Προς το περιεχόμενο

Capital controls στις ελληνικές τραπεζες

kathytherion

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αυτο εστω ας γινει!εδω πηγα να παρω αντικειμενο με 8 ευρω και δεν!σημειωτεον, το ιδιο προιον ελλαδα το βρισκω 25 ευρω...δυστυχως τα χρηματα δεν ειναι σε balance, ειναι στην prepaid, και λογω δραχμης μ εχει πιασει μια ανησυχια να τα ξοδεψω πριν γινουν κ αυτα δραχμη και υποτιμηθουν...αν τα κανω bitcoin θα μπορω να τα περασω στο paypal μου και να κανω αγορες απο εξωτερικο?

Ναι αν τα μεταφέρεις μετά σε κάποια χρεωστική που δέχεται bitcoin. Εχω ανοίξει και νήμα για το θέμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σα λογαριασμος paypal ναι αλλα για δοκιμασε να αγορασεις με ελληνικη καρτα μεσω paypal :P

Ε εντάξει αυτό το ξέραμε..Αλλά ισχύει παντού,και δεν είναι επιλογή του paypal.

Έχει αναφερθεί και από άλλους ότι το paypal δεν είναι μόνο για να αγοράζουμε μπουρδίτσες των 70 cent από κίνα.

Έχει και ουσιώδη χρήση για αρκετό κόσμο, οπότε δεν είναι τελείως της πλάκας το ότι τώρα δε μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε.

Κατά τα άλλα αυτά περί καταγγελίων σε καταστήματα που δε δέχονται κάρτα κλπ έχω να πω το εξής

Παρατηρώ και σε άλλο τόπικ ότι άτομα που έχουν μιλήσει πολλές φορές για αλληλεγγύη μεταξύ μας τώρα και στις δύσκολες στιγμές που ενδεχομένως να έρθουν, είναι οι πρώτοι που μιλάνε για καταγγελίες και μηνύσεις σε ανθρώπους που αυτή τη στιγμή επιλέγουν να μην δέχονται κάρτες. 

Αυτή είναι η αλληλεγγύη που ονειρεύεστε ;  Μπορείτε να καταλάβετε ότι η περίοδος αυτή είναι πολύ δύσκολη για τους μικρούς και μεσαίους μαγαζάτορες. Το ότι και αυτοί έχουν προμηθευτές που ενδεχομένως τους ζητάνε τα λεφτά cash και όλα μπροστά το έχετε σκεφτεί ; Επίσης το γεγονός ότι στα λεφτά που τους δίνετε μέσω κάρτας δεν έχουν πρόσβαση και ούτε ξέρουμε αν και πότε θα έχουν πρόσβαση και σε τι νόμισμα και με τι υποτίμηση θα έχουν πρόσβαση και με ποιο ενδεχόμενο κούρεμα το σκέφτεστε ; Ή η αλληλεγγύη υπάρχει μόνο όταν αφορά τον εαυτό μου ;

Αν ένα κατάστημα δεν δέχεται κάρτες το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι απλά να επιλέξετε κάποιο άλλο κατάστημα που παίρνει το ρίσκο και τις δέχεται και όχι να τρέχετε για μηνύσεις και καταγγελίες επειδή ο άλλος δε δέχεται να πληρωθεί με χρήματα που ενδεχομένως να μην τα δει ποτέ. Δείξτε και εσείς λίγη αλληλεγγύη. ( Δεν μιλάμε προφανώς για τα Καρφούρ και το Πλαίσιο αλλά για το μικρό σκρουτζομάγαζο ενδεχομένως που δεν έχει την ίδια ρευστότητα και ισχύ όπως οι μεγάλοι)

Δεν είμαι καν μαγαζάτορας αλλά μπορώ να καταλάβω τις δυσκολίες και τους φόβους αυτών των ανθρώπων να πληρωθούν με αέρα ουσιαστικά (γιατί η χώρα και το τραπεζικό σύστημα είναι στον αέρα)

Συναλλαγές εντός Ελλάδας με paypal γίνονται ; Πχ εγώ έβαζα κάρτα στο κινητό μου μέσω του σάιτ της Βόνταφον με paypal. Ενδεχομένως αφού μιλάμε για συναλλαγή εντός συνόρων να γίνεται , δε ξέρω όμως.

• Like 5

Έχει αναφερθεί και από άλλους ότι το paypal δεν είναι μόνο για να αγοράζουμε μπουρδίτσες των 70 cent από κίνα.

Έχει και ουσιώδη χρήση για αρκετό κόσμο, οπότε δεν είναι τελείως της πλάκας το ότι τώρα δε μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε.

Κατά τα άλλα αυτά περί καταγγελίων σε καταστήματα που δε δέχονται κάρτα κλπ έχω να πω το εξής

Παρατηρώ και σε άλλο τόπικ ότι άτομα που έχουν μιλήσει πολλές φορές για αλληλεγγύη μεταξύ μας τώρα και στις δύσκολες στιγμές που ενδεχομένως να έρθουν, είναι οι πρώτοι που μιλάνε για καταγγελίες και μηνύσεις σε ανθρώπους που αυτή τη στιγμή επιλέγουν να μην δέχονται κάρτες.

Αυτή είναι η αλληλεγγύη που ονειρεύεστε ; Μπορείτε να καταλάβετε ότι η περίοδος αυτή είναι πολύ δύσκολη για τους μικρούς και μεσαίους μαγαζάτορες. Το ότι και αυτοί έχουν προμηθευτές που ενδεχομένως τους ζητάνε τα λεφτά cash και όλα μπροστά το έχετε σκεφτεί ; Επίσης το γεγονός ότι στα λεφτά που τους δίνετε μέσω κάρτας δεν έχουν πρόσβαση και ούτε ξέρουμε αν και πότε θα έχουν πρόσβαση και σε τι νόμισμα και με τι υποτίμηση θα έχουν πρόσβαση και με ποιο ενδεχόμενο κούρεμα το σκέφτεστε ; Ή η αλληλεγγύη υπάρχει μόνο όταν αφορά τον εαυτό μου ;

Αν ένα κατάστημα δεν δέχεται κάρτες το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι απλά να επιλέξετε κάποιο άλλο κατάστημα που παίρνει το ρίσκο και τις δέχεται και όχι να τρέχετε για μηνύσεις και καταγγελίες επειδή ο άλλος δε δέχεται να πληρωθεί με χρήματα που ενδεχομένως να μην τα δει ποτέ. Δείξτε και εσείς λίγη αλληλεγγύη. ( Δεν μιλάμε προφανώς για τα Καρφούρ και το Πλαίσιο αλλά για το μικρό σκρουτζομάγαζο ενδεχομένως που δεν έχει την ίδια ρευστότητα και ισχύ όπως οι μεγάλοι)

Δεν είμαι καν μαγαζάτορας αλλά μπορώ να καταλάβω τις δυσκολίες και τους φόβους αυτών των ανθρώπων να πληρωθούν με αέρα ουσιαστικά (γιατί η χώρα και το τραπεζικό σύστημα είναι στον αέρα)

Συναλλαγές εντός Ελλάδας με paypal γίνονται ; Πχ εγώ έβαζα κάρτα στο κινητό μου μέσω του σάιτ της Βόνταφον με paypal. Ενδεχομένως αφού μιλάμε για συναλλαγή εντός συνόρων να γίνεται , δε ξέρω όμως.

Όχι γιατί τα λεφτά φαίνεται οτι πάνε στο paypal που είναι στο εξωτερικό.

Οχι δυστυχώς γιατί στην ουσια βγαινουν εκτος συνορων τα χρηματα.

(Οπότε αφου μετά δεν θα ξερουν αν θα χρησιμοποιηθουν για αγορα απο Ελλαδα η οχι,μπλοκαρουν γενικα το PayPal μια και καλη)

• Moderators

@mike όσα είπες ισχύουν όμως κάτι για μένα που Θέλω να κάνω νια αγορά 200€ και θα πρέπει να είμαι κάθε μέρα στο ατμ. Όπως δεν έχει αυτός πρόσβαση στα λεφτά του έτσι δεν έχω και εγώ. Άρα που είναι η αλληλεγγύη του μαγαζάτορα προς τον κόσμο που δεν μπορεί να βγάλει λεφτά και έχει έξοδα;

Όσο για τούς προμηθευτές κάνει πληρωμή μεσωρτραπεζας η ίντερνετ αν μιλάμε για Ελλάδα

Εγώ πάλι σήμερα χωρίς να έχω balance στο paypal αγόρασα σήμερα μια ανανέωση χρόνου ομιλίας στη Vodafone. Ενώ ήξερα ότι δεν δέχεται αγορές, είπα να δοκιμάσω και τελικά έγινε κανονικά η αγορά.

αφπυ εκανες αγορα εντος ελλαδος

Αν έχεις λεφτά μέσα στο παυπαλ μπορείς νς κανεις αγορές. Εκανα γι αυτο το λεω

Sent from my iPhone using Insomnia

Όπως έγραψα πιο πάνω δεν είχα λεφτά στο paypal. Το paypal χρέωσε κανονικά τη κάρτα.

• Moderators

Όπως έγραψα πιο πάνω δεν είχα λεφτά στο paypal. Το paypal χρέωσε κανονικά τη κάρτα.

εκανες αγορα εντος ελλαδας για αυτο εγινε η αγορα. το προβλημα δεν ειναι οι αγορες εσωτερικου αλλα εξωτερικου! και γω σημερα εκλεισα αεροπορικο με την aegean με την καρτα κανονικα αλλα ειναι εντος ελλαδας!

εκανες αγορα εντος ελλαδας για αυτο εγινε η αγορα. το προβλημα δεν ειναι οι αγορες εσωτερικου αλλα εξωτερικου! και γω σημερα εκλεισα αεροπορικο με την aegean με την καρτα κανονικα αλλα ειναι εντος ελλαδας!

Άλλο πράγμα έγραψε ο Silverage όμως. Για αυτό έγραψα και στο θέμα. Δεν υπάρχει θέμα με τις συναλλαγές εσωτερικού, ελπίζω να ξεκαθαρίστηκε μια και καλή τώρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...