Προς το περιεχόμενο

Capital controls στις ελληνικές τραπεζες

kathytherion

Προτεινόμενες αναρτήσεις

πες μοθ οτι κανεις πλακα...

O Tοξοβόλος δεν κάνει πλάκα. Και αυτό είναι στην καλύτερη περίπτωση 2018 και αφού πετύχει το Μνημόνιο 3 (το οποίο δεν έχει συμφωνηθεί ακόμα)

Αλλά δυστυχώς σύμφωνα με τα οικονομικά ΜΜΕ εδώ (Αγγλία), αλλά και από την άλλη μεριά του Ατλαντικού, η κατάσταση είναι πολύ πιο σοβαρή. Που δυστυχώς θα μας βγάλει εκτός θέματος η συζήτηση επ αυτών.

Συγκεκριμένα για την έξοδο τον χρημάτων στο εξωτερικό, και συμπεριλαμβάνει και περιπτώσεις του ca6mio...... απλά κάντε google search "Εισαγγελία Εφετών Γιώργος Γεράκης" και διαβάστε τα σημερινά νέα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

<p>Η περιπτωση του να εχουμε αποκλεισμο των αγορων στο εξωτερικο αφου υπογραφη και τριτο μνημονιο ειναι απλα αστεια....Θα επιτρεπονται απλα σιγουρα με οριο...αυτα τα λενε οι ιδιοι που ελεγαν οτι δεν παιζει να γινουν αθροιστικα οι αναληψεις,αυτοι που ελεγαν οτι τα μαγαζια θα ξεμεινουν απο στοκ και δεν θα τους αφηνουν να αγοραζουν σαν εμποροι απεξω ,και τελος αυτοι που ελεγαν οτι απο εβδομαδα θα τραβαμε 20€ αντι για 60€ κτλ ...<br />

ΣΙΓΟΥΡΑ τα πραγματα δεν ειναι τελεια αλλα τα φανταστικα σεναρια μερικων ειναι απλα για να προκαλουν φοβο</p>

καλησπέρα σας, δεν έχω παρακολουθήσει όλο το θέμα αλλα με μια γρήγορη ματιά είδα οτι δεν έχει αναφερθεί αυτό. Έλαβα μια πληρωμή μέσω paypal και θέλω να τραβήξω τα χρήματα στην τράπεζά μου και όταν πάω να κάνω withdraw μου ζητάει να συνδέσω τον τραπέζικό μου λογαριασμό, όμως όταν βάζω το ΙΒΑΝ μου βγάζει ενα μήνυμα "you cannot add a bank at this time." ξέρει κανείς εάν πρόκειται για αδυναμία συστήματος ή για την κατάσταση αυτή τη στιγμή;

Σας ζητώ συγγνώμη αν έχει αναφερθεί το ζήτημα προηγουμένως. Ευχαριστώ!

καλησπέρα σας, δεν έχω παρακολουθήσει όλο το θέμα αλλα με μια γρήγορη ματιά είδα οτι δεν έχει αναφερθεί αυτό. Έλαβα μια πληρωμή μέσω paypal και θέλω να τραβήξω τα χρήματα στην τράπεζά μου και όταν πάω να κάνω withdraw μου ζητάει να συνδέσω τον τραπέζικό μου λογαριασμό, όμως όταν βάζω το ΙΒΑΝ μου βγάζει ενα μήνυμα "you cannot add a bank at this time." ξέρει κανείς εάν πρόκειται για αδυναμία συστήματος ή για την κατάσταση αυτή τη στιγμή;

Σας ζητώ συγγνώμη αν έχει αναφερθεί το ζήτημα προηγουμένως. Ευχαριστώ!

Δεν κανονιζεις να τα μεταφερεις στο paypal account καποιου αλλου που τα χρειαζεται για να πληρωσει κατι απο το εξωτερικο και αυτος να στα δωσει στο χερι; :P

Καλημέρα,με καρτα skrill μπορώ να κάνω καταθέσεις μέσω atm και να την χρησιμοποιώ στο paypal;

Αν έχεις χρήματα μέσα στον skrill λογαριασμό σου μπορείς να χρησιμοποιήσεις την κάρτα srkill στο paypal κανονικά.

Για καταθέσεις δεν νομίζω να μπορείς να κάνεις από την Ελλάδα στην skrill.

Κυκλοφορεί ένα κειμενάκι στο Internet που λέει ότι η περίπτωση του PayPal και γενικώς των αγορών από το εξωτερικό θα επανεξεταστεί μετά τις 20 Αυγούστου.

Σε περίπτωση πουν μπήκε το παραθέτω.

Επικαιροποιημένες απαντήσεις σε δύο συχνές ερωτήσεις δημοσιοποίησε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών. Οι υπόλοιπες απαντήσεις στα συχνά ερωτήματα που δημοσιοποιεί η ΕΕΤ παραμένουν ως έχουν. Η ανακοίνωση αφορά στις αγορές μέσω διαδικτύου και τις συναλλαγές επιχειρήσεων για εμπορικούς σκοπούς.

Έτσι σύμφωνα με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, οι παρακάτω δύο πολύ σημαντικές ερωτήσεις των καταναλωτών και επιχειρηματικών απαντώνται ως εξής:

- Μπορώ να χρησιμοποιήσω την πιστωτική, χρεωστική ή/και προπληρωμένη κάρτα μου για να κάνω αγορές στο internet;

ΝΑΙ, χωρίς περιορισμούς, εφόσον τα ηλεκτρονικά καταστήματα τηρούν λογαριασμό σε τράπεζα που λειτουργεί στην Ελλάδα.

Εφόσον τα ηλεκτρονικά καταστήματα τηρούν λογαριασμό σε τράπεζα του εξωτερικού, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις κάρτες σας:

• μέχρι το όριο που προβλέπει η σύμβασή σας με την τράπεζα,

• εντός του ημερήσιου ορίου ποσού το οποίο εγκρίνεται για κάθε τράπεζα ξεχωριστά από την Επιτροπή Εγκρίσεως Τραπεζικών Συναλλαγών, και

• για τις ακόλουθες κατηγορίες συναλλαγών:

1. Αγορές εισιτηρίων αεροπορικών εταιρειών.

2. Πληρωμές ξενοδοχείων.

3. Ενοικιάσεις αυτοκινήτων.

4. Πληρωμές ταξιδίων και μεταφορών.

5. Πληρωμές ψηφιακών παρόχων μουσικού περιεχομένου και εφαρμογών (applications).

6. Πληρωμές συνδρομών, για εγγραφή ή ανανέωση συμμετοχής μέλους σε επαγγελματικούς συλλόγους (δικηγορικούς/ ιατρικούς συλλόγους, κ.λπ.) ή/και για επιστημονικά και λοιπά έντυπα.

7. Πληρωμή υπηρεσιών εκπαίδευσης (δίδακτρα/ εστίες διαμονής/ συνδρομή βιβλιοθηκών, κ.λπ.).

8. Πληρωμή ασφαλιστικών, ιατρικών και φαρμακευτικών εξόδων.

9. Πληρωμές ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο προς διεθνείς παρόχους υπηρεσιών, απαραίτητων για τη λειτουργία των εν λόγω επιχειρήσεων, όπως, ενδεικτικά, συνδρομή φιλοξενίας σε server, συνδρομή domain name, συνδρομή σε παρόχους φύλαξης αρχείων, συνδρομή σε παρόχους cloud-based υπηρεσιών λειτουργίας, όπως πλατφόρμες ηλεκτρονικών καταστημάτων (e-shop), πλατφόρμες επικοινωνίας με χρήστες, συνδρομή για συντήρηση ελάχιστης παρουσίας για λόγους διαφήμισης σε Google/ Facebook

http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/capital-controls-ti-allazei-gia-epixeirhseis-kai-agores-mesw-internet.3605966.html

• Moderators

Δεν αφορά paypal άμεσα, αλλά ρε παιδιά, στο άρθρο που ανέβασε ο Daemonos, αναφέρει:

«Εφόσον τα ηλεκτρονικά καταστήματα τηρούν λογαριασμό σε τράπεζα του εξωτερικού, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις κάρτες σας:

• μέχρι το όριο που προβλέπει η σύμβασή σας με την τράπεζα,

• εντός του ημερήσιου ορίου ποσού το οποίο εγκρίνεται για κάθε τράπεζα ξεχωριστά από την Επιτροπή Εγκρίσεως Τραπεζικών Συναλλαγών, και

• για τις ακόλουθες κατηγορίες συναλλαγών:

...

5. Πληρωμές ψηφιακών παρόχων μουσικού περιεχομένου και εφαρμογών (applications)...»

Εγώ με αυτό καταλαβαίνω ότι μπορούμε ελεύθερα να αγοράζουμε από Steam, PSN, Nintendo eShop, Google Play, iTunes κλπ όποιο app, τραγούδι, ταινία θέλουμε. Εσείς καταλαβαίνετε το ίδιο ή έχουν πρόβλημα τα ελληνικά μου;

Εφόσον καταλαβαίνετε κι εσείς το ίδιο, η χρεωστική μου δεν λειτουργεί στο Steam, στο Nintendo eShop και στο Google Play όποια ώρα της ημέρας κι αν έχω δοκιμάσει. Έχει κανείς ιδέα που μπορούμε να απευθυνθούμε σε τέτοια περίπτωση;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...