BlueBlood7 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2016 Εννοούσα αν έβρισκα κάποιο kit πλήρως συμβατό με το mainboard κοιτάζοντας και το qvl, αλλά με τις τιμές που έχουν μάλλον θα πάρω 1*4 και θα το ρίξω μαζί με ό,τι άλλο έχω. Το παραπάνω κιτ που σου έχω υπάρχει μέσα στο QVL. Δεν νομίζβω ότι είναι ακριβές. Νορμαλ τιμή είναι.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2016 Το παραπάνω κιτ που σου έχω υπάρχει μέσα στο QVL. Δεν νομίζβω ότι είναι ακριβές. Νορμαλ τιμή είναι. Το είδα. Εννοούσα για 12 gbs. Αν είναι ν'αλλάξω όλο το kit, ας πάω με πιο πολλή ram.
BlueBlood7 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2016 Ναί. Στο σαιτ της G.Skill αναφέρει την μητρική σου στις υποστηριζόμενες. Άρα θα έπρεπε να τις δει. Δοκίμασές τες μία μία κάθε φορά. Βάζεις δηλ. την 1η στα σλοτ 2 4 6, την βγάζεις βάζειςντην 2η στα ίδια σλοτ, το ίδιο και την 3η μήπως κάποια από τρεις ή κάποιο σλοτ έχει πρόβλημα.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 Moderators Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 Κοίταξε για memory remap, αλλιώς σίγουψου ότι δεν έχεις σφιξει πολύ την ψυκτρα (κυρίως να την έχεις σφιξει παραπάνω μια από της βιδες) είχα παρόμοιο πρόβλημα, έλεγξε τα pin στο socket, επειδή ο controller είναι στον επεξεργαστή, είτε τον εσφιξες πολύ είτε έχεις στραβό pin, το πλαίσιο μου έλεγε τότε ότι είχαν θέμα τα memory SLOT, και τελικά ήταν από πολύ σφιξιμο ψυκτρας, 1
arrows Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 Κοίταξε για memory remap, αλλιώς σίγουψου ότι δεν έχεις σφιξει πολύ την ψυκτρα (κυρίως να την έχεις σφιξει παραπάνω μια από της βιδες) είχα παρόμοιο πρόβλημα, έλεγξε τα pin στο socket, επειδή ο controller είναι στον επεξεργαστή, είτε τον εσφιξες πολύ είτε έχεις στραβό pin, το πλαίσιο μου έλεγε τότε ότι είχαν θέμα τα memory SLOT, και τελικά ήταν από πολύ σφιξιμο ψυκτρας, Tο πιο σωστο ποσταρισμα μεχριτωρα το συνηθες λαθος με την πλατφορμα x 58 ειναι οι περιεργοι συνδυασμοι μνημης Παντα πρεπει να γινεται χρηση triple chanel kit (3 sticks) για core i7, με εξαιρεση τον xeon που μπορουμε να βαλουμε 6 ΙΔΙΑ ντιμακια επισης triple chanel kit, οτιδηποτε αλλος συνδυασμος ειναι λαθος και να λεμε απλα παιζει ειναι εντελως λαθος Στο συγκεκριμενο προβλημα για να δει ο επεξεργαστης σωστα ολη τη μνημη ειναι clear cmos και μετα ενα ντιμακι καθε φορα μεχρι να την δει ολη, προφανως οχι μεγαλη πιεση απο υπερβολικο σφιξιμο στο socket, μεχρι εκει Αν τιποτε δεν αλλαξει δυστυχως πρωτος υποψηφιος σε αυτη την περιπτωση δεν ειναι αστοχια της μητρικης αλλα ο imc controller που βρισκεται στο εσωτερικο του επεξεργαστη, που αυτο ειναι συμπτωμα σοβαρου degrade στους ι7 εκεινης της εποχης ναμην βλεπουν σωστα ολη τη μνημη. Τα σλοτ της μητρικης ειναι απιθανο να εχουν κατι εκτος και αν απο βλακεια καποιος κανει hiot plug
Moderators Inuyasha Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 Moderators Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 Σε χ58 εχω δουλεψει οτι συνδιασμο σε μνημες μπορει να φανταστει καποιος Το καλυτερο ειναι τα 3ple channel kit παρολα αυτα εκτος αν πεσεις σε προβλημα ασυμβατοτητας μητρικης μνημης Εγω απο την πρωτη μερα που ειχα παρει σετακι δουλεψα για τουλαχιστον 6 μηνες το ενα συστημα δουλευε με 3 σετ 2*4 (3 dual channel κιτ)και για την ακριβεια το σετ δουλευει ακομα σε γνωστο που το εδωσα τα συγκεκριμενα 24gb τα δοκιμασα σε αρκετες μητρικες ποτε δεν ειχα θεμα Οσες φορες δεν διαβαζε κατι απο μνημη ειταν ειτε σε νεα μητρικη να μην ειναι επιλεγμενο το memory remap ειτε σε αλλαγη μητρικης αρκετο σφιξιμο στο socket και λογικα δεν πατουσε καλα καποιο pin οποτε δεν διαβαζε ολα τη μνημη(εχω παρομοιο προβλημα και τωρα με τον 3770 αναλογα το σφιξιμο αλλες φορες βλεπει καποιες θυρες usb 3 της asmedia αλλες οχι )
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Tο πιο σωστο ποσταρισμα μεχριτωρα το συνηθες λαθος με την πλατφορμα x 58 ειναι οι περιεργοι συνδυασμοι μνημης Παντα πρεπει να γινεται χρηση triple chanel kit (3 sticks) για core i7, με εξαιρεση τον xeon που μπορουμε να βαλουμε 6 ΙΔΙΑ ντιμακια επισης triple chanel kit, οτιδηποτε αλλος συνδυασμος ειναι λαθος και να λεμε απλα παιζει ειναι εντελως λαθος Στο συγκεκριμενο προβλημα για να δει ο επεξεργαστης σωστα ολη τη μνημη ειναι clear cmos και μετα ενα ντιμακι καθε φορα μεχρι να την δει ολη, προφανως οχι μεγαλη πιεση απο υπερβολικο σφιξιμο στο socket, μεχρι εκει Αν τιποτε δεν αλλαξει δυστυχως πρωτος υποψηφιος σε αυτη την περιπτωση δεν ειναι αστοχια της μητρικης αλλα ο imc controller που βρισκεται στο εσωτερικο του επεξεργαστη, που αυτο ειναι συμπτωμα σοβαρου degrade στους ι7 εκεινης της εποχης ναμην βλεπουν σωστα ολη τη μνημη. Τα σλοτ της μητρικης ειναι απιθανο να εχουν κατι εκτος και αν απο βλακεια καποιος κανει hiot plug Αυτό το mainboard δεν περνάει post με ένα dimm. Το 'χω δοκιμάσει. Αυτό που λές πάντως με όλα τα x58 mainboards ισχύει. Το έχω ψάξει και δεν είναι μόνο με το asus rampage 3 extreme. Το θέμα είναι πως μια μέρα, όταν πάλι άλλαζα μεταξύ τους τα dimms σε κάποια φάση που άνοιξα το μηχάνημα και μπήκα στο bios έβλεπε 2 gbs ram (το bios). Το 1/3 της πραγματικής ποσότητας. Μετά άλλαξα πάλι τα dimms και πήγα στα 4 (πάνω από 4 δεν έχω καταφέρει να δώ όμως, παρά μόνο στο cpu-z). Μάλλον αυτά έχω που ήθελα να πάω με παλιάς σχολής πλατφόρμα, αλλά πιστεύω ότι έχει ακόμα ψωμί. Απλά 4 gbs δεν είναι και ό,τι καλύτερο για gaming. Κοίταξε για memory remap, αλλιώς σίγουψου ότι δεν έχεις σφιξει πολύ την ψυκτρα (κυρίως να την έχεις σφιξει παραπάνω μια από της βιδες) είχα παρόμοιο πρόβλημα, έλεγξε τα pin στο socket, επειδή ο controller είναι στον επεξεργαστή, είτε τον εσφιξες πολύ είτε έχεις στραβό pin, το πλαίσιο μου έλεγε τότε ότι είχαν θέμα τα memory SLOT, και τελικά ήταν από πολύ σφιξιμο ψυκτρας, Για την ώρα έχω την μαμίσια ψύκτρα (είμαι ταπί), και δεν νομίζω να την έχω παρασφίξει. Την έχω βγάλει/βάλει 4 φορές σύνολο.
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Λοιπόν παιδιά, επιτέλους το βρήκα. Πιθανότατα έχω ένα καμμένο slot. Το 2ο κόκκινο μάλλον είναι καμμένο. Έβαλα το dimm που είχα εκεί στο πρώτο μαύρο και τώρα έχω 6 gbs, και στο bios και στα windows.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα