Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Πρίν 2-3 μέρες εγκατέστησα windows στον νέο μου υπολογιστή, μαζί με τους απαραίτητους drivers και τα προγράμματα που θα χρειαστώ. Παρατήρησα όμως ότι το mainboard που έχω δεν εντοπίζει όλη την ποσότητα της ram που έχω. Τα dimms είναι εγκατεστημένα στα σωστά slots, έχω προσπαθήσει να πειράξω μερικά πράγματα μέσα στο bios (ενεργοποίηση xmp, memory configuration protect, να τρέχω τις μνήμες στα 1333 mHz reset to defaults), έχω επίσης δοκιμάσει να αλλάξω τα dimms μεταξύ τους (όχι σε άλλα slots βέβαια) αλλά και πάλι, ο υπολογιστής δεν λέει να εντοπίσει όλη την ram που έχω βάλει. Το cpu-z παρ'όλα αυτά, μπορεί να δεί όλη την εγκατεστημένη ram. Επίσης, να σημειώσω ότι έχω την έκδοση 0402 του bios. Καμιά ιδέα; Αν υπάρχει κάποιος που έχει ή είχε αυτό το mainboard και έχει αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα και να τα έχει αντιμετωπίσει θα βοηθούσε. Παρακάτω είναι το pc setup μου και μια φωτογραφία με (πιστεύω) τα απαραίτητα:

• Intel core i7 920
  • Asus rampage 3 extreme
  • G.skill ripjaws 3*2 gb ram kit (1600 mHz)
  • Western digital caviar blue 1tb
  • Sapphire vapor-x r9 280x
  • Corsair cx-600
  • Windows 7 ultimate x64

DSC_0035_zpsthphpoid.jpg

Δημοσ.

msconfig.exe

καρτελα εκκινηση υπολογιστη

επιλογες για προχωρημενους

Τικ! στην μεγιστη μνημη βαλε το μεγαλιτερο που μπορεις

6144 μεγιστο πρεπει να εχεις.

για δοκιμασε και πες μας.

Δημοσ.

Εχω ακριβως το ιδιο προβλημα σε συστημα με 920 αλλα μητρικη asus p6t.Εχω tripple channel 2+2+4 αλλα αναγνωριζει μονο 6 ενω το cpuz δειχνει 8.

Στο msconfig η επιλογη για μεγιστη μνημη δεν ειναι επιλεγμενη αλλα αν την επιλεξω με αφηνει μεχρι 6144.

Δημοσ.

Από όταν μπήκα στο bios (για να βάλω Windows) είναι έτσι, οπότε εξ'αρχής για 'μένα. Θα κοιτάξω σε λίγο αυτό με το msconfig.exe και θα ενημερώσω.

Δημοσ.

δες λιγο αυτο

ειπες οτι τα εχεις σωστα..οποτε ακυρο..

DDR3_GA.jpg

εχεις κανει κανα clear cmos?

να ρωτησω αν εχει πιο νεο bios firmware? βαλε το νεοτερο που μπορεις.

για αρχη δοκιμασε το 1401 και μετα το 1502

επισης εχεις επιλογη Memory recheck ? αν ναι επελεξε την.

επισης δωσε 1333Μhz με τα stock timing , και 1.66 volt στην ram.

επισης Advanced ----> Northbridge Configuration ----> Memory Hole Remapping

επισης βγαλε και ξαναβαλε με προσοχη τον επεξεργαστη.. αν δεν πιασουν ολα τα παραπανω

Δημοσ.

δες λιγο αυτο

ειπες οτι τα εχεις σωστα..οποτε ακυρο..

DDR3_GA.jpg

εχεις κανει κανα clear cmos?

να ρωτησω αν εχει πιο νεο bios firmware? βαλε το νεοτερο που μπορεις.

για αρχη δοκιμασε το 1401 και μετα το 1502

επισης εχεις επιλογη Memory recheck ? αν ναι επελεξε την.

επισης δωσε 1333Μhz με τα stock timing , και 1.66 volt στην ram.

επισης Advanced ----> Northbridge Configuration ----> Memory Hole Remapping

επισης βγαλε και ξαναβαλε με προσοχη τον επεξεργαστη.. αν δεν πιασουν ολα τα παραπανω

Memory recheck δεν έχει επιλογή. Έχει μια επιλογή memory configuration protect. Έχω δοκιμάσει να το ενεργοποιήσω και μόνο του και μαζί με το xmp. Δεν πιάνει. Επίσης στο msconfig μου βγάζει 4096 mbs ώς μέγιστο μέγεθος. Από bios έχω το 0402 (που είναι το πιο παλιό). Τώρα λίγο δεν ξέρω αν θέλω να φλασάρω νεότερη έκδοση γιατί φοβάμαι πως θα κάνω καμιά βλακεία και θα τρέχω να ψάχνω για mainboard μετά. Θα δώ πάντως. Clear cmos θα δοκιμάσω, αν και μάλλον δεν θα έχει αποτέλεσμα μιάς και έχω κάνει ήδη μια φορά επαναφορά στις εργοστασιακές τιμές μέσα από το bios. Οι μνήμες έχουν stock timing 8-8-8-24 αν βοηθάει, και τάση λειτουργίας έχουν 1,6 volts. Πάω τώρα να κάνω αυτό που μου είπες με τις μνήμες. Μετά θα δώ αν είναι και για την ρύθμιση για το northbridge.

Δημοσ.

το 1401 και το 1502 εχου μεγαλες διαφορες με το  0402. υποστιριζουν πολυ περισσοτερες μνημες και εχουν φτιαξει αρκετα θεματακια.

δεν ειναι τιποτα το bios flash. γνωμη μου καν το.

νομιζω επισης οτι εχεις και 2 bios ? η κανω λαθος? και στο 1 κατι να παει στραβα παιζεις με 2ο. και fixxαρεις καπως και το 1ο αλλη στιγμη

Δημοσ.

το 1401 και το 1502 εχου μεγαλες διαφορες με το  0402. υποστιριζουν πολυ περισσοτερες μνημες και εχουν φτιαξει αρκετα θεματακια.

δεν ειναι τιποτα το bios flash. γνωμη μου καν το.

νομιζω επισης οτι εχεις και 2 bios ? η κανω λαθος? και στο 1 κατι να παει στραβα παιζεις με 2ο. και fixxαρεις καπως και το 1ο αλλη στιγμη

Ε ναί, το mainboard έχει πάνω 2 chips bios, οπότε μπορώ να αλλάξω και να πάω στο 2ο (αχρείαστο να 'ναι). Μόλις δοκίμασα τις μνήμες στα 1333 mHz με το manual αυτή τη φορά (το είχα ξανακάνει, αλλά με το xmp). Δεν έπιασε. Έκανα clear cmos (από το κουμπί στο i/o), πάλι στα 4 gbs είμαι. Μάλλον θα πάω για φλασάρισμα bios. Αρχικά το 1401 όπως προτείνεις.

Δημοσ.

Ε ναί, το mainboard έχει πάνω 2 chips bios, οπότε μπορώ να αλλάξω και να πάω στο 2ο (αχρείαστο να 'ναι). Μόλις δοκίμασα τις μνήμες στα 1333 mHz με το manual αυτή τη φορά (το είχα ξανακάνει, αλλά με το xmp). Δεν έπιασε. Έκανα clear cmos (από το κουμπί στο i/o), πάλι στα 4 gbs είμαι. Μάλλον θα πάω για φλασάρισμα bios. Αρχικά το 1401 όπως προτείνεις.

Εισαι 100% σιγουρος οτι εχουν τοποθετηθει ΣΩΣΤΑ τα ram dimms?Θα πρεπει ολα να ειναι τοποθετημα ειτε στις κοκκινες θυρες ειτε στις μαυρες θυρες.Αν εχεις βαλει 2 dimms σε κοκκινες θυρες και 1 dimm σε μαυρη θυρα δεν θα λειτουργησει ποτε στη μαυρη.Αν τα εχεις βαλει σωστα οπως προανεφερα τοτε κανε bios flash.Αν ουτε αυτο δουλεψει,βγαλε την cmos battery απο την mobo και ξαναβαλτην.Αν και παλι δεν το εντοπισει,αφαιρεσε τα παντα απο τη mobo,(μαζι με τη cmos battery)ξαναβαλτα ολα και κανε boot το pc.

Δημοσ.

Εισαι 100% σιγουρος οτι εχουν τοποθετηθει ΣΩΣΤΑ τα ram dimms?Θα πρεπει ολα να ειναι τοποθετημα ειτε στις κοκκινες θυρες ειτε στις μαυρες θυρες.Αν εχεις βαλει 2 dimms σε κοκκινες θυρες και 1 dimm σε μαυρη θυρα δεν θα λειτουργησει ποτε στη μαυρη.Αν τα εχεις βαλει σωστα οπως προανεφερα τοτε κανε bios flash.Αν ουτε αυτο δουλεψει,βγαλε την cmos battery απο την mobo και ξαναβαλτην.Αν και παλι δεν το εντοπισει,αφαιρεσε τα παντα απο τη mobo,(μαζι με τη cmos battery)ξαναβαλτα ολα και κανε boot το pc.

Οι μνήμες είναι στα κόκκινα slots, έχω και φωτογραφία (https://plus.google.com/photos/112172523613968565953/albums/6199893919634463633/6199909294925529186?pid=6199909294925529186&oid=112172523613968565953) - ξέρω για τα καλώδια, δεν μπορούσα να κάνω κάτι καλύτερο, και την ψύκτρα θα την αλλάξω μόλις ευκαιρήσω - και μόλις έβαλα το 1401 bios. Δεν έχω πειράξει τίποτα, και είμαι ακόμα στα 4088 mbs. Θα παίξω λίγο με το bios και θα δώ. Αν δεν μπορώ να κάνω κάτι, θα βάλω το 1502 και θα κάνω τα ίδια. Από 'κεί και πέρα αν δεν βγάλω άκρη μάλλον θα τα παρατήσω...

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Το λέω λίγο νωρίς, αλλά είχα βγάλει και ξαναβάλει τον επεξεργαστή και πάλι 4 gbs ram. Κοίταξα πριν 2 βδομάδες το qvl της Asus και το ακριβές μοντέλο των μνημών δεν είναι μέσα (είναι ένα σχεδόν ίδιο). Υποθέτω λοιπόν ότι είναι μερικώς συμβατές με το mainboard. Ή θα βάλω αλλά 4 gbs ή θα αλλάξω το kit και θα πάω για 12 gbs. Σημειώνω ότι έχω το τελευταίο bios. Ευχαριστώ πάντως για τις ιδέες και τη βοήθειά σας.

Δημοσ.

Το λέω λίγο νωρίς, αλλά είχα βγάλει και ξαναβάλει τον επεξεργαστή και πάλι 4 gbs ram. Κοίταξα πριν 2 βδομάδες το qvl της Asus και το ακριβές μοντέλο των μνημών δεν είναι μέσα (είναι ένα σχεδόν ίδιο). Υποθέτω λοιπόν ότι είναι μερικώς συμβατές με το mainboard. Ή θα βάλω αλλά 4 gbs ή θα αλλάξω το kit και θα πάω για 12 gbs. Σημειώνω ότι έχω το τελευταίο bios. Ευχαριστώ πάντως για τις ιδέες και τη βοήθειά σας.

Από τη στιγμή που δεν αναγνωρίζει τα 6 τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα αναγνωρίσει τα12? Δες στο QVL της μητρικής σου ποιες μνήμες έχει. Με μια γρήγορη ματιά οι παρακάτω υπάρχουν στο QVL.

http://www.skroutz.gr/s/295567/G-Skill-F3-12800CL9T-6GBNQ-2Gx3.html

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Το πιθανότερο να έχεις καμένες θύρες ram.

Το είχαν αυτό το πρόβλημα οι μητρικές 1366.

Μπορείς να βάλεις 4x4gb ram στις 4 θύρες που λειτουργούν.

Δημοσ.

Από τη στιγμή που δεν αναγνωρίζει τα 6 τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα αναγνωρίσει τα12? Δες στο QVL της μητρικής σου ποιες μνήμες έχει. Με μια γρήγορη ματιά οι παρακάτω υπάρχουν στο QVL.

http://www.skroutz.gr/s/295567/G-Skill-F3-12800CL9T-6GBNQ-2Gx3.html

Εννοούσα αν έβρισκα κάποιο kit πλήρως συμβατό με το mainboard κοιτάζοντας και το qvl, αλλά με τις τιμές που έχουν μάλλον θα πάρω 1*4 και θα το ρίξω μαζί με ό,τι άλλο έχω.

Καλησπέρα,

Το πιθανότερο να έχεις καμένες θύρες ram.

Το είχαν αυτό το πρόβλημα οι μητρικές 1366.

Μπορείς να βάλεις 4x4gb ram στις 4 θύρες που λειτουργούν.

Ώχ....μην μου λές τέτοια...εξάλλου το cpu-z βλέπει 6 gbs σε triple channel. Έχω και φωτογραφία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...