Προς το περιεχόμενο

Capital controls στις ελληνικές τραπεζες

kathytherion

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καποτε στην ελλαδα υπήρχε και 36% φπα και χωρίς παυπαλ, και περνάγαμε μια χαρά

κάτι τέτοια λέει και ο πατέρας μου, ότι επι χούντας περνουσαν μια χαρά. Του λέω πατερα, τα νιατα σου αναπολείς, όχι την χούντα... ;)

• Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

οσο δεν θελουν να βγαινουν λεφτα εκτος τραπεζων δεν ανοιγει τιποτα...

γιατι πλεον το προβλημα δεν ειναι οτι δεν υπαρχει το ρευστο αλλα η δυναμικη της καθε τραπεζας...

Ακούστε εδώ τώρα θέμα που έχω:

1) Πουλουσα κάτι βινύλια ebay, πουλήθηκαν απόγευμα (το πρωί έκανα link με το εγγλέζικο paypal στο ebay.)
2) Το απόγευμα πλερώθηκα αλλά μπηκαν στο παλιό μου paypal με το ελληνικό account.

τα χρήματα τώρα ειναι στον αέρα. γιατί θα μπορώ να τα πάρω μετά τις 6 Αυγούστου έτσι λέει.

Τι κάνω; με τι μια transfer απο το ένα στο άλλο account με το σωστό αντίτημο;(10λιράκια είδα.)
Δλδ τα λευτά ειναι στο paypal μεν αλλά ελευθερα χωρίς να επηρεάζεται κάτι από τα CC?

σωστά τα λέω;

Ακούστε εδώ τώρα θέμα που έχω:

1) Πουλουσα κάτι βινύλια ebay, πουλήθηκαν απόγευμα (το πρωί έκανα link με το εγγλέζικο paypal στο ebay.)

2) Το απόγευμα πλερώθηκα αλλά μπηκαν στο παλιό μου paypal με το ελληνικό account.

τα χρήματα τώρα ειναι στον αέρα. γιατί θα μπορώ να τα πάρω μετά τις 6 Αυγούστου έτσι λέει.

Τι κάνω; με τι μια transfer απο το ένα στο άλλο account με το σωστό αντίτημο;(10λιράκια είδα.)

Δλδ τα λευτά ειναι στο paypal μεν αλλά ελευθερα χωρίς να επηρεάζεται κάτι από τα CC?

σωστά τα λέω;

Δεν καταλαβα γιατι να κανεις transfer, τα χρηματα ειναι δεσμευμένα μεχρι 6 αυγουστου μηπως μεχρι τοτε κανει dispute ο αγοραστής δεν εχει σχεση με τα cc

Δεν καταλαβα γιατι να κανεις transfer, τα χρηματα ειναι δεσμευμένα μεχρι 6 αυγουστου μηπως μεχρι τοτε κανει dispute ο αγοραστής δεν εχει σχεση με τα cc

οκ το καταλαβα αυτό με το dispute.

μετά τις 6 Αυγούστου θα μπορώ να τα κάνω κανονικά transfer απο τον εναν λογαριασμο paypal στον αλλον (που εχω και την αγγλική τράπεζα.)

<p>

Πάντως εμένα το Pockee μου έκανε κανονικά πληρωμή στο paypal. Από Ελλάδα δεν τα στέλνουν κι αυτοί;<br />

<br />

Το pockee στις αρχες των cc ειχε σταματησει να δουλευει το paypal αλλα τωρα ξεκινησε παλι...Λογικα απο λογαριασμο εξωτερικο θα το κανουν</p>

Από τη Δευτέρα αρχίζουν να λειτουργούν όλες οι τράπεζες με ένα νέο σύνολο υπηρεσιών και τραπεζικών συναλλαγών.

Οι πολίτες δεν θα μπορούν κάνουν αναλήψεις, αλλά θα παρέχονται οι άλλες παραδοσιακές υπηρεσίες, τόνισε στον ANT1 και στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Σύμφωνα με όσα περιέγραψε ο κ. Μάρδας οι αλλαγές σε ΑΤΜ και γκισέ είναι οι εξής:

Προθεσμιακές καταθέσεις
Οποίος έχει προθεσμιακή κατάθεση μπορεί να τη σπάσει μερικώς για να πληρώσει τις υποχρεώσεις του ξεκαθάρισε ο κ. Μάρδας. Δεν θα μπορεί να σηκώσει τα χρήματα ο καταθέτης, αλλά να κάνει πληρωμές με το σπάσιμο της προθεσμιακής. Όταν λήξει η προθεσμιακή και πέσει μέσα σε λογαριασμό ταμιευτηρίου θα μπορεί να κάνει αναλήψεις.

Παιδιά στο εξωτερικό
Ένας γονέας μπορεί να στέλνει 5.000 ευρώ ανά τρίμηνο στα παιδιά του που σπουδάζουν στο εξωτερικό, πρόσθεσε.

Θυρίδες
«Μπορεί κάποιος πολίτης να έχει πρόσβαση στις θυρίδες του, και να κάνει ό,τι θέλει τα χρήματά του σε αυτές, αλλά πρέπει να συνεννοηθεί πρώτα με την τράπεζα» διευκρίνισε.

Επιταγές
Από Δευτέρα οι τράπεζες θα δέχονται επιταγές. Η Δευτέρα είναι πρώτη μέρα για μια επιταγή που έληξε, το δεκαήμερο της αργίας δεν συνυπολογίζεται είναι σαν να ήταν Σαββατοκύριακο, επισήμανε ο υπουργός.

Συναλλαγές στο εξωτερικό με κάρτα
«Συναλλαγή στο εξωτερικό γίνεται με κάρτα, δεν μπορεί να κάνει κανείς ανάληψη, αν κάποιος ξένος επιχειρηματίας δεν δεχθεί την κάρτα είναι άλλη υπόθεση, αλλά το φαινόμενο αυτό λογικά θα πρέπει να υποχωρήσει από τη Δευτέρα» τόνισε ακόμη.

Χρήματα από το εξωτερικό
Νομικά και φυσικά πρόσωπα που παίρνουν χρήματα από το εξωτερικό, μπορούν να λαμβάνουν το 80% του ποσού σημείωσε ο κ. Μάρδας. Δηλαδή μια εταιρεία που κάνει εξαγωγή προϊόντα και πληρωθεί 100.000 ευρώ, θα μπορεί να σηκώσει τις 80.000 ευρώ. Ένας καταθέτης που φέρνει από το εξωτερικό 10.000 ευρώ, θα μπορεί άμεσα να πάρει στο χέρι τις 8.000 ευρώ.

ΑΤΜ
Εάν ένας πολίτης δεν πάρει 60 ευρώ την πρώτη μέρα από το ΑΤΜ, μπορεί να πάρει 120 ευρώ τη δεύτερη, ή 180 ευρώ την Τρίτη μέρα. Δεν αποκλείεται τελικά αυτό να ισχύσει αθροιστικά για ολόκληρη τη βδομάδα. Δηλαδή κάποιος στις πέντε μέρες να πάρει 300 ευρώ. Αυτό ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο

Εισαγωγές
Για τις εισαγωγικές εταιρείες τόνισε ότι υπάρχει επιτροπή που δέχεται όλα τα αιτήματα. Η επιτροπή θα ελέγχει τις μεγάλες υποθέσεις πλέον, και τα υποκαταστήματα τις μικρότερες.

πηγη

http://www.enimerwsi.gr/613016/oles-oi-allages-se-atm-kai-trapezes-apo-deutera/

Αυτό με τη κάρτα που λέει, σημαίνει οτι θα μπορούμε να κάνουμε top up το paypal με 1000-2000 ευρώ;

Εγω καταλαβαινω εννοει φυσικη χρηση καρτας σε καταστημα στο εξωτερικο.

@asfe δεν ηταν ανάγκη να παράθεσης όλο αυτό το κείμενο που είναι και άσχετο με το θεμα. Θα μπορούσες να παραθέσεις μονο την παράγραφο με τις καρτες που και αυτή στην ουσία δεν λέει και τίποτε

• Like 1

εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί να εχουν μπλοκάριστει κάρτες για χρήση στο ιντερνετ που δεν φτάνουν τα 60€. τυπου paypal και iTunes κλπ κλπ. κανεις να το εξηγησει;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...