Προς το περιεχόμενο

Capital controls στις ελληνικές τραπεζες

kathytherion

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εγω δεν καταλαβαινω πως 'καταλαβαινουν' τα τραπεζικα συστηματα,

αν εγω θελω να αγορασω 'βιβλιο' και οχι 'τοστιερα',

και επιτρεπουν το βιβλιο και μπλοκαρουν την τοστιερα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Moderators

Καλημέρα.

Το ρωτάω εδώ για να μην ανοίγω νέο νήμα:

Θέλω να βάλω έναν φίλο από εξωτερικό να μου μεταφέρει 200-300 ευρώ στο paypal account μου για μελλοντικές αγορές μέσω internet. Υπάρχει περίπτωση να με ρωτήσουν κάποια στιγμή τι, πώς και γιατί (ξέρω 'γω το paypal ή η εφορία or smth); Ή να προχωρήσω άφοβα;

Καλημέρα.

Το ρωτάω εδώ για να μην ανοίγω νέο νήμα:

Θέλω να βάλω έναν φίλο από εξωτερικό να μου μεταφέρει 200-300 ευρώ στο paypal account μου για μελλοντικές αγορές μέσω internet. Υπάρχει περίπτωση να με ρωτήσουν κάποια στιγμή τι, πώς και γιατί (ξέρω 'γω το paypal ή η εφορία or smth); Ή να προχωρήσω άφοβα;

χαχα, Capital Control έχουμε ρε συ, όχι χούντα! Δεν νομίζω να έχεις θέμα.

Αυτό ↑↑↑↑

Για στοίχημα μπορείς να χρησιμοποίησης το ηλεκτρονικό πορτοφόλι Viva Wallet κάνοντας εγγραφη και μετά πηγαίνεις σε ένα σημείο πώλησης τις viva όπως βενζινάδικα έχει χάρτη στο site να δεις που έχει κοντά σε σένα σημείο πώλησης και φορτώνεις το λογαριασμό του Viva Wallet σου και από εκεί στις στοιχιματικες.αλλα αν δεν θες να κανεις εγγραφη στοιχιμαν και sportingbet σου δίνουν την δυνατότητα επιλέγοντας κατάθεση με viva χωρίς λογαριασμό.Παίρνεις έναν κωδικό και πας σε κάποιο σημείο πώλησης δίνεις το κωδικό και τα χρήματα μπαίνουν άμεσα. χρέωση σε κάθε φόρτωση στα σημεία πώλησης χρεώνεται με 1 ευρώ

• Moderators

χαχα, Capital Control έχουμε ρε συ, όχι χούντα! Δεν νομίζω να έχεις θέμα.

Χούντα μπορεί να μην έχουμε, αλλά προφανώς το να δίνεις σε κάποιον μετρητά για να σου «φορτίζει» από το εξωτερικό το paypal ισούται με εκροή κεφαλαίων, πράγμα που απαγορεύεται όσο ισχύουν τα cc.

Γι' αυτό είμαι προβληματισμένος.

Χούντα μπορεί να μην έχουμε, αλλά προφανώς το να δίνεις σε κάποιον μετρητά για να σου «φορτίζει» από το εξωτερικό το paypal ισούται με εκροή κεφαλαίων, πράγμα που απαγορεύεται όσο ισχύουν τα cc.

Γι' αυτό είμαι προβληματισμένος.

Τί εκροή, αφού λεφτά φίλου σου απο το εξωτερικό είναι.

• Moderators

Τί εκροή, αφού λεφτά φίλου σου απο το εξωτερικό είναι.

Προφανώς ο φίλος μένει εξωτερικό και θα πάρει μαζί του τα μετρητά που θα το δώσω. Άρα εκρέουν κεφάλαια με αυτόν τον τρόπο.

Από εκεί και πέρα, υποτίθεται ότι από τη στιγμή που έχουμε cc ισχύουν de facto κάποιοι «κανόνες». Έχει δημιουργήσει σε κανέναν πρόβλημα η παράκαμψη των «κανόνων» αυτών;

Οταν καποιος σου στέλνει λεφτά μέσω Paypal χωρίς αυτά να συσχετίζονται με κάποια εμπορική δραστηριοτητα Πχ Ebay, ειναι εξαιρετικά δυσκολο για την εφορία να σε ελεγξει. Σκέψου πως ακόμα και οταν πουλάς στο Ebay πραγματα και σου ερχονται στο paypal λεφτά η εφορία θα αρχίσει να σε σκαλίζει μετά τα 3500€.

Παιδιά κι εγώ μόλις σήμερα κατάφερα και αγόρασα το sunset overdrive για xbox one σε retail από to amazon.co.uk

30 ευρώ συνολικά με μεταφορικά

Βέβαια fun fact, να πω ότι το αγόρασα από third party στο amazon με ονομασία OnlineMusicFilmsGames

Μωρέ λες να κοιτάνε τέτοιο by default και να κρίνουν για την συναλλαγή :P?

Πολύ αφελές μου φαίνεται xD

Ρε παιδια εχει κανεις neteller; Αξιζει; Εκανα ενα λογαριασμο αλλα βασικα δεν ξερω αν μπορω να το εμπιστευτω.

Εχω ενα παλιο λογαριαμο σε τραπεζα του εξωτερικου με κατι λιγα μεσα και λεω να του δωσω απο εκει αμα αξιζει.

Προφανώς ο φίλος μένει εξωτερικό και θα πάρει μαζί του τα μετρητά που θα το δώσω. Άρα εκρέουν κεφάλαια με αυτόν τον τρόπο.

Από εκεί και πέρα, υποτίθεται ότι από τη στιγμή που έχουμε cc ισχύουν de facto κάποιοι «κανόνες». Έχει δημιουργήσει σε κανέναν πρόβλημα η παράκαμψη των «κανόνων» αυτών;

Μπορεί να βγάλει έξω μέχρι 2000€ μετρητά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...