Προς το περιεχόμενο

Capital controls στις ελληνικές τραπεζες

kathytherion

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τον θεωρω σχετικα 'χαζο' περιορισμο.

Αν θελω εγω ενα προιον που ειναι εισαγομενο,

ειτε το αγορασω σε φυσικο καταστημα στην αγορα,

ειτε το αγορασω μονος μου online απο το εξωτερικο,

και στη μια και στην αλλη περιπτωση, συναλλαγμα προς εξωτερικο δεν φευγει;

Ποια η διαφορα;

Εκτος αν πεις οτι τα κοβω ολα για ολους.

Αλλα να κοβεις τη δυνατοτητα στον εναν και να την αφηνεις στην αλλη,

δεν αλλαζει κατι στην ουσια, αν ειναι εισαγομενο για ολους, με οτι αυτο συνεπαγεται.

Ο περιορισμος ειναι προσωρινος, και λογικα θελει να κρατησει το χρημα μεσα στην ελλαδα. Οποτε, ενα προιον που θες εσυ να παρεις αυτες τις μερες, ειτε θα το παρεις απο εναν τοπικο εμπορο αν το εχει σε στοκ, ειτε δεν θα το παρεις καθολου, μεχρι να αρθουν οι απαγορευσεις.

Τωρα το οτι σε αφηνει να παρεις τα 60 απο ΑΤΜ του εξωτερικου, ε  θε θα σε αφησει και νηστικο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο περιορισμος ειναι προσωρινος, και λογικα θελει να κρατησει το χρημα μεσα στην ελλαδα. Οποτε, ενα προιον που θες εσυ να παρεις αυτες τις μερες, ειτε θα το παρεις απο εναν τοπικο εμπορο αν το εχει σε στοκ, ειτε δεν θα το παρεις καθολου, μεχρι να αρθουν οι απαγορευσεις.

Τωρα το οτι σε αφηνει να παρεις τα 60 απο ΑΤΜ του εξωτερικου, ε  θε θα σε αφησει και νηστικο.

αυτο είναι τελείως βλακεία, αν κάνεις αναληψη απο ΑΤΜ του εξωτερικού πληρώνεις προμήθεια το λιγότερο 5€, σχεδόν 10% δηλ. πεταμένα λεφτά, που πάνε χωρίς λόγο στην ξένη τράπεζα,

Ότι δεν υπάρχει η ποικιλία που θέλω και φυσικά οι τιμές στα ύψη.

Γιατί να μην πάρω π.χ. το ίδιο πουκάμισο από eu store στη μισή τιμή από αυτή που θα έχει ο Έλλην έμπορας; Και ο VAT κανονικά 23% που πάει στο κράτος (πολύ που χέστηκα just saying).

Αντιλαμβάνομαι τους λόγους απλά αυτή τη διαφορά την θέλω στην τσέπη ΜΟΥ και όχι σε κάποια άλλη τσέπη. Την δουλειά μου την κάνω και μια χαρά. Ούτε βενζίνη, ούτε ταλαιπωρία ούτε τίποτα και σε λιγότερο από 24 ώρες στην πόρτα μου. Τα προτερήματα των αγορών από EU είναι τεράστια και ελπίζω να επανέλθουμε γρήγορα στην κατάσταση που βρισκόμασταν πριν τις παπαριές.

Συμφωνω!η διαφορα στις τιμες ειναι αδικαιολογητα υψηλη και δεν ειμαι διατεθειμενη να καλυψω εγω αυτο το κενο. Και στο κατω κατω μια αγορα θελουμε να κανουμε, κατι απολυτα νομιμο και τιμιο.

Συμφωνω!η διαφορα στις τιμες ειναι αδικαιολογητα υψηλη και δεν ειμαι διατεθειμενη να καλυψω εγω αυτο το κενο. Και στο κατω κατω μια αγορα θελουμε να κανουμε, κατι απολυτα νομιμο και τιμιο.

Αδικαιολόγητα υψηλή δεν είναι με όλη αυτή την απαράδεκτη φορολόγηση, απλά δεν γινεται να κινηθώ διαφορετικά. Συμπονώ και τον μαγαζάτορα και αντιλαμβάνομαι πως η γελοία τιμολόγηση δεν ειναι αποκλειστικά δίκη του ευθύνη όμως πάνω πάνω απ´όλα είμαι υπηρέτης του συμφέροντος της δίκης μου τσέπης.

Αντιλαμβάνομαι πως μακροπρόθεσμα κανω κακό και σε εμένα λειτουργώντας έτσι αλλά όντας ορθολογικός καταναλωτής δεν μπορω να πληρώσω 1,5-2x για το ίδιο προϊόν!!!! Απλά δεν γινεται!!!

• Like 1

για Paysafe γνωρίζουμε τίποτα?

συγνώμη αν βγαίνω offtopic

Αν δεν ανοιξουν οι τραπεζες να κινηθει παλι σιγα σιγα το χρημα,paysafe και Paypal ειναι προνομιο των ξενων. Εδω καλα καλα δεν μπορουμε να αγορασουμε απο εξωτερικο με χρεωστικη καρτα και φυσικα οι τιμες στο Skroutz εχουν παρει την πανω βολτα.

Αδικαιολόγητα υψηλή δεν είναι με όλη αυτή την απαράδεκτη φορολόγηση, απλά δεν γινεται να κινηθώ διαφορετικά. Συμπονώ και τον μαγαζάτορα και αντιλαμβάνομαι πως η γελοία τιμολόγηση δεν ειναι αποκλειστικά δίκη του ευθύνη όμως πάνω πάνω απ´όλα είμαι υπηρέτης του συμφέροντος της δίκης μου τσέπης.

Αντιλαμβάνομαι πως μακροπρόθεσμα κανω κακό και σε εμένα λειτουργώντας έτσι αλλά όντας ορθολογικός καταναλωτής δεν μπορω να πληρώσω 1,5-2x για το ίδιο προϊόν!!!! Απλά δεν γινεται!!!

Σιγουρα υπαρχουν και εξαιρεσεις, αλλα τις περισσοτερες φορες η προσαυξηση ξεπερνα κατα πολυ το 1,5-2x .Οταν κι εγω παιρνω μισθο 3 και 60 ουτε τους φορους για τη συνταξη πιυ δε θα παρω κοιταω, ουτε τις παροχες του δημοσιου που δεν εχω.

μπορει να ειναι και ασχετο αλλα οι αεροπορικες απο το εξωτερικο που ειχαν ρηξη ακυρο τωρα επιτρεπουν παλι τις κρατησεις οποτε υπομονη παιδια λογικα κατι θα γινει, την δευτερα θα εχουμε και αρκετες αλλαγες.

• Moderators

μπορει να ειναι και ασχετο αλλα οι αεροπορικες απο το εξωτερικο που ειχαν ρηξη ακυρο τωρα επιτρεπουν παλι τις κρατησεις οποτε υπομονη παιδια λογικα κατι θα γινει, την δευτερα θα εχουμε και αρκετες αλλαγες.

δεν τις ειχαν κοψει οι αεροπορικες αλλα η ελλαδα και αλλαξε(αλλαζει) απο δευτερα με νεο ΠΝΠ και επιτρεπει  πληρωμες για αεροπορικα,ξενοδοχεια κτλ

• Like 1

η raynair δεχεται δλδ πιστωτική? εγω θα τα κλεισω απο travelplanet κάτι εισιτήρια γιατί αμα περιμένω μέχρι την δευτερα θα πανε στα υψη και αλλο

Επισκέπτης

Για να μην βγαίνουν λεφτά εκτός Ελλάδας;

Για να μη γίνει back run. Γιατί κάποιοι θα θέλουν να βγάλουν όλα τα λεφτά τους έξω. Για να επιτραπούν οι συναλλαγές με το εξωτερικό, πρέπει να φύγουν τα cc, εκτός κι αν βάλουν κάποιο όριο στις συναλλαγές με εξωτερικό, αλλά δεν το βλέπω.

<p>

Ο χρήστης NT1G είπε:<br />

Για να μην βγαίνουν λεφτά εκτός Ελλάδας;<br />

Για να μη γίνει back run. Γιατί κάποιοι θα θέλουν να βγάλουν όλα τα λεφτά τους έξω.<br />

<br />

Οταν λενε οτι θα μπορεις ομως να τραβηξεις λεφτα απο ατμ του εξωτερικου αρα δεν θα μπορεις και να πληρωσεις μεσω paypal;;<br />

</p>

• Moderators

<p><br />

Οταν λενε οτι θα μπορεις ομως να τραβηξεις λεφτα απο ατμ του εξωτερικου αρα δεν θα μπορεις και να πληρωσεις μεσω paypal;;<br />

</p>

γιατι το να σηκωσεις λεφτα απο ατμ εξω σημαινει τη φυσικη σου παρουσια ποσοι απο τα 10εκατομμυρια ειναι εξω?

ενα μεσω ιντερνετ θεωρητικα μπορουν και τα 10 εκατομμυρια να αγορασουν απο εξω οποτε φαντασου ποσα λεφτα θα εβγαιναν εξω αν το επετρεπαν

• Like 1

<p>

Ο χρήστης Expertr είπε:<br />

γιατι το να σηκωσεις λεφτα απο ατμ εξω σημαινει τη φυσικη σου παρουσια ποσοι απο τα 10εκατομμυρια ειναι εξω?<br />

ενα μεσω ιντερνετ θεωρητικα μπορουν και τα 10 εκατομμυρια να αγορασουν απο εξω οποτε φαντασου ποσα λεφτα θα εβγαιναν εξω αν το επετρεπαν<br />

<br />

Λαθος το ανεφερα εγω.Δεν μπορει να κανει κανεις αναληψη λεει παρα μονο συναλλαγες με καρτα.<br />

Για αυτο λεω πως ξεχωριζει το εαν εισαι εκει με φυσικη παρουσια η πληρωνεις μεσω ιντερνετ</p>

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...