Προς το περιεχόμενο

Capital controls στις ελληνικές τραπεζες

kathytherion

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το να ψωνίσεις κάτι από το εξωτερικό, ένα κινητό, μια κάρτα δεν υπερβαίνει συνήθως το χιλιάρικο. Άλλο το να κάνεις ανάληψη τα λεφτά σου 200 χιλ. πχ. και να τα στείλεις έξω σε λογαριασμό και άλλο το να ψωνίσεις ένα κινητό.

Θα μπορούσε να μπεί η ανάλογη φραγή σε έξοδο κεφαλαίων μόνο και όχι σε ηλεκτρονικές αγορές. Τι διάολο , από εκεί θα σωθούμε. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για πείτε οι γνώστες ποιος ο λόγος απαγόρευσης στο να μην φεύγει χρήμα έξω πέραν της τακτικής μεταφοράς κεφαλαίων σε τράπεζες εξωτερικού...

ο πληθωρισμός παιζει και να αυξηθεί, εφόσον υπάρχουν δυσκολίες στην εισαγωγή κάποιων αγαθών θα υπάρξει και αυξηση της τιμής τους, συν ότι τα ελληνικά καταστήματα δεν έχουν και τον ανταγωνισμό απο τα ξένα που συγκρατούσαν τις τιμές προς τα κάτω...

αυριο 20-7 δευτερα, λιγει η απεργια των τραπεζων. βεβαια το capital control ισχυει ακοαμα. ξερουμε αν απο δευτερα θα λειτουργισει και το paypal?

Το paypal δουλεύει :)

Στην Ελλάδα δεν μπορείς να βάλεις λεφτά στο λογαριασμό σου. Το πότε θα μπορείς, δυστυχος όπως βλέπεις capital controls θα είναι εν ενεργεία για πολλούς μήνες....

• Moderators

δλδ μονο αμα έχουμε κάποιον γνωστό απο εξωτερικό μπορεί να μας βάλει λεφτά και να χρησιμοποιήσουμε το paypal?

για την ωρα ναι! 

Μου φαινεται τωρα που θα φυγω θα ξεκινησω μπισνα να μου δινουν μετρητα και να κανω παραγγελιες με την καρτα που θα εχω απο το εξωτερικο! θα χρεωνω και ενα μικρο transaction fee και θα βγαζω το μηνιατικο :P

• Like 4

Για τις συναλλαγές μέσω Internet είπε πως: "Έχουμε έρθει σε επαφή με τον ΣΕΠΕ, διότι έχουν υπάρξει κάποια προβλήματα με τις περιαγωγές και τις συμμετοχές π.χ. στο Google. Θα τα λύσουμε όλα αυτά που συνδέονται με τις συγκεκριμένες ηλεκτρονικές συναλλαγές, με μια υπουργική απόφαση που θα βγει την επόμενη εβδομάδα, διότι δεν λύνονται όπως τα υπόλοιπα της αγοράς που θα λυθούν με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα βγάλουμε. Σχετίζονται με τηλεπικοινωνίες κ.λπ. και έτσι θα βγει υπουργική απόφαση και θα τα λύσουμε".

lifo.gr/now/economy/71295

για την ωρα ναι! 

Μου φαινεται τωρα που θα φυγω θα ξεκινησω μπισνα να μου δινουν μετρητα και να κανω παραγγελιες με την καρτα που θα εχω απο το εξωτερικο! θα χρεωνω και ενα μικρο transaction fee και θα βγαζω το μηνιατικο :P

Το είπα πριν κάμποσες σελίδες μην κλέβεις ιδέες.....:)

• Moderators

Το είπα πριν κάμποσες σελίδες μην κλέβεις ιδέες..... :)

το χω σκεφτει καιρο τωρα ρε αλλο που δεν το εχω αναφερει.. το θεμα ειναι οτι εγω σε ενα μηνα θα ειμαι εξω οποτε θα μπορω να το κανω εσυ εισαι ελλαδα? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το στορυ εχει ως εξης... υπαρχουν τραπεζες ρωσσικες αγγλικες μαλτα σκωτια οφφσορεκτλ που ανοιγουν λογαριασμο στο εξωτερικο απο ελλαδα με μετρητα.(αρκετες εχουν τραπεζες κ στην αθηνα.π.χ. κηφησιας και κολωνακι)

οσοι ειναι στα βόρεια πανε ρουμανια βουλγαρια κτλ και ανοιγουν λογαριασμους με gr ταυτοτητα.αρκετες ειναι και ελληνικες π.χ. πειραιως αλφα eurobank που αφηνουν και αναληψεις /αγορες μεσω ελλαδας χωρις χρεωσεις και χωρις περιορισμους

Επεξ/σία από kage

• Moderators

μπορώ να σου κάνω κατάθεση στο λογαριασμό σου Spect αν και εφόσον είσαι στο εξωτερικό; 

σαν πολιτης οχι αλλα οσοι γονεις εχουν φοιτητες που σπουδαζουν στο εξωτερικο εχουν την δυνατοτητα εμβασματος μεχρι 5000€ ανα τριμηνο

Το στορυ εχει ως εξης... υπαρχουν τραπεζες ρωσσικες αγγλικες μαλτα κτλ που ανοιγουν λογαριασμο στο εξωτερικο απο ελλαδα με μετρητα.

οσοι ειναι στα βόρεια πανε ρουμανια βουλγαρια κτλ και ανοιγουν λογαριασμους.αρκετες ειναι και ελληνικες π.χ. πειραιως αλφα που αφηνουν και καταθεσεις μεσω ελλαδας χωρις χρεωσεις και χωρις capital controls

τι εννοεις με αυτο? Απο τη στιγμη που ισχυει το CC δεν μπορεις να βαλεις λεφτα σε τραπεζα του εξωτερικου (εμβασμα) απο καμια τραπεζα στην ελλαδα

Οι βουλγαροι τις βλεπουν σαν ελληνικες και οι ελληνες σαν ξενες (alphabank.bg,piraeusbank.bg eurobank e8niki).γιαυτο κ οι βουλγαροι προτιμανε να βαζουν λεφτα στις ελληνικες που υποτιθεται ειχαν εγγυηση καταθεσεων ελλαδας..(sthn bg εχει καταρευσει το τραπεζικο)

Τα διαβασα σε φορουμ που ασχολουνται με αυτα απο τοτε που ξεκινησε η κριση...tsig

Πηγαιναν και εκαναν καταθεσεις βουλγαρια και μετα στα atm ελλαδας σηκωναν χωρις χρεωσεις περιορισμους και αγορες ονλινε...πιθανόν και καταθεση μεσω ατμ

Υ.γ. θελει ψαξιμο το θεμα καταθεση μεσω ατμ

<p>

Το στορυ εχει ως εξης... υπαρχουν τραπεζες ρωσσικες αγγλικες μαλτα οφφσορεκτλ που ανοιγουν λογαριασμο στο εξωτερικο απο ελλαδα με μετρητα.(αρκετες εχουν τραπεζες κ στην αθηνα.π.χ. κηφησιας και κολωνακι)

οσοι ειναι στα βόρεια πανε ρουμανια βουλγαρια κτλ και ανοιγουν λογαριασμους με gr ταυτοτητα.αρκετες ειναι και ελληνικες π.χ. πειραιως αλφα που αφηνουν και καταθεσεις μεσω ελλαδας χωρις χρεωσεις και χωρις περιορισμους

<br />

Ποιες τραπεζες ειναι αυτες στην κηφησιας και κολωνακι;;<br />

Ανθες γινε πιο συγκεκριμενος</p>

το χω σκεφτει καιρο τωρα ρε αλλο που δεν το εχω αναφερει.. το θεμα ειναι οτι εγω σε ενα μηνα θα ειμαι εξω οποτε θα μπορω να το κανω εσυ εισαι ελλαδα? 

Ζω μόνιμα Αγγλία, 12 χρόνια τώρα :)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...