Moderators Spect~ Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Moderators Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 <p><br /> Λαθος το ανεφερα εγω.Δεν μπορει να κανει κανεις αναληψη λεει παρα μονο συναλλαγες με καρτα.<br /> Για αυτο λεω πως ξεχωριζει το εαν εισαι εκει με φυσικη παρουσια η πληρωνεις μεσω ιντερνετ</p> φαινεται απο που γινεται η συναλλαγη αν ειναι απο ατμ,καταστημα ή αγορα ιντερνετικη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akpe Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Στο νιούσιτ ανέβηκε αυτό: Στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ορίζεται πως η μεταφορά κεφαλαίων ή μετρητών στο εξωτερικό απαγορεύεται με κάθε τρόπο, ακόμα και η εντολή μεταφοράς κεφαλαίων σε λογαριασμούς που τηρούνται σε πιστωτικά ιδρύματα που εδρεύουν και λειτουργούν στο εξωτερικό, καθώς και η μεταφορά κεφαλαίων με τη χρήση πιστωτικών, προπληρωμένων και χρεωστικών καρτών για διασυνοριακές πληρωμές. Δηλαδή ακόμα και με το «άνοιγμα» των τραπεζών από βδομάδα, αγορές ονλάιν δεν, έτσι; Edit: διαβάζοντας την ΠΝΠ, αναφέρει επίσης αυτό: Κατά παρέκκλιση των προβλεπόμενων στην παράγραφο 4 του παρόντος άρθρου, επιτρέπεται η χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών στο εξωτερικό για αγορές αγαθών ή υπηρεσιών χωρίς μετρητά έως το ανώτατο όριο που ορίζεται ανά πιστωτικό ίδρυμα με απόφαση της Επιτροπής Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών. Οπότε μάλλον βιάστηκα Μένει να δούμε αν η εξαίρεση περιλαμβάνει μόνο τη χρήση των καρτών στο εξωτερικό, για παράδειγμα από πολίτες που βρίσκονται στο εξωτερικό και χρησιμοποιούν εκεί τις κάρτες τους, ή περιλαμβάνει και τη χρήση καρτών στην Ελλάδα για παραγγελίες από το εξωτερικό. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Narayan Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 αυτο είναι τελείως βλακεία, αν κάνεις αναληψη απο ΑΤΜ του εξωτερικού πληρώνεις προμήθεια το λιγότερο 5€, σχεδόν 10% δηλ. πεταμένα λεφτά, που πάνε χωρίς λόγο στην ξένη τράπεζα, €1,47 με κάρτα Eurobank για ανάληψη από Γαλλία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Big Boss Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Τελεια δε θα μπορούμε να πάρουμε ουτε ένα παιχνίδι στο steam και τελικά όλα αυτά έγιναν για το τίποτα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akpe Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Τελεια δε θα μπορούμε να πάρουμε ουτε ένα παιχνίδι στο steam και τελικά όλα αυτά έγιναν για το τίποτα Πιθανόν και να μπορούμε, το θέμα είναι πως ερμηνεύεται η τελευταία παράγραφος στο προηγούμενο post μου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Silverage Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Η μεταφορά κεφαλαίων ή μετρητών στο εξωτερικό,με κάθε τρόπο, απαγορεύεται, περιλαμβανομένης της εντολής μεταφοράς κεφαλαίων σε λογαριασμούς που τηρούνται σε πιστωτικά ιδρύματα που εδρεύουν και λειτουργούν στο εξωτερικό, καθώς και της μεταφοράς κεφαλαίων με τη χρήση πιστωτικών, προπληρωμένων και χρεωστικών καρτών για διασυνοριακές πληρωμές. Αυτό σημαίνει οτι απαγορεύονται τα εμβάσματα. Κατά παρέκκλιση των προβλεπόμενων στην παρά− γραφο 4 του παρόντος άρθρου, επιτρέπεται η χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών στο εξωτερικό για αγορές αγαθών ή υπηρεσιών χωρίς μετρητά έως το ανώ− τατο όριο που ορίζεται ανά πιστωτικό ίδρυμα με από− φαση της Επιτροπής Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών. Αυτό λέει οτι επιτρέπονται οι ηλεκτρονικές αγορές. Άρα επιτρέπεται πλέον η αγορά απο το εξωτερικό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akpe Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Το κλειδί είναι η θέση του «στο εξωτερικό». Δεν γράφει δηλαδή «επιτρέπεται η χρήση καρτών για αγορές από το εξωτερικό», γράφει «επιτρέπεται η χρήση καρτών στο εξωτερικό για αγορές, τελεία». Και συνήθως σε κάτι τέτοια παίζει μεγάλη σημασία το wording. Εμένα κάτι μου λέει ότι αυτό αφορά μόνο έλληνες που χρησιμοποιούν τις κάρτες τους στο εξωτερικό, όντας ήδη σε κάποια ξένη χώρα. Όπως και να'χει, σε λίγες μέρες θα ξέρουμε. Edit: Από την άλλη, το news.gr (το οποίο εμπιστεύομαι περισσότερο αφού έχω δουλέψει εκεί) γράφει το εξής, πάλι αναφέροντας μόνο συναλλαγές και όχι αγορές: Συναλλαγές στο εξωτερικό με κάρτα «Συναλλαγή στο εξωτερικό γίνεται με κάρτα, δεν μπορεί να κάνει κανείς ανάληψη, αν κάποιος ξένος επιχειρηματίας δεν δεχθεί την κάρτα είναι άλλη υπόθεση, αλλά το φαινόμενο αυτό λογικά θα πρέπει να υποχωρήσει από τη Δευτέρα» τόνισε ακόμη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Ετσι που ειναι διατυπώμενο σημαίνει οτι επιτρέπεται η χρήση πιστωτικών στο εξωτερικό. Εγω διάβασα οτι για συναλλαγές μέσω Ίντερνετ θα υπάρξει αίτηση για υπουργική απόφαση απο την επόμενη εβδομάδα. Παιδια μην ανησυχητε σε λίγες μερες θα γνωρίζουμε τι θα συμβει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akpe Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Διάλεξα λάθος μήνα να στήσω wishlist στο banggood γαμώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Shadowjump Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Και εγω ετσι καταλαβα. Οτι επιτρεπεται η χρηση της καρτας ΣΤΟ εξωτερικο. Οχι να αγοραζουμε ΑΠΟ το εξωτερικο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
angmar Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Η παράγραφος είναι σαφής. Αν είσαι στο εξωτερικό μπορείς να χρησιμποιήσεις ελληνική πιστωτική/χρεωστική πχ σε κάποιο supermarket, εστιατόριο κλπ. Δεν είναι ηλεκτρονική αγορά αυτό. Οι ηλεκτρονικές αγορές εξακολουθούν να είναι αποκλεισμένες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mentoras99 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Ευτυχως που ειχαν οι αρμοδιοι κυβερνητικοι παραγοντες συναντηση και με τον ΣΕΠΕ (συνδεσμος εταιριων πληροφορικης). Στα π@@@ρια τους μας εγραψαν! Εβγαλαν νεα ΠΝΠ και παλι καμια προβλεψη! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Είπαν οτι θα συζητηθεί το θέμα με το ΣΕΠΕ για να βγει υπουργική απόφαση την επόμενη εβδομάδα. Μακάρι να επιτρέψουν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
drhistory Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Έστω και με ένα μικροποσό εγώ είμαι καλυμμένος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Super Moderators Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 να αγοράζουμε τα βασικά skins βρε αδερφέ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα