεσκόνισμα και μερικές αλλαγές πάστας επεξεργαστή. Το ερώτημά μου είναι αν όντως προστατεύει ή αν απλά ήμουν τυχερός που δεν έπαθα ποτέ ζημιά απο διακοπές ρεύματος, αυξομειώσεις τάσης της ΔΕΗ κλπ. Μην μπώ δηλαδή άδικα στον κόπο να αλλάξω μπαταρίες. Και το δεύτερό μου ερώτημα είναι αν υπάρχει πρόβλημα σε περίπτωση που το νέο pc "ζητήσει" περισσότερο ρεύμα απο αυτό που μπορέσει το ups να δώσει (μιας και το νέο σύστημα είναι αρκετά ανώτερων απαιτήσεων σε ρεύμα απο το προηγούμενο). Να διευκρινήσω και κάτι άλλο. Αγνοήστε το ότι είναι Turbo-X. Έστω ότι είναι PAOK η μάρκα. Το μοντέλο και την μάρκα τα έβαλα στο αρχικό post για να δείτε τα specs (Watts,VA κλπ). Την ποιότητα των προϊόντων του Πλαισίου λίγο πολύ όλοι την γνωρίζουμε.
doshy Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 κάνει καλή δουλειά. έχει προστασία. τώρα με τις μπαταρίες που είπες να σε πω και χαλασμένες που είπες είναι δεν θα έχεις κανένα απόλυτος πρόβλημα. αλλα καλο θα ήταν να την αλλάξεις για τυχόν πτώση ρεύματος. για να μην κλείσει το pc. όχι ότι θα σου κάνει ζημιά. τώρα το δεύτερο που είπες δεν θα έχεις κανένα απόλυτος πρόβλημα. θα είσαι ok. το μονο πράγμα είναι.. πες ότι άλλαξες τις μπαταρίες. όταν πέσει το ρεύμα επειδή και νέο σου pc τραβάει πιο πόλη τάση θα κρατήσει ποιο λίγη ώρα από ότι άμα είχες το παλιό σου pc πάνω. 1
trujillo2008 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 παιδια μια ερωτηση μιας και εχω μια απορια για τις μπαταριες του ups. πανω κατω καθε ποτε θελουν αλλαγη?το 13' εβαλα καινουριες.φανταζομαι κανενα χρονο ακομα εχουν ψωμι,ετσι δεν ειναι?
teo20net Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 κάνει καλή δουλειά. έχει προστασία. τώρα με τις μπαταρίες που είπες να σε πω και χαλασμένες που είπες είναι δεν θα έχεις κανένα απόλυτος πρόβλημα. αλλα καλο θα ήταν να την αλλάξεις για τυχόν πτώση ρεύματος. για να μην κλείσει το pc. όχι ότι θα σου κάνει ζημιά. τώρα το δεύτερο που είπες δεν θα έχεις κανένα απόλυτος πρόβλημα. θα είσαι ok. το μονο πράγμα είναι.. πες ότι άλλαξες τις μπαταρίες. όταν πέσει το ρεύμα επειδή και νέο σου pc τραβάει πιο πόλη τάση θα κρατήσει ποιο λίγη ώρα από ότι άμα είχες το παλιό σου pc πάνω. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Αυτά ήθελα να ξέρω
adtakhs Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Παίρνεις τηλέφωνο έναν ηλεκτρολόγο και του ζητάς να σου τοποθετήσει έναν επιτηρητή τάσης στον πίνακα τους σπιτιού και ένα αντκεραυνικό. Πας στον Καυκά ή Κωσταντακάτο ή την ΣΕΗΛΕ και παίρνεις τα υλικά ανάλογα με το αν έχεις μονοφασικό ή τριφασικό δίκτυο. Σου τα τοποθετεί ο ηλεκτρολόγος και με αυτό τον τρόπο έχεις προστασία κατά της υπέρτασης, της υποτασης κ.λ.π. σε όλο το σπίτι για οτιδήποτε τροφοδοτείς . Σε νέες συσκευές με ινβέρτερς έτσι κι αλλιώς για να ισχύει η εγγύηση , οι εταιρίες ζητάνε επιτηρητή τάσης .
doshy Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 trujillo2008 να σε πω την αληθεια από όσο γνωρίζω και έχω διαβάζει ανά 2 με 3 χρονια. εγώ τις δικές μου τις έχω κοντά 3 χρονια και νομίζω είναι ok ακομα δεν ξέρω
teo20net Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Παίρνεις τηλέφωνο έναν ηλεκτρολόγο και του ζητάς να σου τοποθετήσει έναν επιτηρητή τάσης στον πίνακα τους σπιτιού και ένα αντκεραυνικό. Πας στον Καυκά ή Κωσταντακάτο ή την ΣΕΗΛΕ και παίρνεις τα υλικά ανάλογα με το αν έχεις μονοφασικό ή τριφασικό δίκτυο. Σου τα τοποθετεί ο ηλεκτρολόγος και με αυτό τον τρόπο έχεις προστασία κατά της υπέρτασης, της υποτασης κ.λ.π. σε όλο το σπίτι για οτιδήποτε τροφοδοτείς . Σε νέες συσκευές με ινβέρτερς έτσι κι αλλιώς για να ισχύει η εγγύηση , οι εταιρίες ζητάνε επιτηρητή τάσης . Εσύ μην μιλάς. Κάθε φορά που λές κάτι, ξεπαραδιάζομαι..! Σε ενοίκιο μένω και δεν πειράζω τίποτα, άσε που ψάχνω να αλλάξω σπίτι. Οπότε η λύση που προτείνεις (αν και η καλύτερη και σωστότερη) δεν εξυπηρετεί και τόσο την κατάσταση.
necroboy12 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 trujillo2008 να σε πω την αληθεια από όσο γνωρίζω και έχω διαβάζει ανά 2 με 3 χρονια. εγώ τις δικές μου τις έχω κοντά 3 χρονια και νομίζω είναι ok ακομα δεν ξέρω Δεν αντεχουν οι μπαταριες πανω απο 2 χρονια με το ζορι και παλι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα